Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Μα το ξεκαθάρισα από τα πρώτα ποστ ότι και η google πρόθεση δεν έχει να αντικαταστήσει τον x264 αλλά να δώσει ένα επιπλέον codec στην κοινότητα που θα ήταν open source και royalty free για αυτό επέμεινα ότι κάπου έχεις μπερδευτεί και κάτι έχεις παρερμηνεύσει. :-)

ναι αλλα επ αυτου εχω ηδη απαντησει σε post του parsifal οταν το 2016 που τελειωνει το τσαμπα θα αναγκαστει να διαλεξει εναν απο τους 2 δρομους και αυτος θα ειναι το VP8. δε μιλαω για τωρα φυσικα :P.

βεβαια μεχρι τοτε θα εχει βγει το H265 αλλα λεμε :P

Άλλο το refresh rate και άλλο frame rate (fps), επίσης στα interlaced σήματα δεν προβάλλεται πρώτα το πρώτο καρέ και μετά το τρίτο και εμείς κάνουμε υποθέσεις για το δεύτερο που δεν έχουμε δει αλλά ούτε και φυσικά κάτι τέτοιο ισχύει στο video των 2+ ετών που παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ. :-)

http://en.wikipedia.org/wiki/Interlace

εγω δεν ανεφερα το interlaced καθολου. απλα εσυ νομιζες οτι με το interpolation εννοουσα αυτο. εγω για fps μιλησα εξαρχης :P

Εξάλλου αυτό φαίνεται και από τα όσα έχω γράψει για την μή αποδοχή του vp8 από την apple, που δεν έγινε κανένα σχόλιο από μέρους σου ή από κάποιον άλλο. :-)

αφου ειναι στο group του Η264 λογικο ειναι να πει οχι. και η Microsoft δεν δινει εγγενη υποστηριξη οπως στο H264. να το πουμε και αυτο. περισσοτερα χρηματα πληρωνει για να δινει τα windows 7 με H264 δυνατοτητες απο τα εσοδα μεσω των πατεντων που κατεχει στο group. με αλλα λογια μπαινει μεσα εξαιτιας του H264

http://news.cnet.com/8301-30685_3-20005466-264.html

σαν την ψυχοακουστική ένα πράγμα, όλοι ακούν το ίδιο, αλλά κάποιοι αντιλαμβάνονται περισσότερα και άλλοι λιγότερα. :-)

πολυ μεγαλο ρολο σε αυτο παιζει και το υλικο αναπαραγωγης

Η ουσία του θέματος είναι ότι από τις δοκιμές που έγιναν προκύπτει ότι ο vp8 δίνει εφάμιλλα αποτελέσματα με τον x264 ο οποίος έχει τόσα χρόνια ανάπτυξης και βελτιστοποίησης στην πλάτη του και στην μόνη σύγκριση που στάθηκες ήταν αυτή που έλεγαν ότι σε γρήγορη κίνηση ο x264 δίνει μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο αντικείμενο που κινείται...

Μα σε ένα αντικείμενο που κινείται γρήγορα τί να την κάνεις την λεπτομέρεια; Το μάτι δεν προλαβαίνει να δει το αντικείμενο τόσο όσο χρειάζεται για να εκτιμήσει τις επιπλέον λεπτομέρειες!!!

Αντίθετα όπως θα διάβασες στα link που παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ στις σταθερά πλάνα οι λεπτομέρειες που δίνει ο vp8 είναι περισσότερες από τον x264 στο background που συνήθως είναι αυτό που τρώει την μεγαλύτερη συμπίεση και που εκεί είναι αισθητά τα blocks.

Την είχα λοιπόν αυτή την αίσθηση ότι η αντίδραση του developer του χ264 είχε μια δόση εμπάθειας που σε κάποιο βαθμό την δέχομαι αφού επί τόσα χρόνια ανέπτυσσε κάτι και τώρα ήρθε ένα νέο φρούτο να "κλέψει" τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά όπως θα είδες δεν παρασύρθηκα και δεν ανέφερα το ότι πίσω από αυτόν ήταν ο Jobs που ήθελε να δημιουργήσει εντυπώσεις, ανάλογες με αυτές του flash, επειδή αυτή ήταν η στάση του και η επιλογή του.

