cabdik Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 ρε παιδια εχω ενα περιεργο προβλημα. εχω παρει ενα ups για να το βαλω στο main PC μου. το UPS ειναι αυτο http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200002166. οταν το συνδεσα και εκλεισα το ρευμα για τεστ, το πισι εκλεισε! αφηνω την κεντρικη μοναδα και την οθονη μονο πανω του, ξαναδοκιμαζω και ξαναεκλεισε!! λεω κατσε να δοκιμασω στο αλλο πισι (HTPC), να δω αν κανει το ιδιο, αλλιως ειναι για επιστροφη...! το βαζω στο αλλο πισι μαζι με μια 32αρα crt τηλεοραση -ολα ανοικτα- και λειτουργει κανονικα!!! τι συμβαινει εδω? θα τρελαθω!!
ocSe7en Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Για δοκίμασε το στο main pc, αλλά σε άλλη γραμμή. Πχ αν έχεις μια μπαλαντέζα δώσε του ρεύμα από κάποιο άλλο χώρο του σπιτιού. Αν έχεις πάλι πρόβλημα πήγαινε το καλύτερα πίσω.
cabdik Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 εφερα ηλεκτρολογο και τσεκαραμε τις πριζες αν εχουν σωστη ταση και αν λειτουργει η γειωση. μετρησε με το πολυμετρο(ετσι δεν λεγετε το οργανο?), και μου ειπε οτι δουλευουν σωστα οι πριζες και η γειωση. εξαλλου στο αλλο πισι γιατι δουλευει σωστα το ups? στο ιδιο σπιτι ειναι...!!
ocSe7en Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Τότε μάλλον το UPS είναι ελαττωματικό και ζορίζετε με τα παραπάνω watt του main. (Υποθέτω παραπάνω διότι και η TV καίει αρκετά σε σχέση με την LCD) Για δοκίμασε να βγάλεις κάποια πράγματα από το main. Πχ tv-tuner, HDD, Ram... και άφησε όσο το δυνατόν λιγότερα πάνω. Και την οθόνη μην την βάλεις πάνω στο UPS και δες αν κλείνει το pc. Αν δεν κλείσει όλα καλά... δηλ. φταίει το UPS και το πας πίσω. Αν κλείσει τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να φταίει το PSU.
ocSe7en Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Τότε μάλλον το UPS είναι ελαττωματικό και ζορίζετε με τα παραπάνω watt του main. (Υποθέτω παραπάνω διότι και η TV καίει αρκετά σε σχέση με την LCD) Για δοκίμασε να βγάλεις κάποια πράγματα από το main. Πχ tv-tuner, HDD, Ram... και άφησε όσο το δυνατόν λιγότερα πάνω. Και την οθόνη μην την βάλεις πάνω στο UPS και δες αν κλείνει το pc. Αν δεν κλείσει όλα καλά... δηλ. φταίει το UPS και το πας πίσω. Αν κλείσει τότε το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να φταίει το PSU.
cabdik Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 δεν νομιζω οτι φταιει το ups..!! κατι αλλο συμβαινει αλλα δεν ξερω ακομα τι! το main pc μου εχει 500αρι τροφοδοτικο + την 23αρα lcd. ομως, το ups σηκωνει 750w (1200va!!). το αλλο μου πισι εχει 430αρι τροφοδοτικο, με 20αρι TFT monitor και την 32αρα CRT συνδεδεμενη. εκει γιατι λειτουργει σωστα? αρα δεν πρεπει να φταιει αυτο. κατι αλλο συμβαινει....! που θα παει? θα το βρω!!!
umaga Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 σχεδον ολα τα ups εχουν πριζες που ειναι μονο για σταθεροποιηση τασης και πριζες που ηποστηριζονται απο τις μπαταριες για να μιν κλεισει το πσ σε ενδεχομενη δαικοπη ρευματος σε ποια πριζα το συνδεεις εσυ?
