Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου laptop 12-13 ιντσες :)

tonyk4444

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το everest χρησιμοποιώ αλλά δεν έχω δει κάποιες σημαντικές διαφορετικές στις θερμοκρασίες Αυτή τη στιγμή που γράφω το μήνυμα και μετά απο 1-2 ώρες σερφάρισμα έχω CPU 36-37 βαθμούς και GPU στους 37-38. Εκεί που είδα μεγάλη διαφορά είναι στην εξαγωγή του αέρα απο το πλάι.

κανενα 3dmark;

---------- Προσθήκη στις 21:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:29 ----------

http://www.e-pcmag.gr/news/kindunos-uperthermansis-se-notebooks-tis-sony

εδω διαβασα οτι το bios update δεν λυνει αλλα μπαλωνει.εχεις καμια ιδεα για αυτό?

αν θυμαμαι καλα εχεις κανει κατι με την καρτα γραφικων σου και παρ ολα αυτα δεν εχεις προβλημα υπερθερμανσης. σωστα?

εγω δεν το εχω μηνα και σκεφτομαι να ζητησω αμεσα αντικατασταση με ενα μοντελο που δεν εχει προβλημα.

σου φανηκε καθολου ζεστο οσο το χρησιμοποιεις; το χεις ζορισει και σου εμφανισε προβλημα;

• Απαντ. 234
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
κανενα 3dmark;

Άκόμη δεν έχω κάνει βαρια τέστ γιατί για να είμαι ειλικρινής δεν ανησυχώ τόσο πολύ. Νομίζω όσο ο φίλος μας ο bebis4 το πήρε πιο βαριά το θέμα απο μένα.

Αυριο θα κάνω και ένα 3dmark06 (1 κανονικό και 1 με o/c) και θα ανεβάσω αποτελέσματα. Πάντως και πρίν το update που το είχα στρεσάρει δεν είχα το παραμικρό ζήτημα με θερμοκρασίες.

Δημοσ.

σου φανηκε καθολου ζεστο οσο το χρησιμοποιεις; το χεις ζορισει και σου εμφανισε προβλημα;

οχι γενικα δεν το εχω ζορισει και ουτε μεχρι στιγμης μου φαινεται ζεστο.

Δημοσ.

Τελικά έκανα και ένα 3dmark06 τέστ μετά το update όπως είχα πει και δεν παρατήρησα καποια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν.

Θερμοκρασία δωματίου: 27 βαθμοι

Χρονισμοί: 475/1045/680 (υποχρονισμένη για την ακρίβεια από την SONY)

Αποτέλεσμα: 6256 points

Θερμοκρασίες: άριστες (η CPU έπιασε max 55-56 βαθμούς και η GPU max 56-57...με μέσο όρο λίγο πάνω από τους 50 βαθμούς)

Ενα καλό σετάκι χρονισμού με την βοήθεια του EVGA Precision για όποιον θέλει να "ανέβει" περισσότερο είναι αυτό:

660/1452/1090 με αποτέλεσμα 8200 points περίπου στο ίδιο τεστ.

Δημοσ.
Τελικά έκανα και ένα 3dmark06 τέστ μετά το update όπως είχα πει και δεν παρατήρησα καποια διαφορά σε σχέση με το παρελθόν.

Θερμοκρασία δωματίου: 27 βαθμοι

Χρονισμοί: 475/1045/680 (υποχρονισμένη για την ακρίβεια από την SONY)

Αποτέλεσμα: 6256 points

Θερμοκρασίες: άριστες (η CPU έπιασε max 55-56 βαθμούς και η GPU max 56-57...με μέσο όρο λίγο πάνω από τους 50 βαθμούς)

Ενα καλό σετάκι χρονισμού με την βοήθεια του EVGA Precision για όποιον θέλει να "ανέβει" περισσότερο είναι αυτό:

660/1452/1090 με αποτέλεσμα 8200 points περίπου στο ίδιο τεστ.

