Προς το περιεχόμενο

6 υπολογιστές για κέντρο ξένων γλωσσών + 1 για γραμματεία. Απόψεις;

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψάχνουμε για 6 υπολογιστές για ένα φροντιστήριο ξένων γλωσσών που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες. Τους υπολογιστές θα χρησιμοποιούν οι μαθητές για να κάνουν ασκήσεις δικές μας φτιαγμένες σε flash και εκπαιδευτικά cdroms από τα βιβλία που θα διδάσκονται.

Είμαστε ανάμεσα σε netbooks όπως αυτό, http://www.skroutz.gr/s/267690/MSI-U110.html

και στην επιλογή κάποιου σταθερού. Βασικός μας γνώμονας είναι το κόστος.

Δοκίμασα να τρέξω σε EEE PC ασκήσεις σε flash, και ήταν πολύ πιο αργές σε σχέση με το λάπτοπ που τις δοκιμάζουμε αλλά ίσως είχε κάποιο πρόβλημα το συγκεκριμένο.

Ποια είναι η γνώμη σας;

Δημοσ.

Απέφυγε τα netbook, σε 2 χρόνια το πολύ θα είναι πολύ αργά για τα τότε δεδομένα.

Ψάξε στις αγγελίες του insomnia, έχω δει αγγελίες από ιντερνετ καφέ που κλείνουν και πουλάνε τον εξοπλισμό. Σε τιμή netbook μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο μηχάνημα και αν δεν έχει κλείσει τα βιβλία του στην εφορία μπορεί να σου κόψει και τα απαραίτητα παραστατικά.

Πάρε οικονομικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, είναι πολύ πιο βολικοί (μεγαλύτερη οθόνη, κανονικό πληκτρολόγιο, δυνατότητα αναβάθμισης).

Δημοσ.
Απέφυγε τα netbook, σε 2 χρόνια το πολύ θα είναι πολύ αργά για τα τότε δεδομένα.

Ψάξε στις αγγελίες του insomnia, έχω δει αγγελίες από ιντερνετ καφέ που κλείνουν και πουλάνε τον εξοπλισμό. Σε τιμή netbook μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερο μηχάνημα και αν δεν έχει κλείσει τα βιβλία του στην εφορία μπορεί να σου κόψει και τα απαραίτητα παραστατικά.

Πάρε οικονομικούς επιτραπέζιους υπολογιστές, είναι πολύ πιο βολικοί (μεγαλύτερη οθόνη, κανονικό πληκτρολόγιο, δυνατότητα αναβάθμισης).

Σ' ευχαριστώ για την απάντησή σου. Όταν λες αργά, τι μπορεί να έχει αλλάξει σε ασκήσεις γλώσσας σε flash;

Δημοσ.

σε καμια περιπτωση δεν θα προτεινα να βαλεις netbooks,γιατι :

1.στην ιδια τιμη περνεις καλυτερο(οικονομικο φυσικα) σταθερο,με οτι αυτο συνεπαγεται(ευκολια,αναβαθμιση κτλ)

2.τα netbooks δεν θα βολεψουν κανεναν(εφοσον αναφερεις και τα cd ,τα netbooks δεν παιρνουν cd,εκτος αν βαλεις εξωτερικο cd player-->αυξηση κοστους)

3.τα netbook,μπορει πολυ ευκολα να το κλεψει καποιος...;)

Δημοσ.
σε καμια περιπτωση δεν θα προτεινα να βαλεις netbooks,γιατι :

1.στην ιδια τιμη περνεις καλυτερο(οικονομικο φυσικα) σταθερο,με οτι αυτο συνεπαγεται(ευκολια,αναβαθμιση κτλ)

2.τα netbooks δεν θα βολεψουν κανεναν(εφοσον αναφερεις και τα cd ,τα netbooks δεν παιρνουν cd,εκτος αν βαλεις εξωτερικο cd player-->αυξηση κοστους)

3.τα netbook,μπορει πολυ ευκολα να το κλεψει καποιος...;)

Μπορείς να μου δώσεις κάποιο link για σταθερούς με οθόνη, ηχεία, πληκτρολόγιο, ποντίκι και λειτουργικό στα 250 ευρώ με νόμιμα παραστατικά;

Να πω ότι μας ενδιαφέρει και η κατανάλωση ρεύματος.

Άλλαξα το topic γιατί ξέχασα να ρωτήσω για σταθερό υπολογιστή για τη γραμματεία. Αν έχετε την καλοσύνη πείτε μου τι πρέπει να κοιτάξω.

Αυτή τη στιγμή η γραμματεία χρησιμοποιεί ένα toshiba a500-1co το οποίο μένει μονίμως ανοικτό 24 ώρες.

Δημοσ.

Για ποιοτικούς σταθερούς σε αυτή την τιμή μονό κάτι τετιο

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Nettop/HP-Nettop-Compaq-CQ2300GR-Monitor-NO.htm

η

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912712

+http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156670

πάντως καλύτερά μακριά από netbook~!

επίσης μπορείς να τα λειτουργείς και με linux που είναι free !!

Δημοσ.

οχι γιατι δεν υπαρχει σε τετοια τιμη..θα πρεπει να βαλεις κατι παραπανω..δεν ξερω τι χαρτια πρεπει να ισχυουν απο τη στιγμη που θα ναι επιχειριση..

