Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλησπερα σας! Ειμαι 18 χρονων και σε λιγες μερες θα εχω στο χερι μου το διπλωμα για μηχανη 125cc. Εχω βρει και θελω να αγορασω μια kawasaki z750. Σχεδον την εχω παρει εφοσον ειμαι στο σταδιο της προκαταβολης! Θα ηθελα να μου πει καποιος, αν με σταματησει η τροχαια και δουνε οτι εχω διπλωμα για 125cc και οδηγαω μια 750αρα, ποιο θα ειναι το προστιμο που ενδεχεται να μου βαλουν??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iced Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μπορει να μην γινει και κατι... ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. Οτι δεν καλυπτεσαι απο ασφαλεια, εναν ανθρωπο λιγο να τον χτυπησεις θα δωσεις απιστευτα λευτα. Με τα μυαλλα που καταλαβαινω οτι εχεις θα λες απο μεσα σου "σιγα, αν τον χτυπησω θα σηκωθω και θα φυγω" αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.. Εχε υποψη οτι θα μπλεξεις ασχημα. Εδω και ασφαλεια να ειχες θα εμπλεκες. Λοιπον κανε λιγο υπομονη και παρε το μηχανακι που θες μετα τα 21.. Η παρε τωρα ενα 250 ninja και μετα τα 21 που θα ανεβεις αυτοματα κατηγορια πουλα το και παρε οτι σου κατεβει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Septum Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Copy-paste απο moto.gr και απ το μελος Gandalf 1. Σε περίπτωση ελέγχου θα σε σταματήσουν , θα σου χώσουν μια κλήση (το ποσό δεν το θυμάμαι... κάπου στα 200-250 ευρώ είναι ) συν δικάσιμο (εκεί μπορείς να την ξεφύγεις μιας και κακώς-κάκιστα παίρνει μεγάλο διάστημα για να γίνει και εντωμεταξύ μπορεί να έχεις βγάλει). 2. Σε περίπτωση τώρα ατυχήματος , ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΉ... αυτό συνεπάγεται οτι ο άλλος που ήταν στο ατύχημα, καταθέτει αγωγή και μήνυση κατά της ασφαλιστικής του παπιού ή σε εσένα και στους γονείς σου απευθείας. Τι σημαίνει αυτό; - Οτι και να ζητήσει θα το εισπράξει. Οποιοδήποτε ποσό και αν είναι αυτό θα πληρωθεί σε τεράστιο ποσοστό είτε απο την ασφαλιστική (που μετά θα πάει δικαστικά τους γονείς σου και αυτό είναι ακόμα χειρότερο) είτε θα υποχρεωθούn οι γονείς σου να το δώσουν. Μπορεί να φτάσει πολλές φορές και τις 100-200.000 ευρώ. - Οι γονείς σου μηνύονται για αμέλεια ανηλίκου. Βλέπεις παρόλο που είσαι 17 αν δεν έχεις μυαλό στο κεφάλι σου και κάνεις βλακείες θα το πληρώσουν άλλοι για σένα. - Σου δημιουργείται ποινικός φάκελος που σε ακολουθεί μια ζωή. - Δεν σου επιτρέπεται να βγάλεις οποιαδήποτε άδεια ικανότητας οδήγησης διά Χ χρονικό διάστημα που θα πεί το δικαστήριο (απο 3 εώς και 5 χρόνια). Αν λοιπόν δεν σε νοιάζει να καταστρέψεις την δική σου ζωή, την οικογένεια σου, τα οικονομικά της οικογένειας σου καθώς ίσως και ζωές άλλων... ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ;... -----Οκ οι γονεις σου επειδη εισαι ενηλικας,μπορει να μην κατηγορηθουν,οποτε και οτι ζητησει η ασφαλιστικη θα το ξεπληρωνεις εσυ.Μπορεις να περασεις ενα κομματι της ζωης σου στη φυλακη και το υπολοιπο μαζευοντας τα χιλιαδες ευρω που θα δωσεις? Αν σκεφτεσαι να απαντησεις οτι δεν προκειται να συμβει σε σενα το ατυχημα γιατι ξερεις να οδηγας τοσο καλα,σκεψου ποσο καλα ξερουν να οδηγανε οι αλλοι.Ακομα και να φταιει ο αλλος 100% σε ενα ατυχημα το φταιξιμο θα γυρισει μπουμερανγκ σε σενα λογω του οτι δεν εχεις διπλωμα.Αν θες μπορεις να παρεις ενα χt500 supermotard(που μπορεις να το οδηγησεις με αυτο το διπλωμα)καντο και 600(αυτο λεγεται υπερκυβισμος,δεν καταλαβαινω τι ενοεις με τον τιτλο!) και εισαι καλυμμενος.Τωρα αν θες για καποιο γκαζι παραπανω να ρισκαρεις τη ζωη σου,δεν εχω κατι αλλο να πω.Καλη σου τυχη,η μαλλον καλη σου επιλογη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
umaga Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 εκτως του οτι θα βρει τον μπελα του αν γινει τπτ ειναι κι επικυνδινο.... τα κυβικα στης μηχανες τα ανεβαινουμε σηγα σηγα ξεκηναμε προτα απο 50 αρι παπακι και ανεβαινουμε με τα χρονια και την εμπειρια τα 750 κυβικα δεν ειναι παιχνιδι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Για το θεμα εμπειριας στα 15 μου ειχα ενα 50αρι, στα 16 μου πηρα το kawasaki kaze-r 115cc και στα 17,5 το crypton-x! Aλλα αν ειναι τοσο μεγαλο το κυρος που θα υπαρξει αν κανω καποιο ατυχημα να το σκεφτω καλυτερα πριν το κανω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clockwork Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 οδηγαω 7 