Προς το περιεχόμενο

Μπορώ να "ανεβάσω" την μνήμη;

popeye68

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο forum.

Μπορεί να μου πει κάποιος αν γίνεται να αυξήσω την συχνότητα της μνήμης και αν ναι με ποιό τρόπο γίνεται αυτό;

Τώρα είναι στα 800Mhz. και θέλω να την ανεβάσω ελάχιστα π.χ. στα 900Mhz ή 1000Mhz.

Γίνεται κάτι τέτοιο;

(Η μνήμη που έχω είναι αυτή που γράφει στην υπογραφή μου).

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν τρέχεις real 800 είσαι σε effective 1600 οπότε ήδη τρέχεις πάνω από τις προδιαγραφές :-)

Δώσε μας ένα ss από cpuz @ memory για να αποσαφηνιστεί :-D

Αν τρέχεις real 800 είσαι σε effective 1600 οπότε ήδη τρέχεις πάνω από τις προδιαγραφές :-)

Δώσε μας ένα ss από cpuz @ memory για να αποσαφηνιστεί :-D

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι εννοείς γιατί είμαι αρχάριος με το hardware.

Αν μπορούσες να το κάνεις πιο λιανά;

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνω τι εννοείς γιατί είμαι αρχάριος με το hardware.

Αν μπορούσες να το κάνεις πιο λιανά;

κατεβασε αυτο

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz64_154.zip

και αφου το τρεξεις δες τι λεει εδω στο memory (το εχω κυκλωμενο με κοκκινο)

αυτο x2 ειναι η ταχυτητα των μνημων σου, πχ εμενα στη φωτο ειναι 950 x 2 = 1900

αν εσενα σου λεει 800 εισαι 1600, δηλαδη πανω απο τα 1333 της υπογραφης σου , αρα οπως ειπε και ο caution εχεις ηδη ανεβασμενες τις μνημες σου

οποτε θα πρεπει να ελεγξεις αν ειναι σταθερες

αν τις εχεις στοκ θα πρεπει το cpuz να σου λεει 667

esfsefsf.png

ΥΓ απο οτι βλεπω απο την υπογραφη σου εισαι ελαφρως κλοκαρισμενος στα 3200 που (μαλλον θα) σημαινει 160 x 20

αρα οι μνημες σου θα ειναι 160 χ 10 = 1600 και καπου θα ειδες το 800

δες αν εχεις προβληματα σταθεροτητας και αν εχεις πηγαινε βαλε τον πολλαπλασιαστη των μνημων στο 8, δλδ 160 x 8 = 1280 για να εισαι κοντα στη στοκ ταχυτητα (1333) και να μην εχεις ποτε προβλημα :-)

Ρε παιδιά,νομίζω πως ο cpu του δεν είναι κλοκαρισμένος.Μάλλον λέει για το turbo boost που σε single threaded προγράμματα μπορεί να πάει στα 3.2ghz.Ας αλλάξει καλύτερα τα timings στα αναγραφόμενα στις μνήμες ή απλά να μην κάνει τίποτα.Έτσι και αλλιώς η διαφορά στις ταχύτητες μνημών είναι μικρή σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα προσέχεται.

Ρε παιδιά,νομίζω πως ο cpu του δεν είναι κλοκαρισμένος.Μάλλον λέει για το turbo boost που σε single threaded προγράμματα μπορεί να πάει στα 3.2ghz.Ας αλλάξει καλύτερα τα timings στα αναγραφόμενα στις μνήμες ή απλά να μην κάνει τίποτα.Έτσι και αλλιώς η διαφορά στις ταχύτητες μνημών είναι μικρή σε τέτοιο βαθμό που δύσκολα προσέχεται.

το τουρμπο πολλαπλασιαστη δεν ανεβαζει μονο? (x24 παει ο i5, δλδ κοντα στα 3200 ) τα υπολοιπα ωστε να επηρεαστουν οι μνημες δεν αλλαζουν

κατι πρεπει να εχει πειραξει αυτο το 700 μαλλον θα προεκυψε απο 140 x 10

extreme memory profile ισως??

