Προς το περιεχόμενο

Εισαγωγή σε πανεπιστήμια στην Ιταλία

klainmaingr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποιά είναι η διαδικασία για να εισαχθεί κάποιος σε πανεπιστήμιο στην Ιταλία;

Θέλω να έχω ανοιχτά τα ενδεχόμενα για πιθανή αποτυχία στις αιτήσεις στην Αγγλία οπότε λέω να ρίξω μια ματιά.

Για προπτυχιακά ας πούμε στην αγγλία υπάρχει το UCAS. Στην Ιταλία υπάρχει κάποιος αντίστοιχος φορέας;

Με τα δίδακτρα τι γίνεται;

Πως καθορίζονται τα entry requirements για πολίτες της Ε.Ε;

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο του unistats ή του hotcourses της Αγγλίας αλλα για Ιταλικά πανεπιστήμια;

Ευχαριστώ :-)

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν failάρω και δεν πάρω κανένα offer απο κει πάνω (που παίζει απο ότι το βλέπω), θέλω να έχω εναλλακτική. Μη σου πώ να στείλω ήδη αιτήσεις.

Δημοσ.

Ένας συμφοιτητής μου είχε παει αρχικά Ιταλία για Μηχανολόγος Μηχανικός. Μου είχε πει οτι μπαίνουν με εξετάσεις και οτι τα δίδακτρα είναι πολύ λίγα. παίζει αν θυμάμαι καλά να έχουν κάθε 3 μήνες εξετάσεις ή 6.... θα ρωτήσω για περισσότερα σήμερα.

Δημοσ.

...Τι ακριβώς δεν πάλευε στην ΙΤΑΛΙΑ;

Το απαίσιο φαΐ, τις κακάσχημες γκόμενες, τον φρικτό καιρό ή τους εχθρικούς ανθρώπους;

• Moderators
Δημοσ.

To μονο που γνωριζω για το θεμα (οποτε ας το πεταξω) ειναι πως χρειαζεσαι διπλωμα Celi 3 και ανω (δεν ξερω αν σου ειναι χρησιμη η πληροφορια), το συζητουσα προχθες με την καθηγητρια μου των Ιταλικων.

Δεν ξερω αν αναλογο πτυχιο (diploma whatever) εχει την ιδια ισχυ, το ρωταω ομως την Τεταρτη αν σε ενδιαφερει (και δεν εχει απαντησει κανεις αλλος βεβαια) :-)

ΕΝΤΙΤ: Επισης αυτο που ειπε ο Luci, ΤΙ μπορει να χαλασει καποιον στην Ιταλια εκτος απο τον βαθμο δυσκολιας των πανεπιστημιων (που απο οσο γνωριζω ειναι υψηλος)? Εκτος αν ηταν σε καμια Ναπολι ξερωγω.

Δημοσ.

Μάλλον την έλλειψη ζωής μετά τις 9-10 βασικά. ΤΟ έχω ξανακούσει αυτό το πρόβλημα αλλα ντάξει προσωπικά χε$τηκα για τη νυχτερινή ζωή εκεί. Αν θέλω να ρεμαλιάσω κάθομαι και δω ;p

Ευχαριστώ stormrain. Έχω και το celi 3 και το diploma (και έχω κάνει και μια αποτυχημένη προσπάθεια να πάρω το celi 5) :)

• Moderators
Δημοσ.
Μάλλον την έλλειψη ζωής μετά τις 9-10 βασικά. ΤΟ έχω ξανακούσει αυτό το πρόβλημα αλλα ντάξει προσωπικά χε$τηκα για τη νυχτερινή ζωή εκεί. Αν θέλω να ρεμαλιάσω κάθομαι και δω ;p

Ευχαριστώ stormrain. Έχω και το celi 3 και το diploma (και έχω κάνει και μια αποτυχημένη προσπάθεια να πάρω το celi 5) :)

Οχι ρε συ δεν ειναι τοσο τραγικα το βραδυ. Μιλανο, Φλωρεντια και Ρωμη απο εμπειρια, δεν ξερω τι παιζει σε αλλες πολεις, αλλα Νοτια πχ φανταζομαι πως θα ειναι ακομα καλυτερα. Οκ δεν ειναι η αισθηση της παραλιακης ή του κεντρου της Αθηνας ενα Σαββατοβραδο αλλα δεν ειναι και χαλια...

Ασε που απο την Αγγλια ειναι και πιο original και safe η φαση της διασκεδασης ΙΜΟ.

Δημοσ.

Ε προφανώς, δε μπορείς να συγκρίνεις Μεσόγειο που πίνει με βόρειο που πίνει.

Για τον ένα είναι συνήθεια, για τον άλλο είναι ευκαιρία να αποδείξει πως κι αυτός ξέρει να περνάει καλά.

Δημοσ.

Το απαίσιο φαΐ, τις κακάσχημες γκόμενες, τον φρικτό καιρό ή τους εχθρικούς ανθρώπους;

κλασσική περίπτωση μινάρα.

Και να φανταστείς είχε πάει Μηχανολόγος, με μηχανολόγο πατέρα και στρωμένη δουλειά. και τα παράτησε για να έρθει να γίνει Μηχανικός Οικονομίας κ Διοίκησης

Δημοσ.

Πάντως, σόρυ κλάην για το οφτόπικ, τυχαίνει κι εγώ να ξέρω περίπτωση που σηκώθηκε κι έφυγε από τη Ρώμη (ζομγκ) γιατί δεν την πάλευε, και μπορεί να κρύβονται πραγματικά εκατομμύρια λόγοι από πίσω για να μείνει κανείς ή να φύγει, τους οποίους απλά δεν τους συνοψίζεις στο όμορφη πόλη/φίνα γκομενάκια/φαΐ/κρασί κλπ.

Ή αλλιώς κλασσικές περιπτώσεις "μου λείπουν οι φίλοι μου και η οικογένειά μου"..

Δημοσ.

E καλα ον/οφτόπικ είναι. Αυτό είναι και στον άνθρωπο ρε σύ. Εγώ ούτως η άλλως δετημπαλεύω άλλο εδώ. Ρουτίνιασα. Δεν παίζει τέτοιο θέμα ιδιαίτερα σε ~1ώρα πτήση και 70 ευρώ πέραδώθε. I mean.. η Αθήνα είναι πιο μακρία/ακριβά.

Δημοσ.

πφφ..κατι τετοιες απαντησεις ειναι που με χαλανε ασχημα:-(

δεν ειμαστε ολοι ιδιοι,σορρυ κιολας.ενα παιδι ηρθε απο καλαμπρια μπολωνια,δεν την παλεψε και γυρισε πισω.κι ηταν κι ιταλος.

τεσπα..ο αδερφος μου κλαιν πηγε πριν 5 χρονια μπολωνια για να σπουδασει φαρμακευτικη.τον πηρανε αμεσως,χωρις να δωσει εξετασεις.συνηθως εξετασεις δινουν οταν δεν εχουν πολλες θεσεις στο πανεπιστημιο.τωρα για το celi που διαβασα.δεν το χρειαζεται η σχολη αυτη καθεαυτη.ειναι καθαρα θεμα να μπορεις να συννενοεισαι και να μπορεις να παρακολουθεις τα μαθηματα.επισης ξερω πως ανετα μπορεις να παρεις μεταγγραφη και να αλλαξεις πολη η σχολη,οποτε θελεις στην ιταλια.

αν θες περισσοτερες πληροφοριες πμ για να επικοινωνησεις με τον αδερφο:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...