Προς το περιεχόμενο

Νέο PC - Τα φώτα σας

boutsak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θα ήθελα λίγο τα φώτα σας μιας και έχω μείνει λιγάκι πίσω στις εξελίξεις για σύνθεση νέου PC. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, αλλά αυτό που με καίει, μιας και προορίζεται για software development, είναι η δυνατότητα του multitasking, δηλαδή να μπορώ να έχω καμιά 15αριά tabs ανοιχτά, Visual Studio απο πίσω, και κάποιο άλλο πρόγραμμα στο background πχ Office ή Photoshop (το χρησιμοποιώ για βασικές λειτουργίες, δλδ κόψιμο από PSD και τέτοια) και να μπορώ να τα κάνω κάπως άνετα όλα αυτά. Οπότε διαβάζοντας και άλλα threads από εδώ καταλήγω στα εξής:

Case:

CoolerMaster 690 II Advanced Black Case (RC-692-KKN2)

Τροφοδοτικό:

CoolerMaster Silent Pro PSU (500W)

CPU:

AMD Phenom II X6 1055T (sAM3, 2,8 GHz, 6MB)

Motherboard:

Asus M4A88TD-M EVO/USB3 (sAM3, 880G, DDR3, VGA)

Μνημη:

Corsair 4GB DDR3-1333 Ram Kit (2 x 2GB, PC3 10666, 9-9-9-24, TW3X4G1333C9A)

Καρτα Γραφικών:

Sapphire Ultimate 4650 SVGA (PCI-Express, VGA, 1GB)

Σκληρός Δίσκος:

Western Digital Caviar Blue WD10EALS 1TB HDD (32MB Cache, 7200RPM, Sata II)

Σύνολο: 738,39 €

(Μιλάμε μόνο για πύργο)

Το ταβάνι στα χρήματα είναι κάπου εκεί, γύρω στα 750 €

Windows 7 license (professional 64 bit) έχω αγοράσει ήδη, όπως και optical drives ένα σωρό.

Για ssd νομίζω ότι δεν με παίρνει τόσο οικονομικά, εκτός και αν ρίξω αλλού τις απαιτήσεις.

Ακούω τις απόψεις σας,

Ευχαριστώ προκαταβολικά

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αμεσως αμεσως εχεις δωσει λογο για να αγορασεις i7 και οχι Phenom οποτε γιατι διαλεξες αυτο το Config ?

Δημοσ.

Γιατι ο Ι7 ξεκινάει απο 257 €, και την AMD την εμπιστεύομαι. Είναι τόσο τρομακτικές οι διαφορές τους?

Δημοσ.

Τρομακτικες ? Σε applications ναι, σε παιχνιδια οχι, γιαυτο ειπα πως απο μονος σου εδωσες λογους για να πας σε i7.

Δημοσ.

Μια χαρούλα,άρχοντας θα είσαι με αυτή τη σύνθεση.Ασε τους ι7 και τις ιστορίες.Με το μόνο που δν συμφωνώ απο τα κομμάτια είναι η κάρτα γραφικών.Καταλαβαίνω πως δν έχεις απαιτήσεις gamer αλλα θα σου έλεγα να πας σε κάτι τέτοιο ->http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5570-SVGA-PCI-Express-1GB-DDR3-DP-11167-04-20R.htm

---------- Προσθήκη στις 00:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:21 ----------

Τρομακτικες ? Σε applications ναι, σε παιχνιδια οχι, γιαυτο ειπα πως απο μονος σου εδωσες λογους για να πας σε i7.

Μάλλον είσαι λίγο λάθος,σε applications θα τον βοηθήσουν οι 6 πυρίνες.Στα games μπορεί να υπερέχει ο ι7 αν και δν εχω δεί σχετικά άρθρα ανάμεσα στους 2 αυτούς επεξεργαστές:rolleyes:

Επισκέπτης
Δημοσ.

