The_Judas Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ιταλία? Κακή επιλογή... Δεν έχω γνωρίσει Ελληνα που να πήγε Ιταλία και να μην έκανε 10+ χρόνια για να τελειώσει ή να μην τα παράτησε στην πορεία. Οι σχολές τους είναι δύσκολες και δίνουν μεγάλη έμφαση στα προφορικά. Πολλές φορές έχουν μαθήματα χωρισμένα σε πολλές υποενότητες, όπου αν δεν περάσεις μια σε αναγκάζουν να ξαναδώσεις από την αρχή. Επίσης πληρώνεις και για την εγγραφή και για τα βιβλία. Επίσης απ' ότι άκουσα πρόσφατα ετοιμάζουν και νέες υψηλές αυξήσεις στα δίδακτρα. Ως πανεπιστήμια είναι πολύ πιο οργανωμένα από τα Ελληνικά και με πολλές κατευθύνσεις και ειδικότητες. Η γλώσσα τους δεν είναι πολύ δύσκολη αλλά πρέπει να την μάθεις καλά γιατί δεν ξέρουν να συνεννοούνται σε καμία άλλη γλώσσα. Επίσης στα μειον η ξενοφοβία των Ιταλών.
Lucifer Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ξενοφοβία Ιταλών προς τους Έλληνες;;; Εδώ μου την είχανε πέσει σκινάδες με στόχους και σβάστικες και μόλις έμαθαν ότι είμαι Έλληνας με κερνούσαν τσιγάρα.
little loulou Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ιταλία? Κακή επιλογή...Δεν έχω γνωρίσει Ελληνα που να πήγε Ιταλία και να μην έκανε 10+ χρόνια για να τελειώσει ή να μην τα παράτησε στην πορεία. Οι σχολές τους είναι δύσκολες και δίνουν μεγάλη έμφαση στα προφορικά. Πολλές φορές έχουν μαθήματα χωρισμένα σε πολλές υποενότητες, όπου αν δεν περάσεις μια σε αναγκάζουν να ξαναδώσεις από την αρχή. Επίσης πληρώνεις και για την εγγραφή και για τα βιβλία. Επίσης απ' ότι άκουσα πρόσφατα ετοιμάζουν και νέες υψηλές αυξήσεις στα δίδακτρα. Ως πανεπιστήμια είναι πολύ πιο οργανωμένα από τα Ελληνικά και με πολλές κατευθύνσεις και ειδικότητες. Η γλώσσα τους δεν είναι πολύ δύσκολη αλλά πρέπει να την μάθεις καλά γιατί δεν ξέρουν να συνεννοούνται σε καμία άλλη γλώσσα. Επίσης στα μειον η ξενοφοβία των Ιταλών. υποσημειωση 1: ναι,ναι,το εχω ξαναπει αλλα το εχω καμαρι ο αδερφος μου τελειωσε ακριβως στα 5 χρονια στην ιταλια αν και αυτο που λες ισχυει..θα συναντησεις πολλους ελληνες να δουλευουν σε πιτσαριες οι οποιοι δεν τα εβγαλαν περα και εμειναν ιταλια. υποσημειωση 2: σε αυτο εχει δικιο.ολα τα μαθηματα τα δινεις γραπτα και προφορικα.και μαντεψε..τις περισσοτερες φορες σε κοβουν στα προφορικα οι φουστηδες! υποσημειωση 3:απο οτι μου εχουν πει και αλλα παιδια γενικα υπαρχουν καθηγητες που μολις δουν οτι εισαι ελληνας,πριν κατσεις κιολας στην καρεκλα για να δωσεις προφορικα,σε διωχνουν ενταξει βεβαια αυτο δεν ειναι απολυτο αλλα οτι συμβαινει,συμβαινει επισης δεν ξερω για τα εργαστηρια αλλα παρουσιες-απουσιες δεν υπαρχουν. δουλεια μπορεις να πιασεις βραδυ αλλα το πρωι πρεπει να πηγαινεις στα μαθηματα γιατι διαφορετικα τη σχολη δεν την βγαζεις
MyDiversion Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Στην τελική μια χαρά είναι η Ελλαδίτσα για σπουδές,χωρίς δίδακτρα,χωρις απουσίες,με ανώτατο όριο σπουδών τα διπλάσια χρόνια παρακαλώ,ό,τι πρέπει για να έχεις χρόνο να εργαστείς/κάνεις άλλα πράγματα παράλληλα... Όπου και να πάτε έξω παίδες θα σας μαμίσουν από εκατό μεριές...Ιταλία είναι έτσι όπως τα λένε τα παιδιά,η Γερμανία έχει και το περιβόητο "ban list",η Αγγλία είναι ακριβή... Γι'αυτό προτείνω Βουλγαρία με κλειστά μάτια!Ή αυτό ή ξαναδίνετε για Γιουνανιστάν...
