Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με την εγκατάσταση ubuntu server 10.04

goginos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To post αυτό είναι σε συνέχεια του thread Τοπολογία δικτύου για file server και asterisk call center

Εγκατέστησα την server edition 10.04 ubuntu σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα.

19052010008f.jpg

Δηλαδή, έβαλα 2 δίσκους 1TB και κάθε έναν απ΄ αυτούς τον χώρισα σε 3 partition (/, swap, /home). Ανά ζευγάρια ίδιων partition έκανα RAID 1 για "/" και "swap" και RAID 0 για "/home"

Οπότε απαριθμώ τις απορίες/(αν)απειρίες μου από μια δοκιμαστική εγκατάσταση Ubuntu Server 10.04:

1. Πως ακριβώς λειτουργεί το LVM? (Εγώ τα έκανα manual)
  2. Το file system του root είναι σε ext2, ext3, ή ext4? (ή δεν παίζει ρόλο)
  3. Κατά τη δημιουργία του RAID έπεσα σε μια επιλογή Number of spare devices και άφησα την default επιλογή 0. Αυτή η επιλογή σε τι χρησιμεύει?
  4. Επίσης στο τέλος της εγκατάστασης με ρώτησε που θέλω να εγκαταστήσω τον GRUB. Εγώ τον άφησα την προεπιλογη (dev/sda dev/sdb). Αυτό πάει να πει ότι εγκαταστάθηκε και στους δύο δίσκους ο GRUB? Έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να δηλώσω έναν από τους 2 δίσκους. Ισχύει?
  5. Κατά το τέλος τις εγκατάστασης ρωτάει έαν θέλουμε να bootarei ο server σε περίπτωση που χαλάσει ένας δίσκος. Επιλέγοντας ΝΟ το RAID array δεν κινδυνεύει να χαλάσει, αλλά δεν bootarei. Είναι σχετικά απλό να bootarei μετά από μια τέτοια επιλογή?

Μάλλον πρέπει να σας ζάλησα λίγο? Γι' αυτό δεν συνεχίζω...

Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To post αυτό είναι σε συνέχεια του thread Τοπολογία δικτύου για file server και asterisk call center

Εγκατέστησα την server edition 10.04 ubuntu σύμφωνα με την παρακάτω εικόνα.

19052010008f.jpg

Δηλαδή, έβαλα 2 δίσκους 1TB και κάθε έναν απ΄ αυτούς τον χώρισα σε 3 partition (/, swap, /home). Ανά ζευγάρια ίδιων partition έκανα RAID 1 για "/" και "swap" και RAID 0 για "/home"

Οπότε απαριθμώ τις απορίες/(αν)απειρίες μου από μια δοκιμαστική εγκατάσταση Ubuntu Server 10.04:

1. Πως ακριβώς λειτουργεί το LVM? (Εγώ τα έκανα manual)
  2. Το file system του root είναι σε ext2, ext3, ή ext4? (ή δεν παίζει ρόλο)
  3. Κατά τη δημιουργία του RAID έπεσα σε μια επιλογή Number of spare devices και άφησα την default επιλογή 0. Αυτή η επιλογή σε τι χρησιμεύει?
  4. Επίσης στο τέλος της εγκατάστασης με ρώτησε που θέλω να εγκαταστήσω τον GRUB. Εγώ τον άφησα την προεπιλογη (dev/sda dev/sdb). Αυτό πάει να πει ότι εγκαταστάθηκε και στους δύο δίσκους ο GRUB? Έχω την εντύπωση ότι έπρεπε να δηλώσω έναν από τους 2 δίσκους. Ισχύει?
  5. Κατά το τέλος τις εγκατάστασης ρωτάει έαν θέλουμε να bootarei ο server σε περίπτωση που χαλάσει ένας δίσκος. Επιλέγοντας ΝΟ το RAID array δεν κινδυνεύει να χαλάσει, αλλά δεν bootarei. Είναι σχετικά απλό να bootarei μετά από μια τέτοια επιλογή?

Μάλλον πρέπει να σας ζάλησα λίγο? Γι' αυτό δεν συνεχίζω...

Ευχαριστώ...

2. Νομίζω ότι θα έπρεπε το /boot να ειναι σε ext2 και ολα τα υπολοιπα σε ext3. Δεν συνιστω να πας απο τωρα σε ext4

4. εφοσον έκανες raid1 στο / (αρα και στο /boot) τοτε εγκατασταθηκε και στους 2...

Ωραία, κάναμε την εγκατάσταση και προσπαθούμε να βάλουμε ενα GUI

>sudo apt-get install ubuntu-desktop

Για μένα είναι απαραίτητο το GUI γιατί δεν έχω πολύ εμπειρία με το terminal.

Έλα μου ντε όμως που δεν έχω πρόσβαση στο internet για να κατεβάσει το GUI.

Είχα επιλέξει η αναγνώριση του δικτύου να γίνει αργότερα και έτσι τώρα δεν μπορώ να κατεβάσω το GUI.

Έχεις κάποια απάντηση poscaman (Καλά που είσαι εσύ και απαντάς!!)??

εφοσον χρειαζεσαι gui, δεν υπαρχει κανενας λογος να πας σε server edition. βαλε εξαρχης Ubuntu 10.04 την κανονική έκδοση.

νομιζω το ειχα πει και στο προηγουμενο thread

Thanks, αλλά δεν χάνω κάποιες δυνατότητες έτσι?

Ένας από τους λόγους που κάνω όλη αυτήν την φασαρία είναι και για να μάθω κάποια πράγματα.

φαυλος κυκλος.

δεν μπορεις να μαθεις τα παντα ολα με την μια. Πειραματισου για καποιους μήνες με γραφικό, μετά χωρίς γραφικό, κλπ. δεν μπορεις απο εκει που δεν εχεις ιδεα τι ειναι το rm,ls,mkdir, κλπ, να παραμετροποιήσεις server.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...