Τώρα που έχουμε πρόσφατες δοκιμές και που μπορείς να κατεβάσεις τα mkv και να δεις τα video στον υπολογιστή σου, τί έχεις να πεις για αυτά;;; :-)

Είναι εφάμιλλη η συμπίεση του vp8 με αυτή του x264;;;

επ αυτου δε μπορω να ειμαι κατηγορηματικος γιατι το site δεν αναφερει και πολλες λεπτομερειες. αν διαβασεις τα comments το αναφερουν αρκετοι

UPDATE

τωρα διαβαζω το update του αρθρου

Some readers have questioned why we used the baseline H.264 profile and the MainConcept codec instead of x264 for our H.264 encoding.

http://www.streamingmedia.com/Articles/Editorial/Featured-Articles/First-Look-H.264-and-VP8-Compared-67266.aspx

VP8 is simply way too similar to H.264: a pithy, if slightly inaccurate, description of VP8 would be “H.264 Baseline Profile with a better entropy coder

http://x264dev.multimedia.cx/?p=377

το αυτο B). θελεις κατι αλλο? τα 2 συμφωνουν μεταξυ τους. επειδη ειπες κατι περι εμπαθειας του x264 developer :-)

και οχι μονο αυτο. καταληγει και να πει

However, the author of the comparison, Jan Ozer, concludes by noting that, "H.264 still offers better quality, but the difference wouldn't be noticeable in most applications."
ΠΟΥ? στο BASELINE :lol::lol::lol:

Κάνει τώρα ο vp8 τα πρώτα του βήματα και πρέπει να του δικαιολογήσουμε τις όποιες ατέλειες εμφανίζει και οι οποίες θα διορθωθούν πολύ σύντομα με την αποδοχή που έχει;;;

τα πρωτα του βηματα δε τα κανει τωρα. ο VP8 ειναι απο το 2008 :P (ως κλειστος κωδικας)

Επεξ/σία από FarCry
  • Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
ναι αλλα επ αυτου εχω ηδη απαντησει σε post του parsifal οταν το 2016 που τελειωνει το τσαμπα θα αναγκαστει να διαλεξει εναν απο τους 2 δρομους και αυτος θα ειναι το VP8. δε μιλαω για τωρα φυσικα :P.

βεβαια μεχρι τοτε θα εχει βγει το H265 αλλα λεμε :P

Μην ξεχνάς όμως ότι και τώρα το youtube χρησιμοποιεί το h.264 και ήδη έχει αρχίσει την μετάβαση στον vp8 και όταν με το καλό βγει το h.265 πάλι τα ίδια θα ισχύουν με το h.264 δλδ θα κληθούν να πληρώσουν για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

εγω δεν ανεφερα το interlaced καθολου. απλα εσυ νομιζες οτι με το interpolation εννοουσα αυτο. εγω για fps μιλησα εξαρχης :P

Μα τα είπαμε αυτά, εσφαλμένα χρησιμοποίησες το interpolation, μας μπέρδεψες το frame rate για το οποίο είχε γίνει λόγος με το refresh rate και για να ξεμπερδέψουμε κάπως τα πράγματα και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις σε όποιον τύχει να διαβάσει τα ποστ, διευκρίνισα κάποια πράγματα. :P :-)

αφου ειναι στο group του Η264 λογικο ειναι να πει οχι. και η Microsoft δεν δινει εγγενη υποστηριξη οπως στο H264. να το πουμε και αυτο. περισσοτερα χρηματα πληρωνει για να δινει τα windows 7 με H264 δυνατοτητες απο τα εσοδα μεσω των πατεντων που κατεχει στο group. με αλλα λογια μπαινει μεσα εξαιτιας του H264

Θέμα διπλωματίας είναι και επιλογών που επιτρέπει ο Jobs να έχουν οι συσκευές του ή να μήν έχουν. Από την μια έχουν κάτι που το πληρώνουν και τους στοιχίζει και προπάντων παραμένουν σε ένα δρόμο που συνεχίζει αυτή την πορεία και από την άλλη έχουν κάτι δωρεάν και ανοικτό το οποίο και δεν θέλουν κυρίως για εγωιστικούς λόγους και ας βάλουν όση σάλτσα και ας βρουν όσες δικαιολογίες θέλουν.

