Nik.K Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δεν καταλαβαινω γιατι δυσκολευεσαι να καταλαβεις τι λεω τοση ωρα. Δεν του λεω να παρει i7 αν δεν τον παιρνει, απλα απαντησα σε οτι ειπε ο Benign πριν λιγο, οτι δλδ ΔΕΝ χρειαζεται να ειναι καποιος πλουσιοπαιδο για να παρει ενα τετοιο συστημα, αυτο ειναι ολο. Τωρα γιατι το τραβηξαμε δεν το καταλαβαινω.
grimpr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Πιστεύω ότι κάπου έχει δίκιο, το thread έχει κατακλειστεί από AMD συνθέσεις. Κάποιος ας φτιάξει μια όμορφη Intel σύνθεση Core i5 750 + Postville.
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Εχω ειλικρινα βαρεθει να ακουω για value for money οταν ο καθε μεσος Ελληνας χαλαει τον μηνα 200ε για τσιγαρα....Χωρια καφεδες, ποτα, κτλ κτλ κτλ. Οι ξενοι ναι μπορουν να το λενε αφου βγαινουν μια φορα την εβδομαδα και χαλανε τα μισα σε τσιγαρα πχ, εμεις δεν νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για τετοια πραγματα και σιγουρα οχι για "πλουσιοπαιδα". Ο καθενας λοιπον μπορει να εχει ενα συστημα i7 ΑΝ το θελει. Για το Bold γινεται η συζητηση!όχι δεν μπορει ο καθένας να αποκτήσει τον intelαρα Ι-7 930!
Nik.K Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλως τοτε, μονο πλουσιοπαιδα μπορουν...Χαιρομαι που μαθαινω νεα πραγματα
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Εχω ειλικρινα βαρεθει να ακουω για value for money οταν ο καθε μεσος Ελληνας χαλαει τον μηνα 200ε για τσιγαρα....Χωρια καφεδες, ποτα, κτλ κτλ κτλ. Οι ξενοι ναι μπορουν να το λενε αφου βγαινουν μια φορα την εβδομαδα και χαλανε τα μισα σε τσιγαρα πχ, εμεις δεν νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για τετοια πραγματα και σιγουρα οχι για "πλουσιοπαιδα". Ο καθενας λοιπον μπορει να εχει ενα συστημα i7 ΑΝ το θελει. Καλως τοτε, μονο πλουσιοπαιδα μπορουν...Χαιρομαι που μαθαινω νεα πραγματα Ωραιος!Απαντηση με επιχειρήματα!αν εξακολουθείς να πιστεύεις οτι ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορει να αγορασει Intel i-7 930(επαναλαμβανω ο καθενας) τοτε οκ παω πασο!Αφου μπορει ο καθενας και επιμενεις κανε μου μια ολοκληρωμενη συνθεση για το παλικαρι με Intel i-7 930 και με ssd!Περιμενω ε(αλλωστε ο καθενας μπορει να εχει intel i-7) Budget 750€
Nik.K Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Καλα οκ, μαζι μιλαμε και χωρια καταλαβαινομαστε....Παω πασσο.... Αν μπορει καποιος Mod να σβυσει ολα τα Offtopic.
grimpr Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Νομιζω οτι ο καλυτερος για να ζητησει κοψιμο των Offtopic ειναι ο OP, και οχι εσυ, καταλαβαινω τους λογους σου.
ColdFusion Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 cpu+mobo+ram=569 ευρω μονο! (τα προιοντα με την μικροτερη τιμη απο πλαισιο)
Dropsreef Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 cpu+mobo+ram=569 ευρω μονο! (τα προιοντα με την μικροτερη τιμη απο πλαισιο) ρε Coldfusion όλοι μπορούν είπαμε!570€ επεξεργαστης μητρική και 3gb ram!Άψογος....
