totalius Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Η ιστορία δε ξεκίνησε καλά απ'την αρχή.Έκανα την παραγγελία των parts στο μαγαζί(πλαίσιο Κρήτης) αρχές του μήνα.Παρείγγειλα gpu-ati 5770 cooler-CM V8 κ case-CM 690 ii advanced.Όλα άμεσα διαθέσιμα απ'το site. Mία εβδομάδα μετά δεν είχα καμία ειδοποίηση κ πάω από εκεί για να διαπιστώσω οτι η παραγγελεία δεν είχε σταλεί στα κεντρικά.Την ξανακάνω κ μετά από μία εβδομάδα παίρνω τηλ κ δεν έβρισκαν καμία παραγγελεία.Τες πα τη ξανακάνω τηλεφωνικά κ μετά από 3 ημέρες ήρθαν. Λόγω ασχετοσύνης κ έλειψης χρόνου τους πάω το παλιό κουτί στο μαγαζί κ ζητάω να κάνουν αυτοί το στήσιμο.Παράληλα αγόρασα ένα 12αρι fan για το πλαινό παράθυρο που είχα αγοράσει από τη cm μαζί με ένα φιλτράκι σκόνης.Εξηγώ στον τεχνικό οτι θέλω το fan μαζί με το φίλτρο να μπούν στο πλάι κ να φυσάει προς τα μέσα.Αυτονόητο αλλά επειδή ήξερα με ποιούς έχω να κάνω το τόνισα δύο φορές.Επίσης του είπα να μαζέψει όσο μπορεί τα καλώδια να μη πολυφαίνονται.Ξαναλέω οτι δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις γιατί ψιλοήξερα οτι δε μπορώ να έχω απαιτήσεις.Φεύγωντας αφήνω το manual της μητρικής κ μου λέει ο τεχνικός οτι δε χρειάζεται γιατί ξέρει τα πάντα για τη συγκεκριμένη μητρική.50ευρώ μου λέει θα στοιχίσει η εργασία οκ τους λέω κ φεύγω. Την άλλη ημέρα με παίρνει ο ίδιος τηλ κ μου λέει οτι το έφτιαξε κ μπορώ να παραλάβω. Πάω το απόγευμα κ αντικρίζω αυτό [ATTACH]30384[/ATTACH] Μιλάμε για modular τροφοδοτικό κ κουτί που είναι η χαρά του cable management.Το ξεπερνάω μια κ αυτός που το έφτιαξε είχε σχολάσει κ κοιτάζω τη σακούλα με τα όσα είχαν περισέψει.Ανακατεμένα καλώδια με βίδες ριγμένες μέσα στη σακούλα το cd της ατι πεταγμένο μέσα χωρίς τη θήκη του κ ένα φίλτρο που μπαίνει κάτω από το τροφοδοτικό για τη σκόνη κ έρχεται μαζί με το κουτί.Αρχίζω να παίρνω ανάποδες κ λέω στον τεχνικό που ήταν εκεί να βάλει το φίλτρο στη θέση του γιατί μάλον ο άλλος δεν ήξερε γιατί υπάχει κ φυσικά το manual δε το άγγιξε. Μιά κ λέμε για manual θυμάστε οτι δεν ήθελε να του αφήσω το manual της μητρικής;Την ήξερε τόσο καλά που έβαλε λάθος τις μνήμες.Μία στό μπλε slot κ μία στο μαύρο ενώ πρέπει να μπουν κ οι δύο στα μαύρα slots.Tις αλλάζουμε κ ζητάω να τον ανάψει μπροστά μου για να δω αν δουλεύει τουλάχιστον. Ανάβει κ βάζω το χέρι μου στον πλαινό fan για να διαπιστώσω οτι ρίχνει τον αέρα προς τα έξω.Δύο φορές του είχα πει τη προηγούμενη ημέρα οτι ήθελα να φυσάει προς τα μέσα κ κατάφερε να τον βάλει ανάποδα.Κ όχι μόνο αυτό αλλά δεν έβρισκα πουθενά κ το φίλτρο που είχα αγοράσει.Κοιτάω καλύτερα μέσα στο κουτί κ που λετε οτι το είχε βάλει; Στον πίσω ανεμιστήρα.Μάλιστα.Φίλτρο σκόνης σε ανεμιστήρα που φυσάει προς τα έξω.Το είδα κ αυτό στο πλαίσιο Ηρακλείου Κρήτης. Στη φάση αυτή με έπιασε νευρικό γέλιο το οποίο έγινε πιο έντονο όταν έδινα τα 50ευρώ για την εργασία.Δεν έκανα καμιά φασαρία για να μη γίνω η αιτία να χάσει τη δουλειά του ο συγγεκριμένος τεχνικός. Γύρισα σπίτι συμάζεψα λίγο τα καλώδια κ φυσικά αφαίρεσα τους drivers της nvidia μια κ τους είχε αφήσει μεσα μαζί με αυτούς της ατι.Αυτά τα ολίγα με το πλαίσιο Κρήτης για το οποίο πολλές φορές είχα πει οτι δε ξαναπατάω αλλά αυτή τη φορά με έφτασε πραγματικά στα όριά μου. Υ.Γ. Αν κάποιος συμφορουμίτης ξέρει κάποιο ντόπιο μαγαζί όπου θα μπορούσα να κάνω τέτοιου είδους δουλειές χωρίς να χρειάζομαι ηρεμηστικά ας μου στείλει ένα πμ. Mία καλύτερη φώτο όπου φένεται το φίλτρο στον πίσω ανεμιστήρα.
