Προς το περιεχόμενο

Σκεψεις σχετικα με την Ελληνικη πραγματικοτητα του ΕΛΛΑΚ

homo-digitalis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με μεγαλη λυπη διαπιστωνω οτι η "κοινοτητα του Ανοικτου Λογισμικου" εχει χασει τον προσανατολισμο και την εννοια της..

Εχοντας ξεκινησει μια προσπαθεια συννενωσης των φιλων του ΕΛΛΑΚ στην ευρυτερη περιοχη της Αθηνας,εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις.

Η προσπαθεια μας αυτη ετυχε σχολιων του τυπου "γιατι διασπατε την κοινοτητα;" , "σε τι εισαστε διαφορετικοι εσεις;" ,

"μα αφου υπαρχει ηδη πανελληνιος συλλογος-γιατι δεν πατε εκει;" και λοιπα,μεχρι αδιαφοριας ή και πολυ μικρης συμμετοχης στην καλυτερη περιπτωση....

Μια ακομα διαπιστωση ειναι οτι καθε διανομη εχει δημιουργησει την δικη της κλειστη καστα εν ειδη φορουμ και ελαχιστοι ειναι αρκετα ανοιχτομυαλοι για να συμμετεχουν σε καποια αλλη προσπαθεια,πχ ενα LUG...

Και σε αυτη την περιπτωση,οι προσκλησεις μας προς τις επιμερους κοινοτητες και φορουμ για δημιουργια ενος Αθηναικου Συλλογου επεσαν στο κενο (οπου δεν λαβαμε τις παραπανω "ερωτησεις").....

Ακομα και απο τον εντυπο λογο,δεν λαβαμε αποκριση στο μηνυμα μας οτι εχουμε υπο ιδρυση τον Συλλογο μας........

(Για λογους ευνοητους δεν αναφερω ονοματα...)

Και αναρωτιεμαι...

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν πχ οι χρηστες της Α διανομης δεν θελουν να ενωσουν τις γνωσεις τους

με τους οπαδους της Β διανομης;

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν επι συνολου ανω των 10 χιλιαδων μελων σε φορουμς

ελαχιστοι ασχολουνται ενεργα με καποιο συλλογο ή σε καποιες εκδηλωσεις;

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν ο ενας κοιταζει να υποβαθμισει την προσπαθεια του αλλου;

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν στο λεκανοπεδιο υπαρχουν μονο ελαχιστοι που δρουν ενεργα;

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν καθε νεα προσπαθεια βρισκει συνεχως "καλοθελητες" που θα την υποσκαψουν;

Για ποια δυναμη της κοινοτητας μιλαμε οταν μονο μια ιστοσελιδα εχει αναρτησει μετα απο προσκληση μας ενα συνδεσμο προς την ιστοσελιδα που δημιουργησαμε;

Τι "φοβουνται" καποιοι; Μηπως οτι θα βρεθουν "καπελωμενοι" απο καποιο "αφεντικο"; Μηπως οτι θα τους "φαμε τους πελατες";

Μηπως οτι καποιοι "κυνηγουν την δοξα και το προεδριλικι"; Ή απλα αδιαφορουμε και περιμενουμε απο καποιον αλλο σκεπτομενοι "πωωωω πωωωω....που να τρεχω τωρα;"

Ας ειμαστε ξεκαθαροι...

Οι δικοι μας στοχοι ειναι η συνενωση των χρηστων ανεξαρτητα διανομης,επιπεδου γνωσεων ή άλλο...και η διαδοση με οποιο τροπο μπορουμε του Ανοικτου Λογισμικου.

Στη σκεψη μας ειναι εδω και καιρο η δημιουργια χωρου συναντησεων εν ειδη εργαστηριου-χωρου παρουσιασεων κλπ,οπου καθε ενας θα ειναι ευπροσδεκτος και ΚΥΡΙΩΣ ο καθενας που θελει να δει και να ακουσει σχετικα,παραμεριζοντας τον φοβο του αγνωστου...

