Προς το περιεχόμενο

Βιβλίο/ebook για Qt

we_will_rise

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

είμαι φοιτητής πληροφορικής, έχω καλές βάσεις σε c/c++/visual c και θα ήθελα να ασχοληθώ με Qt. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει κάποιο βιβλίο ή ebook για να ασχοληθώ και μπορώ να υλοποιώ projects σε Qt ?

Δημοσ.

Το «επίσημο» βιβλίο για το συνδυασμό Qt/C++ είναι το C++ GUI Programming with Qt 4. Δυστυχώς, στην τρέχουσα 2η έκδοση του 2008 είναι βασισμένο στο Qt 4.3, οπότε για αρκετά πραγματάκια που έχουν αλλάξει από τότε θα πρέπει να ανατρέχεις στο online documentation. Το οποίο δεν είναι και τόσο άσχημο, εδώ που τα λέμε. Μαζί με τα παραδείγματα που εγκαθιστά το ίδιο το Qt, θα είσαι αρκετά καλυμμένος. Και για όσα θέματα δεν είσαι, υπάρχουν εξειδικευμένα fora όπως αυτό του Qt Centre π.χ.

Δημοσ.

Λίγο ακριβό μου πέφτει αυτό το βιβλίο Parsifal...

Από αυτά που έχει η βιβλιοθήκη της σχολής μου μπορείτε να μου πείτε πιο είναι οκ ;

Δημοσ.

Απ' ο,τι βλέπω, όλα είναι του 2006-07 και ακόμη παλιότερα. Αν είναι να πας σε τόσο outdated βιβλίο, μπορείς κάλλιστα να κατεβάσεις νόμιμα την 1st edition (2006, για Qt 4.1) αυτού που πρότεινα, η οποία διατίθεται δωρεάν σε μορφή PDF από το site του συγγραφέα:

http://www.qtrac.eu/marksummerfield.html

και να το παλέψεις με τη βοήθεια του documentation/Qt Assistant.

Δημοσ.
Απ' ο,τι βλέπω, όλα είναι του 2006-07 και ακόμη παλιότερα. Αν είναι να πας σε τόσο outdated βιβλίο, μπορείς κάλλιστα να κατεβάσεις νόμιμα την 1st edition (2006, για Qt 4.1) αυτού που πρότεινα, η οποία διατίθεται δωρεάν σε μορφή PDF από το site του συγγραφέα:

http://www.qtrac.eu/marksummerfield.html

και να το παλέψεις με τη βοήθεια του documentation/Qt Assistant.

Το «επίσημο» βιβλίο για το συνδυασμό Qt/C++ είναι το C++ GUI Programming with Qt 4. Δυστυχώς, στην τρέχουσα 2η έκδοση του 2008 είναι βασισμένο στο Qt 4.3, οπότε για αρκετά πραγματάκια που έχουν αλλάξει από τότε θα πρέπει να ανατρέχεις στο online documentation. Το οποίο δεν είναι και τόσο άσχημο, εδώ που τα λέμε. Μαζί με τα παραδείγματα που εγκαθιστά το ίδιο το Qt, θα είσαι αρκετά καλυμμένος. Και για όσα θέματα δεν είσαι, υπάρχουν εξειδικευμένα fora όπως αυτό του Qt Centre π.χ.

Ακριβώς η προσέγγιση που προτείνω στους φοιτητές μου! :-)

Δημοσ.
Ακριβώς η προσέγγιση που προτείνω στους φοιτητές μου! :-)

Σε ποιο ίδρυμα διδάσκεις συνάδελφε? Εγώ στο ΤΕΙ που διδάσκω τους κάνω C++ σκέτη σε μάθημα "Προγραμματισμός ΙΙ". Το δικό σου το μάθημα πως λέγεται ? Μπράβο πάντως που τολμάς να διδάξεις κάτι το "καινούριο" και όχι τα κλασσικά αναχρονιστικά printf, cout κτλ ...

Δημοσ.
Σε ποιο ίδρυμα διδάσκεις ...

Σε πανεπιστημιακό τμήμα Πληροφορικής

αυτό το εξάμηνο. Αλλά, ΔΕΝ διδάσκω προγραμματισμό: διδάσκω Επικοινωνία Ανθρώπου-Υπολογιστή. Στα πλαίσια του μαθήματος και προκειμένου να δώσω το έναυσμα στους φοιτητές να ασχοληθούν (και) με ένα GUI toolkit τους κάνω δύο εισαγωγικά μαθήματα σε C++/Qt για τα βασικά του προγραμματισμού διεπαφών με το συγκεκριμένο toolkit/framework. Φυσικά, στην αντίστοιχη εργασία που έχουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν C++/Qt, C/GTK, C++/GTKMM, Java/SWING, C#/.NET κ.λ.π.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...