totalius Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Η ιστορία δε ξεκίνησε καλά απ'την αρχή.Έκανα την παραγγελία των parts στο μαγαζί(πλαίσιο Κρήτης) αρχές του μήνα.Παρείγγειλα gpu-ati 5770 cooler-CM V8 κ case-CM 690 ii advanced.Όλα άμεσα διαθέσιμα απ'το site. Mία εβδομάδα μετά δεν είχα καμία ειδοποίηση κ πάω από εκεί για να διαπιστώσω οτι η παραγγελεία δεν είχε σταλεί στα κεντρικά.Την ξανακάνω κ μετά από μία εβδομάδα παίρνω τηλ κ δεν έβρισκαν καμία παραγγελεία.Τες πα τη ξανακάνω τηλεφωνικά κ μετά από 3 ημέρες ήρθαν. Λόγω ασχετοσύνης κ έλειψης χρόνου τους πάω το παλιό κουτί στο μαγαζί κ ζητάω να κάνουν αυτοί το στήσιμο.Παράληλα αγόρασα ένα 12αρι fan για το πλαινό παράθυρο που είχα αγοράσει από τη cm μαζί με ένα φιλτράκι σκόνης.Εξηγώ στον τεχνικό οτι θέλω το fan μαζί με το φίλτρο να μπούν στο πλάι κ να φυσάει προς τα μέσα.Αυτονόητο αλλά επειδή ήξερα με ποιούς έχω να κάνω το τόνισα δύο φορές.Επίσης του είπα να μαζέψει όσο μπορεί τα καλώδια να μη πολυφαίνονται.Ξαναλέω οτι δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις γιατί ψιλοήξερα οτι δε μπορώ να έχω απαιτήσεις.Φεύγωντας αφήνω το manual της μητρικής κ μου λέει ο τεχνικός οτι δε χρειάζεται γιατί ξέρει τα πάντα για τη συγκεκριμένη μητρική.50ευρώ μου λέει θα στοιχίσει η εργασία οκ τους λέω κ φεύγω. Την άλλη ημέρα με παίρνει ο ίδιος τηλ κ μου λέει οτι το έφτιαξε κ μπορώ να παραλάβω. Πάω το απόγευμα κ αντικρίζω αυτό Μιλάμε για modular τροφοδοτικό κ κουτί που είναι η χαρά του cable management.Το ξεπερνάω μια κ αυτός που το έφτιαξε είχε σχολάσει κ κοιτάζω τη σακούλα με τα όσα είχαν περισέψει.Ανακατεμένα καλώδια με βίδες ριγμένες μέσα στη σακούλα το cd της ατι πεταγμένο μέσα χωρίς τη θήκη του κ ένα φίλτρο που μπαίνει κάτω από το τροφοδοτικό για τη σκόνη κ έρχεται μαζί με το κουτί.Αρχίζω να παίρνω ανάποδες κ λέω στον τεχνικό που ήταν εκεί να βάλει το φίλτρο στη θέση του γιατί μάλον ο άλλος δεν ήξερε γιατί υπάχει κ φυσικά το manual δε το άγγιξε. Μιά κ λέμε για manual θυμάστε οτι δεν ήθελε να του αφήσω το manual της μητρικής;Την ήξερε τόσο καλά που έβαλε λάθος τις μνήμες.Μία στό μπλε slot κ μία στο μαύρο ενώ πρέπει να μπουν κ οι δύο στα μαύρα slots.Tις αλλάζουμε κ ζητάω να τον ανάψει μπροστά μου για να δω αν δουλεύει τουλάχιστον. Ανάβει κ βάζω το χέρι μου στον πλαινό fan για να διαπιστώσω οτι ρίχνει τον αέρα προς τα έξω.Δύο φορές του είχα πει τη προηγούμενη ημέρα οτι ήθελα να φυσάει προς τα μέσα κ κατάφερε να τον βάλει ανάποδα.Κ όχι μόνο αυτό αλλά δεν έβρισκα πουθενά κ το φίλτρο που είχα αγοράσει.Κοιτάω καλύτερα μέσα στο κουτί κ που λετε οτι το είχε βάλει; Στον πίσω ανεμιστήρα.Μάλιστα.Φίλτρο σκόνης σε ανεμιστήρα που φυσάει προς τα έξω.Το είδα κ αυτό στο πλαίσιο Ηρακλείου Κρήτης. Στη φάση αυτή με έπιασε νευρικό γέλιο το οποίο έγινε πιο έντονο όταν έδινα τα 50ευρώ για την εργασία.