Kasrith Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Τι εκπληκτικο φιναλε η 2η σεζον... Εχω μεινει αφωνος. Μου την ειχε ψιλοδωσει η ολη σταση του Ουαλτ απεναντη στον Τζουνιορ οσο αφορα την ιστοσελιδα. Ο Ουαλτ ο οποιος 2 σεζον τωρα εχει μεινει ψυχραιμος και σκεφτεται λογικες λυσεις των προβληματων που αντιμετωπιζε θα πρεπε να το δει ως δωρο θεου/ετοιμη λυση για το ξεπλημα των χρηματων. Δεν ξερω γιατι τον κανανε τοσο 'ξινο' απεναντι στον μικρο. Βεβαια οταν εφτασε στην φαση με την τηλεοπτικη συνεντευξη μαλλον θα τα περνα κρανιο στη θεση του. Εκει περιμενα να ξεφυγει λιγο, μιας και ειχαμε προηγουμενες αναφορες στον ολο θεμα του charity. Κατα τα αλλα, απιστευτη δουλεια στα τελευταια 2 επ της σεζον, ξεκινωντας με την συναντηση Ουαλτ και πατερα της Τζεην στο μπαρ λιγο πριν τον θανατο της. Απιστευτο νημα της ιστοριας η συνεχεια του χαρακτηρα με κορυφωση την συγκρουση των αεροπλανων. Μολις δειξαν τον Ουαλτ διπλα απο την πισινα και ακουστικε το μπαμ μου ηρθαν στο μυαλο ολες οι intro σκηνες. Την πατησε ασχημα πριν μπει χειρουργειο, οταν τον ρωτησε η Σκαι για το κινητο. Πολυ σωστο δεσιμο των λεπτομεριων στην τελευταια τους συζητηση πριν φυγει απο το σπιτι. Απιστευτη ηθοποιια και των 2. Αλλο ενα κλαιμαξ η εμφανιση Γκας στο αστυνομικο τμημα, και την συνδεση Ουαλτ+Χανκ και γενικοτερα Ουαλτ+DEA.. Απο την μια αναρωτιεμαι πως παιχτηκαν 3 σεζον και δεν ασχοληθηκα μεχρι τωρα, απο την αλλη πολυ χαιρομαι γιατι τα βλεπω καπακι. Που να τελειωνε η 2η και να επρεπε να περιμενω 8-9 μηνες την επομενη ναρχισει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 ^^^ Πάντως σχετικά με το season 2 finale: Όσο παιζόταν η 2η season (κατά την πρώτη προβολή των επεισοδίων ανα εβδομάδα δηλαδή), διατυπώνονταν διάφορες θεωρίες για το πού οδηγούν/τι σημαίνουν οι περίεργες intro σκηνές (ποιοι ήταν τα πτώματα, τι συνέβη στο σπίτι του Walt κλπ), και παρά το ότι η σύγκρουση των αεροπλάνων ήταν το αρχικό σχέδιο του Gilligan, φάνηκε σχετικά random και απογοήτευσε αρκετό κόσμο η "λύση" αυτή στο μυστήριο. Γενικά διαβάζω κατά κανόνα αρνητικά σχόλια για το season 2 φινάλε. (και η δική μου γνώμη είναι ότι το φινάλε θα μπορούσε να κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα, δεδομένου του Phoenix που είχε προηγηθεί, αλλά ωστόσο μου άρεσαν αρκετά πολλά κομμάτια του επεισοδίου). Και χωρίς να λέω κάποιο αξιόλογο spoiler στην 3η season βελτίωσαν πολύ την εικόνα που είχα για αυτό το φινάλε γιατί για κάποια επεισόδια ασχολούνται με το aftermath του ατυχήματος σε όλο το ABQ και αντιμετωπίζουν το θέμα "φάτσα φόρα" χωρίς πχ να το κουκουλώνουν/προσπεράσουν στο σενάριο για να προχωρήσουν παρακάτω. Σε trivia: Οι τίτλοι των επεισοδίων που έχουν περίεργο intro που σχετίζεται με το φινάλε σχηματίζουν τη φράση "747 down over ABQ" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Έχω διακρίνει και εγώ αυτή την τάση να κατακρίνεται το φινάλε της 2ης σεζόν, αλλά διαφωνώ εντόνως. Ίσως να ήταν καλύτερα που τα είδα μαζεμένα τα επεισόδια (από το 3x03 τα είδα ένα-ένα κάθε βδομάδα) μιας και φαίνεται ότι το όλο θέμα είναι προσχεδιασμένο, και είναι καλύτερα γιατί δεν αναλώθηκα στο να ανταλλάσσω απόψεις με άλλους για το τι μπορεί να ήταν κάθε intro σκηνή (μόνο προσωπικές προβλέψεις έκανα). Ίσα ίσα που για μένα είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς. Σίγουρα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το προηγούμενο επεισόδιο, και αν ήταν δίωρο φινάλε Phoenix και ABQ για μένα θα ήταν το all-time καλύτερο season finale σε τηλεοπτική σειρά. Ας αναλύσω λίγο τις σκέψεις μου: Στην αρχή αποκαλύπτεται πως ό,τι έχει συμβεί είναι ένα αεροπορικό δυστύχημα. Βέβαια ακόμα δεν ξέρεις λεπτομέρειες, και θεωρείς (έχοντας δει τις σκηνές και σε intros προηγούμενων επεισοδίων) ότι ακόμα και αν ήταν ένα αεροπορικό δυστύχημα τα πτώματα ίσως να είναι κάποιοι γνωστοί χαρακτήρες, ίσως και μέλη της οικογένειας του Walt. Για μένα όλο το φινάλε και όλη αυτή η παράλληλη ιστορία με τη σύγκρουση των αεροπλάνων είναι βαθιά αλληγορική. Όλο το ABQ είναι φτιαγμένο για να προετοιμάσει, να υπηρετήσει, και να ξεδιπλώσει το point of no return της αποκάλυψης της μυστικής ζωής του Walter, καθώς και τις συνέπειες από αυτή τη μυστική δράση. Υπάρχουν σκηνές απίστευτου βάρους και δύναμης, αριστοτεχνικά γραμμένες, σκηνοθετημένες και ερμηνευμένες. Η σκηνή της αντιπαράθεσης Skyler-Walter είναι μία από τις καλύτερες σκηνές στη σειρά (και να σημειώσω ότι είναι μία από τις πολλές που αποδεικνύουν ότι μεγάλη δύναμη της σειράς είναι και οι ηθοποιοί που ενσαρκώνουν τους δευτερεύοντες χαρακτήρες - η Anna Gunn δίνει ρέστα, χωρίς υπερβολικές δραματικές εξάρσεις, αλλά με μια ρεαλιστική και αληθινή ερμηνεία, με το τρέμουλο, με τον θυμό, με τον φόβο). Η συζήτηση Walter-Jesse στο κέντρο αποτοξίνωσης πάλι πολύ δυνατή. Το τέλος που λες Preat εγώ το θεωρώ ταιριαστό στη σειρά και στο ύφος της. Το BB δεν είναι Lost, δεν έχει ανάγκη wtf φινάλε. Το καμμένο αρκουδάκι που βυθίζεται στην πισίνα διαγράφει την εν εξελίξει και βίαιη πτώση του ίδιου. Και όλη η τραγωδία έχει άμεση σχέση με τους δύο κεντρικούς ήρωες, με τον Walter γιατί άφησε την Τζέιν να πεθάνει και με τον Jesse γιατί την παρέσυρε πάλι να κάνει χρήση (πράγμα φυσικά που δεν αφήνουν να πέσει κάτω και το εξερευνούν και στην 3η σεζόν). Γι' αυτό και κάποια ποστ πιο πάνω είπα στον Kasrith ότι διαβάζω τα σχόλιά του για τα παλαιότερα επεισόδια και μου δημιουργούν νοσταλγία. Το άλλο που μου άρεσε είναι ότι έχουμε ένα κομβικό σημείο μεγατόνων στο τέλος της 2ης κιόλας σεζόν, ενώ σε μια άλλη κορυφαία σειρά, το Dexter, έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος της 4ης για κάτι αντίστοιχα τεράστιας σημασίας και μη αναστρέψιμο. Και αυτό το θεώρησα πολύ τολμηρό από τον δημιουργό - τη στιγμή μάλιστα που δεν το κάνει για εντυπωσιασμό αλλά για την (μελετημένη) εξέλιξη της ιστορίας του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Δύο πράγματα πάνω σε αυτό Προσοχή ακολουθεί combo spoiler για την 3η season και υπόνοια spoiler για την 4η season του Dexter Είσαι σίγουρος/η; Συγκριτικά με το Dexter, μου αρέσει και το ότι στο Breaking Bad επέλεξαν να μάθει η Skyler (που κάνει το 1+1 ουσιαστικά) την παράνομη ζωή του Walt με όλες τις λεπτομέρειές της και να εξερευνήσουν αυτό το ενδεχόμενο, κρατώντας την Skyler στη λούπα (κατά τη γνώμη μου σωστά δηλαδή βάζουν την Skyler να θέλει να εμπλακεί -για τους γνωστούς και ρεαλιστικούς λόγους βέβαια). Πχ το ότι η Skyler βρίσκεται σε αδιέξοδο και στριμώχνεται από τον κίνδυνο των επιπλοκών της αποκάλυψης σε οικογένεια και συγγενείς ήταν κάτι που δεν το είχα σκεφτεί για την περίπτωση που η "Skyler τα μαθαίνει όλα". Σχετικά με