δηλαδη,

δεν ξερω αν μπορεις να παρεις υπολογιστες απο αγγελιες με οθονες,δινουν οθονες crt με 15 ευρω ή αλλοι τις χαριζουν,και να βαλεις εσυ μετα νομιμα λειτουργικα συστηματα...

(δεν γνωριζω αν πρεπει να εχεις χαρτια και για το hardware)

αν πρεπει να χεις χαρτια ισως να μπορεσεις να γινεις bussiness πελατης (καλυτερες τιμες κ υποστηριξη) και αν δικαιουσαι καποιας υποτυπωδης επιδοτησης..

Δημοσ.
Για ποιοτικούς σταθερούς σε αυτή την τιμή μονό κάτι τετιο

http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Nettop/HP-Nettop-Compaq-CQ2300GR-Monitor-NO.htm

η

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912712

+http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156670

Σ' ευχαριστώ.

Αυτός στο Πλαίσιο έχει Atom επεξεργαστή. Και οι δύο που μου πρότεινες έχουν μόνο 1 χρόνο εγγύηση και δεν ξέρω κατά πόσο αναβαθμίζονται. Ο Dell δεν περιλαμβάνει λειτουργικό. Άρα ξεφεύγουμε σε τιμή.

Δημοσ.

Ότι πιο φθηνό ολοκληρωμένο και ποιοτικό μπόρεσα να κάνω από ένα μαγαζί .Έχει τα πάντα εκτός λειτουργικού ,δεν ξέρω αν μπορείς να αγοράσεις 1 και να το κάνεις εγκατάσταση σε όλα τα pc .

41333479.jpg

Δημοσ.

ο dell ειναι κορυφή για αυτη την δουλεία αλλα με 250 δύσκολα βρίσκεις κατι φθηνότερο απο τον hp τουλάχιστον εχει 18 οθονη και δεν θα σταβονεστε στο net book :-D

Δημοσ.
οχι γιατι δεν υπαρχει σε τετοια τιμη..θα πρεπει να βαλεις κατι παραπανω..δεν ξερω τι χαρτια πρεπει να ισχυουν απο τη στιγμη που θα ναι επιχειριση..

δηλαδη,

δεν ξερω αν μπορεις να παρεις υπολογιστες απο αγγελιες με οθονες,δινουν οθονες crt με 15 ευρω ή αλλοι τις χαριζουν,και να βαλεις εσυ μετα νομιμα λειτουργικα συστηματα...

(δεν γνωριζω αν πρεπει να εχεις χαρτια και για το hardware)

αν πρεπει να χεις χαρτια ισως να μπορεσεις να γινεις bussiness πελατης (καλυτερες τιμες κ υποστηριξη) και αν δικαιουσαι καποιας υποτυπωδης επιδοτησης..

E, βλέπεις;

Business πελάτες είμαστε ήδη, αλλά οι εκπτώσεις είναι αστείες (10-30 ευρώ). Τα linux δεν μας καλύπτουν επειδή τα προγράμματα που θα τρέχουμε δεν τρέχουν σε linux, ούτε μέσω wine. Και επίσης, θέλουμε τεχνική υποστήριξη, η οποία για linux σε λογικές τιμές δεν υπάρχει, σύμφωνα με τις προσφορές που έχουμε μέχρι τώρα.

Όταν πρέπει το παιδάκι να τρέξει από το stick το exe που έχει τις ασκήσεις του σε flash, απλά δεν μπορείς να το βάλεις να το κάνει σε linux.

Δημοσ.
Ότι πιο φθηνό ολοκληρωμένο και ποιοτικό μπόρεσα να κάνω από ένα μαγαζί .Έχει τα πάντα εκτός λειτουργικού ,δεν ξέρω αν μπορείς να αγοράσεις 1 και να το κάνεις εγκατάσταση σε όλα τα pc .

41333479.jpg

το κάθε λειτουργικό αντιστοιχει σε 1 pc

Δημοσ.

41333479.jpg

Θα το κοιτάξω αυτό. Αν και πάλι ξεφεύγουμε σε τιμή.

Αυτά τα netbook που έβαλα στο αρχικό μου post, εμείς τα δίνουμε δώρο με κάθε εγγραφή σε lower-proficiency.

---------- Προσθήκη στις 13:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:49 ----------

το κάθε λειτουργικό αντιστοιχει σε 1 pc

Έχω ήδη 4 αυτοκόλλητα για windows xp από παλιά επιχείρηση που είχα δική μου.

Δημοσ.
Θα το κοιτάξω αυτό. Αν και πάλι ξεφεύγουμε σε τιμή.

Αυτά τα netbook που έβαλα στο αρχικό μου post, εμείς τα δίνουμε δώρο με κάθε εγγραφή σε lower-proficiency.

---------- Προσθήκη στις 13:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:49 ----------

Έχω ήδη 4 αυτοκόλλητα για windows xp από παλιά επιχείρηση που είχα δική μου.

Τα παλιά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις .Οχι ότι ποτέ θα σου κάνουν ελενχο στα λειτουργικά άλλα τέλος πάντων

Δημοσ.
Τα παλιά μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις .Οχι ότι ποτέ θα σου κάνουν ελενχο στα λειτουργικά άλλα τέλος πάντων

Πάντως στην προηγούμενη επιχείρηση που είχα, τα είχαν ελέγξει 2 φορές σε 1.5 χρόνο. Ήθελαν άδειες χρήσης λειτουργικού με παραστατικά και τιμολόγια αγοράς ακόμα και για τα mouse.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...