Προς το περιεχόμενο

Κλειδωμα με κωδικο δισκου ή partition

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει τετοις τροπος ? Εχω στο pc μου δυο δισκους με 2-3 partition ο καθενας και θελω οταν παω για service το pc να μην μπορουν να δουν τιποτα αλλο εκτος το λειτουργικο.

Επισης ενα εξωτερικο 2.5αρι που κουβαλαω στην τσαντα μου αν μου τον κλεψουν μαζι με την τσαντα πως μπορω ωστε να μην μπορουν να δουν τα αρχεια που εχω μεσα ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

το τελευταιο καιρο προβληματιζομαι και εγω. οτι και να εχω σκεφτει ή εχει μεγαλο ρισκο για την απωλεια δεδομενων ή υπαρχει τροπος παρακαμψης. :-(

τωρα κοιταζω για κρυπτογραφηση δεδομενων αλλα ακομα ψαχνω για τα θετικα και τα αρνητικα...:rolleyes:

αν το βαλεις πες μας εντυπωσεις :-)

---------

Άσχετα πάντως από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να κρυπτογραφήσετε τους δίσκους σας, έχετε στα υπόψιν ότι αν (μακριά από μας) ξεχάσετε τον κωδικό, σκάσει ο σκληρός ή τέλος πάντων κάτι γίνει και σας κλειδώσει, το "ξεκλείδωμα" και η αποκατάσταση των δεδομένων πάει κάπου στο χιλιάρικο...:shifty:

αυτος ειναι και ο λογος που ακομα το σκεφτομαι... :(

Δημοσ.

Άσχετα πάντως από τους λόγους για τους οποίους θέλετε να κρυπτογραφήσετε τους δίσκους σας, έχετε στα υπόψιν ότι αν (μακριά από μας) ξεχάσετε τον κωδικό, σκάσει ο σκληρός ή τέλος πάντων κάτι γίνει και σας κλειδώσει, το "ξεκλείδωμα" και η αποκατάσταση των δεδομένων πάει κάπου στο χιλιάρικο...:shifty:

Δημοσ.

Γιάννη, νομίζω ότι δεν μπορεί να βάλει κωδικό σε φάκελο το εν λόγο πρόγραμμα (δεν παίρνω και όρκο). Αυτό που σίγουρα κάνει είναι το εξής.

1) Δημιουργεί έναν εικονικό δίσκο (όπως τα iso αρχεία των dvd ένα πράγμα). Σε αυτόν τον δίσκο μπορείς να βάζεις ότι θέλεις και ο άλλος να μην μπορεί να τα δει αν δεν έχει τον κωδικό. Φαντάσου ένα rar αρχείο με κωδικό. Νόνο που η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη.

2) Έναν εξωτερικό δίσκο μπορεί να τον κάνει format με τέτοιο τρόπο που να χρειάζεται κωδικός πρόσβασης για να διαβάσεις-γράψεις στον δίσκο αυτό.

Και τα δύο προϋποθέτουν την παρουσία του προγράμματος.

Δημοσ.

μήπως είχες βάλει να τα κρυπτογράφηση με μεγάλο κλειδί άρα πολύ ώρα

επίσης τα ραρ σπάνε εύκολα όπως και zip με αυτό πολύ δύσκολα

επίσης καλό αλλά πολύ δύσκολα το βρίσκεις είναι το steganos safe ή security (είναι σουίτα και μάλιστα πολύ καλή-σκέψου οτι μπορείς να βάλεις εκτός απο κωδικό ασφαλείας και κωδικό με εικόνες ....)

Δημοσ.

έχω σπάσει ένα με 4 ψηφία, ξέρω μικρό αλλά κάποιος με περισσότερες γνώσεις ...

άσε που αντε να κάνεις extrac

Δημοσ.
μήπως είχες βάλει να τα κρυπτογράφηση με μεγάλο κλειδί άρα πολύ ώρα

Οχι .Επειδη εκανα δοκιμη ενα 4ψηφιο εβαλα και μαλιστα μου ειπε οτι ειναι πολυ μικρος και να βαλω πανω απο 20 στοιχεια αλλα επεμενα.

Δημοσ.
έχω σπάσει ένα με 4 ψηφία, ξέρω μικρό αλλά κάποιος με περισσότερες γνώσεις ...

αρα γενικά δεν σπάνε ευκολα. Μόνο brute force

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...