Προς το περιεχόμενο

dvi vs hdmi

M_i_k_e

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχω μια 24' lg και οταν την συνδεω με το καλωδιο hdmi μου βγαζει ενα μαυρο ενοχλητικο πλαισιο γυρω γυρω απο την οθονη..

ρωτησα το καταστημα που αγορασα τον υπολογιστη και την οθονη και μου ειπανε πως λογικα ετσι θα ειναι σε αυτην την συνδεση (με hdmi, δηλαδη θα εχει αυτο το πλαισιο) και πως το dvi βγαζει ιδια ποιοτητα με το hdmi..

επειδη δεν σκαμπαζω και πολλα απο συνδεσμολογια.. οντως αν αφησω το dvi θα εχω την ιδια (η και καλυτερη) ποιοτητα με το hdmi η θελανε να με αποφυγουν και το ειπαν αυτο?

να σημειωσω οτι απο την οθονη βγαινει η μπλε θυρα και εχει εναν ασπρο μετατροπεα που συνδεεται με την καρτα γραφικων (το λεω μην τυχον και μπορει να εχω απολιες στα γραφικα..)

αυτο που θελω να μαθω ειναι αν το dvi μπορει να αποδωσει το ιδιο καλα ψηφιακα βιντεο, παιχνιδια κλπ με το hdmi..

Δημοσ.

Προφανώς δεν ξέρανε στο κατάστημα που απευθύνθηκες διότι το πρόβλημα αυτό φτιάχνεται από το control center των drivers.

Έχεις ATI ή NVIDIA κάρτα γραφικών;

Δημοσ.
Προφανώς δεν ξέρανε στο κατάστημα που απευθύνθηκες διότι το πρόβλημα αυτό φτιάχνεται από το control center των drivers.

Έχεις ATI ή NVIDIA κάρτα γραφικών;

ΑΤΙ εχω...

πως το φτιαχνω δηλαδη?

και το dvi ειναι οντως ισοδυναμο του hdmi?

Δημοσ.

Πήγαινε Catalyst Control Center - > Graphics - > Desktops & Displays - > Δεξί κλικ / Configure στην Οθόνη - > Scaling Options.

Δοκίμασε το Overscan και πες μας αν λύθηκε το πρόβλημα.

Δημοσ.
Πήγαινε Catalyst Control Center - > Graphics - > Desktops & Displays - > Δεξί κλικ / Configure στην Οθόνη - > Scaling Options.

Δοκίμασε το Overscan και πες μας αν λύθηκε το πρόβλημα.

τωρα δεν το αναγνωριζει.. το βαζω και βγαζει κατι μια εικονα με το σημα τον windows και δεν δειχνει τιποτα αλλο..

γενικα με το hdmi ακρη δεν βγαζω...

τελικα με το dvi εχει διαφορες?

Δημοσ.

Αν εξαιρέσεις ότι το DVI δεν μεταφέρει ήχο και δεν υποστηρίζει προστασία HDCP, τότε πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα. Μιλάμε πάντα για το -συνηθισμένο- πρότυπο DVI-D.

• Super Moderators
Δημοσ.

ανάλογα το μοντέλο/κατασκευαστή, μερικά δεν βγάζουν τόσο καλή ποιότητα σε d-sub όσο σε dvi-d

• Super Moderators
Δημοσ.

ανάλογα το μοντέλο/κατασκευαστή, μερικά δεν βγάζουν τόσο καλή ποιότητα σε d-sub όσο σε dvi-d

Δημοσ.
τωρα δεν το αναγνωριζει.. το βαζω και βγαζει κατι μια εικονα με το σημα τον windows και δεν δειχνει τιποτα αλλο..

Έλεγξε πρώτα το manual της τηλεόρασής σου για να δεις τί αναλύσεις και τί συχνότητες υποστηρίζει. Αν δεν υποστηρίζει αυτό που του στέλνεις δε θα δείχνει τίποτα, λογικό. :o

Δημοσ.

Έλεγξε πρώτα το manual της τηλεόρασής σου για να δεις τί αναλύσεις και τί συχνότητες υποστηρίζει. Αν δεν υποστηρίζει αυτό που του στέλνεις δε θα δείχνει τίποτα, λογικό. :o

Δημοσ.
Αν εξαιρέσεις ότι το DVI δεν μεταφέρει ήχο και δεν υποστηρίζει προστασία HDCP, τότε πρακτικά είναι το ίδιο πράγμα. Μιλάμε πάντα για το -συνηθισμένο- πρότυπο DVI-D.

παιδια τι ειναι η προστασια HDCP ???

Δημοσ.

παιδια τι ειναι η προστασια HDCP ???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...