χρειάζεσαι οπωσδήποτε ξεχωριστή κάρτα γραφικών;

Δημοσ.
Μια χαρούλα,άρχοντας θα είσαι με αυτή τη σύνθεση.Ασε τους ι7 και τις ιστορίες.Με το μόνο που δν συμφωνώ απο τα κομμάτια είναι η κάρτα γραφικών.Καταλαβαίνω πως δν έχεις απαιτήσεις gamer αλλα θα σου έλεγα να πας σε κάτι τέτοιο ->http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/Sapphire-5570-SVGA-PCI-Express-1GB-DDR3-DP-11167-04-20R.htm

---------- Προσθήκη στις 00:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:21 ----------

Μάλλον είσαι λίγο λάθος,σε applications θα τον βοηθήσουν οι 6 πυρίνες.Στα games μπορεί να υπερέχει ο ι7 αν και δν εχω δεί σχετικά άρθρα ανάμεσα στους 2 αυτούς επεξεργαστές:rolleyes:

Με δυσκολια τα περισσοτερα προγραμματα χρησιμοποιουν 4 πυρηνες, 6 θα δουμε σε αρκετο καιρο απο τωρα αν και με 6 παλι αμφιβαλλω πως μπορει να ακουμπησει τον i7.

Δημοσ.
Μια ιδέα. Τον 955 τον βρίσκεις και ποιο φθηνά.

Have your cake and eat it too.

2ewe4gj.jpg

θα παρει ολα αυτα και θα μεινει με το παπαρι το τροφοδοτικο που εβαλες????

παμε καλα???

παρατηρηση : για να γλυτωσεις λεφτα αλλα και να παρεις ΚΑΛΥΤΕΡΟ κουτι...http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-Pc-7Fb-Black-C99-07FB0-00.htm

Δημοσ.

Multitasking== αξιοποιούνται οι 6 πυρήνες, άρα καλός είναι o AMD, δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά του ο i7.

Ο ι7 είναι μόνο αν θες απλά το κορυφαίο μηχάνημα, χωρίς να σε νοιάζουν τα λεφτά που θα δώσεις (πληρώνεις ~ +50% στην πλατφόρμα για το πολύ +20% σε επιδόσεις σε συγκεκριμένα πράγματα...). Αλλιώς πας σε AMD.

Για σκληρό δίσκο θα πρότεινα τον WD black, υπεραξιόπιστος και πάρα πολύ γρήγορος, αν και δεν είναι ο πιο ήσυχος (έχω 6 και είμαι παααρα πολύ ικανοποιημένος...)

Κάρτα γραφικών, αν δεν σε νοιάζουν τα παιχνίδια μείνε στην onboard, καλύπτει 100% τα windows και περιστασιακό gaming λίγο παλαιότερων παιχνιδιών. Συγκεκριμένα θα πρότεινα αντί για την κάρτα γραφικών να δώσεις +~80Ε για έναν SSD, σε development που παίζουν πολλά μικρά αρχεία θα φανεί διαφορά... Επίσης θα ανοίγουν τα development προγράμματα και τα projects σαν να ήταν ναρκαλιευτής και πασιέτζα...

Επισκέπτης
Δημοσ.

@elise

μήπως υπερβάλλεις; 350W είναι αυτά...είδες καμία τρελή κάρτα γραφικών;

Δημοσ.

...ερχομαι να συμφωνησω με τον Nik.K, ο i7 είναι για αυτη τη περίπτωση, οπότε λέω και τη δική μου γνώμη:

CASE : Lian Li PC-7FB Black Case

PSU : Coolermaster Silent Pro PSU (500W)

CPU : Intel Cοre i7-860 (s1156, 2.8GHz, Cache 8MB, Box)

MOBO : Asus P7P55D LE (s1156, DDR3, P55)

RAM : 2 X Adata 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10666, 9-9-9-18, AD31333002GMU)

GPU : Sapphire 5570 SVGA (PCI-Express, DDR3, DP, 1GB)

HDD : Western Digital Caviar Black WD6402AAEX 640GB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata 6Gb/s)

OPTICAL : Sony AD-7240S-0B DVDRW + / - (Sata 24X, Bulk, Black)

ΣΥΝΟΛΟ : 756,36 €

Δημοσ.

Τροφοδοτικο:CORSAIR CMPSU-450VX 450W 64,13€

Το Lian-Li στα 49€ που σου παραθετουν τα παιδια ειναι εξαιρετικη περιπτωση ομως ανηκει στην κατηγορια too good to be true καθώς θεωρώ πως έκαναν λάθος και θα το διορθώσουν

Επισης καλυτερα εξαπυρηνος + ssd παρά intel i7+Hdd

Συνολο 765€

post-145273-12906309013_thumb.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...