cnagr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μόνο που η Apple δουλεύει με 3-4 στάνταρ συνθέσεις ενώ τα windows έχουν να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες περισσότερες πιθανές συνθέσεις. Δεν είναι το ίδιο νομίζω. Εν μέρη φταίει και ο χρήστης (εννοείται σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια) γιατί κανείς μας δεν ειδοποιεί την εταιρία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Συγκριτικά μπορεί να θεωρηθεί ότι η Apple είχε και έχει συνεχές feedback. Άσε που δεν το χρειάζεται γιατί το λειτουργικό της είναι κομμένο και ραμμένο για την συγκεκριμένη σύνθεση. Δοκίμασε να περάσεις MacOS σε μηχάνημα με AMD επεξεργαστή- γενικότερα εντελώς διαφορετική σύνθεση από τις κλασσικές - και πες μου μετά πόσα error σου πέταξε. edit: βέβαια και οι BSOD έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την εποχή που τα λειτουργικά της MS ήταν στην ουσία κέλυφος του dos. Αυτό νομίζω πρέπει επίσης να το ομολογήσουμε.
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μόνο που η Apple δουλεύει με 3-4 στάνταρ συνθέσεις ενώ τα windows έχουν να αντιμετωπίσουν εκατοντάδες περισσότερες πιθανές συνθέσεις. Δεν είναι το ίδιο νομίζω. Εν μέρη φταίει και ο χρήστης (εννοείται σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια) γιατί κανείς μας δεν ειδοποιεί την εταιρία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Συγκριτικά μπορεί να θεωρηθεί ότι η Apple είχε και έχει συνεχές feedback. Άσε που δεν το χρειάζεται γιατί το λειτουργικό της είναι κομμένο και ραμμένο για την συγκεκριμένη σύνθεση. Δοκίμασε να περάσεις MacOS σε μηχάνημα με AMD επεξεργαστή- γενικότερα εντελώς διαφορετική σύνθεση από τις κλασσικές - και πες μου μετά πόσα error σου πέταξε. edit: βέβαια και οι BSOD έχουν μειωθεί σημαντικά σε σχέση με την εποχή που τα λειτουργικά της MS ήταν στην ουσία κέλυφος του dos. Αυτό νομίζω πρέπει επίσης να το ομολογήσουμε. Πέστα χρυσόστομε !! Ήδη κι εγώ ανάφερα ότι το mac os τρέχει σε συγκεκριμένο hardware. Aυτό περιορίζει κατά πολύ τα προβλήματα. Ας το έβαζαν σε τόσα διαφορετικά pc από τόσους κατασκευαστές και θα βλέπαμε τι σταθερό που είναι... Όσο για την υπερτιμολόγηση της apple ούτε λόγος....Χίλιες φορές καλύτερα τα σπασμένα windows με τα όποια - πλέον λίγα και σποραδικά προβλήματά τους - παρά οι εντελώς απαράδεκτες αγοραστικές πρακτικές της apple. Εξάλλου τα win 7 συναγωνίζονται το mac os στα ίσια και όσοι είναι ειλικρινείς το παραδέχονται όπως χρήστης πιο πάνω.
i love rock Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 win 7 συναγωνίζονται το mac os Δεν θα το έλεγα ....Ακόμα κάνουμε defrag κατά τα άλλα συναγωνίζονται .....Δηλαδή σε ποιό σημείο για να καταλάβω .Όσο για τα feedback που είναι αυτό που έχει η MS και μην μου πεις τα forum γιατί εκεί μέσα δεν μπορούν να σου δώσουν μια βοήθεια της προκοπής .Απλά σου λένε περίμενε το sp1 και μετά κάνουν τους Αλέκους .Πάνε δες σε κανένα forum της MS και μετά έλα να μου πεις σε πόσα εκατομμύρια προβλήματα βρήκαν λύση
cnagr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τί να σου πω... Όσες φορές είχα πρόβλημα χρησιμοποίησα την Technet database και συνήθως έβρισκα λύση. Δεν έβρισκα λύση σε πράγματα τα οποία τα windows δεν μπορούσαν να τα κάνουν ούτως ή άλλως. Αλλά πώς νομίζεις ότι εκδίδεται το SP; Νομίζεις ότι μπορούν να γνωρίζουν εκ των προτέρων όλα τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει το λειτουργικό. Απλώς κάποιοι αναφέρουν το πρόβλημα και πιθανολογώ ότι αν το ίδιο πρόβλημα παρουσιαστεί κάποιες εκατοντάδες φορές το επιλύουν. Αν κάνω αναφορά μόνο εγώ τότε πιθανόν να ήταν τυχηματικό το σφάλμα και όχι κατ΄ ανάγκην πρόβλημα του λογισμικού.
