Bspus Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Υπαρχει τετοις τροπος ? Εχω στο pc μου δυο δισκους με 2-3 partition ο καθενας και θελω οταν παω για service το pc να μην μπορουν να δουν τιποτα αλλο εκτος το λειτουργικο. Επισης ενα εξωτερικο 2.5αρι που κουβαλαω στην τσαντα μου αν μου τον κλεψουν μαζι με την τσαντα πως μπορω ωστε να μην μπορουν να δουν τα αρχεια που εχω μεσα ? Ευχαριστω. Για το desktop, εγω απλως θα ειχα ολα τα σημαντικα σε δευτερο δισκο (οχι παρτισιον) τον οποιο θα αφαιρουσα αν επρεπε να αφησω το PC αλλου. Απο κει και περα μονο κρυπτογραφηση οπως αναφερθηκε, την οποια θα απεφευγα αν δεν υπαρχει πραγματικα σοβαρος λογος. Προγραμματα μεσω των windows που απλως βγαζουνε ενα prompt για κωδικο, η οτιδηποτε εχει να κανει με NTFS permissions απλως δεν αρκει γιατι θα μπορουσε καποιος να τα παρακαμψει παρακαμπτωντας το ιδιο το λειτουργικο. Και εφοσον μιλαμε για μαγαζι με σερβις υπολογιστων δεν ειναι και πολυ λογικο να πονταρεις στην ασχετοσυνη του αλλου
djskoufos Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Να ρωτήσω και εγώ κάτι μιας και είμαι λίγο άσχετος με αυτό το θέμα. Το bitlocker των windows 7 δεν κάνει αυτήν την δουλεία? Κλειδώνεις ένα partition ενός δίσκου, και αν τον μεταφέρεις σε άλλο pc, βλέπει απλά τον δίσκο και σου λέει ότι είναι αφορμάριστος και δεν μπορείς να δεις τίποτα από τα περιεχόμενα του. Είναι εύκολο να παρακαμφθεί αυτή η ''προστασία''?
Highlander Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Γιάννη υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να διασφαλίσεις τα αρχεία σου από τρίτους. 1. Βάζεις συρτάρια στο case και έχεις ένα μικρό δίσκο για το λειτουργικό (εσωτερικά) και τα data σου σε removable trays. Σε περίπτωση βλάβης, αφαιρείς τους δίσκους σου και το πας όπου θες. 2. Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker Μόνο για φορητές συσκευές (USB Flash drivers, εξωτερικούς δίσκους κλπ.) 3. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια Kingston Data Traveler Secure Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, απλά σε περιορίζει σε χώρο. Τέλος να πω ότι προγράμματα τρίτων δεν τα εμπιστεύομαι εύκολα γιατί αν πάει κάτι στραβά, πάρτ' αυγό και κούρευτο.
Dark_son20 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 όπως είπε και ο Highlander για τα προγράμματα τρίτων, έχεις ένα τεράστιο ποσοστό να κλαις τα αρχεία σου πολύ νωρίτερα από ότι ελπίζεις...
Γιάννης Platano Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Γιάννη υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να διασφαλίσεις τα αρχεία σου από τρίτους.1. Βάζεις συρτάρια στο case και έχεις ένα μικρό δίσκο για το λειτουργικό (εσωτερικά) και τα data σου σε removable trays. Σε περίπτωση βλάβης, αφαιρείς τους δίσκους σου και το πας όπου θες. 2. Κρυπτογράφηση μονάδων δίσκου BitLocker Μόνο για φορητές συσκευές (USB Flash drivers, εξωτερικούς δίσκους κλπ.) 3. Χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια Kingston Data Traveler Secure Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, απλά σε περιορίζει σε χώρο. Τέλος να πω ότι προγράμματα τρίτων δεν τα εμπιστεύομαι εύκολα γιατί αν πάει κάτι στραβά, πάρτ' αυγό και κούρευτο. Ευχαριστω πολυ.Τα συρταρια μπαινουν και μετα σε κουτι υπολογιστη ? Το BitLocker θελει ultimate....
Highlander Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Τα συγκεκριμένα συρτάρια είναι μόνο για να μπουν σε υπολογιστή. Απλά έχουν τη δυνατότητα να μπορείς να αφαιρείς ότι ώρα θέλεις το δίσκο και μάλιστα αν το pc σου υποστηρίζει hotplug τον δίσκο τον βγάζεις με προσθαφαίρεση υλικού, όπως τα USB sticks. Τέλος με το συρτάρι, έχεις την ευκολία ότι μπορείς να αλλάζεις δίσκους χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το κουτί. Edit: Για να πάρεις μια ιδέα:
tarantules Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Δημοσ. 23 Μαΐου 2010 Καταρχήν για κάποιον που ανέφερε σε κάποιο post παραπάνω οτι είναι εύκολο να σπάσεις rar αρχεία προστατευμένα με κωδικό (ακόμα και με brute force τεχνική) : Εαν το password είναι μέχρι 6 χαρακτήρες ΚΑΙ εαν χρησιμοποιείς τη GPU της κάρτας γραφικών σου (πρόσφατη κάρτα όχι παλιά) και ΟΧΙ τη CPU τότε ναι μπορείς σχετικά εύκολα να σπάσεις κωδικούς. Με έναν πχ Core2Duo E6750 μπορείς με συγκεκριμένο εργαλείο να ελέγχεις 170 password/sec τη στιγμή που με το ίδιο εργαλείο μια πχ Ati HD4770 ελέγχει 950.000.000 passwords/sec και μια HD5870 φτάνει τα 2.500.000.000 passwords/sec. Τώρα από 6 χαρακτήρες και πάνω στο password , κα εαν έχει και mixed πεζά-κεφαλαία-ειδικούς χαρακτήρες κλπ , όχι τον Deep Blue χρειάζεσαι αλλά και κάτι χρόνια για να σπάσεις τους κωδικούς... Όσον αφορά το να κλειδώσεις με κωδικό ένα δίσκο ή partition μπορείς να το κάνεις πολύ εύκολα.Εγώ σε προσωπικά μου δεδομένα που έχω ακόμα και σε στικάκια έχω φτοιάξει κρυφά partition με κρυπτογράφηση 256bit.Έτσι, όχι μόνο ο επίδοξος εισβολέας πρέπει να πονηρευτεί οτι υπάρχει κρυφό partition αλλά πρέπει να βρει και τον 16 ψήφιο κωδικό που του έχω βάλει.Τον κώλο του κάτω να χτυπάει δεν μπορεί να τον σπάσει. Επίσης εαν φτοιάξεις πολύ μικρό κρυφό partition και όχι μεγάλο μέρος του δίσκου σου, δεν κινεί υποψίες ενώ εαν βάλεις πχ κρυφό partition με τη μισή χωρητικότητα του δίσκου , εαν κάποιος δει πχ ένα δίσκο 1ΤΒ και στις ιδιότητες του δίσκου (στην πίτα) δει οτι λείπουν τα 500GB θα υποπτευθεί οτι κάτι τρέχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.