Christos19 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Πριν λίγο και ενώ ήταν σε λειτουργία έπεσε ο εξωτ. σκληρός μου δίσκος WD (από ύψος 1 μέτρο, δεν τον έριξα εγώ...). Πλέον, μόλις το βάζω στο ρεύμα κάνει ένα θόρυβο σαν να πάει να ξεκινήσει, αλλά σταματάει. Συνδέοντάς τον στο usb ανάβει το λαμπάκι του, τον αναγνωρίζει κανονικά το pc, αλλά όταν προσπαθώ να τον βρω (π.χ. μέσω του my computer) δε φαίνεται πουθενά (και δεν ακούγεται να λειτουργεί). Το κακό είναι ότι μέσα έχω σημαντικά αρχεία (φωτογραφίες που δεν έχουν εκτυπωθεί). Τι λέτε να κάνω;;;
washcloud Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 1) Kλάψε την πιθανή εγγύηση (αν σ' ενδιαφέρει περισσότερο η πιθανότητα ν' ανακτήσεις αρχεία, απ' την πιθανότητα να χάσεις ΚΑΙ εγγύηση ΚΑΙ αρχεία) - αν ο δίσκος δεν ανοίγει χωρίς εμφανή σημάδια παραβίασης, και προχώρα σε εξαγωγή του σκληρού που υπάρχει εντός του εξωτερικού κυτίου. 2) Σύνδεσέ τον εσωτερικά* και δες τί γίνεται έτσι. [ 3)...αν και εσωτερικά κάνει το κορόιδο -το πιο πιθανό- απλά δοκίμασε μπας και τον δει κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (προτείνω Active File Recovery) - που δεν το βλέπω να τον βλέπει, μετά απ' όσα είπες πως τράβηξε,,,αλλά είναι το τελευταίο πριν το πάρεις απόφαση πως πάπαλα τ' αρχεία. Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις μερικά κατοστάρικα σε εξειδικευμένη εταιρία, για να σώσουν ό,τι/και αν σώζεται] *..."κάτι" μου λέει πως θα πεις πως έχεις μόνο λάπτοπ....
Gbax13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Έπαθα ακριβώς το ίδιο (ΑΚΡΙΒΩΣ ομως) και τον πήγα στο πλαίσιο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά μου τον αλλάξανε κανονικά χαχα η εγγύηση όχι μόνο ίσχυσε μου έδωσαν και καινούρια σαν να το πήρα καινούριο!!! Πήγαινε και δώσε το δίσκο και αν σου πουν για πτώση πες τους οκ δεν πειράζει σε μένα αυτός είπε ότι έχει φύγει από τη θέση της η κεφαλή (η περίπτωση σου δηλαδή) Sent from my iPod touch using Insomnia.app
Christos19 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 1) Εγγύηση ούτως ή άλλως δεν έχει (τον έχω 4-5 χρόνια). 2) Έχω και desktop, αλλά "φοβάμαι" να τον ανοίξω μη χειροτερέψω τα πράγματα 3) Να δοκιμάσω δηλαδή να τον ξανασυνδέσω (σε ρεύμα & usb), κάθε φορά που τον συνδέω δεν τον "χειροτερεύω"; Σκέφτομαι και την εξειδικευμένη εταιρία (Θεσ/νικη έψαξα στο internet ότι έχει τη Northwind και τη ComNet , οι οποίες βέβαια διαβάζοντας τα site τους φαίνονται "ίδιες"). ---------- Προσθήκη στις 15:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:30 ---------- Έπαθα ακριβώς το ίδιο (ΑΚΡΙΒΩΣ ομως) και τον πήγα στο πλαίσιο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά μου τον αλλάξανε κανονικά χαχα η εγγύηση όχι μόνο ίσχυσε μου έδωσαν και καινούρια σαν να το πήρα καινούριο!!! Πήγαινε και δώσε το δίσκο και αν σου πουν για πτώση πες τους οκ δεν πειράζει σε μένα αυτός είπε ότι έχει φύγει από τη θέση της η κεφαλή (η περίπτωση σου δηλαδή) Sent from my iPod touch using Insomnia.app Gbax13 με νοιάζουν τα δεδομένα παρά ο σκληρός...Τα δικά σου μάλλον χάθηκαν ε; Το Πλαίσιο δεν κάνει ανάκτηση δεδομένων;
washcloud Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 ...το μόνο που έχεις να "φοβάσαι" σε περίπτωση ανοίγματος, είναι η ακύρωση εγγύησης (που είπες πως δεν έχεις - άρα δεν έχεις και κάτι να φοβάσαι). Ο δε σκληρός ΕΛΠΙΖΕΙΣ να μην έχει πάθει ζημιά (...αλλά το ξαναλέω : χλωμό το κόβω, αφού λες μάλιστα ότι δούλευε κι όλας, και η πτώση δεν ήταν από "αμελητέο" ύψος), αλλά μόνο τα ηλεκτρονικά του κουτιού, ή να 'χει φύγει κάτι απ' τη θέση του κτλ (το κούμπωμα στον κονέκτορα πχ). Κατά τ' άλλα, το να τον "ζορίζεις" δίνοντάς του ρεύμα κτλ, ναι, είναι όντως ένα θέμα - όμως δεν μπορείς να είσαι σίγουρος (αν όντως η διαδικασία του κάνει ζημιά στα platters ή όχι). ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (το ξεναλέω : θα σου πουν για κάποια ΚΑΤΟΣΤΑΡΙΚΑ εκεί, 2,3,5,10, ανάλογα τη ζημιά, και τις προσπάθειες ανάκτησης που θα κάνουν κτλ), ΟΝΤΩΣ μην τον βάζεις άλλο στο ρεύμα. Αν ρε παιδί μου έχεις μάξιμουμ ένα χιλιάρικο που μπορείς να διαθέσεις για την περίπτωσή του, και δε θα σε πονέσουν, μην τον συνδέεις άλλο και παν' τον σε εταιρία. Είναι η καλύτερή σου επιλογή. ...Αν όμως ζορίζεσαι, δοκίμασε πριν καν τον βγάλεις απ' το κουτί, είτε με το Active Parition Recovery (το ΕΤΕΡΟ πρόγραμμα της Active, από την κλασσική τους σουίτα ανάκτησης) ή και με το freeware Test Disk, να ανακτήσεις το partition (μπας και ειν' αυτό το θέμα,,,,,,,,,,,αν και το ξαναλέω : χλωμό). Με το δε Active File Recovery, θα ανακτήσεις (αν τυχόν τον δει, αν δηλαδή δεν σακατεύτηκαν οι κεφαλές ανάγνωσης), τα αρχεία σε ΑΛΛΟ δίσκο, υπ' όψιν (άρα χρειάζεσαι αλλού ελεύθερο χώρο). Το Πλαίσιο δεν κάνει ανάκτηση δεδομένων; ...πώς δεν κάνει. Μόνο που ΑΝ είναι ανακτήσιμα τα δεδομένα (διότι ΔΕΝ κάνουν "εγχειρίσεις" όπως οι εξειδικευμένοι, με μεταφορά platters κτλ - αλλά κάνουν ότι μπορείς κι εσύ με ένα απλό πρόγραμμα ανάκτησης, όπως το προαναφερθέν) σου, θα σε χρεώσουν στο στυλ (αν θυμάμαι καλά) 40€ τα ΚΑΘΕ 4+GB ; (δεν είναι τυχαίο το νούμερο - κάπου τόσα θέλουν για κάθε DVDάκι με ανεκτημένα αρχεία που θα σου παραδώσουν. Και ναι, είναι το ίδιο "ληστεία", όσο είναι το να σου κάνουν "φορμάτ". Γι' αυτό και τα "φορμάτ", τα κάνουμε μόνοι μας.)
washcloud Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 (...είναι που κάποιοι λένε πως δεν ακριβολογώ ) Εύχομαι να είναι "βλάβη" στο κουτί τελικά (ή και το "απίθανο" να έχει απλά χάσει το partition που λέγαμε). Όπως και να 'χει, από 'δω και πέρα,,,"πλήρωσες" για ένα πολύτιμο μάθημα : ΠΑΝΤΑ (και άμεσα) αντίγραφα σε αναντικατάστατα αρχεία.
Christos19 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δοκίμασα τα 2 προγράμματα της Active αλλά απλά τον εμφανίζει σαν όνομα (με μέγεθος 0.00gb) χωρίς να μπορεί να κάνει scan. Τώρα τρέχω το testdisk αλλά νομίζω τρέχει σαν φάντασμα...ο σκληρός δεν έχει καν ζεσταθεί, απλά είναι αναμμένο το λαμπάκι (δεν ακούγεται τίποτα, μόνο στην αρχή που τον συνδέω και προσπαθεί να πάρει μπρος) ---------- Προσθήκη στις 17:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:47 ---------- Το θέμα είναι ότι τον είχα απλά για backup πολύτιμων αρχείων...αλλά όταν βάζουν το χέρι τους γυναίκες (αν και άθελά τους φυσικά) να τι γίνεται... Αυτή τη στιγμή τρέχει το testdisk και ότι νούμερο έχει δίπλα στο "Reading Sectors" έχει και στο "Error Reading Sectors"...Μήπως να το κλείσω;
washcloud Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 ...έτσι όπως τα λες (δεν είμαι εκεί βέβαια, αλλά αν κρίνω από το ότι βρήκες/χρησιμοποίησες τα προγράμματα χωρίς ερωτήσεις τύπου "πού τοοοοο βρίσκωωωωω αυτόοοοοοο;!", και γενικά απ' τον τρόπο που γράφεις, κατά πάσα πιθανότητα τα έτρεξες όπως έπρεπε), επιβεβαιώνεται αυτό που υπέθετα : πάπαλα... (...δεν το διευκρίνησες, αλλά πιστεύω πως τον έβαλες εσωτερικά τον δίσκο, right ; Αν όχι, προχώρα στην εξόρυξη) αλλά όταν βάζουν το χέρι τους γυναίκες (αν και άθελά τους φυσικά) να τι γίνεται...Αυτή τη στιγμή τρέχει το testdisk και ότι νούμερο έχει δίπλα στο "Reading Sectors" έχει και στο "Error Reading Sectors"...Μήπως να το κλείσω; ...ΤΙΙΙΙ ΛΕΣ ΕΚΕΙ...! Μου τις δικαιολογείς....κακώς-κάκιστα... Δεν πολυκατάλαβα (έχω και καιρό να το χρησιμοποιήσω) τί και πού στο λέει το Test Disk - το οποίο στο πρότεινα για την partition recovery δυνατότητά του, ε, όχι για ανάκτηση αρχείων (αν και την έχει ΚΑΙ αυτή, μέσω του επιπρόσθετου "photorec.exe" που εμπεριέχεται στον zip φάκελό του). Σιγουρέψου μέσω του οδηγού που θα βρεις στη σελ. 4 του sticky "Τα έχασα όλα;".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.