Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή θερμοαγώγιμης σε Laptop

Heatspreader

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το Acer Aspire 1650z.

Το τελευταίο 5μηνο ζεσταίνεται πολύ. Το καταλαβαίνω επειδή το ανεμηστηράκι δουλεύει σχεδόν πάντα στο τέρμα.

Επίσης μου βγάζει artifacts στο Desktop, ακόμα και αν δεν παίζω παιχνίδια, οπότε αναγκάζομαι να κάνω Restart και εκεί τρώω και μπλε οθόνη.

Ως πρώτη λύση για να μη το πετάξω και με την ελπίδα ότι θα το σώσω είπα να του βάλω artic silver.

Άνοιξα το σύστημα ψύξης και είδα τα παρακάτω:

dsc03258r6uh.jpg

Η σκόνη είναι μπόλικη και θα καθαριστεί σίγουρα.

dsc0326175y7.jpg

Αυτό το γκρι είναι κάτι σαν αλουμινόχαρτο που κάνει τη δουλειά τις θερμοαγώγιμης μάλλον. Θα το αφαιρέσω και θα το καθαρίσω καλά γιατί από κάτω έχει ένα μαύρο χρώμα σε κάποια σημεία που φεύγει αν το τρύψεις με το νύχι. Θα το καθαρίσω (όχι με το νύχι :P)

dsc03260j5da.jpg

Το CPU αυτό δεν έχει Heatspreader.

Τη θερμοαγώγιμη τη βάζω στη μέση έχοντας καθαρίσει πρώτα?

dsc03254j5bv.jpg

Ευχαριστώ.

---------- Προσθήκη στις 19:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:22 ----------

Καθάρισα πολύ καλά με μία μπατονέτα και λίγο οινόπνευμα στο CPU στο κέντρο και καθάρισα πολύ καλά και το ψήκτρα πάλι με οινόπνευμα και πολύ τρίψιμο γιατί δεν εβγενε αυτή η μ@λ@κία που είχε βάλει η Acer.

Φύσικα με Blower και χωρίς να γυρνάει το ανεμηστηράκι της ψύκτρας το καθάρισα και όλα κομπλέ. .

Τελείως αθόρυβο πλέον μιας και δεν ανεβάζει θερμοκρασίες, αλλά το πρόβλημα είναι ότι ήθελα να αλλάξω και στη κάρτα γραφικών.

Για να το έκανα αυτό χρειαζόταν να βγάλω οθόνη και λύσω όλο το Laptop, πράγμα που φοβήθηκα.

Δημοσ.

μου φαίνεται παχύ αυτό το γκρί πράγμα!θα πατάει μετα καλά ο χαλκός σκέτος ή θα έχεις κενό?τσέκαρε το αυτό πρίν προβείς σε κάποια ενέργεια!άμα είναι να δημιουργίσει κενό που δέν κλείνει με το βίδωμα,κάπου έχω ένα φύλλο χαλκού...

επίσης τσέκαρε την έξοδο του αέρα στην ψύκτρα...προφανώς θα έχει κουβερτούλα!

edit : με πρόλαβες....λίγο περίεργο μου φαίνεται να πρέπει να βγάλεις την οθόνη...

Δημοσ.

ε ναι...νόμιζα οτι πρέπει να βγεί η οθόνη από το πλαίσιό της!αν πρέπει να το κάνεις...μην σε φοβίζει...με ηρεμία όλα γίνονται!βασικά να βγεί η οθόνη είναι το πιό απλό..."σαν" drive είναι!

Δημοσ.

Άσε γιατί έχω άλλο πρόβλημα τώρα ο ανεμιστήρας σε μεγάλες στροφές γουργουρίζει πολύ σαν να έχει μπει κάτι μέσα.

Τον άνοιξα κοίταξα φύσηξα, τίποτα δεν είδα, για να δω αποτελέσματα...

Μάλλον τα έχει παίξει το ρουλεμάν του (είναι από τους παλιούς οπότε μάλλον ρουλεμανάτος είναι).

Δημοσ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της SUNON.

Το έβγαλα και το ξαναέβαλα και όλα ok.

Είχε δύο βίδες που ρύθμιζες λίγο τη γωνία που θα στέκεται ανάλογα με το πόσο πατάει η ψήκτρα.

Όλα μια χαρά τώρα.

Δημοσ.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία της SUNON.

Το έβγαλα και το ξαναέβαλα και όλα ok.

Είχε δύο βίδες που ρύθμιζες λίγο τη γωνία που θα στέκεται ανάλογα με το πόσο πατάει η ψήκτρα.

Όλα μια χαρά τώρα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...