Προς το περιεχόμενο

Πώς μπορώ να ξεκινήσω να γράφω παιχνίδια;

loxagos_snake

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι!!! Έχω ήδη ρωτησει κάποια πράγματα για το game development, έλυσα τις βασικές απορίες μου, και τώρα θέλω να μπώ στο "ψητό"...

Λοιπόν, εγώ μαθαίνω C++. Έχω και ένα βιβλίο (C++ Βήμα Βήμα) και από tutorials. Για να πώ την αλήθεια, ο ρυθμός του συγκεκριμένου βιβλίου δεν με βολεύει ιδιαίτερα, οπότε προτιμώ τα tutorials. Τώρα δίνω λίγο βάση στους δείκτες τους οποίους ναι μεν έχω καταλάβει, αλλά δεν έχω καταλάβει που χρησιμοποιούνται. Επειδή ενδιαφέρομαι κυρίως για game development, θα ήθελα να κάνω μια αρχή απο τώρα.

Οπότε, πώς μου προτείνετε να ξεκινήσω; Εκτός από λύσεις όπως το Game Maker φυσικά! Θέλω κάτι για να μαθαίνω και να δοκιμάζω την γλώσσα. Απο την άλλη μεριά, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα mod tools του Half Life 2 (Source Engine) αλλά πάλι μου φάνηκαν λίγο εξελιγμένα! Ετσι λοιπόν αυτό που ζητάω είναι μια κατεύθυνση για το πώς να ξεκινήσω να φτιάχνω απλά παιχνίδια (όχι κάτι ιδιαίτερο, απλα θέλω κάτι με τα γραφικά και τα physics του Crysis! Πλάκα κάνω εννοείται - στην πραγματικότητα αυτό που έχω στο νού μου είναι το pong) κατά προτίμηση με γραφικά, τελός πάντων κάτι πιο περίπλοκο απο ένα παιχνιδι με κουιζ ερωτήσεων!

Η γνώση μου στην γλώσσα είναι αρκετά καλή, απλά δεν έχω περάσει ακόμα στα προχωρημένα!

Δημοσ.

Γειά σας και πάλι!!! Έχω ήδη ρωτησει κάποια πράγματα για το game development, έλυσα τις βασικές απορίες μου, και τώρα θέλω να μπώ στο "ψητό"...

Λοιπόν, εγώ μαθαίνω C++. Έχω και ένα βιβλίο (C++ Βήμα Βήμα) και από tutorials. Για να πώ την αλήθεια, ο ρυθμός του συγκεκριμένου βιβλίου δεν με βολεύει ιδιαίτερα, οπότε προτιμώ τα tutorials. Τώρα δίνω λίγο βάση στους δείκτες τους οποίους ναι μεν έχω καταλάβει, αλλά δεν έχω καταλάβει που χρησιμοποιούνται. Επειδή ενδιαφέρομαι κυρίως για game development, θα ήθελα να κάνω μια αρχή απο τώρα.

Οπότε, πώς μου προτείνετε να ξεκινήσω; Εκτός από λύσεις όπως το Game Maker φυσικά! Θέλω κάτι για να μαθαίνω και να δοκιμάζω την γλώσσα. Απο την άλλη μεριά, προσπάθησα να χρησιμοποιήσω τα mod tools του Half Life 2 (Source Engine) αλλά πάλι μου φάνηκαν λίγο εξελιγμένα! Ετσι λοιπόν αυτό που ζητάω είναι μια κατεύθυνση για το πώς να ξεκινήσω να φτιάχνω απλά παιχνίδια (όχι κάτι ιδιαίτερο, απλα θέλω κάτι με τα γραφικά και τα physics του Crysis! Πλάκα κάνω εννοείται - στην πραγματικότητα αυτό που έχω στο νού μου είναι το pong) κατά προτίμηση με γραφικά, τελός πάντων κάτι πιο περίπλοκο απο ένα παιχνιδι με κουιζ ερωτήσεων!

Η γνώση μου στην γλώσσα είναι αρκετά καλή, απλά δεν έχω περάσει ακόμα στα προχωρημένα!

Δημοσ.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο XNA για να μην πας σε low level πράγματα. Και μια γεύση [ame=http://www.youtube.com/watch?v=TgChURF5fQE]123[/ame] με το τι μπορεί κανείς να φτιάξει με αυτό.

Δημοσ.

