Προς το περιεχόμενο

Χαμηλό CL. Έχω κάνει τίποτα λάθος ?

kostas_sif

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας.. Εχω χρονια να κανω OC.. κ μια που πηρα νεο συστημα ηθελα να το ανεβασω λιγο αλλα να ειναι σταθερο κ "safe".. το συστημα ειναι:

CPU: 1055T x6 2.8

Mobo: Ashrock 880G

Ram: Muskin Enchanted 996782st 7-9-7-24 1600 ddr3

Case: NZXT Beta Evo

Cooler: CoolerMaster V8

Gpu: 9800gt+Zalman Cooler

+5 Fans 1200rpm

Τα βασικα που εχω κανει ειναι:

Oc Mode: auto -> cpu,pcie async

FSB απο 200 -> 250

Turbo cores OFF

NB Voltage 1.5 -> 2.00

Dram Volt: auto -> 1.687

Ram timings: 7-9-8-24 // TRC 20 // MA Timing 1T (σε auto ουτε καν 7-9-7-24 σε stock δεν ηταν :( .. ειναι για intel chipset μαλλον.. )

Εχω τρεξει απο Dos Memtest 4.1 το αφησα μεχρι

60-70% μετα βαρεθηκα αλλα ολα ok εκει :D

Ετρεξα το amd overdrive stability test 3-4 φορες 3 ωρες το περισσοτερο..

Αυτο ειναι μετα απο 30 λεπτα..

http://img210.imageshack.us/i/temps100stability.jpg/

Cinebench 11.5 cpu 6.25-6.27:

http://img709.imageshack.us/i/cpus.jpg/

Gpu εκανα πολυ λιγο OC εδω.. αργοτερα ισως κ αλλο..

http://img265.imageshack.us/i/cinebenchgpu.jpg/

http://img215.imageshack.us/i/gpur.jpg/

Ηθελα χαμηλο CL με οσο δυνατον μεγαλυτερα MHZ στις μνημες αρα επρεπε να ανεβει το FSB :/ τεσπα.. Πως ειναι το ολο θεμα? εχω κανει τπτ λαθος? εχω ξεχασει κατι?.. κ οι θερμοκρασιες? .. παλια θυμαμαι οι amd ηταν ελεινα ζεστες.. αλλα αντεχαν τωρα απο max temps εχω μαυρα μεσανυχτα :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά τα βλέπω όλα :-)

Αν θέλεις να πας και πιο πάνω, καλά θα είναι να ρίξεις το multi του ΗΤ Link ώστε να μένει κοντά στα 2400 ;)

edit: σαν πολύ ΝΒv;

Δεν ηξερα οτι μπορουσα να παιξω μπαλα κ με το ΗΤ Link .. νομιζα οτι θα ηταν locked.. απο οτι εχω διαβασει σχετικα με το ΗΤ Link ομως το καλητερο ειναι οσο περισσοτερο αλλα σταθερο.. καλα 2.500 υπερβολη.. ειχα κ προβλημα.. γι'αυτο τοσο πολλα ρευματα στο nb volt (δεν bootare σε χαμηλα volts..) αλλα αφου γινεται να πεσει το ΗΤ.. θα το ριξω 2κ-2.4κ θα γινει δλδ πιο σταθερο (πιστευω).. κ θα πεξω με ρευματα/timmings απο την αρχη.. καλα δεν τα εχω σκεφτει?

Υ.Γ. Να'στε καλα παιδια μου ανοιξατε τα ματια :-D

Καλά το σκέφτεσαι ;)

Το ΗΤ Link ορίζεται με έναν πολλαπλασιαστή πάνω στο fsb - αν το διατηρήσεις σε normal επίπεδα μπορεί να έχεις και άλλο fsb. Όσο για το CL, 7άρι σε 1600φεύγα δεν είναι κάτι το ευκαταφρόνητο, μετά θα θέλεις και vdimm και τάση στον imc - δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοιο ψήσιμο, είσαι ήδη πολύ καλά με το 7άρι:-)

Για temps καλύτερα να δοκιμάσεις linx όπου και θα δεις πιο άγρια temps - αν και αυτά τα διαμαντάκια με μια καλή αερόψυξη παλεύουν 1,55Vcore άνετα :-)

