Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad (Spoilers Only For Season 4)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Διαφωνώ ώς προς το "έχει χάσει παντελώς την ταυτότητά της η σειρά" και το ότι" πλέον είναι τρεις τύπου που κυνηγάει ο ένας τον άλλο". (αυτά και τα δύο ακούγονται αρνητικά, sorry αν το πιάνω λάθος).

Η αρχή του Breaking Bad του Walt προφανώς θα ήταν διαφορετική από τη συνέχεια. Προβλήματα που συνάντησαν μαζί Jesse και Walt στην αρχή, τώρα δεν υφίστανται γιατί λύθηκαν, και αντικαταστάθηκαν με νέα προβλήματα. Και όλες οι αποφάσεις τους και οι λύσεις που έδωσαν σε προβλήματα στην πορεία, τους έφεραν στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα. Για μένα η σειρά έχει μείνει πιστή στο στόχο της, έχει φροντίσει για την εξέλιξη των χαρακτήρων της (Walt, Jesse, κι έπειτα Hank και Skyler...) και διατηρεί ακόμα το χαρακτηριστικό στοιχείο που είχε από την αρχή, ότι σε ένα επεισόδιο μπορεί να συμβεί κάτι που φαίνεται εξαιρετικά απίθανο ή απίστευτο, αλλά έχει προετοιμαστεί μεθοδικά από τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί και δικαιολογείται απόλυτα.

Ναι το πιάνεις λάθος :-D . Ειδικά το δεύτερο γιατί σου ακούγεται αρνητικό αφού το "δυο τύποι που πουλούσαν meth" ΔΕΝ σου ακούγεται ; Είναι απλά η εξέλιξη του σεναρίου.

Με τα υπόλοιπα, λίγο-πολύ, συμφωνώ. Αυτό που θέλω να πω είναι πως τα προβλήματα που είχαν παλιά είναι διαφορετικά από τα καινούργια (και αυτό αλλάζει πολλά).

Συγνώμη αλλά δε νομίζω ότι μπορώ να γίνω πιο σαφής από το προηγούμενο ποστ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εμένα όλη η χρονιά μου φαίνεται τελείως ανούσια και στάσιμη.

Πριν το τελευταίο επεισόδιο της χρονιάς είμαστε ακριβώς εκεί που ήμασταν και πριν το τελευταίο της περσινής χρονιάς!!! Ο Γκας κυνηγάει τους δύο, και οι δύο τον Γκας.

Τι σημαντικό έγινε ενδιάμεσα; Τίποτα!

Η Σκάιλερ αγόρασε μαγαζί ... αλλά πέταξε τα λεφτά στον τύπο ... που σκόνταψε και πέθανε! (Χα, χα!)

Ο κουνιάδος είναι πολύ κοντά στη λύση ... όπως ήταν πάντα! (Χα, χα!)

Η φάση με το καρτέλ ήταν η καλύτερη. Αλλά αυτό ήταν ένα επεισόδιο μόνον.

Ο μικρός από πρεζόνι για τα θελήματα που κάνει συνεχώς λάθη, έγινε φοβερός Χημικός, έτοιμος για Νόμπελ. Πέρσι πυροβόλησε στην ψύχρα τον άλλο χημικό, φέτος για κάποιο άγνωστο λόγο δεν μπόρεσε να εκτελέσει τον Γκας ...

... ώστε να έχουμε κυνηγητό στο τελευταίο επεισόδιο, όπως ακριβώς και πέρσι.

Με κοψοχολιασε το 12ο. Μου βγαλε την ψυχη. Παναθεμα σε gilligan!

Ποιος περιμενει τωρα μεχρι το επομενο...

ΥΓ. Ειναι συνηθες φαινομενο να παραπονιουνται φανς σειρων επειδη θελουν να βλεπουν συνεχεια το ιδιο ακριβως πραγμα, με τη μορφη δηλαδη που το εμαθαν, απλα επειδη το ειχαν συνηθισει. Εκτιμω τους δημιουργους που δεν τους ακουν.

Εγω δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι

ο Γκας βρισκεται πισω απο τη δηλητηριαση του μικρου. Ισως ο Γουολτερ, στηριζομενος στο παλαιοτερο περιστατικο που ο Γκας σκοτωσε παιδι, εστησε μαζι με το Saul ολο αυτο, πειθοντας τον οτι ο Γκας αποτελει απειλη και για αυτον. Ο Σεκιουριτας του Σολ κανει ενδελεχη ελεγχο στον Τζεσε και βαζει και το χερι μεσα στην τσεπη του μπουφαν του. Ακουγεται παρατραβηγμενο και ισως λιγο μη ρεαλιστικο, αλλα δεν το αποκλειω τελειως σαν σεναριο. Και στη συνεχεια, ο ανεκφραστος Γκας - που στη συζητηση με τον Τζεσε δεν δειχνει καμια ουσιαστικη αντιδραση - αναλογιστηκε μερος της οποιας πλεκτανης και προτιμησε να παρει τα μετρα του, οταν συνειδητοποιησε οτι το αυτοκινητο του ειχε μεινει πολλη ωρα απροστατευτο και ο ιδιος ηταν εκτεθειμενος στα γυρω surroundings.

To ξαναλεω, ειναι τραβηγμενο αλλα δε θα με εξεπληττε αν η συγκεκριμενη αποκαλυψη εθετε τις βασεις για την επομενη σεζον. παντως, γενικα ειμαι σε ενα mode που δεν μπορω να καταλαβω ποιος ειναι ενα βημα μπρος απο ποιον.

Καταρχάς η σειρά είναι κορυφαία! Μας κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο και οι ερμηνείες είναι όνειρο.

Τώρα σε ότι αφορά τον Γουόλτερ δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν αυτός δηλητηρίασε το παιδί ή ο Γκας.

Ανατρέχω όμως στη σεζόν που σκότωσε χωρίς πολλές τύψεις την γκόμενα του Τζέσε, οπότε... τι να πω θα δείξει.

Εγω δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι

ο Γκας βρισκεται πισω απο τη δηλητηριαση του μικρου. Ισως ο Γουολτερ, στηριζομενος στο παλαιοτερο περιστατικο που ο Γκας σκοτωσε παιδι, εστησε μαζι με το Saul ολο αυτο, πειθοντας τον οτι ο Γκας αποτελει απειλη και για αυτον. Ο Σεκιουριτας του Σολ κανει ενδελεχη ελεγχο στον Τζεσε και βαζει και το χερι μεσα στην τσεπη του μπουφαν του. Ακουγεται παρατραβηγμενο και ισως λιγο μη ρεαλιστικο, αλλα δεν το αποκλειω τελειως σαν σεναριο. Και στη συνεχεια, ο ανεκφραστος Γκας - που στη συζητηση με τον Τζεσε δεν δειχνει καμια ουσιαστικη αντιδραση - αναλογιστηκε μερος της οποιας πλεκτανης και προτιμησε να παρει τα μετρα του, οταν συνειδητοποιησε οτι το αυτοκινητο του ειχε μεινει πολλη ωρα απροστατευτο και ο ιδιος ηταν εκτεθειμενος στα γυρω surroundings.

To ξαναλεω, ειναι τραβηγμενο αλλα δε θα με εξεπληττε αν η συγκεκριμενη αποκαλυψη εθετε τις βασεις για την επομενη σεζον. παντως, γενικα ειμαι σε ενα mode που δεν μπορω να καταλαβω ποιος ειναι ενα βημα μπρος απο ποιον.

Ειναι παραπανω απο τραβηγμενο.

Ειναι τραβηγμενο ναι. Αλλα απο την αλλη...

VwAcy.gif

Ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος τελικα. Πιο πολυ παντως με εξεπληξε η σταση του Γκας, κατα τη συζητηση του με τον Τζεσε.

παντως η σειρα αφηνει πολλα ester eggs για σκεψη!

πριν o αλλος σημαδευε τον jesse, τωρα ψαχνουμε τι εχει παιχτει με τα τσιγαρα... πανικος :devil:

Ναι αλλά όλα αυτά τα easter eggs είναι μέχρι τώρα στη φαντασία όσων τα βλέπουν - όπως το προηγούμενο που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι εν τέλει δεν ισχύει

(βλέπε απόθεμα ομάδων αίματος του καθενός), έτσι και αυτό είναι πολύ τραβηγμένο. Δε νομίζω ότι ισχύει, ότι δηλαδή πρόλαβε να ανοίξει το πακέτο του, να βρει στα τυφλά το ανάποδο τσιγάρο, να το πάρει να το δώσει στον Γουόλτ και αυτός να μπορέσει να το ταΐσει στον Μπροκ χωρίς καν να ξέρει αυτόν ή τη μάνα του; Neh. Άποψή μου:

Μπορεί να το πήρε μόνο του το παιδί εν τέλει και να το κάπνισε το τσιγάρο, δυο-τρεις μέρες πριν. Ο Τζέσι ναι μεν λέει "ήταν στο πακέτο μου το πρωί", αλλά στη σκηνή αυτή είναι σε κατάσταση αμόκ και δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να ευθύνεται ο ίδιος για τη δηλητηρίαση του Μπροκ. Ο Γκας να μάθει για τη ρικίνη μου φαίνεται πολύ περίεργο, άλλο να έβρισκε ότι είχε μια περίεργη ουσία ο άλλος μαζί του και άλλο να καταλάβει τι είναι και τι κάνει. Εκτός αν έχει κοριό στο σπίτι του Τζέσι, όπου έχουν γίνει πολλές συζητήσεις Γουόλτερ-Τζέσι. Όπως και να χει, περιμένω να δω στην αρχή του φινάλε τι έγινε με τον Μπροκ και πως. Ακόμα και τώρα ποντάρω στο ότι δεν ενεπλάκη κανένας Γκας και κανένας Γουόλτ, ότι είναι άλλο ένα παιχνίδι της τύχης που θα στοιχειώνει τον Τζέσι από δω και μπρος αν το παιδί δεν την βγάλει καθαρή, ένα παιχνίδι της τύχης όμως που είναι καταλυτικό στο να τα ξαναβρούν Γουόλτ και Τζέσι.

Το άλλο θέμα με το αμάξι και πως την ψυλλιάστηκε ο Γκας δε νομίζω ότι θέλει ή ότι θα πάρει κάποια περαιτέρω εξήγηση. Προσωπικά το εξηγώ με την διαίσθηση που έχει αποκτήσει ο Γκας ο οποίος είναι στο παιχνίδι τόσο καιρό σαν στόχος - και άλλοι θα θέλησαν να τον φάνε νωρίτερα, μπορεί κάποιος συνεργάτης του στη Χιλή να είχε παγιδευτεί παρομοίως και αυτό να χτύπησε καμπανάκι στον Γκας όταν αυτός πήγαινε στο αμάξι. Ίσως να σκέφτηκε ότι εν τέλει ο Τζέσι δεν του είπε και τίποτα στο νοσοκομείο οπότε να του φάνηκε λίγο forced η επίσκεψή του εκεί.

Περίμενα ωστόσο κάτι μη αναστρέψιμο στο φινάλε του επεισοδίου, όπως στις σεζόν 2 και 3. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, εκτός από το reunion Walt-Jesse, το οποίο ευτυχώς έγινε πειστικά, με μία αριστουργηματική σκηνή. Αυτό σημαίνει πως αυτό θα γίνει στο 13ο και φινάλε της σεζόν. Περιμένετε δηλαδή να βρίζετε στο τέλος του επεισοδίου, που ίσως να μας αφήσει περισσότερο ξεκρέμαστους και από πέρυσι.

Τέλος, το έχω ξαναπεί αλλά σε κάθε επεισόδιο θέτουν νέα στάνταρ: οι Cranston και Paul είναι από άλλο σύμπαν όσον αφορά τις ερμηνείες. Δε μπορώ να φανταστώ πόσο γαμωτέλεια θα είναι η σκηνή που ο Γουόλτ του πει για την Τζέην (αν γίνει φυσικά ποτέ).

να το κάπνισε το τσιγάρο, δυο-τρεις μέρες πριν.

μπραβο ρε συ! τοχα ξεχασει... εδω που τα λεμε επειδη ειναι παιδι μπορει να πιανει πιο γρηγορα...

Να σου πω την αλήθεια, εγώ περίμενα αυτό το time frame να παίξει κομβικό ρόλο. Δηλαδή

να το ρίξουν π.χ. στον Γκας και αυτός να το πιει, αλλά μετά να έχει 2-3 μέρες που να είναι σε θέση να τους ξεκάνει αν τους κυνηγάει. Ίσως κάτι τέτοιο να παιχτεί και στο φινάλε, να του το πασάρει ο Τζέσι με κάποιον τρόπο, αλλά αυτός μετά να βρει τον Γουόλτερ και... να μας το αφήσουν εκεί, lol.

Ειναι τραβηγμενο ναι. Αλλα απο την αλλη...

VwAcy.gif

Ποτε δε μπορεις να εισαι σιγουρος τελικα. Πιο πολυ παντως με εξεπληξε η σταση του Γκας, κατα τη συζητηση του με τον Τζεσε.

Τετοια λεγαμε και λιγα επεισοδια πριν

οταν νομιζαμε οτι φαινοταν πως ο μάικ πηγε να πυροβολησει τον τζέσι, αλλα τελικα αποδειχτηκε λαθος η εντονη υποψια, στο επομενο (αφου ειχαν αιμα για τον τζέσσι στο "νοσοκομειο" του γκας

• Moderators

Πάντως, και σε μένα φαίνεται ότι σκόπιμα έχουν κάνει κάπως θολό

το θέμα σχετικά με το ποιός δηλητηρίασε τον μικρό, (αφήνοντας στην άκρη αναλύσεις καρέ-καρέ και ταχυδακτυλουργικά κόλπα του χοντρού που τον αναβαθμίζουν σε κάτι που δεν έχει σχέση με το τί έχουμε δει ως τώρα).

Δηλαδή, όπως "κατέληξε" το επεισόδιο, το σχέδιο είναι του Gus, αλλά αυτό έχει κάποια κενά (πότε, πώς κλάπηκε το τσιγάρο, όντως δηλητηριάστηκε ο μικρός με τη ρικίνη ή ήταν κάτι άλλο, και ΓΙΑΤΙ να τα κάνει τόσο περίπλοκα τα πράγματα ο Gus όταν ο Jesse γνωρίζει ότι ο Walt δεν του πήρε το τσιγάρο το πρωί (ήταν κι ο Saul βαλτός του Gus?) )

Αν το σχέδιο ήταν του Walt, βγάζει παραπάνω νόημα για μένα (ως εξαιρετικά τραβηγμένο και οριακά ανόητο σχέδιο και ως άλλος ένας ξεπεσμός προκειμένου να σώσει το τομάρι του), αλλά σκοντάφτω στο ότι θα πρέπει ο χοντρός ελαφροχέρης να ζούλαρε το τσιγάρο ή να άλλαξε το πακέτο. NO FUCKIN' WAY.

Τέλος πάντων, πηγαίνω με τη λογική της σειράς και περιμένω κάπου να συμπληρωθούν τα κενά (αν όχι στο φινάλε, ίσως στην επόμενη season -η σειρά αρέσκεται να κάνει συχνά τέτοια flashbacks).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...