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο XNA για να μην πας σε low level πράγματα. Και μια γεύση [ame=http://www.youtube.com/watch?v=TgChURF5fQE]123[/ame] με το τι μπορεί κανείς να φτιάξει με αυτό.

Δημοσ.

Άντε πάλι τα ίδια !!!!

Κοίτα, υπάρχει μια σειρά βιβλίων της premier press.

Τα βιβλία αυτά είναι γραμμένα από ειδικούς στον τομέα αυτόν που είναι ενθουσιασμένοι και αγαπούν το αντικείμενο.

Αποσκοπούν να εισάγουν έναν αρχάριο στο game programming ακόμα και με λίγες γνώσεις όπως εσύ.

Η σειρά αυτή καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς : γραφικά, ήχο, ΑΙ, δομές δεδομένων, multipalyer gaming κλπ.

Tα περισσότερα είναι προσιτά και θα σου κάνουν.

Κάποια από αυτά δείχνουν λίγο την ηλικία τους. Παραταύτα, οι περισσότερες βασικές αρχές και τα τεχνάσματα που περιέχουν είναι κλασσικά.

Π.χ. ένα που έχω για ισομετρικά 3D παιχνίδια είναι για το directX 7 αλλά έχει όλα τα κόλπα που πρέπει να ξέρει κάποιος για να φτιάξει τα ισομετρικά παιχνίδια.

Σου τα συνιστώ γιατί διαβάζονται ευχάριστα. Εγώ έχω κάποια από αυτά και είμαι ευχαριστημένος.

Επιπλέον, υπάρχουν και αρκετά άλλα που απευθύνονται σε αναγνώστες λιγότερο ή περισσότερο καταρτισμένους.

Π.χ. το "Βeginning game programming" του Morisson δείχνει πώς μπορούν να φτιαχτούν 2D παιχνίδια στα windows και εξηγεί τις βασικές αρχές χωρίς τα πολύ πιο δύσκολα 3D γραφικά.

Yπάρχουν κάποια βιβλία που περιγράφουν πλήρεις μηχανές γραφικών. Το πιο σοβαρό που ξέρω είναι του Eberly "3D Game Engine Architecture", κορυφαίο για την μηχανή γραφικών που

περιγράφει αλλά είναι δυσπρόσιτο. Άλλο είναι οι δυο τόμοι των Watt & Polycarpo "3D Games : Real time rendering and software technology", κάπως παλιά αλλά έχουν καλή σύνοψη όλης

της θεωρίας. Επίσης υπάρχουν πολλές σειρές με τεχνάσματα για την κατασκευή παιχνιδιών όπως τα "Game gems", "GPU gems", "AI Gems" κ.α. αλλά αυτά είναι για πολύ αργότερα, όταν

γράφεις κάτι μεγάλο.

Επίσης θα χρειαστείς βιβλία για collision detection, και physics engine.

Αν ασχοληθείς σοβαρά, θα καταλάβεις ότι τα περισσότερα εξ αυτών είναι απαραίτητα και πρέπει να τα έχεις.

Αν πάρεις καλά βιβλία θα διαπιστώσεις ότι η φοίτηση σε ειδική σχολή για gaming είναι μάλλον άχρηστη και δεν θα σου προσφέρει σχεδόν τίποτε παραπάνω.

Γενικά σου συστήνω του Morisson για να δεις τις βασικές αρχές σε 2D ή κάτι από την σειρά της premier press επειδή είναι καλογραμμένα και ευχάριστα.

Όσο για έτοιμα πακέτα και μηχανές οπως XNA, SDL κλπ εγώ δεν θα τα έπιανα ποτέ - ειδικά στην αρχή.

Με αυτά δεν μαθαίνεις πραγματικά τις βασικές αρχές, είναι εξελιγμένοι game makers.

Οι επαγγελματίες τα χρησιμοποιούν κατά κόρον βέβαια αλλά αυτοί ξέρουν όλα τα βασικά (και όχι μόνον) πάρα πολύ καλά.

Αν θέλεις πιο πολλές πληροφορίες στείλε μου προσωπικό μύνημα.

Δημοσ.
Συγνώμη για το offtopic αλλά δε δίνεις πανελλήνιες τώρα?

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο XNA για να μην πας σε low level πράγματα. Και μια γεύση με το τι μπορεί κανείς να φτιάξει με αυτό.

Πραγματι το XNA πρεπει να ειναι κορυφη στο ειδος του.

ΥΓ: Τα games τρεχουν και σε xbox ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...