Προς το περιεχόμενο

Στήσιμο PC στο Πλαίσιο.Τα νεύρα μου!!!

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@geomos Εξήγησα οτι δε περίμενα θαύματα.Τα αυτονόητα που ξέρει κ ο χρήστης που είναι ένα μήνα εδώ μέσα περίμενα.Αν εσύ πιστεύεις οτι ζούμε στην Ουγκάντα οκ.

Ενοείται οτι η ευθήνη για τετοιες καταστάσεις στο 90% ανήκει στην ιδιοκτησία του μαγαζιού κ 10% στον υπάληλο που πήγε να πιάσει μια δουλειά που δε ξέρει να κάνει.

Τα 600 ευρώ δε κατάλαβα τι σχέση έχουν με το αν θα βάλει σωστά τις μνήμες ή τους ανεμιστήρες;Με το αν θα ρίξει μια ματιά σε ένα manual;

Αυτά που γράφουμε εδώ παντως τα γράφουμε για την διεύθηνση των μαγαζιών κυρίως μπας κ πλησιάσουν έστω κ στο ελάχιστο κάποια αξιοπρεπή στάνταρ.

Ρώτα να μάθεις πως λειτουργούν αντιστοιχα του πλαισίου μαγαζιά στην υπόλοιπη Ευρώπη κ μετά έλα να δικαιολογήσεις τους δικούς μας.

Α κ στη δουλειά μου εγώ ξέρω όλες τις λεξούλες που έχουν να κάνουν με αυτή.Ίσως γι αυτό παίρνω παραπάνω άό 600 ευρώ.

Δημοσ.

μαγκες δεν εχει σημασια ποσα παιρνουν, ποσα δεν παιρνουν και το ποσο πιεσμενοι ειναι...

οταν πληρωνεις κατι εχεις την απαιτηση να το κανουν οπως πρεπει, απλα... :-)

Δημοσ.
Δηλαδη εχεις δεις καμια 200αρια φωτογραφιες απο στημενα pc , εχεις μαθει ωραιες λεξουλες οπως modular και cable management και εχεις απαιτηση απο εναν τεχνικο που στην καλυτερη παιρνει 600euro και ειναι υποχρεωμενος να στησει 25-30 pc στο 8ωρο του ,να σου κανει δουλεια περιοπης?

οκ!!!!!

Την επομενη φορα φτιαχτο μονος σου η πηγαινε σε καταστημα που σεβεται τον πελατη και τον εργαζομενο και ας σου κοστισει 30euro παραπανω!

Είσαι τελείως λάθος... Ο φίλος μας ΠΛΗΡΩΣΕ 50 ΕΥΡΩ! Δεν με ενδιαφέρει τι μισθό παίρνει ο τεχνικός, ή πόσα πισιά φτιάχνει στο 8ωρό του... Και 1 ευρώ αν έδινα τις ίδιες απαιτήσεις θα είχα... Φυσικά διαφωνώ μαζί του στο θέμα "τακτοποίηση καλωδίων" γτ ο καθένας τα θέλει όπως νομίζει (π.χ. εγώ τα θέλω όλα χύμα για να μπορώ ανα πάσα στιγμή να αλλάξω κάτι, αυτά τα κλιπς που τα πιάνουν όλα μαζί μου την δίνουν αφάνταστα), αλλά για πράγματα τα οποία ανέφερε & ζήτησε (όπως η φορά ανεμηστήρα) δεν δίνω καμία δικαιολογία...

Είναι σαν να πάω να πάρω ένα πιτόγυρο και αντί για τζατζίκι μου βάζει ρώσικη σαλάτα, και μου λες "ε δεν πειράζει μωρέ, 600 ευρώ παίρνει το παιδί, ξέρεις πόσα σάντουιτς ετοιμάζει στην βάρδιά του?" ... Και ο πάκμαν που δουλεύει στο βενζινάδικο μπορεί να μην έχει να φάει, δεν θα τον δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση όμως αν μου φέρει π.χ. λασπωμένο το αυτοκίνητο που άφησα για πλύσιμο...

Από την στιγμή που λαμβάνω χρήματα για να κάνω κάτι, το κάνω σωστά! Ή παρέχω υπηρεσίες, ή είμαι τσίρκο στην τελική...

Δημοσ.

