Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Gaming PC μεχρι 900 Ε

GenPL

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
όπως ξέρω άμα είναι ο επεξεργαστής στα 2000 και έχεις ram στα 1333 τότε και ο επεξεργαστής πέφτει στα 1333 για να έχουν την επικοινωνία.

....κοιτα, αυτο ειναι εν μερει σωστο(δεν γίνεται πάντα δηλαδη), άλλωστε για αυτο τον σκοπο η cpu κανει χρηση της cache μνήμης, για να εξισοροπήσει αυτη τη διαφορά

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τα έχω διαβάσει σε πολλά τόπικ όταν έψαχνα παλιά, τα έχω ακούσει και από διάφορα άτομα.

γιατί δεν ισχύουν?

Δημοσ.

και άμα θες καλίτερα δες αυτόν στα 6400 είναι

6400 FSB?

Γουότ?

Θα πρέπει δλδ να βρεί να πάρει 6400mhz μνήμες, σωστά? :P

Όπως σωστά είπε και ο Loucifer το bus speed (FSB) των phenom είναι 200mhz και όχι φυσικά 2000mhz. Μάλλον κάπου τα μπερδεύεις φίλε.

Φυσικά και δεν πρόκειται να δεί διαφορά με την επιλογή 2000Mhz ram απο 1333mhz ram, ούτε ο cpu στην 2η περίπτωση θα υπολειτουργεί.

Θεωρώ ότι αυτό που παίζει περισσότερο ρόλο στις μνήμες είναι τα timings και όχι η συχνότητα τους. :-)

zvo39v.jpg

Δημοσ.
6400 FSB?

Γουότ?

Θα πρέπει δλδ να βρεί να πάρει 6400mhz μνήμες, σωστά? :P

Όπως σωστά είπε και ο Loucifer το bus speed (FSB) των phenom είναι 200mhz και όχι φυσικά 2000mhz. Μάλλον κάπου τα μπερδεύεις φίλε.

Φυσικά και δεν πρόκειται να δεί διαφορά με την επιλογή 2000Mhz ram απο 1333mhz ram, ούτε ο cpu στην 2η περίπτωση θα υπολειτουργεί.

Θεωρώ ότι αυτό που παίζει περισσότερο ρόλο στις μνήμες είναι τα timings και όχι η συχνότητα τους. :-)

zvo39v.jpg

τα timings ξέρω ότι παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο.

μιάς και τα έχω μπερδέψει μπορείτε να με διορθώσετε?

και για το θέμα του 1333 με του 2000 πιστεύω πως θα έχει διαφορά (μπορεί όχι τώρα αλλά στο μέλλον σίγουρα)

Δημοσ.
Ότι πείς....

ε τι ότι πω, το θέμα μας εδώ δεν είναι να βγάλουμε της γνώσεις μας, εγώ έκανα ένα λάθος και καλά κάνετε που με διορθώνετε.

εδώ πρέπει να βοηθήσουμε το παλικάρι που επιθυμεί έναν καλό υπολογιστή.

Δημοσ.

Τι να πούμε φίλε μου.

Έχει αναφερθεί πολλάκις, καθώς έχουν ανοιξει ουκ ολίγα threads για gaming pc's εδώ.

1. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος 6πύρηνο cpu ακόμα αφού δεν θα τον εκμεταλλευτεί. (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε κάποια προγράμματα). Τον θέλει κυρίως για παιχνίδια σωστά? Η σωστή απάντηση σε αυτό μιάς και μιλάμε για AMD είναι 955. Tα χουμε ξαναπεί.

2. Θεωρείται απαραίτητη, (εφόσων υπάρχει οθόνη με ανάλυση 1920x1080), η ύπαρξη μιας 5850 καθώς είναι η πιο value for money ισχυρή κάρτα της αγοράς.

3. Aγορά μνήμης τουλάχιστον 4gb. Συχνότητα ανάλογα το budjet (1333 - 1600mhz)

4. Μητρική sAM3 στην προκειμένη η Asrock Extreme 3 αποτελεί την πιο value for money με το σύγχρονο chipset 890.

5. Σκληρός sata γρήγορος για games (f3 / black/ 7200.12) καθώς οι ssd είναι ακομα ακριβοί.

6. Psu ποιοτικό / επώνυμο με 500 - 550w για να σηκώνει άνετα το σύστημα.

7. Αν υπάρχει περιθώριο πετάμε και άλλον ένα green hd για αποθηκευτικό.

8. Κουτάκι ευρύχωρο / ποιοτικό με καλό airflow και καλούδια για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

9. Ένα οπτικό μέσο.

Με τα 900 τα κάνεις τα παραπάνω. ;)

Δημοσ.
Τι να πούμε φίλε μου.

Έχει αναφερθεί πολλάκις, καθώς έχουν ανοιξει ουκ ολίγα threads για gaming pc's εδώ.

1. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει κάποιος 6πύρηνο cpu ακόμα αφού δεν θα τον εκμεταλλευτεί. (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων σε κάποια προγράμματα). Τον θέλει κυρίως για παιχνίδια σωστά? Η σωστή απάντηση σε αυτό μιάς και μιλάμε για AMD είναι 955. Tα χουμε ξαναπεί.

