Προς το περιεχόμενο

Eρώτηση για Lian Li PC-7FB

pano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταλαβαίνετε τώρα γι αυτό για τους σκληρούς που έγραψα ότι είναι ανάποδα σε μένα;Επίσης στην πρώτη φώτο παρατηρείτε ότι δεν υπάρχουν σχάρες για να βγαίνει ο αέρας απ το τροφοδοτικό απο κάτω σε αντίθεση με το δικό μου μοντέλο.Πολύ σπαστικό αυτό με τους σκληρούς πάντως.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετήσεις τους δίσκους ανάποδα, δηλαδή οι συνδέσεις τους να βλέπουν προς τη μητρική;

Κάτι τέτοιο, νομίζω, έχει κάνει αυτός εδώ.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=2Z35eRbVWxQ]http://www.youtube.com/watch?v=2Z35eRbVWxQ[/ame]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

To psu, (τα περισσότερα τουλάχιστον) έχουν ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα.

Αν τα βάλουμε ανάποδα, κερδίζουμε κάπως στο air flow του case, ειδικά αν δεν είναι dual slot η gpu και πετάει όλο τον καυτό αέρα μέσα στο case.

Το μειονέκτημα είναι πως με αυτό το τρόπο ζεσταίνεται παραπάνω το psu, imho όποιος έχει αξιοπρεπές psu που δουλεύει απροβλημάτιστα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, καλό είναι να το βάζει ανάποδα.

Οι σκληροί μπαίνουν από όποια πλευρά θέλουμε, αν βάλουμε τα βύσματα πίσω έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εμφανισιακά, αν τα βάλουμε μπροστά βολεύει αφάνταστα στο βάλε-βγάλε.

Εγώ διάλεξα το πρώτο.

Οι σκληροί μπαίνουν από όποια πλευρά θέλουμε, αν βάλουμε τα βύσματα πίσω έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εμφανισιακά, αν τα βάλουμε μπροστά βολεύει αφάνταστα στο βάλε-βγάλε.

Εγώ διάλεξα το πρώτο

Στο δικό μου τουλάχιστον μπορείς να τους γυρίσεις και ανάποδα ωστόσο αμα τους βάλεις ανάποδα, εκτός του ότι υπάρχει ενα σιδεράκι απο πίσω που ενοχλέι απίστευτα και νομίζω στο άλλο μοντέλο δεν υπάρχει, δεν τοποθετούντε και σωστά.Δηλαδή προεξέχουν γύρω στα 3 εκατοστά προς τα έξω απο τον ανεμιστήρα, ενώ αν τους βάλεις κανονικά είναι 100% μπροστά απο ανεμιστήρα.Σοβαρή δουλειά θα μου πείς απλά όλοι έχουμε αυτές τις μικρές μαλακιούλες που μας την σπάνε.;)

Αν σου φαίνεται σπαστικό αυτό το "πρόβλημα" που έχω με τους σκληρούς ετοιμάσου να το αντιμετωπίσεις γιατί αυτό που θές να πάρεις έχει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τους σκληρούς σαν το δικό μου.;)

Μπα σε αυτό που θέλω δεν με χαλάει απολύτως τίποτα.:lol:

Και το έχω βρει και 125€.Τώρα πρέπει να κάνω τα κουμάντα μου να μην πληρώσω τα κέρατά μου σε τίποτα τελωνεία.Που και να τα πληρώσω πιο πολύ από ότι θα το έχουν στο πλαίσιο όταν με το καλό έρθει αποκλείεται.

To psu, (τα περισσότερα τουλάχιστον) έχουν ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα.

Αν τα βάλουμε ανάποδα, κερδίζουμε κάπως στο air flow του case, ειδικά αν δεν είναι dual slot η gpu και πετάει όλο τον καυτό αέρα μέσα στο case.

Το μειονέκτημα είναι πως με αυτό το τρόπο ζεσταίνεται παραπάνω το psu, imho όποιος έχει αξιοπρεπές psu που δουλεύει απροβλημάτιστα και σε υψηλότερες θερμοκρασίες, καλό είναι να το βάζει ανάποδα.

Εγώ προσωπικά το βλέπω ως βλακεία σχεδίαση της lian li στο συγκεκριμένο μοντέλο,άν ήθελαν να βοηθήσει το τροφοδοτικό στο air flow θα έπρεπε να το τοποθετήσουν επάνω που ως γνωστό ανεβαίνει ο θερμός αέρας(http://lian-li.com/v2/tw/product/upload/image/60F/60ft01.jpg ) μάλλον δεν είναι τυχαίο που στο μεταγενέστερο μοντέλο(PC-7FN) βάλανε γρίλιες κάτω.