ευτυχως ειχα ενα φιλο απο τη σχολη που δουλευει σε ενα μεγαζι με υπολογιστες (δε θυμαμαι το ονομα) στην Παπαναστασιου χαμηλα (λιγο πανω απο την πιτζαρια champion :P) και οταν ηθελα πληροφοριες για κατι ρωτουσα αυτον και μετα πηγαινα στο plaisio .

lab το λενε και αυτον μεσα η τον στελιο η τον νικο θα λες ε? :P

γιατι και εγω αυτο κανω οτι θελω το λεω σε αυτον και παω στο πλαισιο και τα παιρνω :lol:

το μεγαλυτερο προβλημα αυτου του μαγαζιου ειναι οι χυμα σκληροι δισκοι του ο ενας πανω στον αλλον και το οτι εχει κοριτσακια μεσα :P πουν δεν εχουν ιδεα

να ξερεις οτι τα κοριτσακια ξερουν καλυτερα απο τους μαπες εκει μεσα...

2 φορες παω να γυρισω ακουστικα και μου λενε οι μαπες μου λενε οτι δεν γινεται να τα γυρισω επειδη δεν θα μπορουν να τα πουλησουν μετα κραταω τα πρωτα και τα δινω στον αδερφο μου και τα αλλα επειδη ηταν λιγο ακριβα και δεν επαιζαν ετσι οπως τα ηθελα(και θυμηθικα απο εδω οτι γινεται να τα γυρισεις πισω και να παρεις κατι αλλο με τα ιδια λεφτα καπου το ειχα δει δεν θυμαμαι)και οταν παω την 3 φορα ειναι μια γυναικα και με την μια μου τα αλλαξε...

παω να αγορασω μια camera και μου λεει αυτος εκει οτι για να παρω camera με μικροφωνο πρεπει να δοσω 50+Ε και καθομαι και διαβαζω απο πισω απο το κουτι και ελεγε για μικροφωνο του το λεω και μου λεει οτι δεν γινεται αυτο

και λεω ενταξει και φευγει και ρωταω εναν αλλον και μου λεει φυσικα και εχει μικροφωνο αν δεις camera μου λεει που να εχει ενα εξογκωμα πανω αοπ το ματι της camera αυτο ειναι μικροφωνο

απο αυτην την μερα και μετα δεν θα ξαναρωτησω ποτε αντρα απο το πλαισιο για κατι :mad:

ουφ βαρεθηκα να γραφω :P

Δημοσ.

δε ξερω αν λεμε τον ιδιο νικο , ναι αλλα νικο λεγανε το φιλαρακι μου , κρητικος καργα , και με ξυρισμενο κεφαλι κυκλοφορει τις περισσοτερες φορες !!!

Δημοσ.

Νομίζω φίλε totalius ότι πρέπει να αρχίσουνε σιγά-σιγά να πιάνουνε τα χέρια σου γιατί σε κόβω μερακλή και θα τη βρεις την άκρη και θα το ευχαριστηθείς κιόλας !

Έτσι έκανα το δικό μου CM μετά από κανα 2ωρο

από μέσα άνεση... :-)

cmanesh.jpg

Και Backstage... στριμοκολίαση :P

cmstrimokoliash.jpg

Δημοσ.
δε ξερω αν λεμε τον ιδιο νικο , ναι αλλα νικο λεγανε το φιλαρακι μου , κρητικος καργα , και με ξυρισμενο κεφαλι κυκλοφορει τις περισσοτερες φορες !!!

ναι ηταν υπαλληλος εκει εχει φυγει τωρα

που ελεγε συναιχια το τσε?? :P

ωραιο μαγαζακι ειναι αυτο εδω και 5 χρονια εκει παω για οτι χρειαστω

Δημοσ.
ναι ηταν υπαλληλος εκει εχει φυγει τωρα

που ελεγε συναιχια το τσε?? :P

ωραιο μαγαζακι ειναι αυτο εδω και 5 χρονια εκει παω για οτι χρειαστω

φανταρος ειναι , δεν νομιζω να χει φυγει !!!

αλλα να μην ξεφευγουμε απο το τοπικ , δεν ειναι σωστο για το φιλο

και εγω παντως εχω μεινει με τις χειροτερες εντυπωσεις για το πλαισιο ηρακλειου

Δημοσ.

Ωραίος faklan.H αλήθεια είναι οτι το συμάζεψα αρκετά.Όχι σα το δικό σου βέβαια αλλά καμία σχέση με το πως ήταν.Αν δεν είχα κ τη V8 στη μέση θα ήταν πολύ καλύτερο το αποτέλεσμα.Θα ποστάρω καμιά φώτο στο ανάλογο τόπικ.

Όσο για το lab ξέρω που είναι κ έχω ακούσει κ εγώ καλά λογια.Αλλά πες οτι εγώ ήθελα τα συγκεκριμένα parts στο pc κ το lab δε τα είχε.Θα μπορούσα να πάω να τα αγοράσω απ'το πλαίσιο κ να πάω να τα στήσω στο lab;

Υ.Γ.Τα fins της V8 κόβουν πολύ άσχημα.

