Προς το περιεχόμενο

Αρχίζει να τα παίζει ο δίσκος;

Merdock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Πριν λίγο άνοιξα το PC για να περάσω κάτι αρχεία με USB.Παρατήρησα ότι όταν άνοιξα τον φάκελο που έχει τις εικόνες άργησε να δείξει τα περιεχόμενα του και μετά όταν φόρτωσαν αργούσε να κάνει scroll up/down.

Μετά πήγα να δω λίγο anime.Άργησε λίγο να ανοίξει το αρχείο και όταν άνοιξε κολλούσε συχνά.Πήγα να το κάνω αντιγραφή σε έναν άλλο σκληρό(για να δω μήπως ήταν πρόβλημα με το συγκεκριμένο επεισόδιο) αλλά ήθελε 90 λεπτά αντί για κανά 20δευτ που κάνει συνήθως.

Έκανα λοιπόν ένα restart αλλά και πάλι το ίδιο.Οπότε πάτησα δεξί κλικ -> properties και μετά στο error checking το οποίο δε μου πέταξε κάποιο μήνυμα.Πήγα λοιπόν να δοκιμάσω να ξαναδώ κάποιο επεισόδιο και ενώ έπαιζαν κανονικά αυτή τη φορά ο ήχος ήταν κάπως αλλοιωμένος.Ακούγονταν σαν να είχαν βραχνιάσει οι χαρακτήρες που μιλούσαν.Έκανα λοιπόν πάλι copy paste ένα αρχείο (το οποίο αυτή τη φορά έγινε αμέσως) και όντως στον άλλο σκληρό έπαιζε κανονικά.

Ο δίσκος είναι WD Caviar Green 1TB.Κατέβασα τώρα το Western Digital LifeGuard Diagnostics και έβαλα να τρέξει το extended test το οποίο λέει ότι θέλει 70 ώρες για να ολοκληρωθεί.Είναι νορμάλ αυτό;

Μάλλον αρχίζει να τα φτύνει ο δίσκος ε;Να σημειώσω ότι δεν έχω ακούσει να κάνει κάποιον περίεργο θόρυβο κτλ και μέχρι και χτες λειτουργούσε άψογα.

Δημοσ.

Γεια σας.

Πριν λίγο άνοιξα το PC για να περάσω κάτι αρχεία με USB.Παρατήρησα ότι όταν άνοιξα τον φάκελο που έχει τις εικόνες άργησε να δείξει τα περιεχόμενα του και μετά όταν φόρτωσαν αργούσε να κάνει scroll up/down.

Μετά πήγα να δω λίγο anime.Άργησε λίγο να ανοίξει το αρχείο και όταν άνοιξε κολλούσε συχνά.Πήγα να το κάνω αντιγραφή σε έναν άλλο σκληρό(για να δω μήπως ήταν πρόβλημα με το συγκεκριμένο επεισόδιο) αλλά ήθελε 90 λεπτά αντί για κανά 20δευτ που κάνει συνήθως.

Έκανα λοιπόν ένα restart αλλά και πάλι το ίδιο.Οπότε πάτησα δεξί κλικ -> properties και μετά στο error checking το οποίο δε μου πέταξε κάποιο μήνυμα.Πήγα λοιπόν να δοκιμάσω να ξαναδώ κάποιο επεισόδιο και ενώ έπαιζαν κανονικά αυτή τη φορά ο ήχος ήταν κάπως αλλοιωμένος.Ακούγονταν σαν να είχαν βραχνιάσει οι χαρακτήρες που μιλούσαν.Έκανα λοιπόν πάλι copy paste ένα αρχείο (το οποίο αυτή τη φορά έγινε αμέσως) και όντως στον άλλο σκληρό έπαιζε κανονικά.

Ο δίσκος είναι WD Caviar Green 1TB.Κατέβασα τώρα το Western Digital LifeGuard Diagnostics και έβαλα να τρέξει το extended test το οποίο λέει ότι θέλει 70 ώρες για να ολοκληρωθεί.Είναι νορμάλ αυτό;

Μάλλον αρχίζει να τα φτύνει ο δίσκος ε;Να σημειώσω ότι δεν έχω ακούσει να κάνει κάποιον περίεργο θόρυβο κτλ και μέχρι και χτες λειτουργούσε άψογα.

Δημοσ.

Μήπως παίζει κάτι στο παρασκήνιο (virus/application/κάτι) ;

Το "μικρό" test περνάει κανονικά;

Κανένα HD Sentinel κοίταξες;

:-)

Δημοσ.

...μπορεί βέβαια ο δίσκος να είναι "ένα τέρα-ς" - αλλά το ίδιο τερατώδης μου φαίνεται και ο χρόνος που λέει πως χρειάζεται η περάτωση του φουλ τσεκαρίσματος - άρα ναι παίζει να έχει ζόρι.

Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να μην έχεις αναντικατάστατα αρχεία εκεί μέσα (= αν προλαβαίνεις, κάνε αντίγραφα).

Δημοσ.

Λοιπόν το τεστ μετά από κανά 3ωρο σταμάτησε και μου έβγαλε σαν μήνυμα:

Too many bad sectors to the disk.

