panos_saxo Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 παιδια καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να βρω ποιες ειναι οι "σωστες" αν πορω να το πω ετσι θερμοκρασιες για ενα laptop που εχω. μπηκα στη σελιδα του κατασκευαστη αλλα δε μπορεσα να βγαλω ακρη και δε ξερω που αλλου να ψαξω. το laptop μου ειναι ενα παλιο hp f530 το οποιο δουλευει σε αρκετα ηψηλες θερμοκρασιες (70 - 80 c) .κολλουσε πολυ συχνα του περασα ξανα τα windows και μεχρι στιγμης ολα καλα αλλα ηθελα ξερω για το αν εφταιγε αυτο η η θερμοκρασια. ενδεικτικα σας λεω πως ειχε πανω vista basic πριν και του περασα 7 γιατι ειχε πολλα προβληματα. μεχρι στιγμης δε κολλαει αλλα η θερμοκρασια δε λεει να πεσει παρολο που τον εκανα βιδες , εβαλα παστες , καθαρισα ανεμιστηρακι κ.τ.λ. ---------- Προσθήκη στις 14:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:10 ---------- κανεις ρε παιδια???
lagoudakis Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 αν τρεχεις καποιο προγραμμα η βλεπεις πχ ταινιες η βιντεο ειναι νορμαλ,αν τις βλεπεις σε σερφαρισμα ειναι υψηλες
vasilisga Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 και παλι ειναι αρκετα υψηλες, αλλα αν εκανες ολα αυτα που λες δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι αλλο...
bkran Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Φαντάσου ότι σε HP 1145ev ( core 2 duo, nvidia 9600 ) έχω δει 100 βαθμούς σε full load από game και με βάση με fans έπεσε περίπου στους 95.... Δουλεύει ακόμα πάντως μετά απο ένα χρόνο
panos_saxo Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 τα εκανα ολα αυτα , τωρα το εχω παει και σε τεχνικο αλλα δε μπορει να ριξει με τιποτα τη θερμοκρασια. δουλευει κανονικα πλεον δε κολλαει , αλλα και μονο που ειναι ανοιχτοσ πιανει αυτες τις θερμοκρασιες περιπου στους 72 εχει σταθεροποιηθει πλεον. ελπιζω να μη ψηθει καποια στιγμη , αν και ο μονος σκοπος που το χρησιμοποιω ειναι για ιντερνετ , δε τρεχω καμια βαρια εφαρμογη. ο τυπας μου ειπε πως τσεκαρε στο ιντερνετ και ειδε πως το συγκεκριμενο λειτουργει σε υψηλες θερμοκρασιες ετσι κι αλλιως αλλα ακομα παλευει να την ρηξει λιγο ανεπιτυχως...ειδωμεν !
SpirtouLisS Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 γενικα ο επεξεργαστης σαν εξαρτημα οσο πολυπλοκος ειναι αλλο τοσο ανθεκτικος ειναι στις θερμοκρασιες. σπανια καιγονται. το δικο μου acer δουλευει επισης περιπου στους 60 σε idle και 80+ σε load εδω και....1 χρονο η παραπανω. δε παθαινει τπτ. πιο πιθανο ειναι καει η μητρικη λογω του επεξεργαστη παρα ο επεξεργαστης πριν μια βδομαδα ελυσα ολο το λαπτοπ σε κομματια. ευτυχως βρηκα ενα καλο οδηγο. το καθαρισα και αλλαξα παστα σε επεξεργαστη. επεσαν αρκετα οι θερμοκρασιες καπου 5 βαθμους η παραπανω βρες και εσυ ενα καλο οδηγο για να κανεις ''disassemble'' το λαπτοπ σου και επιχειρησε το. αν δε βρεις μη το κανεις μονος. θα το χαλασεις καθως τα λαπτοπ ανοιγουν με συγκεκριμενη σειρα οριστε και ο οδηγος http://www.insidemylaptop.com/disassemble-ho-530-notebook-pc-remove-top-cover/ προσεκτικα και με καλα κατσαβιδια.απο την εμπερια μου αν προσεξεις στατικο ηλεκτρισμο να αφαιρες προσεκτικα καλωδιοταινιες (ειδικα της οθονης) αφαιρεση και τοποθετηση δισκου δε θα εχεις κανενα προβλημα.