Δεν έκανα καμιά φασαρία για να μη γίνω η αιτία να χάσει τη δουλειά του ο συγγεκριμένος τεχνικός. Γύρισα σπίτι συμάζεψα λίγο τα καλώδια κ φυσικά αφαίρεσα τους drivers της nvidia μια κ τους είχε αφήσει μεσα μαζί με αυτούς της ατι.Αυτά τα ολίγα με το πλαίσιο Κρήτης για το οποίο πολλές φορές είχα πει οτι δε ξαναπατάω αλλά αυτή τη φορά με έφτασε πραγματικά στα όριά μου. Υ.Γ. Αν κάποιος συμφορουμίτης ξέρει κάποιο ντόπιο μαγαζί όπου θα μπορούσα να κάνω τέτοιου είδους δουλειές χωρίς να χρειάζομαι ηρεμηστικά ας μου στείλει ένα πμ. Mία καλύτερη φώτο όπου φένεται το φίλτρο στον πίσω ανεμιστήρα.
vasilisga Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 αφου φιλε μου απο οτι φαινεται γνωριζεις 5 πραγματα γιατι δεν εκατσες να το φτιαξεις μονος σου?
vasilisga Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 αφου φιλε μου απο οτι φαινεται γνωριζεις 5 πραγματα γιατι δεν εκατσες να το φτιαξεις μονος σου?
ikskarda Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 μεχρι το φλεβαρη ημουν φοιτητης στο ηρακλειο στο πανεπιστημιο της Κνωσσου και παντα οτι ηθελα το αγοραζα απο το plaisio . δυστυχως τα ατομα στο δευτερο οροφο , οπου ανεβαινεις με τη σκαλα εκει στο δωματιακι με το χαμηλο ταβανι , πραγματικα ειναι για γελια και για κλαμματα . ειχα 1-2 αντιστοιχες περιπτωσεις με καποια προιοντα που ηθελα ειτε για μενα ειτε για φιλο και δεν ειχαν ερθει η δεν ηξεραν ας πουμε τι ειναι το C3 stepping στο AMD (αναφερομαι στους πωλητες) ευτυχως ειχα ενα φιλο απο τη σχολη που δουλευει σε ενα μεγαζι με υπολογιστες (δε θυμαμαι το ονομα) στην Παπαναστασιου χαμηλα (λιγο πανω απο την πιτζαρια champion ) και οταν ηθελα πληροφοριες για κατι ρωτουσα αυτον και μετα πηγαινα στο plaisio . το μεγαλυτερο προβλημα αυτου του μαγαζιου ειναι οι χυμα σκληροι δισκοι του ο ενας πανω στον αλλον και το οτι εχει κοριτσακια μεσα πουν δεν εχουν ιδεα
ikskarda Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 μεχρι το φλεβαρη ημουν φοιτητης στο ηρακλειο στο πανεπιστημιο της Κνωσσου και παντα οτι ηθελα το αγοραζα απο το plaisio . δυστυχως τα ατομα στο δευτερο οροφο , οπου ανεβαινεις με τη σκαλα εκει στο δωματιακι με το χαμηλο ταβανι , πραγματικα ειναι για γελια και για κλαμματα . ειχα 1-2 αντιστοιχες περιπτωσεις με καποια προιοντα που ηθελα ειτε για μενα ειτε για φιλο και δεν ειχαν ερθει η δεν ηξεραν ας πουμε τι ειναι το C3 stepping στο AMD (αναφερομαι στους πωλητες) ευτυχως ειχα ενα φιλο απο τη σχολη που δουλευει σε ενα μεγαζι με υπολογιστες (δε θυμαμαι το ονομα) στην Παπαναστασιου χαμηλα (λιγο πανω απο την πιτζαρια champion ) και οταν ηθελα πληροφοριες για κατι ρωτουσα αυτον και μετα πηγαινα στο plaisio . το μεγαλυτερο προβλημα αυτου του μαγαζιου ειναι οι χυμα σκληροι δισκοι του ο ενας πανω στον αλλον και το οτι εχει κοριτσακια μεσα πουν δεν εχουν ιδεα
