GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 sorry για τις χαζες ερωτησεις αλλα εννοεις οτι βαζω τα προγραμματα που θελω?κραταω ολα τα προγραμματα της sony η υπαρχουν καποια αναγκαια για την λειτουργια του λαπτοπ και τα υπολοιπα τα αφαιρω? ναι αυτο ακριβως επισης απο τα προγραμματα της sony κρατας οτι σου χρειαζεται και με το ccleaner απενεργοποιεις οτι δεν χρειαζεται να εκκινει καθε φορα με τον υπολογιστη γιατι διαφορετικα ενδεχεται να αργει λιγο να φορτωσει.
bebis4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 εισαι απιστευτα γρηγορος και βοηθητικος. τωρα το φορτιζω και περιμενω το βραδυ να κοιμηθουν τα παιδια και να το σεταρω.
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 εισαι απιστευτα γρηγορος και βοηθητικος.τωρα το φορτιζω και περιμενω το βραδυ να κοιμηθουν τα παιδια και να το σεταρω. φορτιση οσο σου ζητησει (μολις αλλαξει χρωμα το λαμπακι) δεν ειναι κινητο της δεκαετιας του 90 να θελει πρωτη φορτιση 8-10 ωρες και αλλες τετοιες μπουρδες που λενε στα μαγαζια - αλυσιδες
bebis4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 ναι μολις εσβησε το λαμπακι και εβγαλα το φορτιστη.
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 ναι μολις εσβησε το λαμπακι και εβγαλα το φορτιστη. Ασχετο με τα παραπάνω αλλά στο λέω για να μην τρομάξεις. Αν το εχεις εκτός πριζας για παραπάνω από 1 ημέρα να υπολογιζείς προσωρινή απώλεια 5-15% απο την μπαταρία (είτε εικονική είτε πραγματική). Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το έχω συναντήσει σε όλα σχεδόν τα λαπτοπ που έχω πάρει τον τελευταίο χρόνο. Το vaio εχει ένα utility μέσα (battery care νομίζω) το οποίο δεν φορτίζει την μπαταρία αν δεν πέσει κάτω από το 80% προκειμένου να μην κάνει συνεχείς και άσκοπους κύκλους φόρτισης.
GoldenEye Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Αν το εχεις εκτός πριζας για παραπάνω από 1 ημέρα να υπολογιζείς απώλεια 5-15% απο την μπαταρία (είτε εικονική είτε πραγματική). Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το έχω συναντήσει σε όλα σχεδόν τα λαπτοπ που έχω πάρει τον τελευταίο χρόνο. Το vaio εχει ένα utility μέσα (battery care νομίζω) το οποίο δεν φορτίζει την μπαταρία αν δεν πέσει κάτω από το 80% προκειμένου να μην κάνει συνεχείς και άσκοπους κύκλους φόρτισης. σωστος. οι #($@Intel χανουν λαδια και τρωνε μπαταρια χωρις λογο εστω και αν ειναι κλειστο το λαπτοπ...
panos2000gr Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 σωστος. οι #($@Intel χανουν λαδια και τρωνε μπαταρια χωρις λογο εστω και αν ειναι κλειστο το λαπτοπ... Το χειρότερο είναι ότι αν δεν το προσέξεις σε λιγότερο από χρονο θα σου σκίσει την μπαταρία απο το φόρτιζε/ξεφόρτιζε.
bebis4 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Ασχετο με τα παραπάνω αλλά στο λέω για να μην τρομάξεις. Αν το εχεις εκτός πριζας για παραπάνω από 1 ημέρα να υπολογιζείς προσωρινή απώλεια 5-15% απο την μπαταρία (είτε εικονική είτε πραγματική). Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό αλλά το έχω συναντήσει σε όλα σχεδόν τα λαπτοπ που έχω πάρει τον τελευταίο χρόνο. Το vaio εχει ένα utility μέσα (battery care νομίζω) το οποίο δεν φορτίζει την μπαταρία αν δεν πέσει κάτω από το 80% προκειμένου να μην κάνει συνεχείς και άσκοπους κύκλους φόρτισης. δηλαδη με η χωρις μπαταρια πανω πρεπει να ειναι παντα στην πριζα ακομη και κλειστο!!!!!! ---------- Προσθήκη στις 22:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:40 ---------- τι να βαλω σε δαταξη πληκτρολογιου?
irahara Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Το vaio εχει ένα utility μέσα (battery care νομίζω) το οποίο δεν φορτίζει την μπαταρία αν δεν πέσει κάτω από το 80% προκειμένου να μην κάνει συνεχείς και άσκοπους κύκλους φόρτισης. Κρίμα που δεν υπάρχει το παραπάνω utility και για άλλους φορητούς.