Γιατί να μην είναι; :-)

αμα το κανει σωστα και εχει την υπομονη να τρεξει τα μεμτεστ κτλ ας το κανει, αλλα να τις ανεβασει ετσι απλα δε νομιζω οτι ειναι καλη ιδεα

να ριξει λιγο ψαξιμο πρωτα, αλλιως θα βλεπει συνεχεια bsod και θα απογοητευτει

Έχω κλοκάρει τον επεξεργαστή όχι μέσω BIOS αλλά μέσω ενός utility που έχουν οι μητρικές gigabyte (smart 6). Σωστά λέει ο @Noobidi4848.

Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο.

Μπορώ να ανεβάσω ένα κλικ την μνήμη; Και πως θα το κάνω αυτό;

Δεν θέλω όμως να πειράξω άλλο τον επεξεργαστή γιατί δεν έχω ψύκτρα.

Έχω κλοκάρει τον επεξεργαστή όχι μέσω BIOS αλλά μέσω ενός utility που έχουν οι μητρικές gigabyte (smart 6). Σωστά λέει ο @Noobidi4848.

Δεν έχω πειράξει τίποτα άλλο.

Μπορώ να ανεβάσω ένα κλικ την μνήμη; Και πως θα το κάνω αυτό;

Δεν θέλω όμως να πειράξω άλλο τον επεξεργαστή γιατί δεν έχω ψύκτρα.

αν στο cpuz εκει στις μνημες στο fsb:dram σου λεει 2:10 (οπως στην παραπανω φωτο που εβαλα) οχι, δε μπορεις να ανεβεις αλλο χωρις να ανεβασεις και τον επεξεργαστη

οι πολλαπλασιαστες που μπορεις να βαλεις για τις μνημες στον i5 ειναι 6,8,10 αν ειχες i7 θα ειχες και 12 αλλα εδω αν εχεις ηδη 10 (που μαλλον αυτο θα συμβαινει) δε μπορεις να τις πας παραπανω

---------- Προσθήκη 19-05-2010 στις 00:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 18-05-2010 στις 23:59 ----------

αν στο cpuz εκει στις μνημες στο fsb:dram σου λεει 2:10 (οπως στην παραπανω φωτο που εβαλα) οχι, δε μπορεις να ανεβεις αλλο χωρις να ανεβασεις και τον επεξεργαστη

οι πολλαπλασιαστες για τους i5 ειναι 6,8,10 αν ειχες i7 θα ειχες και 12 αλλα εδω αν εχεις ηδη 10 (που μαλλον αυτο θα συμβαινει) δε μπορεις να τις πας παραπανω

θα μπορουσες βεβαια να ανεβασεις το bus speed και να ριξεις τον πολλαπλασιαστη για να πετυχεις τα ιδια GHz , αλλα αυτο θελει κλοκαρισμα μεσω bios , πρεπει να μαθεις να παιζεις με αυτα για να πετυχεις τον επιθυμητο συνδυασμο

οι πολλαπλασιαστες που μπορεις να βαλεις για τις μνημες στον i5 ειναι 6,8,10 αν ειχες i7 θα ειχες και 12 αλλα εδω αν εχεις ηδη 10 (που μαλλον αυτο θα συμβαινει) δε μπορεις να τις πας παραπανω

---------- Προσθήκη 19-05-2010 στις 00:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα 18-05-2010 στις 23:59 ----------

οι πολλαπλασιαστες για τους i5 ειναι 6,8,10 αν ειχες i7 θα ειχες και 12 αλλα εδω αν εχεις ηδη 10 (που μαλλον αυτο θα συμβαινει) δε μπορεις να τις πας παραπανω

θα μπορουσες βεβαια να ανεβασεις το bus speed και να ριξεις τον πολλαπλασιαστη για να πετυχεις τα ιδια GHz , αλλα αυτο θελει κλοκαρισμα μεσω bios , πρεπει να μαθεις να παιζεις με αυτα για να πετυχεις τον επιθυμητο συνδυασμο

Ναι έχεις δίκιο. Γράφει 2:10. Άρα δεν πάει άλλο.

Όταν θα του βάλω ψύκτρα θα ανεβάσω και τον cpu.

Σ 'ευχαριστώ για τον χρόνο σου @gsis!

Ναι έχεις δίκιο. Γράφει 2:10. Άρα δεν πάει άλλο.

Όταν θα του βάλω ψύκτρα θα ανεβάσω και τον cpu.

Σ 'ευχαριστώ για τον χρόνο σου @gsis!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...