Προς το περιεχόμενο

προβλημα με θερμοκρασιες/sensor

stefa_1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφοσον το soprano ειναι full tower δεν νομιζω.Παντως λενε οτι δεν ειναι λεια η επιφανεια που ακουμπαει στον cpu,λογω των heatpipes,εγω βαζω κανονικα θερμοπαγωγιμη παστα , και μονο στον επεξεργαστη ?

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να ρωτησω και κατι αλλο.Το σκεφτηκα και λεω πριν αλλαξω ανεμιστηρα να δοκιμασω με λιγη artic silver 5 μηπως ....Να βαλω ποσοτητα ιση με ενα κοκο ρυζιου στον cpu αλλα και στην ψυκτρα ή μονο στον CPU ?

Επισης λεω με την ιδια να βαλω και στην HD4850 γιατι 3-4 φορες την ανοιξα να την καθαρισω και γιαυτο μαλλον καθεται στους 58 με 42 %.Κανει ?

Δημοσ.

Στον επεξεργαστή δοκίμασέ το σίγουρα. Καλύτερα να βάλεις μόνο στο καπάκι του (το πάνω μέρος του επεξεργαστή) και να την απλώσεις με μια κάρτα.

Αν βάλεις και στην ψύκτρα είναι αρκετά πιθανό να βάλεις περισσότερο απ' όσο χρειάζεται.

Για gpu's και AS5 οι απόψεις διίστανται..

Κάποιοι λένε ότι είναι ηλεκτρικά αγώγιμη, κάποιοι όχι. Καλύτερα Arctic Ceramique για την κάρτα γραφικών σου και στην τελική αν δε θες να πάρεις 2 θερμοαγώγιμες και η Arctic Ceramique μια χαρά κάνει και για επεξεργαστές.

Δημοσ.

Συνηθιζω να την απλωνω με το δαχτυλο μου σε σακουλακι.Θα παρω τελικα την ceramique.(φανταζομαι το ιδιο θα ισχυει και για την gpu,οσον αφορα το αν πρεπει να μπει και στην ψυκτρα ?Απλα ειναι μικροτερη η επιφανεια και γιαυτο...)

Σ'ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σου,μολις παρω την παστα ή και τον ανεμιστηρα θα ποσταρω τα αποτελεσματα.

Δημοσ.

Δες και την κουμούτσα version πάντως, συμφέρει αναλογικά με την ποσότητα ;)

Εκτός κι αν είσαι σχεδόν σίγουρος ότι δε θα σου χρειαστεί τόση :Ρ

Για τη gpu, προσπάθησε όσο μπορείς να μείνεις στην επιφάνεις του chip, όχι ότι έχεις πρόβλημα άμα ξεφύγεις, ειδικά με την Arctic Ceramique.

Δημοσ.

Εστειλα τον πατερα μου να παρει απο το plaisio την ceramique...και οι ανθρωπου ειναι <<Αλλου>>.Του εδωσαν την arctic silver 5 (παλι καλα) , ωστοσο δεν ειπαν οτι τελειωσε η αλλη θα σας δωσουμε αυτην (πιθανοτατα ειχαν δηλαδη).Τελος παντως,αυριο θα την εχω να δουμε τι θα γινει.

Δημοσ.

Λοιπον,εβαλα την arctic silver 5...Και κοντεψα να πυροβοληθω.

Οι θερμοκρασιες στην πρωτη χρηση ηταν 66/68.Βγαζω την ψυκτρα και προσθετω και επιπλεον παστα στην ψυκτρα.Παμε πισω στα 56/59.Δοκιμαζω αλλιως τον ανεμιστηρα τα ιδια.Βγαζω παλι την ψυκτρα και βαζω μονο στην ψυκτρα παστα και καθαριζω την παστα απο την CPU = 78/80 C.

Δεν ξερω τι συμβαινει,παλευω με διαφορους τετοιους συνδιασμους απο το απογευμα και κατεληξα να τρεμω απο τα νευρα.Δεν παιζει και απο οικονομικα για την hyper plus οποτε ειμαι χαμενος.Να εχεις PC και να σου ειναι αχρηστο.

Στο θεμα μας παλι,παρατηρησα ομως οτι οταν εβαλα σκετη παστα μονο πανω στη ψυκτρα στο αποτυπωμα που αφησε , αφησε ενα δαχτυλιδι απο παστα χωρις το κεντρο,που σημαινει οτι η ψυκτρα παταει στις ακρες.Το περιεργο ειναι ομως οτι η ψυκτρα κουμπωνει τοσο καλα,παρ ολα αυτα που κουνιεται ενα ποδαρακι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...