fs_gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Γεια σας παιδιά θα ηθελα την βοήθεια σας. Στο λαπτοπ μου έχω Vista Home Premium και θέλω να εγκαταστήσω Windows 7. Απο το MSDN μπορώ να πάρω τα 7 αλλά τα professional. Recovery disc για τα Vista δεν μου έχουνε δώσει όμως υπάρχει στον υπολογιστη μου. Πώς μπορώ να κάνω την εγκατάσταση ;
isay Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Είναι σχετικά απλό. Πρώτα θα φτιάξεις τα recovery DVD των vista για να μην τα χάσεις. Πρέπει να είναι κάποιο πρόγραμμα στο start menu. Για λεπτομέρειες, κοίτα στο manual του υπολογιστή πως θα το κάνεις. Μετά θα πάρεις backup από τα αρχεία που θες να κρατήσεις (έγγραφα, εικόνες, κλπ) kai κατεβάζεις τους drivers για το μηχάνημα σου (πέρασε τα σε εάν cd ή σε ένα εξωτερικό δίσκο) Μετά θα κατεβάσεις τα win7 και θα τα γράψεις σε ένα dvd ώστε να είναι boot (βλ οδηγίες στο msdn). Ξεκινάς τον υπολογιστή από το dvd και κάνεις την εγκατάσταση των windows
umaga Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 εαν κανεις αναβαθμιση και οχι clean install τα προγραμματα και τα αρχεια σου δεν θα τα χασεις εγω σου προτεινω παντος να κανεις clean install
fs_gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 εαν κανεις αναβαθμιση και οχι clean install τα προγραμματα και τα αρχεια σου δεν θα τα χασεις εγω σου προτεινω παντος να κανεις clean install Clean install μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας τα recovery disc που έχω κάνει ; Έχω κάνει bootable dvd με τα win7 pro , αρχίζει κανονικά να κάνει εγκατάσταση όμως μετά απο λίγο βγάζει σφάλμα και σταματάει. Μήπως παίζει κανένα ρόλο το ότι έχω vista home και προσπαθώ να εγκαταστήσω professional ;
isay Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Clean Install σημαίνει ότι κάνεις format πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εγκατάσταση, αλλιώς κάνεις update ¨η επιδιόρθωση. Clean install μπορώ να κάνω χρησιμοποιώντας τα recovery disc που έχω κάνει ; Ναι μπορείς. Αρκεί πριν ή στην αρχή της εγκατάστασης να έχεις κάνει διαμόρφωση του δίσκου (μην αλλάξεις τα partitions) Έχω κάνει bootable dvd με τα win7 pro , αρχίζει κανονικά να κάνει εγκατάσταση όμως μετά απο λίγο βγάζει σφάλμα και σταματάει. Μήπως παίζει κανένα ρόλο το ότι έχω vista home και προσπαθώ να εγκαταστήσω professional ; ΤΙ σφάλμα σου βγάζει; Δοκίμασε και το format που είπαμε
fs_gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Clean Install σημαίνει ότι κάνεις format πριν ξεκινήσεις οποιαδήποτε εγκατάσταση, αλλιώς κάνεις update ¨η επιδιόρθωση. Ναι μπορείς. Αρκεί πριν ή στην αρχή της εγκατάστασης να έχεις κάνει διαμόρφωση του δίσκου (μην αλλάξεις τα partitions) ΤΙ σφάλμα σου βγάζει; Δοκίμασε και το format που είπαμε Κάνει expanding windows files και σταματάει βγάζοντας το εξής: Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for installation are available and restart the installation. Δεν έχει κατεβεί σωστά το installation ;
fs_gr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 καψες το dvd σε χαμιλη ταχυτητα ε? Το δοκιμάζω τώρα και σε πιο χαμηλή ταχύτητα ..για να δουμε ---------- Προσθήκη στις 22:47 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:25 ---------- καψες το dvd σε χαμιλη ταχυτητα ε? Ούτε το dvd δεν φταίει , έκαψα ακόμα 3 με διαφορετικά προγράμματα και διαφορετικές ταχύτητες αλλα το ιδιο πάλι πρόβλημα ! καμιά άλλη ιδεα ;
umaga Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 τα εχεις κατεβασει τατευθυαν απο το msdn ? το σφαλμα στο βγαζει με το που μπουταρεις?
fs_gr Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 τα εχεις κατεβασει τατευθυαν απο το msdn ? το σφαλμα στο βγαζει με το που μπουταρεις? Ναι κατευθείαν. Επιλέγω γλώσσα και τα λοιπά και αρχίζει expanding windows files και στο 6% βγάζει error code:0x80070570. Tο έψαξα λιγάκι στο google, υπάρχουν και άλλοι με αυτό το πρόβλημα, δοκίμασα κάποιες από τις λύσεις που λένε ότι δούλεψαν σε αυτούς αλλα τίποτα. Λες μην έχει κατεβεί σωστά;
g_alkis Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Έχω vista home premium Ελληνικά και θέλω να κάνω upgrade σε 7 home premium Αγγλικά αλλά δεν με αφήνει γιατί είναι διαφορετικής γλώσσας. Μπορώ να κάνω κάτι?
isay Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ναι κατευθείαν. Επιλέγω γλώσσα και τα λοιπά και αρχίζει expanding windows files και στο 6% βγάζει error code:0x80070570. Tο έψαξα λιγάκι στο google, υπάρχουν και άλλοι με αυτό το πρόβλημα, δοκίμασα κάποιες από τις λύσεις που λένε ότι δούλεψαν σε αυτούς αλλα τίποτα. Λες μην έχει κατεβεί σωστά; To msdn έχει MD5 έλεγχο; Το md5 είναι μια συμβολοσειρά που επιβεβαιώνεις ότι το αρχείο που κατέβασες είναι χωρίς προβλήματα.
umaga Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 αμα μπορεις δοκιμασε να τα ξανα κατεβασεις ---------- Προσθήκη στις 00:11 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ---------- Έχω vista home premium Ελληνικά και θέλω να κάνω upgrade σε 7 home premium Αγγλικά αλλά δεν με αφήνει γιατί είναι διαφορετικής γλώσσας. Μπορώ να κάνω κάτι? γιατι δεν κανεις clean install? κανε ενα backup τα αρχεια σου και τα προγραμματα τα περνας μετα
isay Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μια ακόμα σκέψη. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν έχεις κάποιο πρόβλημα στη μνήμη ram ή στο δίσκο. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τα win7 απο usb stick και αν λάβει πάλι το ίδιο error, κάνε ένα έλεγχο της ram Και του δίσκου. Για το usb stick είναι ένα εργαλείο που δίνει η ίδια η microsoft Και έχει αναφερθεί και μέσα στο forum. Ψάξε λίγο για οδηγίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.