χρονια 125αρι, εχω πεσει μια φορα μονο με 30χλμ/ωρα. Τα τελευταια 3 χρονια οδηγαω πολυ συχνα ενα 650αρη bmw. Εχω κανει καμια 70.000 χλμ συνολο σε συο ροδες χωρις το παραμικρο ατυχημα. Μια φορα οδηγησα ενα 1000αρη κατηγοριας του Z 750 και πραγματικα δεν νοιωθω ακομα ετοιμος να αγορασω και να κινουμαι καθημερινα με μια τετοια μηχανη. Θελει τρομερη αυτοσυγκρατηση. Πες με στενομυαλο αλλα ετσι θεωρω πως ειναι τα πραγματα. τι ειπες; δεν θα εχεις καν διπλωμα για αυτην την κατηγορια; μην το συζητας καν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 750 κυβικά > σε δίκυκλο > στα 18 σου > χωρίς εμπειρία > ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ > τί πιθανότητα έχει να γίνει κάτι στραβό; Μου φαίνεται πρέπει να βγάλουν κανά νόμο και γι αυτούς που πουλάνε 750άρια σε 18χρονα. Όχι για εμάς, για τις φουκαριάρες τις μάνες μας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Ωραιο το γκαζι αλλα οπως λενε και τα παιδια θα πρεπει να κανεις υπομονη 3 χρονακια αλλιως μπλεκεις ασχημα, στο μεταξυ εμπειρευσου με καποιο μικρουλι που ομως μην τα υποτιμας καθολου στην πολη ειναι απιαστα και οταν ερθει η ωρα παρτο να εισαι ομως ετοιμος και οικονομικα για την συντηρηση αυτης της μηχανης γνωριζω αρκετους με μεγαλα μηχανακια που δεν μπορουν να αλλαξουν λαστιχα η βαζουν μαπα αναλωσιμα (τακακια,γραναζια αλυσιδα κινησης κτλ) οπως και ναχει καλα χιλιομετρα φιλε μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
De@th L0rd Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλησπερα σας! Ειμαι 18 χρονων και σε λιγες μερες θα εχω στο χερι μου το διπλωμα για μηχανη 125cc. Εχω βρει και θελω να αγορασω μια kawasaki z750. Σχεδον την εχω παρει εφοσον ειμαι στο σταδιο της προκαταβολης! Θα ηθελα να μου πει καποιος, αν με σταματησει η τροχαια και δουνε οτι εχω διπλωμα για 125cc και οδηγαω μια 750αρα, ποιο θα ειναι το προστιμο που ενδεχεται να μου βαλουν??? Μένεις επαρχία; Αν ναι δεν πρόκειται να σε σταματήσει κανείς εκτός κι αν προκαλείς. Μένεις σε μεγάλη πόλη; Θα την πατήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 αυτα που αναφερει το παιδι στο μοτο.γρ ειναι για ανηλικους για ενηλικους απλα δεν θα μπορεσει να εχει τιποτα στο ονομα του... αν εχεις ρωτα δικηγορο τι γινετε σε αυτες τις περιπτωσεις(και γω τα παραπανω ξερω αλλα δεν ξερω αν εχει καταντησει φημη το θεμα εδω και χρονια.) ------------------------------ Εδω και αρκετα χρονια εχει καταργηθει το διπλωμα 125!!!!!!!!!!! Α1 επιτρεπει μεχρι 34 αλογα ή αναλογια kw/hp <=0,16 --------- επειδη το διπλωμα το εβγαλες στα 18 σου στα 20 σου θα γινει απεριοριστο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Εδω και αρκετα χρονια εχει καταργηθει το διπλωμα 125!!!!!!!!!!! ειναι με kw!!!!!! και αναλογια κιλων ανα kw. Ναι όντως, κάπου έχει αναλυθεί αυτό κι εδώ στο insomnia (βαριέμαι να ψάχνω). Αλλά απ'ότι κατάλαβα σε γλυτώνει αν έχεις τίποτα 250άρες, με 750άρα τί να σε γλυτώσει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Septum Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ναι όντως, κάπου έχει αναλυθεί αυτό κι εδώ στο insomnia (βαριέμαι να ψάχνω). Αλλά απ'ότι κατάλαβα σε γλυτώνει αν έχεις τίποτα 250άρες, με 750άρα τί να σε γλυτώσει... Eγω με το xt500 ειμαι καλυμμενος.Μπορει να παρει κατι τετοιο.Και αντε παιρνει το Ζ με δανειο.Ποιος το συντηρει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luciddream Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 μην ανοίγετε τέτοια θέματα και εβγαλα δίπλωμα πριν κάτι μήνες κ ακόμα να πάρω μηχανή την κρίση μου μέσααααα...!! :( Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
clockwork Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 μην ανοίγετε τέτοια θέματα και εβγαλα δίπλωμα πριν κάτι μήνες κ ακόμα να πάρω μηχανή την κρίση μου μέσααααα...!! :( Sent from my iPhone using Insomnia.app παντως ενα μεταχειρισμενο παπι το ειχες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 και τα megascooters + αρκετα εντουραδικα+motard κτλ λυσεις υπαρχουν και για μπαμ και για τελικες .Τελος αν ειναι δυνατον να νομιζεις οτι συγκρινετε το παπι των 10-20αλογων με τα 110 του naked! καταλαβαινω την ηλικια σου και το τι θα κερδιζες απο αυτο αλλα οπως ειπα πλεον υπαρχουν λυσεις απο την εποχη των διπλωματων με τα 125 που να μπορεις να οδηγησεις νομιμα και να εχεις το στυλ που θες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.