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 win 7 συναγωνίζονται το mac os Δεν θα το έλεγα ....Ακόμα κάνουμε defrag κατά τα άλλα συναγωνίζονται .....Δηλαδή σε ποιό σημείο για να καταλάβω. Εσύ μπορεί να εθελοτυφλείς κακόπιστα και να μην το λες. Όμως πχ. αυτός εδώ που είναι ειλικρινής το λέει : Μπορει αυτο που θα πω να τρομαζει μερικους( εμενα περισσοτερο ) και να αλλαξει μερικα πραγματα που εχω πει παλιοτερα,αλλα εδω και μερικες μερες που χρησιμοποιω τα windows 7 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις τους.Τωρα πια μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω τα windows 7 με το mac os x ( ισως και το linux ) και να δω ποιο υπερισχυει. Μαλλον για εμενα λογω "δραστηριοτητων" παραμενει ( και οχι για πολυ οπως δειχνουν τα πραγματα..) πανω απο ολα το os x. Όσο για τα feedback που είναι αυτό που έχει η MS και μην μου πεις τα forum γιατί εκεί μέσα δεν μπορούν να σου δώσουν μια βοήθεια της προκοπής. Απλά σου λένε περίμενε το sp1 και μετά κάνουν τους Αλέκους. Πάνε δες σε κανένα forum της MS και μετά έλα να μου πεις σε πόσα εκατομμύρια προβλήματα βρήκαν λύση. Εγώ προσωπικά δεν είχα σχεδόν ποτέ πρόβλημα με τα windows και όταν είχα ήταν από δικό μου σφάλμα. Αλλά παραβλέπεις και ότι ειπώθηκε παραπάνω : 1) Η ποικιλία των pc είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από τις 3-4 συνθέσεις στα mac. Αν το mac os μπει σε όμοια ποικιλία συνθέσεων θα δεις τι σταθερό που θα είναι... 2) Οι αγοραστικές πρακτικές της apple είναι εντελώς απαράδεκτες - πολύ χειρότερες από της MS και από ανέκαθεν. Χίλιες φορές καλύτερα να περιμένω το SP1 παρά να με εκμεταλεύεται οικονομικά όπως η apple. Kαι τελικά με συμφέρει έτσι. Αν δε με συνέφερε θα το γύριζα σε mac ή linux. 3) Oι χρήστες στα pc έχουν τάση να πειραματίζονται πολύ περισσότερο από ότι στα mac για διάφορους λόγους. Αυτό αποτελεί συχνά αιτία να γίνονται ζημιές λόγω άγνοιας. Δώσε μου ένα mac να παίξω μια εβδομάδα και θα δεις πώς θα στο κάνω... 4) Τα προβλήματα με τα 7 είναι ελάχιστα και αυτό το παραδέχονται όσοι δεν είναι φανατικοί και κακόπιστοι. Και σε κάθε έκδοση θα είναι πλέον όλο και λιγότερα. 5) Όσοι δουλεύουν χωρίς να πειράζουν δεν έχουν προβλήματα - τουλάχιστον σοβαρά ή/και συνεχή. Και προσωπικά πάντα βρήκα λύση από τα forum τις ελάχιστες φορές που είχα πρόβλημα στα windows.
