pika Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Καλημέρα παιδιά, Στον υπολογιστή που θα πάρω με ενδιαφέρει να συνδέω διάφορους σκληρούς. To e-Sata αξίζει τον κόπο ώστε να επιλέξω μητρική με κριτήριο αν το υποστηρίζει ή όχι; (έχω ήδη θήκη για εξ. σκληρό με usb 2.0/e-Sata) Μήπως απλά να συνδέω απευθείας τον γυμνό σκληρό σε sata να τελειώνω; Ακόμα βλέπω ότι βγήκαν μητρικές με usb 3.0. Να το έχω και αυτό σαν κριτήριο ή είναι ακόμα πολύ νωρίς και όταν εδραιωθεί απλά πάω και παίρνω μια PCI κάρτα και είμαι οκ; Ευχαριστώ
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Ε ζυγιζεις αν οντως σε ενδιαφερουν αυτα για να παρεις μητρικη που να τα υποστηριζει. Φυσικα υπαρχουν και οι εναλλακτικες λυσεις που ηδη ανεφερες. Ομως αν θες να σου προτεινουμε συγκεκριμενα μητρικη, πρεπει να μας πεις διαθεσιμο budget και με τι ακριβως hardware θα τη συνδεσεις
Apostolos83 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις "Στον υπολογιστή που θα πάρω με ενδιαφέρει να συνδέω διάφορους σκληρούς." Σαν να μας λες ότι έχεις 3-4-5-κλπ σκληρούς δίσκους, που αρνείσαι να αδειάσεις σε DVD-backup και διαβάζεις από εκεί τα αρχεία που χρειάζεσαι? (προσωπικά έχω συναντήσει πολλές φορές αυτήν την περίπτωση) Αν τυχαία ανήκεις σε αυτή την κατηγορία και δεν ψάχνεσαι να κάνεις καμία περίεργη συστοιχία raid τότε θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο εξωτερικό docking-station σαν αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650764 ή αυτό http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804980 τα οποία υποστηρίζουν και e-SATA. Το e-SATA μετράει σε μία μητρική καθώς σου δίνει ταχύτητες ανάγνωσης-εγγραφής αντίστοιχες με την εσωτερική σύνδεση SATA. (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Θα σε βολέψει αφάνταστα καθώς δεν θα χρειαστεί να φορτώσεις το σύστημά σου με επιπλέον φορτίο (που αντιστοιχεί και σε αγορά μεγαλύτερου τροφοδοτικού) και θα προσθαφαιρέτεις σκληρούς δίσκους κατα βούληση και μόνο με μερικά κλικ. Αν υποθετικά ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία λοιπόν η αγορά οποιασδήποτε μητρικής με e-SATA θα ήταν χρήσιμη αν όχι μονόδρομος. Όσο για την ύπαρξη USB3 καλοδεχούμενο εφόσον το αντέχει η τσέπη σου (οι συγκεκριμένες μητρικές ξεκινάνε απ'τα 80 ευρά) πάντως ήδη κυκλοφορούν απο flashakia μέχρι εξωτερικού σκληροίπου το υποστηρίζουν. Αν μας αναφέρεις δε και τον τύπο επεξεργαστή που προτείθεσαι να αποκτήσεις τότε θα πάρεις και συγκεκριμένες προτάσεις για μητρικές Ευχαριστώ για την υπομονή σας
irahara Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Βέβαια στα 80€ δεν βρίσκεις καθαρόαιμα usb3 αλλά κουτσουρεμένα δηλαδή δεν αποδίδουν πάντα σαν usb3 αλλά κάτω από προϋποθέσεις.
