Grabi Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Γειά σας παιδιά!!! σε δύο χρόνια δίνω πανελλήνιες και σκέφτομαι να πάω για Φυσικός... αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν τα πανεπιστημια στη Ελλάδα ειναι καλά [συγκεκριμένα Αθήνα] για την επιστήμη ή καλο θα ηταν να παω σε αλλη χωρα.αν σπουδασω εδω κατα 99% θα παω εξω για μεταπτυχιακό... μετά τις σπουδές εχω μελλον στην Ελλάδα αν ασχοληθώ με την επιστήμη ή παλι θα ηταν καλύτερα εξω???? Ευχαριστώ!!!
nickarmy Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 φυσικός σε τί πχ μετεωρολόγος γεωλόγος ? πάντως αν εξαιρέσεις τις καταλήψεις κλτ υπάρχουν καλή καθηγητές , βάλε και τα έξοδα, άλλο να πας για 5 χρόνια και άλλο για 8(με μεταπτυχιακό)
Grabi Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 κοίτα σχεδον ολες οι ειδικοτητες μου αρέσουν αλλά ας πούμε πιο πολύ με ενδιαφέρει η αστροφυσική αλλά και η μετεωρολογία.... υ.γ. ξερεις κανενα κλάδο της φυσικης που να εχει ας πουμε περισσότερη απήχηση στην Ελλάδα??
nickarmy Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 για μετεωρολογία στην ελλάδα δεν πιστεύω να έχεις κάποιο πρόβλημα αλλά σκέψου οτι δεν υπάρχει μεγάλος αριθμός προσλήψεων το τμήμα της αστροφυσικής πρέπει να είναι καλό και στην ελλάδα αλλά δεν νομίζω να αποκαταστάσεις επαγγελματικά (ισχύει και για το εξωτερικό)
evabb Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 δυστυχως/ευτυχως οτι σπουδες και να κανεις πρεπει να εχεις κατα νου οτι δεν θα εξασκησεις αυτο το αντικειμενο ως επαγγελμα σιγουρα. και αστροφυσικη να κανεις (αμα σ αρεσει καντο) μπορεις να δουλεψεις και σε αλλους κλαδους
Sellers Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλησπέρα. Πρώτα από όλα, μην παιδεύεσαι με τις διάφορες ειδικότητες της φυσικής. Σε όποιο φυσικό και αν πας, θα κάνεις 3 χρόνια μαθήματα κορμού που θα τα κάνουν ΟΛΟΙ και το τελευταίο μόνο έτος θα διαλέξεις την κατεύθυνση σου. Στην κατεύθυνση σου θα βρεις μαθήματα που σχετίζονται με αυτό που αγαπάς (αστροφυσική για παράδειγμα), αλλα αν δεν σου αρέσει η φυσική γενικότερα τότε δεν θα την παλέψεις τα άλλα 3 χρόνια. Στην Θεσσαλονίκη που είμαι εγώ για παράδειγμα, οι κατευθύνσεις είναι: Αστρονομίας Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικής Στοιχειωδών Σωματιδίων Θεωρητικής Φυσικής Φυσικής Στερεας Κατάστασης Φυσικής Υλικών Τεχνολογίας Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών Φυσικής Ατμόσφαιρας και Περιβάλλοντος Εφαρμοσμένης Φυσικής Υπολογιστικής Φυσικής Το να διαλέξεις κατεύθυνση ισοδυναμεί με το να διαλέξεις άλλα 2 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαθήματα. Μόνο 2. Αυτό. Για εμένα που είμαι στην θεωρητική αυτά είναι τα: Κβαντομηχανική ΙΙΙ και Θεωρητική Μηχανική ΙΙΙ. Και ξεμπέρδεψα με την κατεύθυνση. Για σένα που σου αρέσει η αστροφυσική είναι: Αστροφυσική και Παρατηρησιακή Αστρονομία. Και τέλος η κατεύθυνση. Απλά να σου πω ότι μετά απο αυτά τα 2 υποχρεωτικά, πρέπει να διαλέξεις και κάποια άλλα επιλογής για να συμπληρώσεις μαθήματα. Αλλα δεν είναι ανάγκη να είναι απο την κατεύθυνση σου. Για σένα π.χ είναι: Προβλήματα του Εγγύς Διαστημικού Περιβάλλοντος Φυσική Πλάσματος Αστρικά Συστήματα Θεωρητική Μηχανική ΙΙΙ Κοσμολογία Ραδιοαστρονομία Γενική Θεωρία Σχετικότητας Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα απολύτως. Π.χ εγώ που είμαι θεωρητικός μπορώ αν θέλω να κάνω τα 2 υποχρεωτικά μου, και να πάρω σαν επιλογής ΟΛΑ τα δικά σου. Ό,τι θέλω κάνω. (Άσε που τα περρισότερα είναι κοινά. Βλέπεις ότι σε σένα η Θεωρητική μηχανική 3 είναι επιλογής ενώ σε μένα υποχρεωτική. Κλαίν μάιν δηλαδή.) Οπότε μην δίνεις τόσο πολύ βασή σε αυτά. Επίσης μην σου μπαίνουν τίποτα τρελές ιδέες στο μυαλό. Στο πτυχίο δεν αναγράφεται. Ούτε βγαίνεις φυσικός με κάποια εξιδίκευση. Εκεί θέλει μεταπτυχιακό.
RubiksCube Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Στο Φυσικό Αθήνας, ξεκινάς τα μαθήματα κατεύθυνσης στην αρχή του 3 ου έτους. Αυτό σημαίνει 3 υποχρεωτικά και τουλάχιστον 4 επιλογής από την κατεύθυνση. Μπορεί να μην αναγράφεται στο πτυχίο η κατεύθυνση, αλλά παίζει μεγάλο ρόλο στο τι θα κάνεις μετά και τι επιλογές θα έχεις, καθώς όπου και να πας (μεταπτυχιακό/δουλειά(ίσως)) θα σου ζητήσουν αναλυτική. Αν το αποφασίσεις ετοιμάσου για πολύ μαθηματικά και πολύ φυσική εννοείται, και πάααρα πολύ διάβασμα (και σημειώσεις και να πηγαίνεις στα μαθήματα) αν δεν θες να το βγάλεις σε 7-8 χρόνια αλλά σε 4-5. Το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ καλό, αλλά θα έχεις να αντιμετωπίσεις και λίγο ανοργανωσιά, καταλήψεις, και μερικά μαθήματα που τα δίνεις 3-4 φορές μέχρι να περάσεις. Καλή τύχη
Grabi Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντησεις σας!!! ενταξει το θεμα ειναι οτι μου αρεσει η φυσικη γενικα... τωρα αυτα με τα μαθηματα δεν τα πολυγνωριζω πως δινονται κτλ αλλα πιστευω το θεμα ειναι να μου αρεσει η επιστημη και ολα τα αλλα ερχονται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.