boutsak Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 OK παιδιά ξυπνώντας σήμερα δεν περίμενα να έχει εξελιχθεί το thread έτσι Λοιπόν να ξεκαθαρίσω και εγώ κάτι. Η σύνθεση που θα αγοράσω προφανώς περιμένω να μου αποφέρει στο μέλλον λεφτά. Το βλέπω καθαρά σαν εργαλείο δουλειάς. Γιαυτό θα του βάλω 2-3 φράγκα παραπάνω, για να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου άνετα, για να μην με παίρνει κάποιος τηλέφωνο και ενώ έχω κάποιες δουλειές ανοικτές να του λέω, ώπα περίμενε να κλείσω 2-3 tabs και 2-3 projects για να ασχοληθώ και με σένα τώρα. Το θέμα όπως είπα και στην αρχή, είναι ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι καταιγιστικές, έχω μείνει πίσω σε κάποια πράγματα γι'αυτό ζήτησα τη γνώμη σας άλλωστε. Μέσα σε όλα αυτά τώρα μπαίνει η έννοια value for money. Και λέω τώρα: αν δεν μπορώ με 750 € να φτιάξω ένα παραπάνω από αξιοπρεπές μηχάνημα (μόνο για πύργο, με ανύπαρκτη κάρτα γραφικών και optical drives) , τότε κάτι δεν πάει καλά.. στο κάτω κάτω μπαίνει και η έννοια της επένδυσης μέσα. Και θα επικεντρωθώ σε μια φράση του Dropsreef: "Υπάρχουν άτομα που ο εξαπύρηνος AMD τους καλύπτει κατα 98% και ο intel i7 κατα 100%." Εγώ προτιμώ να με καλύπτει ο AMD 98% και να σκάσω κάποια λεφτά λιγότερα. Ακόμα και το budget παραπάνω να είχα για i7, αυτό το 2% μου φαίνεται βλακεία να το πληρώσω τόσο παραπάνω, άλλοι ναι, εγώ δεν θα το θεωρούσα καλή επένδυση. Έχω αποφασίσει να βάλω AMD λοιπόν, και στην τελική το δίλημμα ήταν το εξής: στα ίδια (σχεδόν) λεφτά, εξαπύρηνος AMD ή Intel Ι5? Νομίζω ότι καλύτερα AMD. Αν ήξερα ότι θα πλήρωνα πχ 100 euros παραπάνω και θα είχα συγκλονιστικές διαφορές, τόσο στην ποιότητα όσο και στην ταχύτητα, κανένα πρόβλημα θα τα έδινα (γιατί αυτά τα λεφτά θα τα έπαιρνα πίσω επειδή ξαναλέω είναι εργαλείο δουλειάς) αλλά βλέπω ότι δεν είναι έτσι. Αύριο θα πάω να πάρω το PCάκι (από πλαίσιο, έχω πιστωτικό υπόλοιπο εκεί). Ακόμα το σκέφτομαι για SSD, μάρεσε πολύ ένα config Που έκανε ο Dropsreef. Αυτό το μόνο που σκέφτομαι για SSD (ότι θα βάλω, θα βάλω) είναι να περιμένω κανένα εξάμηνο και να τον βάλω μετά (έτσι ώστε να μην ρίξω τώρα τις υπόλοιπες απαιτήσεις), καθώς λογικά οι τιμές τους θα έχουνε πέσει και θα αξίζουν περισσότερο
Dropsreef Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Αύριο θα πάω να πάρω το PCάκι (από πλαίσιο, έχω πιστωτικό υπόλοιπο εκεί). Ακόμα το σκέφτομαι για SSD, μάρεσε πολύ ένα config Που έκανε ο Dropsreef. Αυτό το μόνο που σκέφτομαι για SSD (ότι θα βάλω, θα βάλω) είναι να περιμένω κανένα εξάμηνο και να τον βάλω μετά (έτσι ώστε να μην ρίξω τώρα τις υπόλοιπες απαιτήσεις), καθώς λογικά οι τιμές τους θα έχουνε πέσει και θα αξίζουν περισσότερο Δεν σου λεω να αγοράσεις ντε και καλα την συνθεση που σου πρότεινα!Απλα με 765€ χωρεσε και εξαπυρηνος και ssd.Και ο ssd πραγματικά αξίζει τον κόπο για την δουλεια που θέλεις το μηχάνημα σου!Και οταν βρεις κανενα κατοσταρικο ακομα διαθεσιμο βαλε αλλα 4gbram συνολο δηλαδη 8gb και το σύστημα σου θα πετάει για όσα θέλεις να κάνεις....