liopyr Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δεν φταίει ο τεχνικός, στο πλαίσιο άλλωστε η λέξη τεχνικός είναι άγνωστη. Έχουν συναρμολογητές, παιδιά με ελάχιστη γνώση του αντικειμένου (συνήθως), και φυσικά ελάχιστες μισθολογικές απαιτήσεις. Η πίεση λόγω της ποσότητας της δουλειάς τους δε, είναι αδύνατο να μην έχει επιπτώσεις στην ποιότητα αυτής. Τα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από μπόλικες αγορές, αποτυχημένες προσπάθειες συνεννόησης με το service τους, και μία συνέντευξη για θέση "τεχνικού" που κατέληξε σε φιάσκο.
liopyr Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δεν φταίει ο τεχνικός, στο πλαίσιο άλλωστε η λέξη τεχνικός είναι άγνωστη. Έχουν συναρμολογητές, παιδιά με ελάχιστη γνώση του αντικειμένου (συνήθως), και φυσικά ελάχιστες μισθολογικές απαιτήσεις. Η πίεση λόγω της ποσότητας της δουλειάς τους δε, είναι αδύνατο να μην έχει επιπτώσεις στην ποιότητα αυτής. Τα παραπάνω συμπεράσματα έπειτα από μπόλικες αγορές, αποτυχημένες προσπάθειες συνεννόησης με το service τους, και μία συνέντευξη για θέση "τεχνικού" που κατέληξε σε φιάσκο.
DoukiMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 με κοροϊδεύετε?????? ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ... πάω παραγγέλνω pc parts μου λένε θα σας το στήσουμε τσάμπα ωραία λέω...μου λένε σε 2 μέρες έτοιμο... πάω μετά από 2 μέρες αλλά τους είχα πει δεν αγοράζω κάρτα γραφικών έχω μια δικιά μου (5850) μου λέει οκ φερτην όταν έρθεις να παραλαβεις και θα πας μέσα σε 5 λεπτά θα εισαι έτοιμος... πάω μετά από 2 μέρες μου λένε έλα σε 4 ώρες (για να βάλουν μια gpu) καλά λέω οκ..(στο μεταξύ τους είχα επισημάνει να τακτοποιήσουν τα καλώδια) πάω μετά από 4 ώρες και βλέπω τα καλώδια όπως του φίλου εδώ ..μιας και έχουμε το ίδιο κουτί και μου είχαν βάλει και δικό τους σκληρό με δικιά τους πρωτοβουλία
DoukiMan Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 με κοροϊδεύετε?????? ΠΛΑΙΣΙΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ... πάω παραγγέλνω pc parts μου λένε θα σας το στήσουμε τσάμπα ωραία λέω...μου λένε σε 2 μέρες έτοιμο... πάω μετά από 2 μέρες αλλά τους είχα πει δεν αγοράζω κάρτα γραφικών έχω μια δικιά μου (5850) μου λέει οκ φερτην όταν έρθεις να παραλαβεις και θα πας μέσα σε 5 λεπτά θα εισαι έτοιμος... πάω μετά από 2 μέρες μου λένε έλα σε 4 ώρες (για να βάλουν μια gpu) καλά λέω οκ..(στο μεταξύ τους είχα επισημάνει να τακτοποιήσουν τα καλώδια) πάω μετά από 4 ώρες και βλέπω τα καλώδια όπως του φίλου εδώ ..μιας και έχουμε το ίδιο κουτί και μου είχαν βάλει και δικό τους σκληρό με δικιά τους πρωτοβουλία
totalius Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 αφου φιλε μου απο οτι φαινεται γνωριζεις 5 πραγματα γιατι δεν εκατσες να το φτιαξεις μονος σου? Γενικά δε πιάνουν τα χέρια μου.Δηλ το do it yourself δε το είχα ποτέ.Αυτά που ξέρω στη θεωρία τα έμαθα από εδώ κ κάποια άλλα sites.Πέρα απ'αυτό σαν πελάτης περιμένω από ένα μαγαζί που παρέχει service να κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνω. Δε περιμένω θαύματα αλλά το να ανοίξει ένας τεχνικός το manual κ να δει που μπαίνει τι είναι το ελάχιστο.