Δεν δέχονται στην apple να παραδεχτούν ότι η google προσέφερε και προσφέρει σε ένα χώρο και αυτό ο χώρος περιλαμβάνει την συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών. Ποια είναι η αντίδραση της apple στην δυνατότητα που έχουν και θα έχουν οι χρήστες της να χρησιμοποιήσουν android/flash/vp8;;; :-)

πολυ μεγαλο ρολο σε αυτο παιζει και το υλικο αναπαραγωγης

Όχι, αναφέρομαι στην αναπαραγωγή του ίδιου υλικού και πως το αντιλαμβάνονται διαφορετικοί άνθρωποι, ξεκάθαρα είναι τα πράγματα. :-)

Η υποκειμενικότητα σε ένα άνθρωπο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Θα σου έχει τύχει να διαβάσεις ένα βιβλίο μερικά χρόνια μετά την πρώτη ανάγνωσή του και σε αυτό να εντόπισες πολλά στα οποία δεν έδωσες την απαιτούμενη βαρύτητα την πρώτη φορά.

Το μέσο δεν έχει αλλάξει, ούτε τα μάτια σου έχουν βελτιωθεί, οι γνώσεις σου και οι εμπειρίες σου είναι αυτές που αναδεικνύουν τις διαφορές. Αντίστοιχα λειτουργεί ο εγκέφαλος και σε οπτικά αλλά και σε ακουστικά ερεθίσματα. :-)

επ αυτου δε μπορω να ειμαι κατηγορηματικος γιατι το site δεν αναφερει και πολλες λεπτομερειες. αν διαβασεις τα comments το αναφερουν αρκετοι

UPDATE

τωρα διαβαζω το update του αρθρου

το αυτο B). θελεις κατι αλλο? τα 2 συμφωνουν μεταξυ τους. επειδη ειπες κατι περι εμπαθειας του x264 developer :-)

και οχι μονο αυτο. καταληγει και να πει

ΠΟΥ? στο BASELINE :lol::lol::lol:

Φυσικά και μιλάμε για το baseline profile, γιατί εσύ για τί νόμιζες ότι μιλούσαμε (έστω γράφαμε); :lol:

Αυτό χρησιμοποιείται για streaming στο youtube και για αυτό ενδιαφέρεται η google. :-)

Η δόση εμπάθειας που ανέφερα και που σε μεγάλο βαθμό εκ μέρους του developer δικαιολόγησα προκύπτει από την γενική αίσθηση που δημιουργεί το άρθρο του. Το να γράψεις 2 σελίδες τεχνικού κειμένου για το πόσο καλύτερο είναι το h.264 και μία παράγραφο ή ένα update για το ότι τελικά δεν διαφέρουν και τόσο, αυτό που εισπράττω εγώ είναι ότι παραδέχεται ότι στην αρχική κριτική του δεν ήταν αντικειμενικός (κάτι που βόλευε σαν γάντι κάποιον) και τώρα αναθεωρεί. Παραμένει όμως η αρχική εντύπωση στον κόσμο και αυτό που το αποδεικνύει είναι η στάση σου φίλε μου. :-)

Τα video τα είδες στο pc σου; Δες τα και κρίνε μόνος σου τον vp8, γιατί αν μπούμε στην λογική της συσχέτισης άλλων mkv που προέρχονται από άλλες πηγές και περιέχουν άλλο υλικό, θα βρεθούμε να διαφωνούμε για τις ελλιπείς γνώσεις και την αμάθεια που υπάρχει στον χώρο των encoders και πως ο καθένας αντιλαμβάνεται ως καλύτερο ένα αποτέλεσμα (καλή ώρα :lol: αλλά σε διευρυμένη βάση... :lol: :lol: :lol:)

τα πρωτα του βηματα δε τα κανει τωρα. ο VP8 ειναι απο το 2008 :P (ως κλειστος κωδικας)

Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα... :lol:

Πρέπει να το επισημαίνω κάθε φορά ότι τώρα που είναι open source με αυτόν μπορούν να ασχοληθούν πολλοί περισσότεροι μαζί του;

Πρέπει ο Jobs και ο κάθε Jobs να αντιληφθεί τις κινήσεις της google ως άκρως επιχειρηματικές. Από την πλευρά τους οι καπιταλιστές πρέπει να βλέπουν το open source σαν δωρεάν εργασία ανθρώπων που προσφέρουν σε αυτό και που αυτή την δωρεάν εργασία μπορούν να την εκμεταλλευτούν για να πουλήσουν τις συσκευές τους ή ακόμα και να αξιοποιήσουν περαιτέρω την πλατφόρμα πώλησης τους η οποία θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο πρόσβασης του κόσμου σε αυτό το open source.

Πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε τους ενδοιασμούς μας και τις αναστολές μας όταν βλέπουμε ένα οργανισμό να γιγαντώνεται και να αποκτά τεράστια οικονομική και πολιτική δύναμη, για αυτό όσο και αν σου φαίνεται παράξενο, θέλω η apple να συνεχίσει να προοδεύει, γιατί αυτός ο ανταγωνισμός βγαίνει σε καλό δικό μας όπου και αν βρισκόμαστε. Το αν οι επιλογές της apple θα της βγουν σε καλό... o χρόνος θα το δείξει, αν και από την ιστορία της μπορούμε να είμαστε ψυχολογικά προετοιμασμένοι και όχι προκατειλημμένοι. :-)

Με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. :-)

Δημοσ.

Φυσικά και μιλάμε για το baseline profile, γιατί εσύ για τί νόμιζες ότι μιλούσαμε (έστω γράφαμε); :lol:

Αυτό χρησιμοποιείται για streaming στο youtube και για αυτό ενδιαφέρεται η google. :-)

αληθεια? :o

On the H.264 front, YouTube is encoding with the High profile with CABAC enabled.

http://www.streaminglearningcenter.com/articles/youtube-does-720p-hd-using-h264.html

Δημοσ.

:lol: :lol: :lol:

Μην βιάζεσαι να βγάλεις αποσπασματικά συμπεράσματα γιατί βλέπεις το δέντρο και χάνεις το δάσος φίλε μου. :-)

Το youtube δεν stremάρει μόνο 720p και 1080p αλλά στην πλειοψηφία τους τα video δεν είναι αυτής της ανάλυσης αλλά ούτε και αντίστοιχου profile ποιότητας. :-)

http://www.quavlive.com/video_codec_comparison

Τα video τα είδες; Είσαι σε θέση φίλε μου να κρίνεις όσο το δυνατόν αντικειμενικά ο ίδιος το αποτέλεσμα που βλέπεις; :-)

Πιστεύεις ότι οι δοκιμές αδικούν τον h.264; Ότι έγιναν με επιλεγμένο το baseline profile;

>Test results
Sunflower

* Raw sequence: ftp://ftp.ldv.e-technik.tu-muenchen.de/pub/test_sequences/1080p/sunflower.yuv
   * Duration: 20 s (at 25 fps)
   * Target bitrate: 7500 kbps
   * H.264 results:
         o [b]Encoding options: High Profile (cabac=true dct8x8=true)[/b]
         o Video: http://193.204.59.68/comparison/sunflower.yuv_x264.mkv (18276183 bytes)
         o Output bitrate: 7310 kbps
         o Decoded frames: http://193.204.59.68/comparison/sunflower.yuv_x264.mkv_png/
   * VP8 results:
         o Video: http://193.204.59.68/comparison/sunflower.yuv_vp8.mkv (18028818 bytes)
         o Output bitrate: 7212 kbps
         o Decoded frames: http://193.204.59.68/comparison/sunflower.yuv_vp8.mkv_png/

>Park Joy

* Raw sequence: http://media.xiph.org/video/derf/y4m/1080p/park_joy_1080p.y4m
   * Duration: 10 s (at 50 fps)
   * Target bitrate: 15000 kbps
   * H.264 results:
         o [b]Encoding options: High Profile (cabac=true dct8x8=true)[/b]
         o Video: http://193.204.59.68/comparison/park_joy_1080p.y4m_x264.mkv (18326887 bytes)
         o Output bitrate: 14662 kbps
         o Decoded frames: http://193.204.59.68/comparison/park_joy_1080p.y4m_x264.mkv_png/
   * VP8 results:
         o Video: http://193.204.59.68/comparison/park_joy_1080p.y4m_vp8.mkv (18182508 bytes)
         o Output bitrate: 14546 kbps
         o Decoded frames: http://193.204.59.68/comparison/park_joy_1080p.y4m_vp8.mkv_png/

:-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα video τα είδες; Είσαι σε θέση φίλε μου να κρίνεις όσο το δυνατόν αντικειμενικά ο ίδιος το αποτέλεσμα που βλέπεις; :-)

αντικειμενικα σου απανταω. μπορουν και αλλοι να γραψουν επ αυτου

μη βιαζεσαι να κρινεις μονο απο αυτα τα video. για παραδειγμα δες τις εικονες

full zoom. το δικο μου ματι λοιπον λεει

XVID < VP8 < H264 baseline < H264 (πεντακαθαροτατα χωρις αμφιβολιες)

συμφωνεις?