Δεν ηξερα οτι μπορουσα να παιξω μπαλα κ με το ΗΤ Link .. νομιζα οτι θα ηταν locked.. απο οτι εχω διαβασει σχετικα με το ΗΤ Link ομως το καλητερο ειναι οσο περισσοτερο αλλα σταθερο.. καλα 2.500 υπερβολη.. ειχα κ προβλημα.. γι'αυτο τοσο πολλα ρευματα στο nb volt (δεν bootare σε χαμηλα volts..) αλλα αφου γινεται να πεσει το ΗΤ.. θα το ριξω 2κ-2.4κ θα γινει δλδ πιο σταθερο (πιστευω).. κ θα πεξω με ρευματα/timmings απο την αρχη.. καλα δεν τα εχω σκεφτει?

Υ.Γ. Να'στε καλα παιδια μου ανοιξατε τα ματια :-D

Το HT link ειναι οσο πιο σταθερο τοσο το καλυτερο.Σου επιτρεπει να πας πιο ψηλα τον επεξεργαστη.Το οσο πιο μεγαλυτερο δεν εχει διαφορα σε επιδοσεις.Ασχετο το NB με το HT Link.Μην κοιτας που ανεβαινει το ενα,ανεβαινει και το αλλο.Πολυ απλα εχουν και τα δυο χ10 multi.Το HT θα προσπαθησεις να το κρατησεις οσο πιο κοντα γινεται στα 2000.Επισεις NB voltage ειναι παρα πολυ 2v.Αστο στοκ και ανεβαζοντας το fsb οταν χρειαστει ανεβασε το.Οχι ομως απο 1,5 μετα 2,0v.Πρεπει να εχει και αλλες επιλογες ενδιαμεσα.Και οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

Το HT link ειναι οσο πιο σταθερο τοσο το καλυτερο.Σου επιτρεπει να πας πιο ψηλα τον επεξεργαστη.Το οσο πιο μεγαλυτερο δεν εχει διαφορα σε επιδοσεις.Ασχετο το NB με το HT Link.Μην κοιτας που ανεβαινει το ενα,ανεβαινει και το αλλο.Πολυ απλα εχουν και τα δυο χ10 multi.Το HT θα προσπαθησεις να το κρατησεις οσο πιο κοντα γινεται στα 2000.Επισεις NB voltage ειναι παρα πολυ 2v.Αστο στοκ και ανεβαζοντας το fsb οταν χρειαστει ανεβασε το.Οχι ομως απο 1,5 μετα 2,0v.Πρεπει να εχει και αλλες επιλογες ενδιαμεσα.Και οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε.

Εχει κ πιο χαμηλα NB volt απλα αν το βαλω δεν κανει boot το pc.. btw δοκιμασα σε χαμηλοτερο HT LINK μια χαρα ολα.. αλλα οι μνημες δεν πανε αλλο :( .. ειναι στα κοκκινα τωρα μαλλον.. εκανα bios update αλλα τπτ :/ ισως πανε με παραπανω ρευματα αλλα δεν δινω αλλα.. :-D

Αρα εχω 2 επιλογες.. ή το αφηνω οπως ειναι με χαμηλοτερο HT link συμφωνα με το setup του 1ο ποστ.. ή θα παω τις μνημες 1333 και να τεσταρω.. σε ακομη Lower timmings κ OC στο CPU μετα για να πανε οι μνημες πιο πανω αλλα το κακο ειναι οτι θα παει το clock του cpu παραπανω :( ..

Οταν κανω οτι κανω στα 1333.. θα ποσταρω θερμοκρασιες/CL/ΜΗΖ κτλ .. λογικα θα ειναι καλητερα ετσι.. κ οτι ειναι καλητερο το αφηνω στην τελικη.. ;)

---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ----------

Καλά το σκέφτεσαι ;)

Το ΗΤ Link ορίζεται με έναν πολλαπλασιαστή πάνω στο fsb - αν το διατηρήσεις σε normal επίπεδα μπορεί να έχεις και άλλο fsb. Όσο για το CL, 7άρι σε 1600φεύγα δεν είναι κάτι το ευκαταφρόνητο, μετά θα θέλεις και vdimm και τάση στον imc - δεν νομίζω ότι αξίζει τέτοιο ψήσιμο, είσαι ήδη πολύ καλά με το 7άρι:-)

Για temps καλύτερα να δοκιμάσεις linx όπου και θα δεις πιο άγρια temps - αν και αυτά τα διαμαντάκια με μια καλή αερόψυξη παλεύουν 1,55Vcore άνετα :-)