Bandura Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καταρχην συμφωνω πληρως με τους 5 λογους που ειπωθηκαν και συμπληρωνω στον 3ο, οτι πειραματιζονται στα win (ειδικα στα σπασμενα) γιατι αν γινει κατι, το πολυ πολυ να κανουν ενα reinstall και να χασουν 2 ωρες, ενω για τον mac τα σκασανε χοντρα, και το σκεφτοντε, κι αν γινει καμμια πατατα... θα πληρωσουν κι αλλα στο service, ενω το linux δεν το πολυγνωριζει ο μεσος χρηστης και το φοβαται. Πιστευω οτι δεν συμφερει ουτε τη microsoft, αλλα ουτε και τις εταιρειες που ζουνε απο αυτην να κλειδωσει τα windows. Λογικα θα μπορουσε πολυ ευκολα να το κανει... με το update σε μια σπασμενη εκδοση, ελεγχεται το κλειδι, αν εχουν το ιδιο οσοι το κατεβασαν απο torrent, θα χτυπαγαν εφτα καμπανακια κι ενα καρο φωτορυθμικα στη microsoft κι αμεσως θα κλειδωνε το pc... και θα σου εβγαζε μια ωραια μπλε οθονη και θα ελεγε... buy me (insert coin to continue) Κι αν συνεβαινε αυτο, ποιος θα εχανε ενα μεριδιο της αγορας? Η microsoft, μαζι με ολες τις εταιρειες, γιατι οι περισσοτερες εταιρεις λογισμικου, στην microsoft στηριζονται, ειδικα αυτες με τα antivirus και τα παιχνιδια, αφου τα αλλα os, τα πρωτα δεν τα χρειαζονται (μεχρι στιγμης τουλαχιστον) και τα περισσοτερα παιχνιδια απαιτουν windows. Το οτι πληρωνεις αδρα για να παρεις εναν mac, αυτο εχει να κανει με τον εκαστοτε αγοραστη, πιστευω οτι πλεον υπαρχουν τα αντιστοιχα προγραμματα να κανει καποιος την ιδια δουλεια και στα windows, παλια ελεγες οι γραφιστες το θελουν, πιστευω οτι σημερα θα εχουν βγει αντιστοιχα προγραμματα για windows (διορθωστε με αν κανω λαθος), μην χανει μεριδιο αγορας η microsoft, λογικο... Eπισης πιστευω οτι καποιος χρηστης που παιρνει mac για να εχει σιγουρο το κεφαλι του οτι δεν θα του βγαλει προβληματα ο υπολογιστης, δεν νομιζω οτι στεκει, γιατι με τα ιδια λεφτα παιρνει ενα μηχανημα πολυ ανωτερο, πιο ευελικτο απο πλευρας εφαρμογων/παιχνιδιων και με συν 100 ευρω, παιρνει και τα win 7 και τελειωσε... απλα το κανει για να ξεχωριζει... εχω mac... επισης η αντικατασταση ενος hardware σε ενα pc, ειναι πολυ πιο ευκολη...απλα παιρνεις καινουριο ή σε καλυπτει η εγγυηση, ενω στο mac, πηγαινε το πισω, κτλ κτλ ενω στο pc το κανεις μονος σου, παιρνεις κι αυτο που θελεις και ξεμπερδευεις. Επισης, το οτι η microsoft μαζι με τις υπολοιπες εταιρεις, ειδικα antivirus, καταφεραν να ειναι προεγκατεστημενες η πρωτη με ολοκληρο λογισμικο και οι αλλες με trial versions, πιστευω οτι ειναι κερδοφορο, γιατι δεν μπορει, εστω κι ενα μικρο ποσοστο θα το παιρνουν, δεν μπορει δηλαδη η microsoft να μην παιρνει τιποτα και να διαθετει τσαμπα το λογισμικο της. Οι trial versions, μπορει να αγοραστουν, μπορει οχι απο τον χρηστη, αλλα σιγουρα ειναι καλη διαφιμιστικη καμπανια. Αν λοιπον τα κλειδωσουν, ευλογα οι χρηστες μπορει να πανε αλλου, οι εχοντες ηδη pc σε linux (πλεον εχει γινει user friendly), οι υποψηφιοι αγοραστες σε mac ή linux, ποιος χανει λοιπον? Οσων αφορα εμας τους Ελληναρες... οτι μπορουμε να βρουμε σε κατασταση free ή προσφορα, τρεχουμε να το παρουμε, κι ας μη μας χρειαζεται πραγματικα...(παντως αυτην την περιδιο πρεπει να μας συγχωρουνε, εχουμε την κριση...χεχε)