ομως αυτα τα video δεν δειχνουν διαφορες (μαλλον τις δειχνουν οι εικονες αλλα δε σε νοιαζει εσενα τοσο αυτο ετσι?). με την ιδια λογικη δεν χρειαζεται καν VP8.

και το XVID μια χαρα φαινεται τι λες και συ? :-)

αρχισε λοιπον να ριχνεις τα bitrates για να φανουν οι διαφορες.

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοινως, εμεις οι Ευρωπαιοι θα στερηθουμε το καλυτερο φορμα που υπαρχει αυτην την στιγμη στον πλανητη (Η.264), και θα βολευτουμε με το VP8, επειδη η Αμερικανικη κυβερνηση δινει πατεντες απο δω και απο κει, μεχρι και για το flashing cursor (ναι! υπαρχει πατεντα για το flashing cursor στην Αμερικη), και ολος ο κοσμος πρέπει να υπακουσει στα καπριτσια τους, καθαρα λογω μεγεθους της Αμερικανικης αγορας (δεν μπορεις να την αποκλεισεις, οπως κανεις πχ με καποια αλλη μικροτερη χωρα).

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η διαφορά μας είναι ότι εγώ κρίνω ενώ εσύ κατακρίνεις. :-)

Με τα στοιχεία που έχω βγάζω συμπεράσματα και πράγματι σε o χ264 σε υψηλές αναλύσεις δίνει προς το παρόν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά σε χαμηλότερες και με baseline profile τα αποτελέσματα είναι εφάμιλλα και επιμένω στο "προς το παρόν" γιατί τώρα δόθηκε ο vp8 ανοικτός στην κοινότητα. :-)

Ότι παίζονται παιχνίδια, κανείς δεν το αμφισβητεί, για αυτό είπα ότι μόλις ξελασκάρω λίγο θα κάνω τις δικές μου δοκιμές, γιατί μόνο αυτές εμπιστεύομαι και όχι τις δοκιμές τρίτων που μπορεί να είναι υπό παραγγελία.

Δες για παράδειγμα πως μέσα σε 30 λεπτά άλλαξαν τα spec στο site που σε παρέπεμψα. Ευτυχώς που πρόλαβα και τα παρέθεσα στο προηγούμενο ποστ γιατί θα βρισκόμουν απολογούμενος τώρα... :lol:

Αλλά εγώ επιμένω στο εξής, πέρα από τα όσα παιχνίδια εντυπώσεως παίζονται από πλευρά google/apple, εμείς πρέπει να έχουμε την δυνατότητα της επιλογής τόσο σαν χρήστες όσο και σαν προγραμματιστές, να κρίνουμε και να αποφασίζουμε ποιο είναι αυτό που μας καλύπτει και μας εξυπηρετεί καλύτερα και όχι να δεχόμαστε να μας περιορίζουν άλλοι αυτές τις επιλογές και να μας προσφέρουν μία λύση ως βέλτιστη γιατί πέρα από το φασιστικό του αποφασίζω και διατάζω, ούτε και εκείνοι είναι σε θέση σήμερα να γνωρίζουν ποια θα είναι η εξέλιξη του flash ή του vp8. :-)

Να μου πεις ότι οι αντιδράσεις από πλευράς apple είναι για τα μάτια του κόσμου και κυρίως γίνονται για να ασκήσουν πίεση προς την adobe για να βελτιώσει τον flash για τα mac λειτουργικά, να σου πω το καταλαβαίνω, αλλά να μην δέχεται ένα δωρεάν στην χρήση open source codec ειδικά όταν πριν λίγο καιρό η apple υποστήριζε ότι δεν θέλει το flash επειδή είναι proprietary software... εεε κάτι δεν κολλάει στην λογική της, ή μάλλον ξεκαθαρίζουν οι σκοποί της, έτσι δεν είναι;;; :-)

Y.Γ. Αυτή η bold αλλαγή στην υπογραφή όσων κάνουν ποστ από iphone χτυπάει από χιλιόμετρα... :lol:

Ελπίζω να μην παρεξηγηθεί η δική μου που μπήκε με την αντίστοιχη λογική και πνεύμα και όχι ειρωνικά. :-)

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.