Διαβασα καλα reviews για το linx :-) θα δοκιμασω κ αυτο ευχαριστω.. για το CL7 αν το κρατησω θα εξαρτηθει αν σε χαμηλοτερα mhz(1333+ oc).. εχω πολυ καλητερα timmings/mhz.. θα δειξει το πειραμα :-D

Εχει κ πιο χαμηλα NB volt απλα αν το βαλω δεν κανει boot το pc.. btw δοκιμασα σε χαμηλοτερο HT LINK μια χαρα ολα.. αλλα οι μνημες δεν πανε αλλο :( .. ειναι στα κοκκινα τωρα μαλλον.. εκανα bios update αλλα τπτ :/ ισως πανε με παραπανω ρευματα αλλα δεν δινω αλλα.. :-D

Αρα εχω 2 επιλογες.. ή το αφηνω οπως ειναι με χαμηλοτερο HT link συμφωνα με το setup του 1ο ποστ.. ή θα παω τις μνημες 1333 και να τεσταρω.. σε ακομη Lower timmings κ OC στο CPU μετα για να πανε οι μνημες πιο πανω αλλα το κακο ειναι οτι θα παει το clock του cpu παραπανω :( ..

Οταν κανω οτι κανω στα 1333.. θα ποσταρω θερμοκρασιες/CL/ΜΗΖ κτλ .. λογικα θα ειναι καλητερα ετσι.. κ οτι ειναι καλητερο το αφηνω στην τελικη.. ;)

---------- Προσθήκη στις 00:22 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ----------

Καλά το σκέφτεσαι ;)

Διαβασα καλα reviews για το linx :-) θα δοκιμασω κ αυτο ευχαριστω.. για το CL7 αν το κρατησω θα εξαρτηθει αν σε χαμηλοτερα mhz(1333+ oc).. εχω πολυ καλητερα timmings/mhz.. θα δειξει το πειραμα :-D

Λοιπον ακου να δεις.Τις μνημες θα τις βαλεις τα specs που δινει ο κατασκευαστης(timings,volt,etc).Αν καταλαβα καλα πανω απο 1333 δεν ποσταρει ο υπολογιστης.Επειδη το ιδιο μου εκανε και εμενα και σε αρκετους απο οσο διαβαζω(με ASRock μητρικες),βαλε τις μνημες στα ασπρα σλοτ.Στα μπλε κατι παιζει με το bios και δεν ποσταρει ο υπολογιστης αν τις σεταρεις πανω απο 1333.Δεν λεει 1600αρες μνημες να τις τρεχεις 1333.Δοκιμασε το και πες μας.

Αυτο το ειχα διαβασει στις οδηγιες της asrock κ ειναι στις ασπρες.. οσο για της μνημες.. τις πηγα 1800ΜΗΖ 7-9-8-24 .. εκανα memtest 4.1 FULL .. 4.5h το ειχα αφησει.. περασαν το τεστ.. καταφερα να boot.. αλλα πολυ unstable! οτι και να εκανα.. το εψαξα σε διαφορα forums κ απο οτι καταλαβα οι χ6 amd δουλευουν καλητερα με χαμηλοτερα timmings σε OC οποτε αλλαξα τα παντα...

CPU: 3.8

FSB: 272

CPU Volt: 1.4 (αλλα οταν παει 100% στο cpuZ φτανει και 1,472 max)

NB Frenq.: 2176

NB Volt: 1.625

HT BUS Speed: 2176

HT Bus Width: 16 bit

Ram: 1450MHZ * 6-8-7-20 * 1T

http://img197.imageshack.us/i/380868720linx.png/

http://img521.imageshack.us/i/cinebench.png/

Ειναι πολυ πιο σταθερο απο οτι αλλο ειχα δοκιμασει πριν με μεγαλητερη συχνοτητα στις μνημες.. μεχρι κ οι θερμοκρασιες ειναι πολυ καλες.. εχω και 1 φαν καπου θα το βαλουμε κ αυτο :-) .. Τα εχω τεσταρει ολα για ωρες.. λογικα ανεβαινει κ αλλο.. αλλα θελω και αξιοπιστια οποτε καλα μου ειναι για τωρα :-D

Ευχαριστω για ολα παιδεςςςςςς! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...