Εμεις,ως υπο ιδρυση συλλογος προσκαλουμε καθε ενδιαφερομενο που κατοικει στην ευρυτερη περιοχη της Αθηνας και πιστευει οτι μια τετοια προσπαθεια αξιζει την προσοχη του να δωσει το παρων (με οτι αυτο συνεπαγεται...).

Καθε συμμετοχη ειναι ευπροσδεκτη και θεωρειται αναγκαια...

Σας ευχαριστω για τον χρονο που δαπανησατε να διαβασετε,και σας περιμενουμε!

(Λεπτομερειες στο http://www.athlug.gr)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από τη μια μιλάς για την Ελληνική κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού και από την άλλη αναφέρεσαι στο λεκανοπέδιο. Η κοινότητα επεκτείνεται πολύ πέρα από την Αθήνα και την περιοχή σας. Επομένως εξ' ορισμού αναφέρεσαι σε μια υπο-ενότητα... Γιατί απορείς πως πήρες τέτοια μηνύματα;

Εγώ πάλι μια χαρά την βλέπω την κοινότητα ΕΛΛΑΚ.

Έργα Ελληνοποίησης και Ανάπτυξης ΕΛ/ΛΑΚ

1.

Μετάφραση στα Ελληνικά του λογισμικού Group Office

2.

Μετάφραση στα Ελληνικά του Σύστημαtow διαδικτυακού εμπορίου “OpenCart”

3.

Μετάφραση του γραφικού περιβάλλοντος και πλατφόρμας ανάπτυξης λογισμικού GNOME (Μέρη Α ϰ Β)

4.

Μεταφραση της πλατφόρμας Moodle

5.

Ελληνοποίηση και προσαρμογή του OpenERP

6.

Ελληνοποίηση και προσαρμογή του OpenProj

7.

Ελληνοποίηση της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Zen Cart

8.

Ελληνική μετάφραση και προσαρμογή του λογισμικού CRM vTiger

9.

Μετάφραση στα Ελληνικά του λογισμικού δυναμικής γεωμετρίας C.a.R.

10.

Ελληνοποίηση του λογισμικού αστρονομίας Celestia

11.

Σύστημα Αρχειοθέτησης Ιατρικού Φακέλου (MyPatients)

12.

Αναβάθμιση του προγράμματος για Μηχανικούς EngLab

13.

Χωρικά Ευρετήρια για το Inkscape

14.

Προγραμματιστική Βιβλιοθήκη ΕΑΦΔΣΣ

15.

Lotte: A Lightweight Web-based Translation Editor

16.

Μετάφραση λογισμικού Groupware "Kolab"

17.

Ελληνοποίηση TYPO3 CMS

18.

Ανάπτυξη επιπέδου εξουσιοδότησης χρηστών για το λογισμικό Transifex

19.

Μετάφραση του Bash Guide for Beginners του TLDP

20.

Εξελληνισμός του "Tux Paint"

21.

Σύστημα κλειδώματος και αυτόματης επαναφοράς Linux εγκατάστασης

22.

Βελτίωση του οδηγού για ασύρματες κάρτες Atheros που εμπεριέχεται στον πυρήνα του Linux (ath5k)

23.

Ολοκλήρωση-Βελτίωση των Ελληνικών αρχείων βοήθειας του Openoffice.org 3.1

24.

Βιβλιοθήκη μετατροπής από Greeklish σε Ελληνικά

25.

Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός online μεταφραστικού εργαλείου για την πλατφόρμα Open eClass

26.

Υλοποίηση των RFC 5232, RFC 5260 στο Squirrelmail Sieve Filtering Plugin (avelsieve)

27.

Εξελληνισμός του λογισμικού υποστήριξης οικονομετρίας gretl

28.

Ελληνοποίηση MySQL Workbench

http://www.ellak.gr/index.php?option=com_openwiki&Itemid=103&id=ellak:oss_loc_dev

Εσείς τι ακριβώς θα κάνετε ; Εκτός από το forum.