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Πιστευω οτι δεν συμφερει ουτε τη microsoft, αλλα ουτε και τις εταιρειες που ζουνε απο αυτην να κλειδωσει τα windows. Λογικα θα μπορουσε πολυ ευκολα να το κανει... με το update σε μια σπασμενη εκδοση, ελεγχετε το κλειδι, αν εχουν το ιδιο οσοι το κατεβασαν απο torrent, θα χτυπαγαν εφτα καμπανακια κι ενα καρο φωτορυθμικα στη microsoft κι αμεσως θα κλειδωνε το pc... και θα σου εβγαζε μια ωραια μπλε οθονη και θα ελεγε... buy me (insert coin to continue) Κι αν συνεβαινε αυτο, ποιος θα εχανε ενα μεριδιο της αγορας? Η microsoft, μαζι με ολες τις εταιρειες, γιατι οι περισσοτερες εταιρεις λογισμικου, στην microsoft στηριζονται, ειδικα αυτες με τα antivirus και τα παιχνιδια, αφου τα αλλα os, τα πρωτα δεν τα χρειαζονται (μεχρι στιγμης τουλαχιστον) και τα περισσοτερα παιχνιδια απαιτουν windows. Το οτι πληρωνεις αδρα για να παρεις εναν mac, αυτο εχει να κανει με τον εκαστοτε αγοραστη, πιστευω οτι πλεον υπαρχουν τα αντιστοιχα προγραμματα να κανει καποιος την ιδια δουλεια και στα windows, παλια ελεγες οι γραφιστες το θελουν, πιστευω οτι σημερα θα εχουν βγει αντιστοιχα προγραμματα για windows (διορθωστε με αν κανω λαθος), μην χανει μεριδιο αγορας η microsoft, λογικο... Eπισης πιστευω οτι καποιος χρηστης που παιρνει mac για να εχει σιγουρο το κεφαλι του οτι δεν θα του βγαλει προβληματα ο υπολογιστης, δεν νομιζω οτι στεκει, γιατι με τα ιδια λεφτα παιρνει ενα μηχανημα πολυ ανωτερο, πιο ευελικτο απο πλευρα εφαρμογων/παιχνιδιων και με συν 100 ευρω, παιρνει και τα win 7 και τελειωσε... απλα το κανει για να ξεχωριζει... εχω mac... επισης η αντικατασταση ενος hardware σε ενα pc, ειναι πολυ πιο ευκολη...απλα παιρνεις καινουριο ή σε καλυπτει η εγγυηση, ενω στο mac, πηγαινε το πισω, κτλ κτλ ενω στο pc το κανεις μονος σου, παιρνεις κι αυτο που θελεις και ξεμπερδευεις. Επισης, το οτι η microsoft μαζι με τις υπολοιπες εταιρεις, ειδικα antivirus, καταφεραν να ειναι προεγκατεστημενες η πρωτη με ολοκληρο λογισμικο και οι αλλες με trial versions, πιστευω οτι ειναι τεραστιο βημα, γιατι δεν μπορει, εστω κι ενα μικρο ποσοστο θα το παιρνουν, δεν μπορει δηλαδη η microsoft να μην παιρνει τιποτα και να διαθετει τσαμπα το λογισμικο της. Οι trial versions, μπορει να αγοραστουν, μπορει οχι απο τον χρηστη, αλλα σιγουρα ειναι καλη διαφιμιστικη καμπανια. Αν λοιπον τα κλειδωσουν, ευλογα οι χρηστες μπορει να πανε αλλου, οι εχοντες ηδη pc σε linux (πλεον εχει γινει user friendly), οι υποψηφιο αγοραστες σε mac ή linux, ποιος χανει λοιπον? Συμφωνώ με όλα. Η αγορά ενός mac είναι τελείως ασύμφορη. Όσο για το επαγγελματικό λογισμικό το ανάποδο συμβαίνει - ειδικά σήμερα. Πχ. τα πιο πολλά προγράμματα για μηχανικούς που κυκλοφορούν στην πιάτσα (ειδικά από ελληνικές εταιρίες) και είναι "εκ των ων ουκ άνευ" για να κάνεις δουλειά δεν υπάρχουν για mac επειδή ακριβώς τα mac είναι ασύμφορα για επαγγελματική χρήση - τουλάχιστον για μηχανικούς - και δεν πουλάνε οπότε δεν αξίζει και το κόστος ανάπτυξης. (Και οι μηχανικοί είναι δεκάδες χιλιάδες, ασύγκριτα περίσσότεροι από γραφίστες και animators και κάνουν σαφώς κρισιμότερης φύσης δουλειά.)