Υπάρχει κανάς τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα ή πάω για αλλαγή;

Δημοσ.

τα bad sectors δεν διορθωνονται. ισως μπορεις απλα να τα απομονωσεις ωστε να μη γινονται εγγραφες πανω γτ τοτε εχεις προβλημα. ξεκινα backup γτ δεν εχεις μαλλον αρκετο χρονο...

Δημοσ.
τα bad sectors δεν διορθωνονται. ισως μπορεις απλα να τα απομονωσεις ωστε να μη γινονται εγγραφες πανω γτ τοτε εχεις προβλημα. ξεκινα backup γτ δεν εχεις μαλλον αρκετο χρονο...
Με φορμάτ δεν είναι ΟΚ?

...όταν βγαίνουν απ' τα προγράμματα μηνύματα τύπου "too many BS (bad sectors εννοώ...)" τότε είναι μια (πάρα)πολύ καλή (αν κι όχι απόλυτη...) ένδειξη ότι ο εν λόγω δίσκος είναι ήδη στα μαρμαρένι' αλώνια κι έχει στήσει χορό...

αν είναι software bad sectors. Αν είναι Physical χλωμό.

software/physical ?

Meaning?

Δημοσ.

software

1.Σε λάθη συνήθως του Λειτουργικού Συστήματος ή προγραμμάτων.

2.Bad sectors can be created by software errors, or slight errors in the read/write heads which cause the data laid down on that particular sector to be completely illegible, and thus appear as bad to the operating system. This type of 'soft' bad sector can generally be fixed by completely erasing the disk (by writing every sector over with a pattern of zeroes).

physical

1.Σε πραγματικό ελλάτωμα της επιφάνειας του platter (ανωμαλία, χτύπημα)

2.Bad sectors created by a mechanical error

Δημοσ.

...ετς. Το ήξερα (...όχι, δε λέω τη γνωστή "εξυπνάδα"), αλλά ήθελα να (σε κάνω να) το γράψεις (για να φαίνεται, σε όσους ενδιαφερόμενους τύχει να το διαβάσουν).

...για την ακρίβεια, όταν τα προβλήματα είναι στο file system, ενδέχεται ούτε format να μην αρκεί (βασικά παίζει να μην μπορεί να ολοκληρωθεί καν), αλλά μόνο η διαδικασία του filling with zeros (που αναφέρεται πιο πάνω) να ξεκαθαρίζει το τοπίο...εξ' ου και το μίνι-disclaimer μου πριν :

(αν κι όχι απόλυτη...)

...Και όχι μόνο, μια και το FWZ, είναι ο σίγουρότερος τρόπος για να προχωρήσει ο δίσκος σε αντικαταστάσεις-απ'-την-πιθανώς-ακόμη-υπάρχουσα-καβάτζα-του-σε-"spare"-sectors.

Το οποίο σημαίνει Merdock, αν δεν είναι να τον επιστρέψεις τον δίσκο γι' αντικατάσταση, "ξύρισέ τον κόντρα" μ' ένα FWZ, για να βγάλεις συμπέρασμα (τρέχοντας ένα benchmarking ή και μόνο απ' την διάρκεια της διαδικασίας του "ξυρίσματος", θα το καταλάβεις) εάν και κατά πόσο μπορείς να συνεχίσεις να του εμπιστεύεσαι αρχεία.

...Απ' τη στιγμή βέβαια που σου πέταξε εκείνο το "too many", κατά πάσα πιθανότητα απλά χλωμιάζει το πράγμα.

Δημοσ.

Ότι είπε ο συννεφούλης ;)

Το "too many" είναι ζόρι - γιατί ο λόγος για την εμφάνιση αυτών των "too many" είναι ακόμα εκεί, και πιθανότατα θα δημιουργήσει και άλλα τόσα "too many" :-) Κοινώς back up όσο σε παίρνει :-D

Δημοσ.

Δοκίμασα χτες να περάσω κάτι αρχεία σε άλλον σκληρό αλλά έβγαζε error.Βέβαια μερικά αρχεία τα πέρασε.Οπότε μάλλον θα πρέπει να κάτσω να ψάξω ένα ένα τα αρχεία και να σώσω ότι δεν έχει ακόμα πρόβλημα.

Σημαντικά αρχεία δεν έχω χάσει απλά θα πρέπει να ξανακατεβάσω 250-300 GB anime.Και η βλακεία είναι ότι έχω κάτι φίλους που τα έχουν αλλά μένουν Θεσ/κη.

Απ'ότι είδα τον σκληρό τον πήρα από το Πλαίσιο στις 8/6/09 οπότε μπορώ να τον αντικαταστήσω ε;Ποια είναι η διαδικασία;Πάω με τον σκληρό και την απόδειξη και τους λέω ότι χάλασε και μου δίνουν άλλον;Τον πάω όπως είναι ή του κάνω ένα format πρώτα;Μη δουν και τι αρχεία έχω μέσα.Επειδή την απόδειξη ίσως να μη τη βρω μπορώ να τους δώσω τον κωδικό από την ηλεκτρονική παραγγελία που είχα κάνει τότε;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...