Προς το περιεχόμενο

Φυσικο αεριο ή πετρελαιο?

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνομαστε στην πολυκατοικια να αντικαταστησουμε πετρελαιο με φυσικο αεριο

Δυστυχως δεν υπαρχει υποδομη και για τα 2

Ψαχνω αποψεις για τα υπερ και τα κατα του φυσικου αεριου ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ, δλδ μην πειτε "θα εκραγει η πολυκατοικια", θα αλλαξει ο τροπος ποθα ζεσταινεται το νερο στο λεβητα και αυτο ειναι ολο, δεν θα ερθουν πανω στα σπιτια σωληνες

Δημοσ.

οι της ΕΠΑ μιλάνε για 20% οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο. Αλλά νομίζω είναι σχετικό. Κατά τα άλλα, ξεμπερδεύετε από την βρώμα του πετρελαίου, ο διαχειριστής ησυχάζει γιατί το αέριο δεν θα τελειώσει ποτέ, δεν περιμένει τον πετρελαιά, δεν κάνουν απεργία τα βυτία, δεν τον κοιτάνε καχύποπτα ότι παίρνει μίζα, και τέτοια.

Η μεγάλη διαφορά είναι η αλλαγή σε ατομική θέρμανση με αέριο. Μεγαλύτερο κόστος για την αρχική μετατροπή, αλλά καμία σχέση, μεγάλο ξεμπέρδεμα. Ψηθείτε, αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
οι της ΕΠΑ μιλάνε για 20% οικονομία σε σχέση με το πετρέλαιο. Αλλά νομίζω είναι σχετικό. Κατά τα άλλα, ξεμπερδεύετε από την βρώμα του πετρελαίου, ο διαχειριστής ησυχάζει γιατί το αέριο δεν θα τελειώσει ποτέ, δεν περιμένει τον πετρελαιά, δεν κάνουν απεργία τα βυτία, δεν τον κοιτάνε καχύποπτα ότι παίρνει μίζα, και τέτοια.

Η μεγάλη διαφορά είναι η αλλαγή σε ατομική θέρμανση με αέριο. Μεγαλύτερο κόστος για την αρχική μετατροπή, αλλά καμία σχέση, μεγάλο ξεμπέρδεμα. Ψηθείτε, αξίζει τον κόπο.

Ολα αυτα που εκανα bold τα εχω ξεχασει μετα απο 3 χρονια με φυσικο αεριο !!!! Αξιζει.....

Για αυτονομια σε παλια σπιτι με δισωληνιο συστημα αξιζει αυτο που εχω βαλει κι εγω και δουλευε με πετρελαιο αλλα και με αεριο τωρα

http://www.energycycle.gr/OldBuildings.aspx

Δημοσ.

απλά αφού γίνεται που γίνεται η μετατροπή, είναι ευκαιρία να καταργηθεί η κεντρική και να εγκατασταθεί ατομική θέρμανση. Εκεί να δεις πόσο αξίζει :-)

Δημοσ.
να συμπληρώσω οτι το πετρέλαιο θα ανεβεί

άρα προχώρα

Η τιμη του φυσικου αεριου παντα ειναι σε σχεση με το πετραλαιο.

---------- Προσθήκη στις 21:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:51 ----------

απλά αφού γίνεται που γίνεται η μετατροπή, είναι ευκαιρία να καταργηθεί η κεντρική και να εγκατασταθεί ατομική θέρμανση. Εκεί να δεις πόσο αξίζει :-)

Εννοεις με ατομικο καυστηρα ?

Δημοσ.

ναι, κάθε διαμέρισμα τον δικό του. Αυτό κάναμε πριν 2 χρόνια. Καταργήσαμε την κεντρική με πετρέλαιο, και βάλαμε ατομικούς καυστήρες αερίου. Και πολύ μεγαλύτερη οικονομία, και ξεμπέρδεμα από τον μπελά των κοινοχρήστων, ξες, όχι εγώ πληρώνω πολλά κι εσύ λίγα, όχι ο άλλος κλέβει ώρες, όχι ο τρίτος έχει βάλει πιό μεγάλα σώματα, δεν σας πληρώνω παλιοκλέφτες, και τέτοια. Τα ζούσα μέχρι την μετατροπή.

Δημοσ.
ναι, κάθε διαμέρισμα τον δικό του. Αυτό κάναμε πριν 2 χρόνια. Καταργήσαμε την κεντρική με πετρέλαιο, και βάλαμε ατομικούς καυστήρες αερίου. Και πολύ μεγαλύτερη οικονομία, και ξεμπέρδεμα από τον μπελά των κοινοχρήστων, ξες, όχι εγώ πληρώνω πολλά κι εσύ λίγα, όχι ο άλλος κλέβει ώρες, όχι ο τρίτος έχει βάλει πιό μεγάλα σώματα, δεν σας πληρώνω παλιοκλέφτες, και τέτοια. Τα ζούσα μέχρι την μετατροπή.