totalius Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 αφου φιλε μου απο οτι φαινεται γνωριζεις 5 πραγματα γιατι δεν εκατσες να το φτιαξεις μονος σου? Γενικά δε πιάνουν τα χέρια μου.Δηλ το do it yourself δε το είχα ποτέ.Αυτά που ξέρω στη θεωρία τα έμαθα από εδώ κ κάποια άλλα sites.Πέρα απ'αυτό σαν πελάτης περιμένω από ένα μαγαζί που παρέχει service να κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνω. Δε περιμένω θαύματα αλλά το να ανοίξει ένας τεχνικός το manual κ να δει που μπαίνει τι είναι το ελάχιστο.
geomos Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Γενικά δε πιάνουν τα χέρια μου.Δηλ το do it yourself δε το είχα ποτέ.Αυτά που ξέρω στη θεωρία τα έμαθα από εδώ κ κάποια άλλα sites.Πέρα απ'αυτό σαν πελάτης περιμένω από ένα μαγαζί που παρέχει service να κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνω.Δε περιμένω θαύματα αλλά το να ανοίξει ένας τεχνικός το manual κ να δει που μπαίνει τι είναι το ελάχιστο. Δηλαδη εχεις δεις καμια 200αρια φωτογραφιες απο στημενα pc , εχεις μαθει ωραιες λεξουλες οπως modular και cable management και εχεις απαιτηση απο εναν τεχνικο που στην καλυτερη παιρνει 600euro και ειναι υποχρεωμενος να στησει 25-30 pc στο 8ωρο του ,να σου κανει δουλεια περιοπης? οκ!!!!! Την επομενη φορα φτιαχτο μονος σου η πηγαινε σε καταστημα που σεβεται τον πελατη και τον εργαζομενο και ας σου κοστισει 30euro παραπανω!
geomos Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Γενικά δε πιάνουν τα χέρια μου.Δηλ το do it yourself δε το είχα ποτέ.Αυτά που ξέρω στη θεωρία τα έμαθα από εδώ κ κάποια άλλα sites.Πέρα απ'αυτό σαν πελάτης περιμένω από ένα μαγαζί που παρέχει service να κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνω.Δε περιμένω θαύματα αλλά το να ανοίξει ένας τεχνικός το manual κ να δει που μπαίνει τι είναι το ελάχιστο. Δηλαδη εχεις δεις καμια 200αρια φωτογραφιες απο στημενα pc , εχεις μαθει ωραιες λεξουλες οπως modular και cable management και εχεις απαιτηση απο εναν τεχνικο που στην καλυτερη παιρνει 600euro και ειναι υποχρεωμενος να στησει 25-30 pc στο 8ωρο του ,να σου κανει δουλεια περιοπης? οκ!!!!! Την επομενη φορα φτιαχτο μονος σου η πηγαινε σε καταστημα που σεβεται τον πελατη και τον εργαζομενο και ας σου κοστισει 30euro παραπανω!
SlackulatoR Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Γενικά δε πιάνουν τα χέρια μου.Δηλ το do it yourself δε το είχα ποτέ.Αυτά που ξέρω στη θεωρία τα έμαθα από εδώ κ κάποια άλλα sites.Πέρα απ'αυτό σαν πελάτης περιμένω από ένα μαγαζί που παρέχει service να κάνει αυτό για το οποίο το πληρώνω.Δε περιμένω θαύματα αλλά το να ανοίξει ένας τεχνικός το manual κ να δει που μπαίνει τι είναι το ελάχιστο. Αν είσαι Αθήνα μου το φέρνεις και στο ετοιμάζω εγώ. Πρόσφατα έκανα και εγώ new setup με εξαρτήματα παρόμοια με τα δικά σου. Στείλε μου πμ αν θέλεις. Όσο για το πλαίσιο και εγώ είχα παραγγείλει κάποια κομμάτια και ο τύπος που το συναρμολόγησε δεν έβγαλε ούτε το πλαστικό από την ψύκτρα...όπως ξαναείπα σε άλλο post.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.