2. Θεωρείται απαραίτητη, (εφόσων υπάρχει οθόνη με ανάλυση 1920x1080), η ύπαρξη μιας 5850 καθώς είναι η πιο value for money ισχυρή κάρτα της αγοράς.

3. Aγορά μνήμης τουλάχιστον 4gb. Συχνότητα ανάλογα το budjet (1333 - 1600mhz)

4. Μητρική sAM3 στην προκειμένη η Asrock Extreme 3 αποτελεί την πιο value for money με το σύγχρονο chipset 890.

5. Σκληρός sata γρήγορος για games (f3 / black/ 7200.12) καθώς οι ssd είναι ακομα ακριβοί.

6. Psu ποιοτικό / επώνυμο με 500 - 550w για να σηκώνει άνετα το σύστημα.

7. Αν υπάρχει περιθώριο πετάμε και άλλον ένα green hd για αποθηκευτικό.

8. Κουτάκι ευρύχωρο / ποιοτικό με καλό airflow και καλούδια για μελλοντικές αναβαθμίσεις.

9. Ένα οπτικό μέσο.

Με τα 900 τα κάνεις τα παραπάνω. ;)

πολύ σωστά αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα.

όμως με τα ίδια λεφτά και λίγο παραπάνω άμα δώσει μπορεί να κάνει πολύ πιο καλύτερο, και με χ6, και με 2000MHz, και με κουτί στα ΓΟΥΣΤΑ που επιθυμούσε.

απλά απάντα μου, εφόσον μπορεί, γιατί να μην πάρει καλύτερα?

και ο 6πίρινος μπορεί να είναι υπερβολικός για τώρα αλλά στο μέλλον σίγουρα θα του χρειαστεί, αυτό το ξέρουν όλοι, όπως και αντί να βάλει ram στα 1600 εφόσον μπορεί γιατί να μην βάλει μια στα 2000MHz?

Δημοσ.
πολύ σωστά αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα.

όμως με τα ίδια λεφτά και λίγο παραπάνω άμα δώσει μπορεί να κάνει πολύ πιο καλύτερο, και με χ6, και με 2000MHz

Εχεις φαει τεραστιο κολλημα ρε φιλε!Ειλικρινα τωρα!

Πως να σου το πω αλλιως για να το καταλαβεις?

π.χ Εχουμε δυο ιδια συτηματα(π.χ amd 955,asrock m/b,5850 gpu και οθονη 1920Χ1080).Η μονη τους διαφορα ειναι οι μνημες ram.Το ενα συστημα εχει 2000mhz ram και το αλλο 1333 mhz ram.Και κανουμε το εξης πειραμα:Βαζουμε 100 ατομα να "παιξουν" και στα δυο συστηματα χωρις ομως να γνωριζουν ποιες μνημες εχει το καθε συστημα!Ειμαι 100% σιγουρος οτι ουτε 2 απο τα 100 ατομα δεν θα εντοπισουν ποιος εχει 2000mhz μνημες και ποιος εχει 1333Mhz Μνημες.Ξεκολλα με τις 2000mhz Μνημες.ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΕ GAMING PC

Kαι οι εξαπυρηνοι δεν εχουν βγει για gaming pc!Τοσο απλα!Στο ειπα και σε αλλο Post!Οι τετραπυρηνοι εχουν βγει εδω και χρονια και ελαχιστα παιχνιδια αξιοποιουν τους τεσσερις πυρηνες ακομα και σημερα!και ο 955 ανεβασει συχνοτητες πολυ ευκολα!

Δημοσ.

Σκεφτόμαστε διαφορετικά, το έχουμε ξαναπεί. :-)

Όπως πιστευω θα γνωρίζεις, λίγα games (και μάλιστα τώρα τελευταία κάποια χρησιμοποιούν τους 4 πυρήνες), πράγμα που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν διπύρηνα συστήματα εξακολουθούν και θα εξακολουθούν να παιζουν άνετα, εφόσων έχουν δυνατή κάρτα. Άρα οι 4cores έχουν μέλλον ακόμα πολύ...

Επιπλέον για gaming pc's όπως έχει αναφερθεί ρόλο παίζει η κάρτα περισσότερο και μετά ο cpu, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον 955 που είναι καλός cpu και όχι μέτριος.

Όσον αφορά τις μνήμες είναι καθαρά θέμα budjet που έχεις. Δεν θα δείς περισσότερα frames όμως αν έχεις 2000mhz μνήμες απο το να έχεις 1600mhz μνήμες.

Με 900 ευρώ φτιάχνεις ένα καλό σύστημα με μέλλον. Τώρα αν εσύ καίγεσαι να βάλεις 6core και 2000mhz μνήμες (χωρίς διαφορά επι της ουσίας) και για να σου φτάσουν τα λεφτά επιλέξεις ένα κακό κουτί, ένα κακό psu και μια χειρότερη κάρτα για παράδειγμα είναι δικό σου θέμα. Καλύτερο gaming pc όμως δεν θα έχεις.

Απο τη δικιά μου μεριά θα προτιμούσα, εφόσων δεν βιάζομαι, να πάρω τον καινούργιο 955 με 95w TDP που θα έχει καλύτερη θερμική συμπεριφορά απο τον ήδη υπάρχον, με ότι συνεπάγεται αυτό στο o/c. ;)

p.s Με πρόλαβε και ο απο πάνω. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...