το φινάλε της 2ης season (χωρίς spoiler για την 3η season): Βασικά το πρόβλημά μου εντοπίζεται κυρίως ως προς τη βαρύτητα που είχε τότε (χωρίς δηλαδή να έχουμε την 3η season άμεσα για να δούμε τη συνέχεια), σε σχέση με το Phoenix. Την εβδομάδα που είχε προηγηθεί δηλαδή, αυτό που έκανε ο Walt στο Phoenix, επιλέγοντας συνειδητά να αφήσει την Jane να πεθάνει, είχε δώσει τροφή για πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις και αναλύσεις. Δε θυμάμαι αν προτάθηκαν και συνδέσεις του γεγονότος εκείνου με τις εικόνες από τα περίεργα intros (λογικά κάποιες θεωρίες θα είχαν διατυπωθεί). Επίσης, (δυστυχώς) σε πρώτη ανάγνωση το big event του φινάλε με άφησε με την σκέψη "ok, οπότε κανείς δε σκοτώνεται. Meh" (εννοώ βέβαια το ότι κανείς από τα βασικά πρόσωπα της ιστορίας δεν σκοτώνεται, και τα πτώματα που βλέπαμε ήταν τυχαίοι/άλλοι). Έχω αναθεωρήσει από τότε ωστόσο. Το ίδιο το φινάλε (αναφέρομαι στο ατύχημα), φυσικά λειτουργεί και σε ένα δεύτερο επίπεδο, δείχνοντας πως η δράση του Walt έχει επιπτώσεις που α) βγαίνουν εκτός ελέγχου και β) επηρεάζουν κόσμο πέρα από τον (μικρό) κύκλο του. Και εγώ είμαι ok με αυτό (δεδομένης και της 3ης season όπως είπα). Όμως σε γενικές γραμμές το επεισόδιο ήταν το aftermath από το Phoenix και σε σχέση με τη βαρύτητα εκείνου, στο τέλος είχα πολύ λιγότερα πράγματα να σχολιάσω... Ωστόσο, υπό μια έννοια ισχύει αυτό που είπε ο Gilligan πρόσφατα σε συνέντευξη. Ότι θέλει τα φινάλε σε κάθε season να μπορούν να σταθούν (οριακά) και σαν series φινάλε. Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό σε κάποιους δεδομένων των μέχρι τώρα season φινάλε που είχαμε, αλλά για μένα βγάζει αρκετό νόημα αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 15 Ιουλίου 2010 Παντως οι 2 σειρες δεν απεχουν και τοσο... Διαφορετικη θεματολογια μεν παρομοιο σκελετο δε. Φανταζομαι βλεποντας τα ανα βδομαδαια βαση, και περιμενοντας ισως να μην φαινοταν τοσο καλο στημενη σεζον ως προς το τελος. Αφησαν χρονο να σκεφτεσαι χιλια δυο ενδεχομενα. Εδω σκεφτομουν και γω διαφορα πριν φτασω στο τελος, αλλα τουλαχιστον δεν ειχα αρκετο χρονο να με πιστεψω Βλεποντας τα ολο μονομιας ομως μπορω να πω οτι του βγηκε πολυ καλα. Και για την συγκριση των φιναλε, χωρις να χω διαβασει το σποιλερ του Preat δεν νομιζω στο BB να ειχαμε τοσο κομβικο σημειο στο τελος της 2ης οσο το τελος της 4ης του Dexter. Ακομα και αν στην συνεχεια αποδειχτει τοσο σημαντικο point of no return, δεν ειχε το ιδιο impact που ειχε ο θανατος της Rita. Παρολα αυτα, σιγουρα μπαινει στα βιβλια ως ενα απο τα καλυτερα σεζον φιναλε σειρας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Wait, what??? Τι? Αυτο ηταν? Θελω και αλλο... Πολυ δυνατη σεζον, ειδικα απο την μεση και μετα. Εμενα μου φανηκε πηρε στροφη το οπλο πριν πυροβολησει ο Jess?? Πω πω θα χουμε τρεχαματα και πολυ αγχος του χρονου... Γιατι Ιουλιο 2011? Παντα ξεκινουσαν τετοιο καιρο η υπαρχει καποιος λογος για την 'καθυστερηση'? Θα κατσω να διαβασω το θρεντ απο την αρχη, κατι που δεν ειχα κανει μεχρι τωρα για προφανους λογους.. Θελω επισοδεια... τωρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Jοin the club Κasrith... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Καλως σας βρηκα... Παντως για μενα αυτο και το Dexter ειναι top σειρες. Εχουμε κατι αλλο σαυτο το στυλ? (Κατα προτιμηση να χει ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
