Προς το περιεχόμενο

Breaking Bad (Spoilers Only For Season 4)

Sellers

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Βέβαια για να μη σε πάρω και στο λαιμό μου πρέπει να σου αρέσει και το στυλ αυτό. Ούτε εγώ τρελάθηκα με τη πρώτη σεζόν, με τη δεύτερη όμως έχω πορωθεί και από ότι λένε και τα παιδιά η τρίτη είναι ακόμα καλύτερη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απλα απο το πολυ λιγο που εχω δει μου φενεται καπως αργο, καπως στεναχωρο χωρις λογο.Δηλαδη εδω δε μιλαμε για pure killer σα το dexter, μιλαμε για καποιον αρρωστο ανθρωπο ο οποιος στις 2 του κουβεντες ενδιαμεσα παντα πεταει ενα βηχαλακι.

Και γενικα ενω τις σειρες που βλεπω παντα τις βλεπω μπαμ μπαμ, τωρα στο BB ειδα τα 2 επεισοδια σε 5 μερες ξερω γω, δε μου κανει εντυπωση να δω τι θα γινει παρακατω.

Νεκρέ οργανοπαίχτη (τι nick κι αυτό), αυτό εμένα μου αρέσει πολύ στο BB. Πλέον στην μεταλοστ εποχή, έχουν αρχίσει και με ξενερώνουν τα ''με-το-ζόρι'' cliffhanger στο τέλος στων επεισοδίων στις σειρές. Συνήθως τα επεισόδια του BB δεν τελειώνουν με cliffhanger ούτε οι σεζόν τελειώνουν κάπως για να σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτο και να περιμένεις κάτι. Αυτό είναι πολύ ωραίο. Το φινάλε της δεύτερης σεζόν για μένα είναι πάρα πολύ ωραίο. Και όχι επειδή μαθαίνεις οτιδήποτε. Σιγά τι μάθαμε. Απλά σου δείχνει πως κλείνει ένας κύκλος...

Δε διαφωνώ, δε θέλω cliffhanger σώνει και καλά. Απλά ρε παιδί μου πως στο Dexter χτίζει, χτίζει, κορυφώνεται και στο τέλος της σεζόν συνήθως σε λυτρώνει (ως προς τη κορύφωση)...αυτό εννοώ...όχι απαραίτητα cliffhanger. Νομίζω παραήταν υποτονικό το φινάλε της 2ης σεζόν...

Αν εξαιρέσω τον τύπο που ήρθε και "καθάρισε" για τον Τζέσε (πού ήταν γαμάτος), μετά σου δείχνει ότι μπαίνουμε για την επέμβαση, να ετοιμάσουμε και τη κηδεία της -αντιπαθέστατης- κοπελιάς και τσουπ μετά απο 5 εβδομάδες βγαίνουμε απο το νοσοκομείο, μας διώχνει η Σκάιλερ και τελειώνουμε. Λίγο βαρετό όλο αυτό...Ναι οκ έχουμε και τα αεροπλάνα μετά (by the way δε θύμισε λίγο Lost εκεί το σκηνικό?).

Anyway, περί ορέξεως... όπως καιο να έχει το ρεζουμέ είναι το ίδιο. Σε λίγες μέρες θα λάβεις pm για αλλαγές στο τοπ 10 :lol:

Παντως για το φιναλε της δευτερης ηταν πολυ divided το κοινο. Αλλοι καραγουσταρανε, και αλλοι not so much. Εμενα μου φανηκε αριστουργημα παντως...

DOP το παρακατω ειναι το τι εγραψα αφου ειδα το φιναλε, ημουν στο ιδιο σημειο μεσενα so ειναι spoiler free ως προς την 3η σεζον :-)

Τι εκπληκτικο φιναλε η 2η σεζον... Εχω μεινει αφωνος.

Μου την ειχε ψιλοδωσει η ολη σταση του Ουαλτ απεναντη στον Τζουνιορ οσο αφορα την ιστοσελιδα. Ο Ουαλτ ο οποιος 2 σεζον τωρα εχει μεινει ψυχραιμος και σκεφτεται λογικες λυσεις των προβληματων που αντιμετωπιζε θα πρεπε να το δει ως δωρο θεου/ετοιμη λυση για το ξεπλημα των χρηματων. Δεν ξερω γιατι τον κανανε τοσο 'ξινο' απεναντι στον μικρο. Βεβαια οταν εφτασε στην φαση με την τηλεοπτικη συνεντευξη μαλλον θα τα περνα κρανιο στη θεση του. Εκει περιμενα να ξεφυγει λιγο, μιας και ειχαμε προηγουμενες αναφορες στον ολο θεμα του charity.

Κατα τα αλλα, απιστευτη δουλεια στα τελευταια 2 επ της σεζον, ξεκινωντας με την συναντηση Ουαλτ και πατερα της Τζεην στο μπαρ λιγο πριν τον θανατο της. Απιστευτο νημα της ιστοριας η συνεχεια του χαρακτηρα με κορυφωση την συγκρουση των αεροπλανων. Μολις δειξαν τον Ουαλτ διπλα απο την πισινα και ακουστικε το μπαμ μου ηρθαν στο μυαλο ολες οι intro σκηνες.

Την πατησε ασχημα πριν μπει χειρουργειο, οταν τον ρωτησε η Σκαι για το κινητο. Πολυ σωστο δεσιμο των λεπτομεριων στην τελευταια τους συζητηση πριν φυγει απο το σπιτι. Απιστευτη ηθοποιια και των 2.

Αλλο ενα κλαιμαξ η εμφανιση Γκας στο αστυνομικο τμημα, και την συνδεση Ουαλτ+Χανκ και γενικοτερα Ουαλτ+DEA..

Απο την μια αναρωτιεμαι πως παιχτηκαν 3 σεζον και δεν ασχοληθηκα μεχρι τωρα, απο την αλλη πολυ χαιρομαι γιατι τα βλεπω καπακι. Που να τελειωνε η 2η και να επρεπε να περιμενω 8-9 μηνες την επομενη ναρχισει...

χαχαχα ρε φίλε τι είναι αυτοί που σέρνονται στην αρχή της 3ης???? :lol:

Μην πας μακριά...

Τηνος...

3739647915_0b91614cb8_o.jpg

Εδιτ: Kasrith όσον αφορά αυτό που λες στο σπόιλερ σου (σποιλερ φρεε για 3η σεζόν)

Ο Ουόλτ τσίνισε με την ιδέα του σάιτ που έκανε ο Τζούνιορ, γιατί δεν του άρεσε που τον κορόιδευε. Είναι προσεγμένο στην λεπτομέρεια. Ποτέ δεν του άρεσε που κοροιδεύει την οικογένεια του.

@Kasrith

Εγω βρίσκω απόλυτα κατανοητή τη ξυνίλα ως προς το junior και το θέμα του charity. Ήταν μια λύση ανάγκης. O Walt θεωρώ ότι ένιωθε την ανάγκη να τους πεί ότι αυτά τα χρήματα τα έβγαλε εκείνος για αυτούς, ξενέρωνε που τα έβλεπε να έρχονται έτσι...σαν φιλανθρωπία...δε μπορούσε να τους το πεί όμως...

Στα λοιπά που λες δε διαφωνώ...πέραν του ότι το σκηνικό με τα αεροπλάνα και το δέσιμο των intro σκηνών δε με εντυπωσίασε τόσο όπως είπα και παραπάνω...

@Sellers

τι τάμα κάνανε αυτοί οι δύο που είναι σαν δίδυμοι δε κατάλαβα πάντως....

Εδιτ: Kasrith όσον αφορά αυτό που λες στο σπόιλερ σου (σποιλερ φρεε για 3η σεζόν)

Ο Ουόλτ τσίνισε με την ιδέα του σάιτ που έκανε ο Τζούνιορ, γιατί δεν του άρεσε που τον κορόιδευε. Είναι προσεγμένο στην λεπτομέρεια. Ποτέ δεν του άρεσε που κοροιδεύει την οικογένεια του.

Ναι ενταξη κατανοητο. Απλα μου την ειχε δωσει τοτε που

ενω ο μικρος προσπαθουσε στην ουσια να βοηθησει (και τελικα βοηθουσε πολυ περισσοτερα αποτι θα μπορουσε να φανταστει ο ιδιος) τον εφαγε. Καταλαβα τι γιατι κτλ, απλα μου εκατσε στραβα. Ισως ειχα ενσωματωθει πολυ στους ρολους και στην ιστορια και με "πληγωσε" καπως η ολη σταση του :P

τι τάμα κάνανε αυτοί οι δύο που είναι σαν δίδυμοι δε κατάλαβα πάντως....

Θα δειςςςς :P

Λοιπόν, σεντόνι. Για φινάλε δεύτερης.

Πριν ακόμα το δω είχα διαβάσει σε κάποια σχόλια ότι ήταν απογοήτευση. Το είδα και διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως. Πρώτα απ' όλα, όταν μιλάμε για 2η σεζόν BB μιλάμε για concept season, όπως ήταν τα concept album. Είναι εμφανής η συνοχή και η θεματική συνέχεια της σεζόν, είναι προφανής η εξ' αρχής σχεδίαση της ιστορίας. Αν αφήσουμε λοιπόν πίσω την demo season 0 των 7 επεισοδίων (η οποία φυσικά ήταν και αυτή πολύ καλή, απλά πιο... χαλαρή, και λόγω των λίγων επεισοδίων όταν άρχισε να απογειώνεται... τελείωσε) πάμε στο κυρίως πιάτο της σειράς.

Για μένα το φινάλε δεν ήταν ανεξάρτητο επεισόδιο: ήταν η συνέχεια του προτελευταίου. Αν ήταν Lost θα ήταν διπλό επεισόδιο. Σ' όλη τη σεζόν βλέπουμε κομμάτια από το φινάλε. Από ένα τραγικό φινάλε, όπως αφήνουν οι μικρές σκόρπιες ασπρόμαυρες σκηνές να καταλάβουμε. Ο καθένας κάνει τις ενδόμυχες προβλέψεις του βλέποντας παράλληλα τη σεζόν και την ιστορία να προχωράει, τον ήρωα να πέφτει όλο και πιο βαθιά στην τρύπα, κάνοντας όλο και πιο δύσκολο να βγει απ' αυτή ή να μείνει κρυμμένος. Το μυαλό οργιάζει. Του την πέσανε στο σπίτι; Μαγείρεψε εκεί; Τον συλλάβανε;

Το προτελευταίο επεισόδιο δεν είναι απλά από τα καλύτερα της σειράς. Είναι από τα καλύτερα απ' όσες σειρές έχω δει γενικά. Έχει δύο τεράστιες σκηνές. Η μία είναι ο σιωπηλός παθητικός φόνος της Τζέην. Η άλλη σκηνή, η οποία ίσως επισκιάστηκε, ήταν ο διάλογος του Γουόλτερ με τον πατέρα της. Η οποία και προετοιμάζει όλο το φινάλε. Δύο άνθρωποι, παρόμοιας ηλικίας, που υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είναι φίλοι, δρουν κατά τρόπο τραγικό.

Για μένα το φινάλε έχει άλλες δυο-τρεις πολύ μεγάλες σκηνές. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι είναι μία κομμένη στα 3: αρχίζει τη στιγμή της νάρκωσης του Γουόλτερ και φτάνει μέχρι το τέλος. Η αντιπαράθεση Σκάιλερ-Γουόλτερ - το έχω ξαναγράψει - είναι συγκλονιστική. Η σύγκρουση στο τέλος έρχεται σε ένα σημείο που συμβαίνουν πολλά "κλεισίματα" μαζί: ο πατέρας κάνει ένα λάθος υπό την ψυχολογική κατάρρευση που κοστίζει τη ζωή σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Του κοστίζει πιθανότατα και τη δική του - πώς κάποιος θα συνέλθει από δύο απανωτά χτυπήματα σαν αυτά; Ταυτόχρονα ο Γουόλτερ κάθεται στην πισίνα αναλογιζόμενος την οριστική ρήξη, το σημείο από το οποίο δεν υπάρχει επιστροφή, και το οποίο ήδη έχει περάσει πριν κάποια λεπτά. Βλέπεις στο πρόσωπό του τον ίλιγγο αυτών των στιγμών που είναι πολύ μεγάλες για μας. Και εκεί διασταυρώνονται τα αεροπλάνα στον ουρανό, όπως διασταυρώθηκαν οι πορείες όλων σε αυτή τη σειρά συγκρούσεων: του Τζέσι με τον Γουόλτερ (που όπως του λέει στην 3η νομίζω σεζόν "απ' όταν σε συνάντησα όλα στη ζωή μου έχουν καταστραφεί"), του Γουόλτερ με την Τζέην και τον πατέρα της λίγο πριν, του Γουόλτερ με τη γυναίκα του, και, τέλος, του Γουόλτερ με τον Γουόλτερ. Η στιγμή της σύγκρουσης είναι μια τραγική λυτρωτική στιγμή, μια στιγμή εκτόνωσης όλων αυτών των ψυχολογικών φορτίσεων. Ο κομματιασμένος Γουόλτερ βλέπει τα κομμάτια του να πέφτουν από τον ουρανό. Βλέπει τον κατεστραμμένο εαυτό του στο αρκουδάκι που βυθίζεται, αργά αλλά σταθερά, προς τον πάτο της πισίνας. Ο ίδιος είναι σε πορεία πτώσης. Και το ξέρει. Και δεν μπορεί να ανέβει πάλι σε σκαλοπάτια που δεν υπάρχουν πια. Μόλις έχασε και αυτός το σωσίβιό του: την οικογένειά του, την άγκυρά του, το σκοπό του, το νόημα όλων γι' αυτόν. Και απλά... τέλος.

Για μένα όλα είναι είναι αριστουργηματικά, τόσο η σεζόν όσο και το επεισόδιο. Πέρα από την ικανότητα και το ταλέντο του Gilligan, ένιωσα ότι σέβεται τον θεατή του δίνοντας μόλις στο 20ο επεισόδιο μια τόσο δυνατή τομή στο δημιούργημά του και ένα τόσο δυνατό χτύπημα σ' όλους τους χαρακτήρες. Η σύγκρουση των αεροπλάνων είναι και άσχετη και σχετική: άσχετη με όλη την υπόλοιπη πλοκή και όσα υπέθετε ο καθένας και σχετική γιατί υπεύθυνος είναι άθελά του ο Γουόλτερ: αν δεν είχε γυρίσει εκείνο το βράδυ, δεν θα ήταν! Αλλά αν δεν γύριζε θα είχε εγκαταλείψει την "οικογένεια", τον Τζέσι. Αλλά ο πατέρας της Τζέην του είπε "You can't give up on family". Έχει και πραγματική και συμβολική σημασία. Είναι τόσο λυτρωτική όσο και εφιαλτική. Και εκτονώνει και τρομάζει. Χωρίς να κάνει τις τραγικές συμπτώσεις αυτοσκοπό, χρησιμοποιεί το φινάλε για λύτρωση και όχι για εντυπωσιασμό. Και άσ' τους άλλους να σκάνε βόμβες υδρογόνου, τέτοιο αντίκτυπο σε μένα δεν είχαν.

Και τωρα που εκατσα και το διαβασα, σε βρισκω πολυ σωστο σε ολα τα σημεια. Εμεις βεβαια τα χουμε ξαναπει, αλλα το παραπανω ποστ ηταν ακομα ποιο βαθυ αποτι ειχα ξαναδιαβασει για το φιναλε της 2ης σεζον.

Ωραιος :-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...