"μα αφου υπαρχει ηδη πανελληνιος συλλογος-γιατι δεν πατε εκει;"

Θα με ενδιέφερε πολύ η απάντησή σας σε αυτήν την ερώτηση. Γιατί ο Hellug από τη μία έχει ανάγκη από μέλη, από την άλλη όμως έχει τουλάχιστον ένα χώρο και μια νομική υπόσταση και διοργανώνει εκδηλώσεις και σε χώρους τρίτων (π.χ. Πανεπιστήμιο Πειραιά), στις οποίες κάλλιστα θα μπορούσατε να συμμετάσχετε.

Απ' τη στιγμή λοιπόν που αποφασίσατε να μην ασχοληθείτε με κάτι που υπάρχει ήδη, να περιμένετε ότι με την ίδια λογική μπορεί και ο υπόλοιπος κόσμος να μην ασχοληθεί μαζί σας.

Καλή τύχη με το σύλλογό σας, θα τη χρειαστείτε γιατί δεν ξέρετε σε τι γραφειοκρατικά μονοπάτια πάτε να μπλέξετε.

"μα αφου υπαρχει ηδη πανελληνιος συλλογος-γιατι δεν πατε εκει;"

Θα με ενδιέφερε πολύ η απάντησή σας σε αυτήν την ερώτηση. Γιατί ο Hellug από τη μία έχει ανάγκη από μέλη, από την άλλη όμως έχει τουλάχιστον ένα χώρο και μια νομική υπόσταση και διοργανώνει εκδηλώσεις και σε χώρους τρίτων (π.χ. Πανεπιστήμιο Πειραιά), στις οποίες κάλλιστα θα μπορούσατε να συμμετάσχετε.

Απ' τη στιγμή λοιπόν που αποφασίσατε να μην ασχοληθείτε με κάτι που υπάρχει ήδη, να περιμένετε ότι με την ίδια λογική μπορεί και ο υπόλοιπος κόσμος να μην ασχοληθεί μαζί σας.

Καλή τύχη με το σύλλογό σας, θα τη χρειαστείτε γιατί δεν ξέρετε σε τι γραφειοκρατικά μονοπάτια πάτε να μπλέξετε.

Από τη μια μιλάς για την Ελληνική κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού και από την άλλη αναφέρεσαι στο λεκανοπέδιο.

Αυτό τα λέει όλα... Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, μη ξεχνάμε ότι οι πιο δραστήριες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός Αθηνών.

Από τη μια μιλάς για την Ελληνική κοινότητα του ανοιχτού λογισμικού και από την άλλη αναφέρεσαι στο λεκανοπέδιο.

Αυτό τα λέει όλα... Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, μη ξεχνάμε ότι οι πιο δραστήριες κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός Αθηνών.

@από αρχικό μήνυμα

Εχοντας ξεκινησει μια προσπαθεια συννενωσης των φιλων του ΕΛΛΑΚ στην ευρυτερη περιοχη της Αθηνας,εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις.

Ο φίλος μιλάει ξεκάθαρα για την περιοχή της Αθήνας , όπου και εδρεύει και δραστηριοποιείται ο σύλλογος που ίδρυσαν τα παιδιά.

Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν τα παιδιά και τι στόχους έχουν θέσει, αλλά δεν είναι κακό νομίζω κάποιοι φίλοι όπως αναφέρει η σελίδα τους να δημιουργήσουν κάτι για το οποίο έχουν κοινή αγάπη.

Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να είναι κάπου αλλού ενεργά μέλη ή σε άλλα projects που δεν φαίνονται. Εγώ κάνω μια μετάφραση ενός wiki και της wikipedia, φαίνομαι κάπου? Όχι , αλλά συμμετέχω ενεργά όσο μπορώ και βοηθάω. Όπως θέλω εγώ και όπως μπορώ εγώ.

Τώρα για το ότι κάποιοι υποτιμούν προσπάθειες και δημιουργούν έριδες, γιατί σας κάνει εντύπωση ρε παιδιά? Η Ελληνική ιστορία , που είναι η πλουσιότερη στον κόσμο, δεν σας έχει διδάξει τίποτε?