οποτε δεν κοψανε και τιποτα

παλι καλα

οι θερμοκρασιες που λες ειναι σε περιβαλλον με κλιματισμο;

Δημοσ.
οποτε δεν κοψανε και τιποτα

παλι καλα

οι θερμοκρασιες που λες ειναι σε περιβαλλον με κλιματισμο;

Όχι...το μηχάνημα έξακολουθεί να δουλεύει άψογα και συνεχίζει να με εκπλήσει ευχάριστα!!!! Να φανταστείς τώρα του έχω κάνει τέσσερα 3dmark τεστ στην σειρά και δεν έχει ζεσταθεί καθόλου ούτε στο πάνω, ούτε στο κάτω μέρος. Επίσης λειτουργούσε ιδιαίτερα αθόρυβα κατα την διάρκεια των τέστ.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρω ΔΕΝ είναι σε περιβάλλον με κλιματισμό (εξού και οι 27 βαθμοί δωματίου που έγραψα). Στο σπίτι υπάρχει κλιματιστικό αλλά δεν δουλεύει όταν μέσα σε αυτό υπάρχουν γυναίκες :mad::P

Όπως είπα παραπάνω με μόλις 2-3 βαθμούς στις παραπάνω θερμοκρασίες και μ.ο. στους 52 βαθμούς πάμε σε αυτό το σετάκι το οποίο και θεωρώ ιδάνικο και ασφαλέστατο:

Χρονισμοί : 660/1452/1050

Αποτέλεσμα 3dmark06 : 8109 (το αποτέλεσμα είναι με wifi-on, antivirus on και 2 μετροπρογράμματα στο background)

Configuration : VAIO CW2S1E (i3-330m, 4gb ddr3, Nvidia GT330M)

Το παρακάτω είναι snapshot λίγα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο benchmark που έκανα.

3dmark06f.jpg

Δημοσ.
εχει δοκιμασει κανεις σας να κανει undervolting?

γινεται σε i3?

σου ειναι ευκολο με λιγα λογια να μας εξηγησεις τι ακριβως ειναι το undervolting ?

Κατι αλλο. εκαν update το bios του toshiba μιας και μου εβγαλε μηνυμα οτι βγηκε νεα εκδοση.

εχω παρατηρησει οτι το notebook ειανι κατα τι πιο γρογορο τωρα.

γινετε με Update στο bios να εχουν αλλαξει κατι στην λειτουργια του επεξεργαστη ? τι λετε ?

Δημοσ.
σου ειναι ευκολο με λιγα λογια να μας εξηγησεις τι ακριβως ειναι το undervolting ?

Κατι αλλο. εκαν update το bios του toshiba μιας και μου εβγαλε μηνυμα οτι βγηκε νεα εκδοση.

εχω παρατηρησει οτι το notebook ειανι κατα τι πιο γρογορο τωρα.

γινετε με Update στο bios να εχουν αλλαξει κατι στην λειτουργια του επεξεργαστη ? τι λετε ?

μια χαρα γινεται και γινεται και συνεχεια το θεμα ειναι να γινεται προς το καλυτερο και να βελτιωνει τα τυχον προβληματα που μπορει να υπαρχουν.

Δημοσ.
Όχι...το μηχάνημα έξακολουθεί να δουλεύει άψογα και συνεχίζει να με εκπλήσει ευχάριστα!!!! Να φανταστείς τώρα του έχω κάνει τέσσερα 3dmark τεστ στην σειρά και δεν έχει ζεσταθεί καθόλου ούτε στο πάνω, ούτε στο κάτω μέρος. Επίσης λειτουργούσε ιδιαίτερα αθόρυβα κατα την διάρκεια των τέστ.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρω ΔΕΝ είναι σε περιβάλλον με κλιματισμό (εξού και οι 27 βαθμοί δωματίου που έγραψα). Στο σπίτι υπάρχει κλιματιστικό αλλά δεν δουλεύει όταν μέσα σε αυτό υπάρχουν γυναίκες :mad::P

Όπως είπα παραπάνω με μόλις 2-3 βαθμούς στις παραπάνω θερμοκρασίες και μ.ο. στους 52 βαθμούς πάμε σε αυτό το σετάκι το οποίο και θεωρώ ιδάνικο και ασφαλέστατο:

Χρονισμοί : 660/1452/1050

Αποτέλεσμα 3dmark06 : 8109 (το αποτέλεσμα είναι με wifi-on, antivirus on και 2 μετροπρογράμματα στο background)

Configuration : VAIO CW2S1E (i3-330m, 4gb ddr3, Nvidia GT330M)

Το παρακάτω είναι snapshot λίγα δευτερόλεπτα μετά το τελευταίο benchmark που έκανα.

3dmark06f.jpg

σε τι αναλυση ειναι αυτα τα αποτελεσματα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...