Προς το περιεχόμενο

Νέο PC - Τα φώτα σας

boutsak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ειλικρινα βαρεθει να ακουω για value for money οταν ο καθε μεσος Ελληνας χαλαει τον μηνα 200ε για τσιγαρα....Χωρια καφεδες, ποτα, κτλ κτλ κτλ. Οι ξενοι ναι μπορουν να το λενε αφου βγαινουν μια φορα την εβδομαδα και χαλανε τα μισα σε τσιγαρα πχ, εμεις δεν νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για τετοια πραγματα και σιγουρα οχι για "πλουσιοπαιδα". Ο καθενας λοιπον μπορει να εχει ενα συστημα i7 ΑΝ το θελει.

Τωρα αφου αφησαμε πισω μας την υποκρισια, ΟΤΑΝ με το καλο βγει ο Sandy μιλαμε, εως τοτε ομως ο i7 ειναι κορυφη και φυσικα ολοι γνωριζουμε πως δεν μπορεις να αγορασεις κατι με βαση το τι ΘΑ βγει στο μελλον.

Εξαλλου και οταν βγει η νεα σειρα τι θα αλλαξει ? Θα αλλαξει το οτι ο i7 αυτη την στιγμη ειναι καλυτερος απο τον καλυτερο Phenom ? Το ιδιο δεν θα ισχυει και τοτε ? Απλα θα υπαρχει και κατι καλυτερο αυτο ειναι ολο.

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εχω ειλικρινα βαρεθει να ακουω για value for money οταν ο καθε μεσος Ελληνας χαλαει τον μηνα 200ε για τσιγαρα....Χωρια καφεδες, ποτα, κτλ κτλ κτλ. Οι ξενοι ναι μπορουν να το λενε αφου βγαινουν μια φορα την εβδομαδα και χαλανε τα μισα σε τσιγαρα πχ, εμεις δεν νομιζω πως πρεπει να μιλαμε για τετοια πραγματα και σιγουρα οχι για "πλουσιοπαιδα".

Καταρχην οπως λεει και ο μεγιστος Στελάρας η ζωη μου ολη ειναι ενα τσιγαρο!Απο εκει και πέρα ναι η εννοια value for money ισχύει!Με ποιο σκεπτικό βάζεις στην ζυγαριά την προσωπική ζωη και τις μικρες στιγμες απολαυσης με την συνθεση ενος pc?Αν δηλαδη κοψω το τσιγαρο να ξαμολυθω για τον 980Χ(100€ το μηνα για τσιγάρα επι 12 τον βγαλαμε τον 980Χ)

Εγω προσωπικά την έννοια value for money την εχω στο μυαλό μου ως ένα σύστημα που θα αναταποκρίνεται 100% σε όσα θέλω να κάνω σε συνδυασμο με το πόσο αντέχει η τσέπη μου για αγορα Η/Υ!Και οχι για το ποσο αντεχει η τσεπη μου γενικα για την καλυψη όλων των προσωπικων μου αναγκων!Αν λοιπον ενα συστημα με καλυπτει και μπορω να κερδισω εστω και 10€ γιατι να μην το κανω?

Δημοσ.

Φιλε μου εγω απλα λεω πως ΑΝ θελεις να αγορασεις κατι μπορεις αν στερηθεις καποιες απολαυσεις τις οποιες κανεις με καταχρηση. Τωρα αν καποιος δεν εχει την δυναμη για κατι τετοιο δεν σημαινει πως καποιος αλλος δεν μπορει οποτε δεν ειναι σωστο να μιλαμε για "πλουσιοπαιδα".

Δημοσ.

Προφανώς για μικρά αγόρια σαν τον Nik.K η έννοια budget και valueformoney είναι παντελώς ανύπαρκτες. Θα ήταν εξαιρετικά ευτυχές όλοι μας να είχαμε ενα Core i7 Gulftown σύστημά, οπως ο Nik.K, μια φεράρι όπως ο Nik.K και μια Nikon D700, όπως ο Nik.K.

Οιμε, υπάρχουν μέχρι 600 ευρώ για PC για το 90% του αγοραστικού κοινού....

Nik.K, σε κάφρους απευθύνεσαι;

Δημοσ.
Φιλε μου εγω απλα λεω πως ΑΝ θελεις να αγορασεις κατι μπορεις αν στερηθεις καποιες απολαυσεις τις οποιες κανεις με καταχρηση. Τωρα αν καποιος δεν εχει την δυναμη για κατι τετοιο δεν σημαινει πως καποιος αλλος δεν μπορει οποτε δεν ειναι σωστο να μιλαμε για "πλουσιοπαιδα".