konnak Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Όλοι λένε καλά λόγια για το The Wire αλλά δεν το έχω δει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Σε σειρές που ΔΕΝ έχουν ολοκληρωθεί, ακούω πολύ καλά σχόλια και για το Sons of Anarchy του FX. Αυτό έχει 2 seasons των 13 επεισοδίων και ξεκινάει την 3η season τον Σεπτέμβρη (7 Σεπτεμβρίου). Πολύ σύντομα θα έχω και προσωπική άποψη (p.s. ούτε Wire έχω δει πέρα από 2-3 πρώτα επεισόδια). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sellers Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Όλοι λένε καλά λόγια για το The Wire αλλά δεν το έχω δει. Εμπίπτει στην κατηγορία σειρών που σου αρέσουν. Θέλουν 3 επεισόδια να κόψουν μια κλήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
speedy23 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Οσον αφορα το The Wire πραγματι κινειται σε πολυ ρεαλιστικους ρυθμους αλλα για μενα αξιζει η αναμονη και ειναι αυτο που την κανει να ξεχωριζει.Περα απο τις καλες ερμηνειες και τα θεματα που καταπιανεται. Σημερα τα ξημερωματα ειδα και το season finale του BB.May i just say...awesome? Να'στε καλα που την προτεινατε.Και δω συνολικα εχουμε πολυ καλες ερμηνειες και ενα story που προσωπικα δεν με κουρασε καθολου-αντιθετως με κρατησε αρκετες φορες σε αγωνια,δεν "ξεφυγε" και φυσικα κορυφωθηκε με το φιναλε της 3ης.Το character development ειναι πολυ καλο επισης και εξαιρετικα περιγραφει οτι 'και καλα απο τη στιγμη που μπηκες στο παιχνιδι ενα καλο θα δεις και πολλα κακα plus οτι there is no way back.' Οσο για το τελος της 3ης γιατι μπερδευτηκα λιγο ειδαμε οτι ο Τζεσι,εστρεψε το οπλο μαλλον προς τον βραστηρα ωστε να διαλεξει να μην τον σκοτωσει κατευθειαν αλλα ν'ανατιναχτουν και οι δυο τους? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Praetorian Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 ειδαμε οτι ο Τζεσι,εστρεψε το οπλο μαλλον προς τον βραστηρα ωστε να διαλεξει να μην τον σκοτωσει κατευθειαν αλλα ν'ανατιναχτουν και οι δυο τους? Αυτό που κατάλαβα εγώ (αλλά έχει αρκετό παρασκήνιο το θέμα που δεν θέλω να πολύ-αναλύσω) είναι πως (spoiler για το φινάλε της 3ης season) o Jesse πυροβόλησε τον Gale. Η κάμερα μετακινείται σε εκείνη τη φάση και δημιουργεί ψευδαίσθηση ότι αλλάζει στόχο ο Jesse. Αλλά αυτός πυροβολεί ευθεία. Πάντως μπερδεύτηκαν πολλοί, και ο Gilligan ενώ αρχικά βοήθησε, μετά θόλωσε τα νερά (...). Θα δούμε του χρόνου τί έγινε. (προσωπικά προτιμώ χίλιες φορές αυτό που κατάλαβα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kasrith Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Second that.. Καλυτερα να μεταφερθηκε η καμερα στην οπτικη γωνια του Gail παρα να μεταφερθηκε το χερι του Jess. Ανουσιο να πυροβολησει τον βραστηρα.. Παντως ειχα κατα ιδρωσει, οταν ανοιξε ο Gail την πορτα και βρεθηκε αντιμετωπος με τον Jessie και το οπλο... Μεχρι να πυροβολησει νομιζα θα εσκαγε ο κινεζακος, και 1002 αλλα.. Αφου ελεγα δυνατα "αντε καντο και φυγε, δεν εχεις χρονο" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seishirosakura Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Share Δημοσ. 21 Ιουλίου 2010 Εμ... Βλέπω το season 2 finale αυτή τη στιγμή και μένω προοδευτικά μαλάκας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα