Προς το περιεχόμενο

Η σημασία των ελληνικών ονομάτων

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 84
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

teddyr.jpg

Kάποιος να του δώσει πίσω το μπιφτέκι.

Εγω σκοπευω προς Κλυταιμνηστρα και Πρωτεσιλαος
Βαρειά ονόματα όμως. Δεν είναι τόσο εύηχα.Το βίντεο του Λούσι αποκτά διπλό νόημα.

Και παρεπιπτόντως, και λίγο άσχετο, δεν μου αρέσουν τα υποκοριστικά σε αρχαία ονόματα.

Ανδρομάχη -> Μάχη

Δήμητρα -> Τούλα

Τηλέμαχος -> Μάκης

Αλέξανδρος -> Αλέξης

Μπλεεεχ.

Δημοσ.

...έχουν όμως τη χρεία τους.

Για σκέψου πόσο φάουλ ακούγεται να πεις σε μια Ανδρομάχη να πάει να.

• Moderators
Δημοσ.
Kάποιος να του δώσει πίσω το μπιφτέκι.

Βαρειά ονόματα όμως. Δεν είναι τόσο εύηχα.Το βίντεο του Λούσι αποκτά διπλό νόημα.

Και παρεπιπτόντως, και λίγο άσχετο, δεν μου αρέσουν τα υποκοριστικά σε αρχαία ονόματα.

Ανδρομάχη -> Μάχη

Δήμητρα -> Τούλα

Τηλέμαχος -> Μάκης

Αλέξανδρος -> Αλέξης

Μπλεεεχ.

Οντως ειναι καπως πομπωδη ονοματα, δεν λεω..

Ενα θα σου πω. Εφορευτικη επιτροπη στο παρελθον. Επισης στην εφορευτικη, μια κυρια Σουλα. Καποια στιγμη παει να ψηφισει και η ιδια οποτε παιρνω την ταυτοτητα της για να την σβησω απο τον καταλογο.... Ονομα: Βρυσηιδα... Παραλιγο να βαλω τα κλαματα. (Αν και το Σουλα της ταιριαζε περισσοτερο).

Γενικα δεν ειμαι υπερ των υποκοριστικων, εκτος αν σε βαφτισαν Παταπιο ξερωγω.

Δημοσ.
...έχουν όμως τη χρεία τους.

Για σκέψου πόσο φάουλ ακούγεται να πεις σε μια Ανδρομάχη να πάει να.

Μετά η Ανδρομάχη θα σε δείρει πάρα πολύ Wash.Το λέει και το όνομά της αφού.
.. μια κυρια Σουλα.. Βρυσηιδα...
Κλαίω και γω τώρα.
Δημοσ.

Καιρός είναι να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή με χαι-τεκ ονόματα όπως Ιντελιος, Ενβίντιος, Ασους, Φαινόμιος, Τετραπύρηνος, Φοξκόνια, Λινούξιος, Ζαλμάνης, Ενερμάξιος... :P

Δημοσ.
Μετά η Ανδρομάχη θα σε δείρει πάρα πολύ Wash.Το λέει και το όνομά της αφού.

...άσε - άσε κι έβαλα μία συγκεκριμένη τέτοια κατά νου, που θα 'πρεπε να της το 'χω πει καιρό τώρα...

Αλλά δεν κόβω και να την αγγίξει και πολύ η προτροπή. Το συνηθίζει μάλλον ήδη άλλωστε.

Δημοσ.
Καιρός είναι να προσαρμοστούμε στην νέα εποχή με χαι-τεκ ονόματα όπως Ιντελιος, Ενβίντιος, Ασους, Φαινόμιος, Τετραπύρηνος, Φοξκόνια, Λινούξιος, Ζαλμάνης, Ενερμάξιος... :P

Και Άηπουστ.

Δημοσ.
Βεβαια αν εβρισκα γυναικα που να την λενε Κλυταιμνηστρα (υπαρχει αραγε?) την παντρευομουν αμεσως.

Μην χάνεις τις ελπίδες σου είναι μια από το χωριό μου που τη λένε έτσι..! Λίτσα τη φωνάζουν και το έμαθα στο δημοτικό το κανονικό της όνομα γιατί ήθελε μια γραμμή τετραδίου με γράμματα "δημοτικού" για να το γράψει..!

• Moderators
Δημοσ.
Μην χάνεις τις ελπίδες σου είναι μια από το χωριό μου που τη λένε έτσι..! Λίτσα τη φωνάζουν και το έμαθα στο δημοτικό το κανονικό της όνομα γιατί ήθελε μια γραμμή τετραδίου με γράμματα "δημοτικού" για να το γράψει..!

Λαρισα here I come! ΛΟΛ

Ε οχι και Λιτσα γμτο, κριμα, πολυ κριμα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...