εμείς πρέπει να έχουμε την δυνατότητα της επιλογής τόσο σαν χρήστες όσο και σαν προγραμματιστές, να κρίνουμε και να αποφασίζουμε ποιο είναι αυτό που μας καλύπτει και μας εξυπηρετεί καλύτερα

Οποιος εχει ζησει τα API wars μεταξυ 3dfx, S3 και Rendition γνωριζει καλα οτι το θεμα της επιλογης δεν πρέπει να ειναι μεταξυ των standard, αλλα μεταξυ των υλοποιησεων. Το standard πρέπει να ειναι open (πχ OpenGL)

Και το VP8 και το H.264 ειναι open, αλλα το H.264 το χαντακωσαν τα patent trolls. Στην ευρωπη που δεν υπαρχουν patent trolls, το H.264 ειναι open standard, και αρα δεν υπαρχει κανενας λογος να μην το προτιμησει κανεις εναντι του VP8. Μεγαλη πλακα θα εχει οταν τα patent trolls θα φτιαξουν patent pool και για το VP8 (στην Αμερικη), αφου ολες οι καλες ιδεες για την κωδικοποιηση βιντεο ειναι λιγο-πολυ πατενταρισμενες απο εποχες Mpeg 2. Τοτε να δουμε τι θα κανει η google (εχει να πεσει πολυ lulz και drama, σας το λεω).

Λετε να φτασουμε στο σημειο να καταργηθουν επιτελους οι πατεντες; :devil:

Δημοσ.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ κρίνω ενώ εσύ κατακρίνεις. :-)

Με τα στοιχεία που έχω βγάζω συμπεράσματα και πράγματι σε o χ264 σε υψηλές αναλύσεις δίνει προς το παρόν καλύτερα αποτελέσματα, αλλά σε χαμηλότερες και με baseline profile τα αποτελέσματα είναι εφάμιλλα και επιμένω στο "προς το παρόν" γιατί τώρα δόθηκε ο vp8 ανοικτός στην κοινότητα. :-)

δεν κατακρινω. απλα εσυ επεμενες οτι ειναι καλυτερος το οποιο δεν ισχυει. οχι μονο για υψηλες αναλυσεις και για χαμηλες και χαμηλα bitrates οπως ανεφερε ο τυπος στο αλλο site που παρεθεσες. δες το προηγουμενο quote μου. ειναι χειροτερος αντικειμενικα απο τον H264 baseline. η ολη κουβεντα αρχισε με αυτο το θεμα. θα μπορουσε να ειχε τελειωσει 2 σελιδες νωριτερα και να μην καταληξει σε κουραση :P

και για να παραθεσω ακριβως τα λεγομενα σου

Γιατί σε μία παλαιότερη σύγκριση που είχα δει τα αποτελέσματα το vp8 ήταν κλάσεις ανώτερο.

κλαιν μαιν δηλαδη αλλα τεσπα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

FarCry αυτή είναι η άποψή σου και όλοι έχουν από μία. :-)

Σε όποιον και αν δείξεις το video η πρώτη εντύπωση που θα του δημιουργηθεί είναι ότι δεν έχει θόρυβο, "χιόνια" θα στα πουν και αυτό που σου λέω εξαρχής και που δεν θέλεις να παραδεχτείς είναι ότι τα video codec συμπιέζουν video και όχι εικόνες οπότε και από το video βγάζεις συμπεράσματα και όχι από παγωμένα frames. :-)

Από την άλλη ποτέ δεν συμπάθησα αυτό το grain που υποτίθεται έδινε λεπτομέρεια στην εικόνα και πάντα το θεωρούσα artifact γιατί ήταν τεχνητό και δεν προερχόταν από το grain του φιλμ, άλλοι πάλι το εκλάμβαναν διαφορετικά, οπότε περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα. :-)

Δεν το δέχεσαι, οκ, πάμε παρακάτω, όπως προείπα, ο καθένας με την άποψή του. :-)

kurkosdr, τέλος της δεκαετίας το 90 μπήκα στο πολυτεχνείο και αν και ήμουν καθημερινά στην Στουρνάρη είχα ξεκόψει αρκετά λόγω φόρτου εργασίας, αλλά σε γενικές γραμμές θυμάμαι τι σφαγή γινόταν. Μακάρι όλα τα πρότυπα να ήταν ανοικτά και ας υπήρχαν πατέντες. Όχι γιατί θα έπρεπε να τις πληρώσει ο κόσμος αλλά γιατί θα υπήρχε το τσίγκλισμα προς την κοινότητα να φτάσει το proprietary software και γιατί όχι να το ξεπεράσει. :-)

Γενικά στο θέμα των patent trolls υπάρχει μία αλλαγή πλεύσης με χαρακτηριστική αυτή του symbian το οποίο έγινε και αυτό open source πριν μερικούς μήνες. Αυτό που μπορώ να σκεφτώ αυτή την στιγμή είναι ότι αν υπάρξουν ουσιαστικές βελτιώσεις στον vp8 από εταιρίες και δεν υπάρχουν αντίστοιχες open source από την κοινότητα, τί θα κάνει η google, θα τις αγοράσει, εξάλλου εξαρχής το χέρι την τσέπη δεν έβαλε για να αγοράσει τον vp8;

Γενικά όμως στο θέμα των πατεντών τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα ούτε και στην Ευρώπη, τουλάχιστον από την δική μου οπτική, αφού πχ πολλά Ελληνικά site βρίσκονται σε server στην Αμερική. Αν αυτά αποφασίσουν να stremάρουν video από το 2016 και μετά θα κληθούν να πληρώσουν; Αν Αμερικάνικα site στεγαστούν σε Ευρωπαϊκούς server θα γλιτώσουν τα τέλη;

Το όλο θέμα ξεκίνησε από την MPEG LA και από εκεί βασικά περιμένω να δω αντιδράσεις γιατί το 2016 είναι πολύ μακρυά (ειδικά για αυτό τον χώρο) και κακώς αφού είδε την όλη κίνηση της google δεν είπε ότι πλέον δεν υπάρχει καμία αξίωση για την χρήση του codec στο δίκτυο, ειδικά αφού θα μπορούσε να έχει αξιώσεις στο επόμενο πρότυπό της h.265. Όχι πως δεν θα το έβρισκε σαν πάτημα αυτό η google, απλά σε αυτή την περίπτωση θα έλεγαν οι developers ότι από την στιγμή που έχουμε ήδη κάτι ανοικτό και δοκιμασμένο και κάνουμε την δουλειά μας, δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε τον χρόνο μας στην βελτίωση κάποιου άλλου ενδεχομένως υποδεέστερου codec αλλά θα στραφούμε σε άλλα project και η όποια βελτίωση θα ερχόταν σε βάθος χρόνου.

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι από την στιγμή που σφάζονται μεταξύ τους οι εταιρίες, κερδισμένοι θα βγουν οι χρήστες, το ανησυχητικό θα ήταν να ήταν όλα μέλι γάλα μεταξύ τους... :lol:

Γενικά το όλο θέμα έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι τόσο στο θέμα των codec, όσο στο πως ανοίγονται οι εταιρίες και πως δικαιολογούν τις κινήσεις τους και τελικά ποιος πέφτει μέσα στις προβλέψεις του και σε τι βαθμό κατάφερε να προβλέψει τις κινήσεις των άλλων ή πόσο γρήγορα αντανακλαστικά έχει και πόσο καλά δουλεύει το trial & error του. :-)

Υ.Γ. FarCry αν νομίζεις ότι τα παραπάνω quote μου αλληλοαναιρούνται κάνεις μεγάλο λάθος και το έχω εξηγήσει και σε προηγούμενο ποστ. Στο video προ διετίας ο h.264 δίνει χειρότερο αποτέλεσμα από τον vp8, ενώ σήμερα μετά τις βελτιώσεις ή έστω την αλλαγή ρυθμίσεων (όπως προείπα η πηγή του video δεν υποστηρίζω ότι δεν είναι αντικειμενική) τα αποτελέσματα της συμπίεσης των δυο codec είναι εφάμιλλα. Προσωπικά λυπάμαι που η apple αποφασίζει να ακολουθήσει μοναχικό δρόμο, αλλά είμαι εκ πεποιθήσεως σίγουρος (:lol:) ότι θα αναθεωρήσει τόσο στο θέμα του vp8 όσο και στο θέμα του flash. To πολύ πολύ να πάρει το φταίξιμο πάνω του ο Jobs και να παραιτηθεί μόλις φανεί η αποδοχή των project της google πρώτα από την κοινότητα και έπειτα από τις εταιρίες λογισμικού αλλά και υλικού (hardware).