Δημοσ.
Είσαι τελείως λάθος... Ο φίλος μας ΠΛΗΡΩΣΕ 50 ΕΥΡΩ! Δεν με ενδιαφέρει τι μισθό παίρνει ο τεχνικός, ή πόσα πισιά φτιάχνει στο 8ωρό του... Και 1 ευρώ αν έδινα τις ίδιες απαιτήσεις θα είχα... Φυσικά διαφωνώ μαζί του στο θέμα "τακτοποίηση καλωδίων" γτ ο καθένας τα θέλει όπως νομίζει (π.χ. εγώ τα θέλω όλα χύμα για να μπορώ ανα πάσα στιγμή να αλλάξω κάτι, αυτά τα κλιπς που τα πιάνουν όλα μαζί μου την δίνουν αφάνταστα), αλλά για πράγματα τα οποία ανέφερε & ζήτησε (όπως η φορά ανεμηστήρα) δεν δίνω καμία δικαιολογία...

Είναι σαν να πάω να πάρω ένα πιτόγυρο και αντί για τζατζίκι μου βάζει ρώσικη σαλάτα, και μου λες "ε δεν πειράζει μωρέ, 600 ευρώ παίρνει το παιδί, ξέρεις πόσα σάντουιτς ετοιμάζει στην βάρδιά του?" ... Και ο πάκμαν που δουλεύει στο βενζινάδικο μπορεί να μην έχει να φάει, δεν θα τον δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση όμως αν μου φέρει π.χ. λασπωμένο το αυτοκίνητο που άφησα για πλύσιμο...

Από την στιγμή που λαμβάνω χρήματα για να κάνω κάτι, το κάνω σωστά! Ή παρέχω υπηρεσίες, ή είμαι τσίρκο στην τελική...

Εκει θελω να καταληξω,οτι πληρωνεις 50euro σε μια εταιρια-οχι στον υπαλληλο που προφανως δεν σε σεβεται!

Νομιζεις οτι ο υπαλληλος των 600 euro θα ασχοληθει παραπανω απο τα 30 λεπτα που εχει maximum για να στησει ενα pc η θα το παρει σπιτι του για να τακτοποιησει τα καλωδια?

Θα φτιαξει ενα pc που απλα θα αναβει και θα postαρει η στην καλυτερη αμα ειναι μερακλης θα τραβηξει και ενα ghost να δει αμα μπαινει σε λειτουργικο και δεν βγαζει μπλε οθονες!

Τωρα καλωδια,τυλιγματα,fanακια πανακια κτλ η σπιτι η σε καποιο συναθρωπο που θα τα βαλει ολα στη τσεπη του και οχι σε ισολογισμους του πλαισιου.

Δημοσ.
Εκει θελω να καταληξω,οτι πληρωνεις 50euro σε μια εταιρια-οχι στον υπαλληλο που προφανως δεν σε σεβεται!

Νομιζεις οτι ο υπαλληλος των 600 euro θα ασχοληθει παραπανω απο τα 30 λεπτα που εχει maximum για να στησει ενα pc η θα το παρει σπιτι του για να τακτοποιησει τα καλωδια?

Θα φτιαξει ενα pc που απλα θα αναβει και θα postαρει η στην καλυτερη αμα ειναι μερακλης θα τραβηξει και ενα ghost να δει αμα μπαινει σε λειτουργικο και δεν βγαζει μπλε οθονες!

Τωρα καλωδια,τυλιγματα,fanακια πανακια κτλ η σπιτι η σε καποιο συναθρωπο που θα τα βαλει ολα στη τσεπη του και οχι σε ισολογισμους του πλαισιου.

Στο πλαίσιο δεν παίρνουν 600 ευρώ αλλά αρκετά περισσότερα λόγω υπερωριών.

Πάντως το αστείο της υπόθεσης είναι ότι πολλοί ακούνε το όνομα μεγάλης εταιρίας (π.χ

πλαίσιο) και νομίζουν ότι έχει 5-10 τεχνικούς... ενώ στην πράξη είναι 1-2 ανά κατάστημα.

Πρέπει να βγάλουν γύρω στους 20 υπολογιστές την ημέρα. Οπότε μην περιμένετε ειδική μεταχείριση!

Δημοσ.
Δηλαδη εχεις δεις καμια 200αρια φωτογραφιες απο στημενα pc , εχεις μαθει ωραιες λεξουλες οπως modular και cable management και εχεις απαιτηση απο εναν τεχνικο που στην καλυτερη παιρνει 600euro και ειναι υποχρεωμενος να στησει 25-30 pc στο 8ωρο του ,να σου κανει δουλεια περιοπης?

οκ!!!!!

Την επομενη φορα φτιαχτο μονος σου η πηγαινε σε καταστημα που σεβεται τον πελατη και τον εργαζομενο και ας σου κοστισει 30euro παραπανω!