Nik.K Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 OK παιδιά ξυπνώντας σήμερα δεν περίμενα να έχει εξελιχθεί το thread έτσι Λοιπόν να ξεκαθαρίσω και εγώ κάτι. Η σύνθεση που θα αγοράσω προφανώς περιμένω να μου αποφέρει στο μέλλον λεφτά. Το βλέπω καθαρά σαν εργαλείο δουλειάς. Γιαυτό θα του βάλω 2-3 φράγκα παραπάνω, για να μπορώ να κάνω τις δουλειές μου άνετα, για να μην με παίρνει κάποιος τηλέφωνο και ενώ έχω κάποιες δουλειές ανοικτές να του λέω, ώπα περίμενε να κλείσω 2-3 tabs και 2-3 projects για να ασχοληθώ και με σένα τώρα. Το θέμα όπως είπα και στην αρχή, είναι ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι καταιγιστικές, έχω μείνει πίσω σε κάποια πράγματα γι'αυτό ζήτησα τη γνώμη σας άλλωστε. Μέσα σε όλα αυτά τώρα μπαίνει η έννοια value for money. Και λέω τώρα: αν δεν μπορώ με 750 € να φτιάξω ένα παραπάνω από αξιοπρεπές μηχάνημα (μόνο για πύργο, με ανύπαρκτη κάρτα γραφικών και optical drives) , τότε κάτι δεν πάει καλά.. στο κάτω κάτω μπαίνει και η έννοια της επένδυσης μέσα. Και θα επικεντρωθώ σε μια φράση του Dropsreef: "Υπάρχουν άτομα που ο εξαπύρηνος AMD τους καλύπτει κατα 98% και ο intel i7 κατα 100%." Εγώ προτιμώ να με καλύπτει ο AMD 98% και να σκάσω κάποια λεφτά λιγότερα. Ακόμα και το budget παραπάνω να είχα για i7, αυτό το 2% μου φαίνεται βλακεία να το πληρώσω τόσο παραπάνω, άλλοι ναι, εγώ δεν θα το θεωρούσα καλή επένδυση. Έχω αποφασίσει να βάλω AMD λοιπόν, και στην τελική το δίλημμα ήταν το εξής: στα ίδια (σχεδόν) λεφτά, εξαπύρηνος AMD ή Intel Ι5? Νομίζω ότι καλύτερα AMD. Αν ήξερα ότι θα πλήρωνα πχ 100 euros παραπάνω και θα είχα συγκλονιστικές διαφορές, τόσο στην ποιότητα όσο και στην ταχύτητα, κανένα πρόβλημα θα τα έδινα (γιατί αυτά τα λεφτά θα τα έπαιρνα πίσω επειδή ξαναλέω είναι εργαλείο δουλειάς) αλλά βλέπω ότι δεν είναι έτσι. Αύριο θα πάω να πάρω το PCάκι (από πλαίσιο, έχω πιστωτικό υπόλοιπο εκεί). Ακόμα το σκέφτομαι για SSD, μάρεσε πολύ ένα config Που έκανε ο Dropsreef. Αυτό το μόνο που σκέφτομαι για SSD (ότι θα βάλω, θα βάλω) είναι να περιμένω κανένα εξάμηνο και να τον βάλω μετά (έτσι ώστε να μην ρίξω τώρα τις υπόλοιπες απαιτήσεις), καθώς λογικά οι τιμές τους θα έχουνε πέσει και θα αξίζουν περισσότερο Φιλε μου σωστα οσα λες, και εγω μαζι σου, απλα οι διαφορες μεταξυ των δυο πλατφορμων σιγουρα δεν ειναι 2%. Φυσικα και δεν ειναι τραγικες, καταιγιστικες κτλ κτλ κτλ αλλα δεν ειναι τυχαιο που οσοι επαγγελματιες γραφιστες και 3d animators που γνωριζω εχουν i7. Οπως λεω ομως καταλαβαινω το θεμα σου με τα χρηματα οποτε σαφως αν δεν μπορεις να επενδυσεις κατι παραπανω ενας AMD θα σου κανει πολυ καλη δουλεια.