Roger Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Αν μετρησεις την ταση εξοδου με κομμενη την εισοδου του ρευματος σε καποια φτηνα ups τοτε μπορει να δεις το πολυμετρο να γραφει 170v,175v,180v.Aν μετρησεις σοβαρα μεγαλα ακριβα ups θα δεις σταθεροποιημενη ταση 220v-230v. Πολλες συσκευες μπορει να δουλεψουν και στο φτηνο ups χωρις προβλημα με αυτην τη χαμηλη ταση. Σημασια λοιπον στο προβλημα σου θα εδινα στο τροφοδοτικο και πιο συγκεκριμενα στο input voltage του τροφοδοτικου.Συνηθως κατα μεσο ορο το input voltage ειναι απο 180v μεχρι 264v,που σημαινει οτι αυτα τα δυο τροφοδοτικα διαφερουν και το ενα μπορει να εχει μεγαλυτερες ανοχες απο το αλλο.Ενας καλος ελεγχος ,αφου ηρθε που ηρθε ο ηλεκτρολογος,θα ηταν να μετρησει την εξοδο του ups με κομμενη εισοδο. Παντως ,απο την στιγμη που κραταει ενα pc και μια τηλεοραση,το ups δεν εχει προβλημα και δεν υπαρχει λογος να το επιστρεψεις. Ολα αυτα με μεγαλη επιφυλαξη,γιατι οι βλαβες λυνονται κυριως απο κοντα και οχι εξ΄αποστασεως.
madsc Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Active PFC psu = pure sinewave ups Sent from my iPhone using Insomnia.app
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Active PFC psu = pure sinewave ups Κι εγώ αυτό θα σου έλεγα.. Το Arctic Power όμως είναι Passive PFC;
angmar Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Το arctic είναι του κιλού με passive PFC (όπως του κιλού είναι και το UPS). Άσε το UPS στο HTPC και πάρε ένα της προκοπής για το main σου.
cabdik Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Αν μετρησεις την ταση εξοδου με κομμενη την εισοδου του ρευματος σε καποια φτηνα ups τοτε μπορει να δεις το πολυμετρο να γραφει 170v,175v,180v.Aν μετρησεις σοβαρα μεγαλα ακριβα ups θα δεις σταθεροποιημενη ταση 220v-230v.Πολλες συσκευες μπορει να δουλεψουν και στο φτηνο ups χωρις προβλημα με αυτην τη χαμηλη ταση. Σημασια λοιπον στο προβλημα σου θα εδινα στο τροφοδοτικο και πιο συγκεκριμενα στο input voltage του τροφοδοτικου.Συνηθως κατα μεσο ορο το input voltage ειναι απο 180v μεχρι 264v,που σημαινει οτι αυτα τα δυο τροφοδοτικα διαφερουν και το ενα μπορει να εχει μεγαλυτερες ανοχες απο το αλλο.Ενας καλος ελεγχος ,αφου ηρθε που ηρθε ο ηλεκτρολογος,θα ηταν να μετρησει την εξοδο του ups με κομμενη εισοδο. Παντως ,απο την στιγμη που κραταει ενα pc και μια τηλεοραση,το ups δεν εχει προβλημα και δεν υπαρχει λογος να το επιστρεψεις. Ολα αυτα με μεγαλη επιφυλαξη,γιατι οι βλαβες λυνονται κυριως απο κοντα και οχι εξ΄αποστασεως. καταλαβα ολα αυτα που λες. αλλα εφοσον και οι 2 υπολογιστες βρισκονται στο ιδιο δικτυο ρευματος και το ups λειτουργει με τον εναν υπολογιστη και δεν λειτουργει στον αλλον, εγω υποθετω οτι κατι συμβαινει ειτε με το ενα τροφοδοτικο ή καατι αλλο που δεν παει το μυαλο μου! το τροφοδοτικο του main PC μου -βλ. υπογραφη- ειναι ενα chieftec 500w. ---------- Προσθήκη στις 15:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:47 ---------- Το arctic είναι του κιλού με passive PFC (όπως του κιλού είναι και το UPS). Άσε το UPS στο HTPC και πάρε ένα της προκοπής για το main σου. οντως ειναι μια διαφορα αυτη. το arctic ειναι passive PFC ενω το chieftec active PFC. παιζει ρολο αυτο? οσο για την τελευταια παρατηρηση σου, "πάρε ένα της προκοπής για το main σου", μαλλον θα συμφωνησω..!!
phanispal Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=227611 http://www.jonnyguru.com/forums/showthread.php?t=3964 http://e-pcmag.gr/node/42813
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.