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 δηλαδη με η χωρις μπαταρια πανω πρεπει να ειναι παντα στην πριζα ακομη και κλειστο!!!!!! τι να βαλω σε δαταξη πληκτρολογιου? Ακριβώς αυτό θα κάνεις με την μπαταρία. Διάταξη βάλε αγγλικά ηνωμένων πολιτειών.
bebis4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 panos2000gr θα ήθελα να μου πεις αν γνωρίζεις ποια είναι τα απαραίτητα προγράμματα της sony που εσύ αποφάσισες να κρατήσεις? λοιπόν έκανα τις απεγκαταστάσεις του office, mc affe, norton back up online και σήμερα λέω να κανω το update των win 7 και το sony update και έπειτα να δημιουρησω τα recovery disk.γινεται φαντάζομαι αυτό. μια πρωτη εντύπωση ειναι ότι το laptopaki είναι γρήγορο (δεν το περιμενα τοσο να πω την αληθεια), όμορφο με καλη οθόνη και ανετο πληκτρολόγιο. τα υπόλοιπα έπονται.
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 panos2000gr θα ήθελα να μου πεις αν γνωρίζεις ποια είναι τα απαραίτητα προγράμματα της sony που εσύ αποφάσισες να κρατήσεις?λοιπόν έκανα τις απεγκαταστάσεις του office, mc affe, norton back up online και σήμερα λέω να κανω το update των win 7 και το sony update και έπειτα να δημιουρησω τα recovery disk.γινεται φαντάζομαι αυτό. μια πρωτη εντύπωση ειναι ότι το laptopaki είναι γρήγορο (δεν το περιμενα τοσο να πω την αληθεια), όμορφο με καλη οθόνη και ανετο πληκτρολόγιο. τα υπόλοιπα έπονται. Τα recovery dvd όποτε και να τα κάνεις θα δημιουργηθούν από το image partition που βρίσκεται στο σκληρό, οπότε δεν έχουν σχέση με ποια προγράμματα θα κρατήσεις ή οχι. Θα σου συνιστούσα να τα δημιουργήσεις πρωτού αρχίσεις τους οποιοδήποτε πειραματισμούς. Προσωπικά είναι το πρώτο πράγμα που κάνω σε καθε καινουργιο λαπτοπ που περνω. Απο προγράμματα έχω κρατήσει μόνο το vaio control center, το roxio media creator και 1-2 βασικά προγραμματάκια του vaio. Τα υπόλοιπα όλα τα έχω απεγκαταστήσει. Το επόμενο format που θα κάνω θα γίνει με clean install απο dvd oem 64bit και όλα απο την αρχή. Αυτό είναι το καλύτερο. Αν κρατήσεις τα μανίσια windows 7 φρόντισε να χρησιμοποιήσεις το cc cleaner και να κάνεις και ένα καλό defragment πρωτού αρχίσεις να γεμίζεις τον δίσκο.
bebis4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Απο προγράμματα έχω κρατήσει μόνο το vaio control center, το roxio media creator και 1-2 βασικά προγραμματάκια του vaio ποια ειναι τα βασικα? Τα recovery dvd όποτε και να τα κάνεις θα δημιουργηθούν από το image partition που βρίσκεται στο σκληρό, οπότε δεν έχουν σχέση με ποια προγράμματα θα κρατήσεις ή οχι. δηλαδη εγω τωρα που έκανα τις απεγκαταστάσεις του office, mc affe, norton back up online και σήμερα λέω να κανω το update των win 7 και το sony update όλα αυτα δεν θα ειναι στα recovery dvd αλλα όταν χρειαστω να κανω recovery θα ειναι οπως τον παρελαβα δηλαδη με office, mc affe, norton back up online και χωρις το update των win 7 και το sony update?
panos2000gr Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 δηλαδη εγω τωρα που έκανα τις απεγκαταστάσεις του office, mc affe, norton back up online και σήμερα λέω να κανω το update των win 7 και το sony update όλα αυτα δεν θα ειναι στα recovery dvd αλλα όταν χρειαστω να κανω recovery θα ειναι οπως τον παρελαβα δηλαδη με office, mc affe, norton back up online και χωρις το update των win 7 και το sony update? Ναι τα recovery dvds θα σου επαναφέρουν τον υπολογιστή στην εργοστασιακή μορφή όπως ακριβώς τον αγόρασες (με macaffee, Norton, trial office κτλ). Αν θέλεις να πάρεις ένα Image με όλες τις αλλαγές που έχεις κάνει θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλο πρόγραμμα για backup. Ένα από τα δημοφιλέστερα, ευκολότερα και καλύτερα είναι το acronis true image. Με λίγο ψάξιμο θα το βρεις και σπασμένο.
bebis4 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2010 σε ευχαριστω. το εχω κανει σε αλλο λαπτοπ με το acronis αλλα τωρα το σκεφτομαι γιατι δεν εχω καποιο dvd με τους drivers του λαπτοπ ωστε μετα να τους εγκαταστησω και σκεφτομαι πως θα τους βρω. εχεις καμια ιδεα? μηπως αν μιλησω με τη sony μου στειλουν?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.