MasterX Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 ...Τωρα οσο αφορα το Multitasking/development/Media φυσικα οι i7 ειναι καλυτεροι και αρκετα πιο ανετοι απο τους i5 και τους Phenom II. Βεβαια δεν ειναι και τοσο δικαιο να μιλαμε για σετακια, πχ σκετος i7 η i5/Phenom II με SSD, νομιζω πως ειναι απλη λογικη. Φυσικα και δεν μπορω να ειμαι απολυτος σχετικα με πια λυση θα αποδειχθει περισσοτερο γρηγορη, αν δεν εχεις και τις 2 υλοποιησεις μπροστα σου δεν γινεται αυτο και αρα δεν το κανω. Εγω απλα τονιζω σαν επεξεργαστες καθεαυτοι ποιος ειναι ο καλυτερος αυτο μοναχα, δεν του λεω να αγορασει i7, δεν του βαζω το πιστολι στον κροταφο, απλα συζηταμε. Φυσικα θα αγορασει οτι μπορει με το Budget του, αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο. φίλε, δεν τιθεται δικαιοσυνης εδώ... Ο TS θελει να φτιαξει συστημα και σιγουρα μιλαμε για ενα ολοκληρωμενο σετ.. Και η τελικες επιδοσεις του συστηματος σαφως καθοριζεται απο ολο το σετ και οχι μονο απο τη CPU.. Στις συγκεκριμενες απαιτησεις του TS σιγουρα οι λυσεις με (Core i5) + SSD δίσκο ή Phenom II 6 πυρήνων της AMD + SSD δίσκο θα αποδωσουν καλύτερα απο i7 με κανονικο δισκο... Και αυτο ειναι το θεμα μας εδω... Οποτε συμφωνω με τις προτασεις που δωθηκαν παραπανω ( i5 + SSD ή Phenom II 6 πυρήνων + SSD ) και επισης με αυτο που ειπε Dropsreef στο τελος.. αν θελεις να παρεις τα μεγιστα απο το συστημα σου βαζεις συνολικα 8GB μνημης...
Nik.K Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Σχετικα ειναι ολα...Τι εστι θα αποδωσει καλυτερα ? Ναι αν βαζει ολα τα αρχεια του στον SSD φυσικα και θα αποδωσει καλυτερα, αν παλι οχι τοτε οχι, ενας i7 θα του δωσει περισσοτερα. Εκτος αν κοιταμε το ποσο γρηγορα θα φορτωνει τα Windows και ποσο γρηγορα θα ανταποκρινεται το συστημα μεσα στα Windows που εκει οκ ο SSD θα δωσει κατι τοις το περισσοτερο, οτιδηποτε ομως εχει σε ενα αλλο αποθηκευτικο μεσο θα ειναι εξαρταται απο την ταχυτητα του μεσου αυτου και οχι του SSD.
otommod Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Αν δεν πήρες ακόμα τον υπολογιστή τότε θα σου πρότεινα αυτό 7500€ δεν είπες ότι είναι το budget σου; Είναι λίγο περισσότερο από 7500 αλλά ελπίζω να μην πειράζει πολύ Ορίστε λοιπόν που οι Core i7 είναι προσιτοί σε όλους και με λίγα λεφτά! Έβαλα 3 Quadro κάρτες. Ελπίζω να υποστηρίζουν 3-Way SLI. Επίσης υποθέτω ότι μπορείς να βάλεις αυτόν τον SSD σε ένα από τα PCI-E x16 slots. (Δεν θέλω να προσβάλω κάποιον. Απλώς λίγη πλάκα κάνω.)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.