pika Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Apostolos83 καλή ιδέα το docking station. Εγώ αρχικά ήμουν για s775 αλλά ρώτησα εδώ και μου είπαν να πάω σε ΑΜ3 οπότε.. Βέβαια στα 80€ δεν βρίσκεις καθαρόαιμα usb3 αλλά κουτσουρεμένα δηλαδή δεν αποδίδουν πάντα σαν usb3 αλλά κάτω από προϋποθέσεις. Δηλαδή; Αυτή πως σου φαίνεται;
pika Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2010 Apostolos83 καλή ιδέα το docking station. Εγώ αρχικά ήμουν για s775 αλλά ρώτησα εδώ και μου είπαν να πάω σε ΑΜ3 οπότε.. Βέβαια στα 80€ δεν βρίσκεις καθαρόαιμα usb3 αλλά κουτσουρεμένα δηλαδή δεν αποδίδουν πάντα σαν usb3 αλλά κάτω από προϋποθέσεις. Δηλαδή; Αυτή πως σου φαίνεται;
benign Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Apostolos83 καλή ιδέα το docking station. Εγώ αρχικά ήμουν για s775 αλλά ρώτησα εδώ και μου είπαν να πάω σε ΑΜ3 οπότε.. Δηλαδή; Αυτή πως σου φαίνεται; Εχω ακουσει απο φιλους τα καλυτερα για την συγκεκριμενη.
benign Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Apostolos83 καλή ιδέα το docking station. Εγώ αρχικά ήμουν για s775 αλλά ρώτησα εδώ και μου είπαν να πάω σε ΑΜ3 οπότε.. Δηλαδή; Αυτή πως σου φαίνεται; Εχω ακουσει απο φιλους τα καλυτερα για την συγκεκριμενη.
irahara Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Βέβαια στα 80€ δεν βρίσκεις καθαρόαιμα usb3 αλλά κουτσουρεμένα δηλαδή δεν αποδίδουν πάντα σαν usb3 αλλά κάτω από προϋποθέσεις. Δηλαδή; Αυτή πως σου φαίνεται; Αυτή φαίνεται μια χαρά, αλλά βέβαια δεν είναι gigabyte ότι και αν σημαίνει αυτό.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Moderators Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Oι Asrock ειναι το ιδιο αξιοπιστες με τις Gigabyte, μη πω και περισσοτερο! Απλα δεν μπορουν να κανουν extreme overclocking, σιγα... Νομιζω πως ολες οι μητρικες για AM3 socket με το Ati 880 chipset υποστηριζουν 2 θυρες USB 3.0
aperiklis Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Δημοσ. 21 Μαΐου 2010 Ξερεί κανενας να μου προτείνει μια full sata III kai usb 3 mobo για intel, ακόμα και στα καταστηματα δεν μπορουν να μου πουν αν υποβιβάζει την pci-e απο 16 σε 8 καμια asus- gigabite???
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μια πολυ καλη λυση με το Η57 chipset . http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-H57M-USB3-s1156-H57-DDR3-GAH57MUB3-00-G.htm
ΠάρηςΓ Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Δημοσ. 24 Μαΐου 2010 Παντως εχω δει οτι οι Ιντελ ειναι πισω σε αυτο το θέμα.. Γιατι το chipset δεν υποστηρίζει native usb 3 κτλ ενώ των AMD υποστηρίζει το νέο 800 σειρά
cortaN@ Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Δημοσ. 30 Μαΐου 2010 Ξερεί κανενας να μου προτείνει μια full sata III kai usb 3 mobo για intel, ακόμα και στα καταστηματα δεν μπορουν να μου πουν αν υποβιβάζει την pci-e απο 16 σε 8 καμια asus- gigabite??? Πονεμένη ιστορία...κοίτα και την απάντησή μου εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=380985 Κοίτα για H57 chipset που είναι νεότερες υλοποιήσεις. ---------- Προσθήκη στις 06:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:36 ---------- Μια πολυ καλη λυση με το Η57 chipset .http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-H57M-USB3-s1156-H57-DDR3-GAH57MUB3-00-G.htm Αυτή η μητρική, αν δεν κάνω λάθος, όταν τρέχεις crossfire, τρέχει σε 4χ/4χ...καταστροφή... Το πρόβλημά της είναι πως η 2η pci-e θύρα είναι 4χ γενιάς 1.0. Κατά τα άλλα, είναι πολύ ποιοτική λύση και τρέχει true το usb 3.0 ---------- Προσθήκη στις 06:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:37 ---------- Κατά τα άλλα, είναι πολύ ποιοτική λύση και τρέχει true το usb 3.0
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.