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω το σκεπτικό σου!Και οχι δεν αντιμετώπισα ποτε μου πρόβλημα κατανόησης!Ένας Η/Υ αποτελει είτε εργαλείο για την δουλεια μας ειτε για χαλαρωση(π.χ Gaming,σερφαρισμα κτλ).Ολα αυτα ομως αγοράζονται με ένα διαθέσιμο budget!Τα λεω καλα μεχρι εδώ?Όταν το Budget σου για μία καρτα γραφικών ειναι 250€ θα αγοράσεις την 5850!Πολυ θα ηθελα να έχω την 5970 αλλα δυστυχως δεν θα κοψω τους καφεδες με τους φιλους μου και την κοπελα μου για να παρω την 5970!Πόσο μάλλον οταν η 5850 με καλυπτει 100% σε όσα θέλω να κάνω!Αν λοιπον ένας εξαπύρηνος AMD κάνει την ίδια δουλεια με ενα i-7 (εστω και με καθυστέρηση καποιων δευτερολεπτων) γιατι να δωσω χρηματα για εναν ακριβοτερο επεξεργαστη,για μια ακριβοτερη μητρικη και για tripple channel(καθως ολα αυτα πανε πακετακι)

Δημοσ.

Το παιρνεις αλλιως τοσο εσυ οσο και ο πιο πανω.

Ας αρχισουμε αναποδα λοιπον.

Οσοι παιρνουν i7 ειναι πλουσιοπαιδα ? Συμφωνεις με αυτο ?

Αν εσυ ηθελες πολυ να παρεις εναν i7 θα μπορουσες η οχι ? Αυτο σε κανει πλουσιοπαιδο ?

Εγω εκει αναφερομαι, τωρα ελπιζω να καταλαβες τι θελω να πω, και οχι αν ειχα την εντυπωση πως απευθυνομαι σε καφρους δεν θα ασχολιομουν καν.

Δημοσ.

Οσοι παιρνουν i7 ειναι πλουσιοπαιδα ? Συμφωνεις με αυτο ?

Όσοι παιρνουν intel i-7 εχουν πιο αεράτο Budget.Συμφωνεις σε αυτο?

Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται εναν απλο διπυρηνο και τρέχουν να πάρουν τον super duper intel-i7 επειδη ειναι ιντελαρα και επειδη είναι ο καινουριος ιντελ.Συμφωνεις σε αυτο?

Υπάρχουν άτομα που θέλουν να κάνουν την δουλειά τους όμως έχουν εναν περιορισμό στο διαθέσιμο Budget!Συμφωνείς σε αυτο?(όταν λεω διαθεσιμο budget εννοω για το διαθέσιμο χρηματικό όριο για αγορα Η/Υ και οχι για την κάλυψη ολων των αναγκών τους!Ειτε αυτες οι αναγκες τους ειναι οι βασικές(π.χ τροφη) έιτε ειναι αναγκες πολυτελειας οπως τα λεγαμε στο πανεπιστημιο δηλαδη φραπεδιες ποτα και τσιγαρα.)

Υπάρχουν άτομα που ο εξαπύρηνος AMD τους καλύπτει κατα 98% και ο intel i7 κατα 100%.Δώσε μου ένα καλο επιχείρημα να δώσει καποιος περισσοτερα χρήματα (τα οποια είναι αρκετα για επεξεργαστη-μητρικη-triple chanel) για να παρει τον intel i-7

Δημοσ.

Δεν ειναι θεμα επιχειρηματων.

Θελεις οτι καλυτερο πας στον 980X.

Θελεις κατι εξισου καλο με το 1/3 των χρηματων ? Πας στον 930.

Δεν σε νοιαζει να εχεις το καλυτερο απλα να κανεις την δουλεια σου ? Πας σε AMD.

Αυτο ειναι ολο. Εγω απλα κολησα στο οτι συμφωνα με μερικους μονο "πλουσιοπαιδα" εχουν i7.

Δημοσ.

Άκου Nik.K. Έχουμε καταλάβει οτι γουστάρεις τους Nehalem με Hyperthreading (Core i7), κανεις κεφι τρέλα ρολογακια, μπεντσοειδης καταστάσεις, νερά, και πολλά εξελόφιλα. Πληρώνεσαι για ολα αυτα, μαγκια σου, εισαι ζενπρεμιε της Intel και Speed Junkie, δεκτόν.