Οργανώστε κάτι, γιατί για την ώρα , όλοι μας φανταζόμαστε και λέμε κακώς η καλώς , α! άλλο ένα φόρουμ για το λίνουξ. :confused:

@από αρχικό μήνυμα

Ο φίλος μιλάει ξεκάθαρα για την περιοχή της Αθήνας , όπου και εδρεύει και δραστηριοποιείται ο σύλλογος που ίδρυσαν τα παιδιά.

Δεν ξέρω τι σκοπό έχουν τα παιδιά και τι στόχους έχουν θέσει, αλλά δεν είναι κακό νομίζω κάποιοι φίλοι όπως αναφέρει η σελίδα τους να δημιουργήσουν κάτι για το οποίο έχουν κοινή αγάπη.

Από την άλλη, δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι να είναι υποχρεωμένοι να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Μπορεί να είναι κάπου αλλού ενεργά μέλη ή σε άλλα projects που δεν φαίνονται. Εγώ κάνω μια μετάφραση ενός wiki και της wikipedia, φαίνομαι κάπου? Όχι , αλλά συμμετέχω ενεργά όσο μπορώ και βοηθάω. Όπως θέλω εγώ και όπως μπορώ εγώ.

Τώρα για το ότι κάποιοι υποτιμούν προσπάθειες και δημιουργούν έριδες, γιατί σας κάνει εντύπωση ρε παιδιά? Η Ελληνική ιστορία , που είναι η πλουσιότερη στον κόσμο, δεν σας έχει διδάξει τίποτε?

Οργανώστε κάτι, γιατί για την ώρα , όλοι μας φανταζόμαστε και λέμε κακώς η καλώς , α! άλλο ένα φόρουμ για το λίνουξ. :confused:

Αγαπητοι φιλοι...

Αισθανομαι την υποχρεωση να ξεκαθαρισω ορισμενα (κατα καποιους..) μελανα σημεια.

Αναφερομαι στην ολη κατασταση ως εξης..

Ενω υπαρχουν διαφορα προτζεκτς που τρεχουν

(πχ εγω μεταφραζω απο μοντουλ για τζουμλα μεχρι το vtiger απο το μηδεν..) καποια μενουν στην αφανεια ισως αλλα κυριως στο οτι σε LUG's δεν παταει σχεδον ουτε μυγα!

Σε διαφορες συναντησεις ειδα κατα καιρους 5-6 ατομα επι συνολου..1000...

Οσο αφορα σε συλλογους που ζητουν ατομα..

Ως τεως και παλαι ποτε μελος του hellug (προσωπικοι λογοι με εδιωξαν...αν και εχω ακουσει πικρα σχολια για την περιπτωση αυτη..) ειδα ελαχιστη παρουσια στο εργαστηριο...

Αρα,δυναμικη μηδεν..ομοιως σε αλλες περιπτωσεις.....

Εμεις αφιερωσαμε την ενεργεια μας με στοχο την Αθηνα οπως επισημανε ο φιλος giannis12a ..

Απλα,για να επεκταθουμε ως νομιμος συλλογος χρειαζονται και καποια ατομα να τον στελεχωσουν...να τι ψαχνουμε!

Ανθρωπους με μερακι,που θα δωσουν λιγο χρονο και τις γνωσεις τους για να διαδωθει κι αλλο το ανοιχτο λογισμικο..

Ετσι,ψαχνουμε σε φορουμς και οπου αλλου,για ατομα που πιστευουν οτι η προσπαθεια μας κατι θα αποδωσει...

Κι αν ακομα δεν παραγουμε ΤΟ εργο,ειναι γιατι ακομα ειμαστε ουσιαστικα 10 ατομα.

Ευκολα ομως μπορειτε να ερθετε να γινουμε 10000........

Ελπιζω να σας καλυψα!

Σας χαιρετω....