Praetorianos Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 η Γερμανία έχει και το περιβόητο "ban list" Τι είναι το "ban list"?
MyDiversion Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ας υποθέσουμε ότι είσαι φοιτητής σε κάποιο τμήμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γερμανία... ΔΕΝ έχεις δικαίωμα απεριόριστων εξετάσεων σε κάθε μάθημα!Υπάρχει για το καθένα ανώτατο όριο,περίπου 3-4 φορές... Σε περίπτωση αποτυχίας...όχι μόνο σε διώχνουν απ'το τμήμα,αλλά σου απαγορεύουν να εισαχθείς σε όλες τις αντίστοιχες ειδικότητες ΟΛΩΝ των Γερμανικών πανεπιστημίων!Κοινώς μπορεί να πας σε πανεπιστήμιο στην άλλη άκρη του Deutschland και να σου πουν "συγνώμη,δεν μπορούμε να σας δεχτούμε...":devil: Ακραίο,μπορεί και ολίγον αναληθές ή υπερβολικό,το έμαθα όμως από εκεί φίλους φοιτητές (συμμαθητές κάποτε στη Γερμανική Σχολή) και ίσως είναι και ο λόγος που δεν ξέρω κανέναν απόφοιτο Γερμανίας που να πήρε πτυχίο σε εξάμηνο μεγαλύτερο από τα προβλεπόμενα!
insomniaK Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μα δεν υπάρχει προβλεπόμενο εξάμηνο και για να το περιορίσουν έβαλαν δίδακτρα και υιοθέτησαν το bsc+msc σύστημα (6+4 εξάμηνα). Μπορείς να δηλώνεις 1 μάθημα το εξάμηνο μέχρι να πάρεις πτυχίο, αρκεί να το εξετάζεσαι επιτυχώς. Και γενικά, είναι τρομοκρατικό το σύστημα, αλλά αν είσαι από μέσα, διαπιστώνεις πως πρέπει να είναι πολύ κρετίνος ο φοιτητής για να του δώσεις τον πέουλα. Προσωπικά, έναν ξέρω που έχει κοπεί κι αυτός ήταν σχεδόν αλκοολικός, πήρε μετά από πολλά χρόνια πτυχίο από άλλη σχολή και ναι τον θεωρώ κρετίνο.
The_Judas Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δεν μπορώ π.χ. να φανταστώ πως μπορεί το Πανεπιστήμιο της Σόφιας με τόση υποστήριξη απ'το Βουλγαρικό κράτος να είναι χειρότερο/ευκολότερο απ'το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ή το ΤΕΙ Καβάλας!Για να μην αναφέρουμε τα Ιταλικά... Η δική μου προσέγγιση είναι πως απλά πολλοί πατριώτες μας (η πλειοψηφία) φεύγουν για να αναζητήσουν το "εύκολο" και προφανώς γυρίζοντας πίσω,φέρνουν και την "κακή" φήμη... Για τους ντόπιους φοιτητές, τα πανεπιστήμια αυτά είναι σε καλό επιστημονικό επίπεδο... απλά πολλοί Ελληνες εκμεταλλεύονται "καταστάσεις" και τα περνάνε χωρίς διάβασμα και με μίζες...
