iparou Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Χαίρετε. Θα ήθελα να μου προτείενται ένα πρόγραμμα για downloading από ftp sites, το οποίο να υποστηρίζει Multi-threaded downlaods καθώς και resuming.. Thanks a lot !!
parsifal Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Internet. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.
giorgos147 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 filezillaδυνατό και δωρεάν +1 Ό,τι καλύτερο δωρεάν έχω δουλέψει σε FTP.
iparou Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Το κατέβασα ήδη.. Μια χαρά πάει, απλά δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το Multi-thread download για να εκμεταλλευτώ όλο το Bandwith.. Any help ? Σορρυ για το λάθος section.
micos000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Το κατέβασα ήδη.. Μια χαρά πάει, απλά δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το Multi-thread download για να εκμεταλλευτώ όλο το Bandwith.. Any help ? Σορρυ για το λάθος section. Αυτό εξαρτάτε από τον ftp server. Τι αρχείο είναι αυτό που θέλεις να κατεβάσεις αν επιτρέπετε; Βασικά το πρόγραμμα χωρίζει το αρχείο σε κομμάτια και συνδέεται τόσες φορές στον server όσες και τα κομμάτια και κάνει resume από το σημείο κοψίματος του καθενός κομματιού. Στο τέλος τα ενώνει όλα μαζί. Αν δεν επιτρέπει πολλαπλές συνδέσεις ο server δεν πρόκειται να μπορέσεις να σπάσεις το αρχείο σε κομμάτια και να το κατεβάσεις έτσι. Μπορείς να αντιγράψεις το link και το όνομα του αρχείου από τον ftp server και να το βάλεις με copy-paste σε έναν διαχειριστή λήψεων (π.χ. IDM) ο οποίος έχει την δυνατότητα να κάνει split. Αν επιτραπεί από τον server θα στο κάνει. Έκανα ένα πείραμα και κατέβασα το Open Office από ntua (Μετσόβιο Πολυτεχνείο) με έναν διαχειριστή λήψεων (το DownThemAll του firefox) που υποστηρίζει πολλαπλά κομμάτια. Ενώ ξεκίνησε με 3 το κατέβασε αυτόματα στο 1 κομμάτι και δεν επέτρεπε να προσθέσω άλλο γιατί ο server του ntua δεν το επέτρεπε. Φαντάζομαι κανένας ftp server δεν θα σε αφήσει να κάνεις κάτι τέτοιο. Να συμπληρώσω ότι ο filezilla είναι multi-thread, δηλαδή μπορεί ενώ κατεβάζει ένα αρχείο να κάνει και browsing ταυτόχρονα. Παλιά ήταν το Getright, το οποίο έψαχνε για file mirrors και κατέβαζε το αρχείο από πολλαπλούς servers σε κομμάτια.
micos000 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Το κατέβασα ήδη.. Μια χαρά πάει, απλά δεν έχω καταλάβει πως δουλεύει το Multi-thread download για να εκμεταλλευτώ όλο το Bandwith.. Any help ? Σορρυ για το λάθος section. Αυτό εξαρτάτε από τον ftp server. Τι αρχείο είναι αυτό που θέλεις να κατεβάσεις αν επιτρέπετε; Βασικά το πρόγραμμα χωρίζει το αρχείο σε κομμάτια και συνδέεται τόσες φορές στον server όσες και τα κομμάτια και κάνει resume από το σημείο κοψίματος του καθενός κομματιού. Στο τέλος τα ενώνει όλα μαζί. Αν δεν επιτρέπει πολλαπλές συνδέσεις ο server δεν πρόκειται να μπορέσεις να σπάσεις το αρχείο σε κομμάτια και να το κατεβάσεις έτσι. Μπορείς να αντιγράψεις το link και το όνομα του αρχείου από τον ftp server και να το βάλεις με copy-paste σε έναν διαχειριστή λήψεων (π.χ. IDM) ο οποίος έχει την δυνατότητα να κάνει split. Αν επιτραπεί από τον server θα στο κάνει. Έκανα ένα πείραμα και κατέβασα το Open Office από ntua (Μετσόβιο Πολυτεχνείο) με έναν διαχειριστή λήψεων (το DownThemAll του firefox) που υποστηρίζει πολλαπλά κομμάτια. Ενώ ξεκίνησε με 3 το κατέβασε αυτόματα στο 1 κομμάτι και δεν επέτρεπε να προσθέσω άλλο γιατί ο server του ntua δεν το επέτρεπε. Φαντάζομαι κανένας ftp server δεν θα σε αφήσει να κάνεις κάτι τέτοιο. Να συμπληρώσω ότι ο filezilla είναι multi-thread, δηλαδή μπορεί ενώ κατεβάζει ένα αρχείο να κάνει και browsing ταυτόχρονα. Παλιά ήταν το Getright, το οποίο έψαχνε για file mirrors και κατέβαζε το αρχείο από πολλαπλούς servers σε κομμάτια.
cocoflop Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Κι εγώ το Filezilla χρησιμοποιώ, για multi-download δεν είμαι σίγουρος, για multi-tab connections σίγουρα.
parsifal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Ο FileZilla συγκεκριμένα δεν υποστηρίζει multi-segmented downloads. Στο FTP πρωτόκολλο, ενώ υπάρχει δυνατότητα καθορισμού offset για το αρχείο που θα ζητηθεί (αναγκαστικά, για να υπάρχει δυνατότητα resuming), δεν υποστηρίζεται δυνατότητα για ranges. Αυτό σημαίνει πως αν προσπαθούσαμε να σπάσουμε το download ενός αρχείου σε 4 παράλληλα ισομερή parts το καθένα με το δικό του connection, το 1ο connection θα ξεκινούσε από το 0% και θα κατέβαζε μέχρι το 100%, το 2ο connection θα ξεκινούσε από το 25% και θα κατέβαζε επίσης μέχρι το 100% κ.ο.κ. Βέβαια, υπάρχει workaround το οποίο ακολουθούν οι FTP clients που υποστηρίζουν multi-segmented downloads. Πώς; Με forcefull closing του κάθε connection όταν ξεπεράσει το ποσοστό που του αναλογεί και «πέταμα» των έξτρα bytes που ίσα που πρόλαβαν κατά το download να κατεβούν πριν να κλείσει το connection. Επειδή όμως: 1. Αυτό δε θεωρείται «καθαρή» λύση και 2. Οι main developers του FileZilla είναι ιδιαίτερα anal-retentive τύποι όσον αφορά την αυστηρή προσκόλληση της υλοποίησης στο πρωτόκολλο και στα σχετικά RFCs ...δε δέχονται να υλοποιήσουν τη συγκεκριμένη λειτουργικότητα στον FileZilla και έχουν αρνηθεί κατ' εξακολούθησιν σχετικά feature requests από τους χρήστες. Το παράλληλο κατέβασμα πολλαπλών αρχείων από διαφορετικούς servers πάλι υλοποιείται με πολλαπλά αντίστοιχα threads, εκεί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.