Σιγουρα η πιο καλη λυση αν την αντεχει καποιος και υπαρχει και συμφωνια.

Δημοσ.

1. Δηλαδη μεχρι στιγμης ολοι λετε ΝΑΙ στο Φυσικο Αεριο. Κανενα μειον σε σχεση με το πετρελαιο για πολυκατοικια?

2. Να πω οτι επειδη ειμαστε οι πιο νεοι στην πολυκατοικια(στο ποσο μενουμε στο σπιτι) οι αλλοι ειχαν ηδη κανονισει και η ΔΕΠΑ εφερε αεριο μεχρι απεξω. Επομενως εμεις εχουμε μονο να το φερουμε μεσα. Αποκει και περα, ειπανε λεει για 3000 περιπου/5 διαμερισματα=600€. Σε ποσο να υπλογιζω αποσβεση?

3. Τι κοστος μπορει να εχει το ατομικο?

Δημοσ.
1. Δηλαδη μεχρι στιγμης ολοι λετε ΝΑΙ στο Φυσικο Αεριο. Κανενα μειον σε σχεση με το πετρελαιο για πολυκατοικια?

2. Να πω οτι επειδη ειμαστε οι πιο νεοι στην πολυκατοικια(στο ποσο μενουμε στο σπιτι) οι αλλοι ειχαν ηδη κανονισει και η ΔΕΠΑ εφερε αεριο μεχρι απεξω. Επομενως εμεις εχουμε μονο να το φερουμε μεσα. Αποκει και περα, ειπανε λεει για 3000 περιπου/5 διαμερισματα=600€. Σε ποσο να υπλογιζω αποσβεση?

1. Αλλαγη καυστηρα εκτος και αν ο υπαρχων καιει και αεριο αλλα μαλλον σπανιο.

2. Δυο χρονια το πολυ για αποσβεση 600 ευρω.

3. Δεν ξερω.....

Δημοσ.

1. ναι για κεντρική, ναι με τις μπάντες για ατομική από εμένα. Μόνο "μείον" το ότι τα σκας τώρα και περιμένεις απόσβεση σε βάθος χρόνου

2. ανάλογα με το πόσο καις. Αν δεν το καις πολύ, θα αργήσεις να αποσβέσεις. Αν το ντουμανιάζεις, σαφώς έχεις μεγαλύτερο κέρδος.

3. πριν 2 χρόνια μου βγήκε κάπου στα 2 χιλιάρικα. Ήταν κάπου 400 τα τέλη σύνδεσης (μας ξεκωλιάζουν εδώ σαλλλονίκη, στην αθήνα κατα περιόδους η σύνδεση είναι δωρεάν), και 1600 λάβητας - εργασία. Λέβητες παίζουν (τιμές προ διετίας πάντα) από 700 ευρώ οι μπουρούχες, μέχρι 3 χιλιάρικα κάτι αεροπλάνα. Με 1500 περίπου παίρνεις πολύ καλό μηχάνημα, με inverter κυκλοφορητή και καυστήρα, με συμπύκνωση (=επιπλέον οικονομία σε σχέση με μη συμπύκνωσης) κλπ.

Σε μονοκατοικία είναι εξίσου ξεκάθαρα τα υπέρ/κατά;

σε μονοκατοικία προφανώς δεν σε απασχολεί το θέμα των κοινοχρήστων, οπότε κρατάς τα υπόλοιπα: καθαριότητα, όχι βυτία, όχι απατεώνες πετρελαιάδες, όχι απεργίες, κλπ. Και οικονομία επιπλέον...

Δημοσ.

1. πρέπει να περνάει ο αγωγός έξω από το σπίτι σου, ή κοντά. Αν είναι μακριά, για ένα σπίτι χλωμό να έρθουν.

2. τα τέλη σύνδεσης κατά καιρούς η ΔΕΠΑ αττικής τα κάνει δώρο.

3. αν υπάρχει καυστήρας πετρελαίου, ίσως να γίνεται μια απλή μετατροπή σχετικά φτηνή. Ίσως και να μην γίνεται, οπότε πας για καινούρια μονάδα αερίου κομπλέ. Από λίγο κάτω από το χιλιάρικο ξεκινάν, με ενάμισι βάζεις καλό μηχάνημα.

4. αν δεν υπάρχει καθόλου καλοριφέρ και έχεις πχ θερμοσυσσωρευτές ή σόμπες ή μαγκάλι ξερωγώ, πας για κομπλέ εγκατάσταση με σώματα, σωληνώσεις, κλπ κλπ, τσούζει.

Δημοσ.

Πολύπλοκο ακούγεται.

Θα κρατήσω το πετρέλαιο, να κλέβω και από τη δεξαμενή όταν βαριέμαι να ανάβω ανθρώπινα φωτιά και δε με νοιάζει αν θα πάνε από καρκίνο όσοι φάνε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...