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 υποσημειωση 1: ναι,ναι,το εχω ξαναπει αλλα το εχω καμαρι ο αδερφος μου τελειωσε ακριβως στα 5 χρονια στην ιταλια αν και αυτο που λες ισχυει..θα συναντησεις πολλους ελληνες να δουλευουν σε πιτσαριες οι οποιοι δεν τα εβγαλαν περα και εμειναν ιταλια. υποσημειωση 2: σε αυτο εχει δικιο.ολα τα μαθηματα τα δινεις γραπτα και προφορικα.και μαντεψε..τις περισσοτερες φορες σε κοβουν στα προφορικα οι φουστηδες! υποσημειωση 3:απο οτι μου εχουν πει και αλλα παιδια γενικα υπαρχουν καθηγητες που μολις δουν οτι εισαι ελληνας,πριν κατσεις κιολας στην καρεκλα για να δωσεις προφορικα,σε διωχνουν ενταξει βεβαια αυτο δεν ειναι απολυτο αλλα οτι συμβαινει,συμβαινει επισης δεν ξερω για τα εργαστηρια αλλα παρουσιες-απουσιες δεν υπαρχουν. δουλεια μπορεις να πιασεις βραδυ αλλα το πρωι πρεπει να πηγαινεις στα μαθηματα γιατι διαφορετικα τη σχολη δεν την βγαζεις οι @the judas και @ little loulou έχουν απόλυτα δίκιο στα όσα γράφουν. οι ιταλοί δεν έχουν θέμα με τους έλληνες γενικά, αλλά με τους τεμπέληδες αδιάβαστους έλληνες αιώνιους φοιτητές. αν συγκεντρωθείς στο διάβασμα και στην ώρα σου θα τελειώσεις και με καλούς βαθμούς. το θέμα είναι εσύ τι θέλεις.
V for Vagelis Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μα δεν υπάρχει προβλεπόμενο εξάμηνο και για να το περιορίσουν έβαλαν δίδακτρα και υιοθέτησαν το bsc+msc σύστημα (6+4 εξάμηνα). Μπορείς να δηλώνεις 1 μάθημα το εξάμηνο μέχρι να πάρεις πτυχίο, αρκεί να το εξετάζεσαι επιτυχώς. Και γενικά, είναι τρομοκρατικό το σύστημα, αλλά αν είσαι από μέσα, διαπιστώνεις πως πρέπει να είναι πολύ κρετίνος ο φοιτητής για να του δώσεις τον πέουλα. Προσωπικά, έναν ξέρω που έχει κοπεί κι αυτός ήταν σχεδόν αλκοολικός, πήρε μετά από πολλά χρόνια πτυχίο από άλλη σχολή και ναι τον θεωρώ κρετίνο. Υπήρχε ο περιορισμός ότι έπρεπε να πάρεις το προδίπλωμα (όλα τα μαθήματα των πρώτων τεσσάρων εξαμήνων) μέχρι το έκτο εξάμηνο με τη δυνατότητα να αναβάλλεις τη προθεσμία μέχρι το έβδομο αν σου χουν μείνει 1-2 μαθήματα. Όχι κάτι τρομερό, αφού έτσι κι αλλιώς ξέρεις μέσα στα πρώτα 2-3 εξάμηνα αν έκανες καλή επιλογή σπουδών και αν θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις. Από κει και πέρα για το δίπλωμα δεν υπάρχει προβλεπόμενο εξάμηνο. Τώρα, με το νέο σύστημα δε ξέρω αν ισχύει κάποιος παρόμοιος περιορισμός.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.