panos_saxo Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Έχεις βάση με fans έτσι??? τσου... αλλα αν εχεισ κατι καλο να προτινεις καλοδεχουμενο ! ---------- Προσθήκη στις 21:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:32 ---------- γενικα ο επεξεργαστης σαν εξαρτημα οσο πολυπλοκος ειναι αλλο τοσο ανθεκτικος ειναι στις θερμοκρασιες. σπανια καιγονται. το δικο μου acer δουλευει επισης περιπου στους 60 σε idle και 80+ σε load εδω και....1 χρονο η παραπανω. δε παθαινει τπτ.πιο πιθανο ειναι καει η μητρικη λογω του επεξεργαστη παρα ο επεξεργαστης πριν μια βδομαδα ελυσα ολο το λαπτοπ σε κομματια. ευτυχως βρηκα ενα καλο οδηγο. το καθαρισα και αλλαξα παστα σε επεξεργαστη. επεσαν αρκετα οι θερμοκρασιες καπου 5 βαθμους η παραπανω βρες και εσυ ενα καλο οδηγο για να κανεις ''disassemble'' το λαπτοπ σου και επιχειρησε το. αν δε βρεις μη το κανεις μονος. θα το χαλασεις καθως τα λαπτοπ ανοιγουν με συγκεκριμενη σειρα οριστε και ο οδηγος http://www.insidemylaptop.com/disassemble-ho-530-notebook-pc-remove-top-cover/ προσεκτικα και με καλα κατσαβιδια.απο την εμπερια μου αν προσεξεις στατικο ηλεκτρισμο να αφαιρες προσεκτικα καλωδιοταινιες (ειδικα της οθονης) αφαιρεση και τοποθετηση δισκου δε θα εχεις κανενα προβλημα. εεεμ τα εκανα ολα αυτα ομως , οπως ακριβως τα λες! εκανα βιδες στην κυριολεξια το μηχανημα ,και τα καθαρισα ολα απο σκονες κτλ. εβαλα καινουρια στρωση παστας , καθαρισα το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη που ειχε πιασει μακα και καταφερα να ριξω τη θερμοκρασια ακριβως οσο ειπες , 5 βαθμους. σε idle ομως εχω 72 βαθμους πλεον , σε full δεν εχω τσεκαρει ακομα. απλα μου φαινονται υπερβολικες οι τιμες , οχι οτι μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα. τα κολληματα που ετρωγε πριν και ανεφερα τελικα ηταν θεμα των s-vista πως τα λεω καθως τωρα με τα 7 το μηχανημα φυσαει. παλια κολλαγε 100 % χρηση cpu σε idle,ανεβαζε θερμοκρασια οποτε και εκλεινε. τωρα ειναι κομπλε . προς το παρων εστω. για οτι νεο παντως , θα ξαναποσταρω,αν και δε πιστευω να υπαρξει προβλημα αφου ολοι σχεδον λετε πως ειναι λογικες η εστω λιγο παραπανω απο το κανονικο οι θερμοκρασιες.
Sudavar Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 τσου... αλλα αν εχεισ κατι καλο να προτινεις καλοδεχουμενο ! Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σου προτείνω (δεν έχω laptop) αλλά δεν χρειάζεσαι κάτι τρελό, ένας φίλος μου που έχει laptop πήρε μια σχετικά απλή βάση (από e-shop) με 25 Euro. Οπότε κάνε μια αναζήτηση στο plaisio ή στο e-shop και πάρε κάτι στο εύρως 25 - 40 Euro και θα καλυτερεύσει "κάπως" η κατάσταση.
Havik Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Κάνε undervolting, θα κερδίσεις τουλάχιστον 10 βαθμούς και δεν χάνεις τίποτα απολύτως σε επιδόσεις, το δικό μου το κατέβασα σε full loadαπό 73° σε 61°! (θερμοκρασίες με coolerpad), με βάση θα έχεις μια διαφορά από 3° έως 7° max, ποια πάστα αγόρασες? Υγ.1 Αν δεν τα καταφέρεις με το πρώτο link δες και εδώ. Υγ.2 Ελπίζω να Μην φράζεις τους αεραγωγούς εξαερισμού και να το χρησιμοποιείς σε λείες επιφάνειες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.