Υπάρχει ένα πρόβλημα εδώ με τίτλο "Σύνολο χρημάτων, 750 ευρώ".

Με βάση αυτο το πρόβλημα και τις χρηστικές ανάγκες του χρήστη, τις οποιες ξεκαθάρισε στην αρχή, development/multitasking/media/internet και καθόλου games, θα θέλαμε να μας δικαιολογήσεις τα προτερήματα ενός Nehalem με Hyperthreading (Core i7) σε σύγκριση με έναν Nehalem δίχως Hyperthreading (Core i5) + SSD δίσκο η 6 Phenom II πυρήνων της AMD + SSD δίσκο. Ξεκινάς από τώρα.

Δημοσ.

Εγω δεν θα συμμετεxω σε αυτην την συζητηση με τον NIK.K ,γιατι οταν λες κατι και ο αλλος πιανει μια λεξη σου και μετα αρχιζει και επικεντρωνει ολη την διαλεκτικη του ''δεινοτητα'' εκει,καταλαβαινεις οτι αντι να καταλαβει την ουσια,που ειναι οτι το να ξοδευεις σε overkill πανακριβα συστηματα ειναι ανοησια,απλα προσπαθει να κερδισει τις εντυπωσεις και οχι να κανει εναν επικοδομητικο διαλογο.

Εξαλλου ειναι προφανες για μενα οτι ο μεσος χρηστης δεν χρειαζεται ενα ακριβο μηχανημα,ειτε intel ειτε amd.Και χωρις να θελω να φανω αγενης,ειναι κουραστικο να συζητω τα προφανη.

Δημοσ.
θα θέλαμε να μας δικαιολογήσεις τα προτερήματα ενός Nehalem με Hyperthreading (Core i7) σε σύγκριση με έναν Nehalem δίχως Hyperthreading (Core i5) + SSD δίσκο η 6 Phenom II πυρήνων της AMD + SSD δίσκο. Ξεκινάς από τώρα.

Είναι το λεγομενο value for money οπου ο Nik.Κ το αγνοει εντελώς(χαρακτηρίζοντας το υποκριτικό) οποτε μην περιμενεις απαντηση!Κριμα το παλικαρι που εχει 750€ διαθεσιμο Budget και οχι 3000€

Δημοσ.

Ισα ισα που αν ισχυε αυτο που λες δεν θα τα ειχα καλα και με την AMD, αντιθετως τα παμε πολυ καλα. Ωστοσο ναι μαρεσουν οι i7 περισσοτερο αφου θεωρω την γενικη αρχιτεκτονικη τους καλυτερη, κατι που ειναι αποδεκτο απο σχεδον ολους.

Τωρα οσο αφορα το Multitasking/development/Media φυσικα οι i7 ειναι καλυτεροι και αρκετα πιο ανετοι απο τους i5 και τους Phenom II. Βεβαια δεν ειναι και τοσο δικαιο να μιλαμε για σετακια, πχ σκετος i7 η i5/Phenom II με SSD, νομιζω πως ειναι απλη λογικη. Φυσικα και δεν μπορω να ειμαι απολυτος σχετικα με πια λυση θα αποδειχθει περισσοτερο γρηγορη, αν δεν εχεις και τις 2 υλοποιησεις μπροστα σου δεν γινεται αυτο και αρα δεν το κανω. Εγω απλα τονιζω σαν επεξεργαστες καθεαυτοι ποιος ειναι ο καλυτερος αυτο μοναχα, δεν του λεω να αγορασει i7, δεν του βαζω το πιστολι στον κροταφο, απλα συζηταμε. Φυσικα θα αγορασει οτι μπορει με το Budget του, αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο.

Δημοσ.

Στα αφεντικα ? Δοξα το θεο ειμαι αφεντικο του εαυτου μου, αλλα και να ειχα πιστεψε με δεν θα ελεγα αυτα που θα ηθελε καποιος αλλος να πω.

Δημοσ.

Ρε Νικ.Κ θα μας φτιαξεις μια ολοκληρωμενη συνθεση με οσα ζηταει στο συστημα του το παλικαρι και με ssd μεσα στα 750€?Καντο σε παρακαλώ αφου θεωρεις την εννοια value for money υποκριτικη

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...