nitrah Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Έχω μια απορία για ένα προγραμματάκι που κάνω σε γλώσσα C. Στην SQL έχουμε την εντολή distinct η οποία δεν εμφάνιζει τα διπλότυπα . Εγώ στο πρόγραμμα μου έχω έναν πίνακα στον οποίο μέσα είναι κάποιοι ακέραιοι αριθμοί που μπορεί να υπάρχουν παραπάνω από μια φορά. Θέλω να εμφανίζονται μια φορά τα στοιχεία και να μην επαναλαμβάνονται . Αυτό μπορεί να γίνει και με την βοήθεια άλλου νέου πίνακα. (Ο πίνακας μου είναι ταξινομημένος). Μπορείτε να βοηθήσετε ? Καμία ιδέα ?
bnvdarklord Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Εφοσον ειναι ταξινομημένος τυπώνεις καθε στοιχείο που δεν είναι ιδιο με το προηγούμενο του.
cocoflop Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Αναπαράσταση πίνακα numbers_table number_id number Κανονικά δίνεις αυτό σε MySQL > SELECT DISTINCT (number) FROM numbers_table GROUP BY number ORDER BY number Εάν θες να κάνεις και καταμέτρηση των αποτελεσμάτων Δηλαδή γκρουπάρισμα κατά διακριτό number και καταμέτρηση των IDs. (π.χ. θα σου επιστρέφει κάτι τέτοιο... ο αριθμός 10 εμφανίζεται 3 φορές) > SELECT DISTINCT (number), COUNT(number_id) FROM numbers_table GROUP BY number ORDER BY number Για περισσότερες πληροφορίες http://www.tizag.com/mysqlTutorial/mysqlgroupby.php
Gbax13 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Τότε απλά ελεγχεις με το επόμενο όπως είπε και το παιδί από πάνω αφού είναι ταξινομημενος. Sent from my iPod touch using Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.