Όπως μου είπε και ένας φίλος σε πρόσφατη συνάντηση ότι οι κοινότητες στο linux είναι σαν την Πολιτική Αριστερά. Διασπασμένες σε χιλιάδες κομμάτια που ενώ έχουν στην ουσία την ίδια πολιτική ιδεολογία δεν μπορούν με τπτ να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Όπως μου είπε και ένας φίλος σε πρόσφατη συνάντηση ότι οι κοινότητες στο linux είναι σαν την Πολιτική Αριστερά. Διασπασμένες σε χιλιάδες κομμάτια που ενώ έχουν στην ουσία την ίδια πολιτική ιδεολογία δεν μπορούν με τπτ να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους.

Τα ειπες ΟΛΑ!!! με λιγες λεξεις....................δυστυχως,οι περισσοτεροι μεχρι πετρες μας πετανε,επειδη θελουμε να ενωσουμε καποιες δυναμεις.....

ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; (i am Evil !! :devil:)

Τι έγινε παιδιά; Κι εδώ άρχισε η φαγωμάρα;

Μου θυμίζετε τη διεθνή Amiga community που πάει κατά διαόλου, επειδή μοιάζει με πύργο της βαβέλ.

Καλή τύχη φίλε με το σύλλογό σας, αλλά συνεννόηση και συνεργασία χρειάζεται. Η τύχη και τα μέλη ακολουθούν.

Τα ειπες ΟΛΑ!!! με λιγες λεξεις....................δυστυχως,οι περισσοτεροι μεχρι πετρες μας πετανε,επειδη θελουμε να ενωσουμε καποιες δυναμεις.....

ΜΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΟΥΜΕ;;;

Δεν υπαρχουν εκλεκτοι που θα ενωσουν την κοινοτητα αυτα συμβαινουν στις ταινιες, ετσι ειναι η κατασταση ετσι παμε με πολεμο διανομων και φαγωμαρα, ο καθενας ας κανει οτι μπορει ειτε συλλογοι ειτε ατομα,τωρα βεβαια οσο λιγοτερη γκρινια υπαρχει τοσο καλυτερα απο ολους μας ετσι? μην ξεχνιωμαστε.

Δεν υπαρχουν εκλεκτοι που θα ενωσουν την κοινοτητα αυτα συμβαινουν στις ταινιες, ετσι ειναι η κατασταση ετσι παμε με πολεμο διανομων και φαγωμαρα, ο καθενας ας κανει οτι μπορει ειτε συλλογοι ειτε ατομα,τωρα βεβαια οσο λιγοτερη γκρινια υπαρχει τοσο καλυτερα απο ολους μας ετσι? μην ξεχνιωμαστε.

Καλε μου φιλε..

ΔΕΝ θεωρω εαυτον τον Εκλεκτο που θα σωσει τον περιουσιο λαο του Λινουξ...

Απλα,με βαση μια συζητηση που ειχε γινει το 2009 στο ubuntu.gr ειπα να κανουμε μια κινηση να ενωσουμε τα μελη διαφορετικων φορουμ σε μια πιο μεγαλη ομαδα ΧΩΡΙΣ περιορισμους...ανα διανομη,γνωσεις κτλ..

Και πεσανε θεοι και δαιμονες,ελοχιμ και σαβαωθ,και δεν ξερω τι αλλο...

Σε καθε περιπτωση,οι αληθειες πονανε-πεστε μου λοιπον ενα ψεμα....

Αυτα δεν επισημανα,οτι απο γκρινια καλα παμε και δεν βλεπουμε περα απο το μικροκοσμο μας; ή οι (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...) ουμπουνταδες δεν γουσταρουνε τους φεντοραδες και τουμπαλιν...ή οι της gentoo δεν θεωρουν εξισου λινουξαδες τους mandrivaδες...Με καταλαβατε.......

Εμεις (δεν θα πω εγω ως βασικος υποκινητης-υποστηρικτης-και αυτος που τραβηξε το ζορι....) μεχρι στιγμης τουλαχιστον δεν αποριπτουμε κανεναν....

Απλα ψαχνουμε να διευρινουμε την παρεα,με οτι αυτο συνεπαγεται...

(γνωσεις-χαβαλε-σοβαρη παρουσια κτλ..) και ειστε ΟΛΟΙ ευπροσδεκτοι!

Σας χαιρετω........

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...