Ναι και πάνω αμα το βάλεις πηδάς το airflow γενικά.Σιγά πόσος αέρας βγαίνει από το τροφοδοτικό ρε παιδιά και πόσο ζεστός.Μέχρι να πάει πάνω έχει κρυώσει κιόλας.Εννοείται ότι οι γρίλιες είναι ++ στο νέο μοντέλο αλλά σιγά και τι έχασες στο παλιό.Μιλάμε για λεπτομέρειες τώρα.Από το να το είχες πάνω πάντως 1000 φορές καλύτερα.

Καλά ότι μιλάμε για λεπτομέρειες δεν το συζητάω το είχα πεί και στην αρχή του θέματος απλώς εμένα μου την σπάει(γι΄αυτό και θα σφαχτεί:lol:).

Γιατί λές ότι το τροφοδοτικό στην πάνω μεριά χαλάει το air flow?

Θέλει και ρώτημα;Γιατί πετάει ζεστό αέρα πάνω στην ψύκτρα κατευθείαν.Μιλάω για τροφοδοτικό πάνω όπως στα περισσότερα κουτιά,όχι σε αυτά που έχει ειδικό χώρισμα πάνω για το τροφοδοτικό.Εκεί είναι άλλη φάση.Λεπτομέρεια βέβαια και αυτή αλλά καλύτερα κάτω.

Νίκο εκτός και αν δεν έχω καταλάβει τι εννοείς, δεν ισχύει αυτό που λές.

Δεν πετάει ζεστό αέρα πάνω στην ψύκτρα αλλά το αντίθετο, τραβάει τον ζεστό αέρα που εκλύεται απο την κάρτα, την ψύκτρα και γενικότερα το υπόλοιπο hardware προκειμένου να ψυχθεί. Εξού και ότι βοηθάει (και καλά) στο airflow όταν τοποθετείται επάνω μιάς και τραβώντας τον αέρα του κουτιού για να ψυχθεί τον πετάει έξω απο τις γρύλιες στο πίσω μέρος. Ενώ κάτω τραβάει ψυχρό αέρα απο τη κατω μέρος του case και εν συνεχεία τον πετάει έξω χωρίς να επηρεάζει το airflow του case και ψύχεται καλύτερα (όταν υπάρχει άνοιγμα στη βάση). Βασικά αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ισχύει αυτό στα νέα κουτιά, διότι αφενός δεν ήταν και ότι καλύτερο αυτό για τη ζωή του psu και αφετέρου χαλαγε τη διαρρύθμιση μέσα στο case τοποθετημένο πάνω.

Δεν πετάει ζεστό αέρα πάνω στην ψύκτρα αλλά το αντίθετο, τραβάει τον ζεστό αέρα που εκλύεται απο την κάρτα, την ψύκτρα και γενικότερα το υπόλοιπο hardware προκειμένου να ψυχθεί. Εξού και ότι βοηθάει (και καλά) στο airflow όταν τοποθετείται επάνω μιάς και τραβώντας τον αέρα του κουτιού για να ψυχθεί τον πετάει έξω απο τις γρύλιες στο πίσω μέρος. Ενώ κάτω τραβάει ψυχρό αέρα απο τη κατω μέρος του case και εν συνεχεία τον πετάει έξω χωρίς να επηρεάζει το airflow του case και ψύχεται καλύτερα (όταν υπάρχει άνοιγμα στη βάση). Βασικά αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο δεν ισχύει αυτό στα νέα κουτιά, διότι αφενός δεν ήταν και ότι καλύτερο αυτό για τη ζωή του psu και αφετέρου χαλαγε τη διαρρύθμιση μέσα στο case τοποθετημένο πάνω.

Aκριβώς,άρα θα το σφάξω το ρημάδι θα του βάλω και ένα φίλτρο και θα΄ναι κομπλέ.

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να σκεφτώ στον σχεδιασμό της lian li στο συγκεκριμένο κουτί είναι για λόγω θορύβου,ώς γνωστόν λιγότερες τρύπες λιγότερος θόρυβος:-D

Ναι μλκία είπα όντως.Το μπέρδεψα στο μυαλό μου πως πάει ο αέρας.

Aκριβώς,άρα θα το σφάξω το ρημάδι θα του βάλω και ένα φίλτρο και θα΄ναι κομπλέ.

Αυτό ακριβώς θα σου έλεγα να κάνεις. :-D

Δεν θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν έχεις εργαλεία, όρεξη και μεράκι. :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...