Επεξ/σία από digekas
Δημοσ.

Intel: «Αν πιάσει, θα το υποστηρίξουμε σε επίπεδο hardware».

Κατά το "If you build it, they will come"... :lol::lol::lol:

Κι ένα τεχνικό post από το επίσημο blog του WebM project σχετικά με το concept των Alternate Reference Frames και πώς αντισταθμίζει την έλλειψη B-frames από το πρότυπο...

Δημοσ.
Intel: «Αν πιάσει, θα το υποστηρίξουμε σε επίπεδο hardware».

Κατά το "If you build it, they will come"... :lol::lol::lol:

Κι ένα τεχνικό post από το επίσημο blog του WebM project σχετικά με το concept των Alternate Reference Frames και πώς αντισταθμίζει την έλλειψη B-frames από το πρότυπο...

Γενικά όλη η κατάσταση είναι κωμικοτραγική. :lol:

Λογικό είναι από την στιγμή που το πρότυπο το προωθεί η google οι εταιρίες όπως η intel, amd, nvidia, ti, κλπ, να το υποστηρίξουν στο hardware τους, το θέμα είναι η apple που στηρίζεται σε αυτές τις εταιρίες και στο hardware τους πως σήμερα δηλώνει ότι στηρίζει το h.264 και όχι το vp8.

Δηλαδή οι κάρτες γραφικών που θα μπορούν να αποκωδικοποιούν vp8 μέσω gpu και σε mac λειτουργικό, θα έχουν αυτή την δυνατότητα απενεργοποιημένη μέσω software περιορισμού;

Δημοσ.

Εγώ πάντως το βλέπω τόσο ξεκάθαρα ότι ο λόγος που δεν θέλει η apple να υποστηρίξει το vp8 είναι καθαρά για θέμα γοήτρου και απαξίωσης της google αλλά δεν νομίζω να τα καταφέρει.

Από τα συγκριτικά που είναι το 264 είναι λίγο καλύτερο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το vp8 είναι κακό. Καταρχάς δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Άμα ασχοληθούν άτομα του χώρου μπορεί και να κάνουν παπάδες με το vp8. Όταν ξεκίνησε το 264 δεν ήταν αυτό που έχει φτάσει να είναι με την βελτίωση που έχει φάει μέσω του x264.

Το θεωρώ παράλογο και λιγόψυχο να έχεις την ευκαιρία να ασχοληθείς με ένα δυνατό και δωρεάν codec και να το θάβεις γιατί τρως την προπαγάνδα για πρωινό. Κατά την άποψή μου άμα οι developers ασχοληθούν με το vp8 με παρόμοιο ζήλο θα ξεχάσουμε "σύντομα" ότι κάποτε υπήρχε το 264.

Δημοσ.

φολα πρωτη

http://www.theregister.co.uk/2010/05/24/osi_board_member_on_google_webm/

Hoping to defend the VP8 codec against patent attack, Google has open sourced the technology under a new license that includes some patent-centric language, but it has yet to submit the license for OSI approval.

φολα δευτερη

http://www.theregister.co.uk/2010/05/28/mozilla_and_opera_want_vp8_in_html5/

Asked for a response, Google open source guru Chris DiBona told us that the company intends to approach the OSI "in the coming weeks." But DiBona now indicates that Google won't actually submit the license unless the OSI is willing to change the way it operates.

On Tuesday, a third party submitted Google's license to the OSI on Google's behalf, and on a public email list, DiBona reiterated that the company preferred to wait, while appearing to say that it may not actually submit the license.

ας φωναξει καποιος τον λαζοπουλο να καθαρισει :shifty::shifty:

:lol::lol::lol:

κατα τα αλλα ειναι open source....NOT!

Δημοσ.

Ξενέρα άμα είναι έτσι αλλά να το διαβάζουμε όλο :-(

Hoping to defend the VP8 codec against patent attack...

Για πιο λόγο οι χαρές;

Ποιος κέρδισε από αυτό;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...