Ας παίρνει και 400€ .Για αυτό πληρώνεται ας το κάνει σωστά και να μην το παίζει έξυπνος .Επίσης φταίει και το πλαίσιο .Υπάρχουν άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά και την παίζουν στα δάχτυλα ,ας είναι πιο "επιλεκτικοί" .

Δημοσ.
Ας παίρνει και 400€ .Για αυτό πληρώνεται ας το κάνει σωστά και να μην το παίζει έξυπνος .Επίσης φταίει και το πλαίσιο .Υπάρχουν άτομα που έχουν όρεξη για δουλειά και την παίζουν στα δάχτυλα ,ας είναι πιο "επιλεκτικοί" .

Tην δουλεια του ο τεχνικος την εκανε,το pc φανταζομαι ηταν λειτουργικο! Οσο για της υπερωριες που ανεφερε ενας φιλος ειναι πονεμενη ιστορια οχι μονο στο πλαισιο αλλα σε ολες τις εταιριες του χωρου.Επειδη για πολλα χρονια ημουν στη θεση του "ασχετου","κακου" και "αδιαφορου" τεχνικου ειμαι λιγο πιο ευαισθητος σε τετοιες περιπτωσεις.

Ειχα φτασει τα 500 pc σε ενα μηνα (στησιμο,ελεγχος λειτουργιας ghostαρισμα),πιστεψτε με προσπαθουσα παντα να κανω το καλυτερο,οταν ομως δουλευεις απο τις 9 το πρωι η ωρα εχει παει 10 το βραδυ και ξαφνικα σου λενε εχεις να φτιαξεις αλλα 20 pc μεχρι να πας σπιτι σου δεν αντεχεις.

Ξεχνας cable management,ξεχνας airflow , ξεχνας και το ονομα σου.Πετας τα parts μεσα στο κουτι και φευγεις! Η συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι μεμονομενη αλλα παρουσιαζοταν επι σειρα μηνων.

Την επομενη φορα λοιπον ελατε λιγο στην θεση του τεχνικου και σκεφτητε εσεις πως θα λειτουργουσατε μετα απο 14 ωρες δουλειας.

Τελος, οταν δουλευα στο χωρο,ειμουν ηδη πτυχιουχος του πανεπιστημιου Αθηνων, τμηματος φυσικης και επαιρνα 530!!!!!! euro.

Δημοσ.

Παιδιά δε ξέρω για την Αθήνα αλλά εδώ στο Ηράκλειο δεν ισχύουν οι αριθμοί που λέτε.Ούτε τα 25 pc σε μία ημέρα ούτε το 12ωρο.Τουλάχιστον στη περίπτωσή μου δεν υπήρχε ούτε ένα κουτί την ημέρα που το πήγα όύτε την επόμενη που το πήρα πίσω εκτός το δικό μου.΄Οσοι έχουν πάει στο πλαίσιο Ηρακλείου ξέρουν οτι μπορείς να δεις τα πάντα στο service.Όσο για το 12ωρο καμία σχέση αφού με πήρε τηλ στις 10 το πρωί οτι ξεκινάει να το φτίαξει κ στις 3 το μεσημέρι που πήγα να το πάρω είχε φύγει.

Κ όχι geomos δεν είναι λειτουργικό ένα pc που έχουν μπει λάθος οι μνήμες κ έχει μέσα drivers k της nvidia κ της ατι.

Όμως πέρα απ'αυτό το πρόβλημά μου είναι κυρίως με τη διεύθηνση του μαγαζιού κ όχι με τον τεχνικό.Ούτε όλοι είναι άσχετοι ούτε αδιάφοροι.Παλιότερα είχα πέσει σε πολλές καλές περιπτώσεις τεχνικών που έδιναν κ καλλές συμβουλές.

Τη τελευταία διετία όμως δε παλεύεται η κατάσταση εδώ κάτω.Σκέψου οτι έδωσα δύο φορές τη παραγγελία σε δύο εβδομάδες στο ίδιο άτομο κ ενώ μπροστά μου τον έβλεπα να τη περνάει στο κομπιούτερ στο τέλος δε την έστελνε.Δηλαδή τι έπρεπε να κάνω να τον παρακαλέσω γονατιστός;

Οκ θα μπορούσα να μιλήσω με τον υπεύθηνο του μαγαζιού.Αλλά ξέρωντας πόσο υπολογίζουν τους υπαλήλους τους το πιο πιθανό είναι οτι θα τους εδιωχναν.Γι'αυτό κ οι εργαζόμενοι κ&@#$βαράνε.Κ εγώ υπάληλος είμαι κ ξέρω οτι μόνο με το φόβο της απόλυσης δουλειά δε κάνεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...