i love rock Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ωραία ....εγώ θα σας βρω ένα πρόβλημα που το έχουν πολλά άτομα στα win 7 και ακόμα κανείς δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι bug.Όταν πας να κάνεις ασφαλή κατάργηση σε έναν εξωτερικό δίσκο δεν παρκάρει τον δίσκο για να σβήσει όπως έκαναν στα xp , αλλά ο δίσκος συνεχίζει και δουλεύει .Αν βρείτε λύση να μου τρυπήσετε την μύτη
tritonas00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ωραία ....εγώ θα σας βρω ένα πρόβλημα που το έχουν πολλά άτομα στα win 7 και ακόμα κανείς δεν έχει παραδεχτεί ότι είναι bug.Όταν πας να κάνεις ασφαλή κατάργηση σε έναν εξωτερικό δίσκο δεν παρκάρει τον δίσκο για να σβήσει όπως έκαναν στα xp , αλλά ο δίσκος συνεχίζει και δουλεύει .Αν βρείτε λύση να μου τρυπήσετε την μύτη ουτε στα xp μου τον εκλεινε ουτε στα 7 ουτε στο linux!ΕΛΕΟΣ!!Η "ασφαλης καταργηση" κανει unmount ,δεν κλεινει την συσκευη! Ατελειωτη μπουρδολογια σε αυτο το topic... Κυριε @Gio!Ας κανουμε μια αποτιμηση του τι μαθαμε μεχρι εδω: 1.Αυθεντικως ενεργοποιημενα windows εχουν καλυτερες επιδοσεις απο τα ενεργοποιημενα με μη νομιμο κατα microsoft τροπο.(εστω και αν δεν υπαρχει ουτε προκειται να υπαρξει ποτε benchmark που να το αποδειξει) 2.Το GNU/Linux το δημιουργησε ο Linus Torvalds :lol::lol::lol::lol:(E οχι αυτο κυριε @Gio δεν το ηξερες!!Οσο ζεις μαθαινεις!Και ας το χρησιμοποιεις καιρο) 3.Kernel=OS 4. Το umount-unmount-ασφαλης καταργηση θα επρεπε να κλεινει την συσκευη αντι να κανει unmount το file system της..bug!Αυτοι που το εφτιαξαν ετσι πρεπει να τιμωρηθουν παραδειγματικα! Oπως καταλαβενετε Κυριε @Gio οι γνωσεις σας εμπλουτιστηκαν κατα πολυ απο χθες! βρε cnagr διαβασε και λιγο πριν βγεις να μας κανεις μαθηματα για το τι ειναι kernel και ποιος δημιουργησε το "linux" οπως λες.Σε λιγο θα μας πεις οτι πρωτα δημιουργηθηκε ο πυρηνας (του Torvalds) και μετα δημιουργηθηκαν ολα εκεινα που απαρτιζουν και υλοποιουν το gnu!:lol:Επισης δεν ειμαι gamer αλλα χρησιμοποιω το pc κυριως για την δουλεια μου(audio παραγωγη και video επεξεργασια)Για να σε προλαβω το λεω... Κριμα ,και μας διαβαζει και κοσμος..
i love rock Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ουτε στα xp μου τον εκλεινε ουτε στα 7 ουτε στο linux!ΕΛΕΟΣ!!Η "ασφαλης καταργηση" κανει unmount ,δεν κλεινει την συσκευη! .. Τότε κάποιο πρόβλημα θα έχει το pc σου η οι σκληροί σου θα είναι πολύ παλαιοί .Δεν γίνεται να το έχω δοκιμάσει με 4 εξωτερικούς σε πάρα πολλά xp μηχανάκια και όλους να τους πάρκαρε κανονικά αλλά και να τους έκλεινε .Και δεν είμαι ο μόνος .Ο δίσκος στα xp στην ασφαλή κατάργηση παρκάρει και σε συνέχεια σβήνει τον εξωτερικό δίσκο (δεν λειτουργεί) .Ο δίσκος στα 7 κάνει το αντίθετο
V.I.Smirnov Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Εγώ αμέτρητες φορές έχω κάνει κατάργηση τον τον δίσκο και κλείνει κανονικά. Σε ελάχιστες περιπτώσεις που δεν τον έκλεινε ήταν από υπολείματα κάποιου προγράμματος στη μνήμη που έτρεχε από εκεί. Και τότε απλώς τράβηξα το καλώδιο και αυτό ήταν ! Που είναι το πρόβλημα ; Απλώς να αναθεματίσουμε τα windows και να δικαιολογήσουμε στον εαυτό μας τα τόσα παραπάνω λεφτά για να πάρουμε mac !!!
i love rock Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ είναι ...δεν το λέω μόνο εγώ ...Τα xp πάρκαραν τον εξωτερικό δίσκο , κάτι που τα windows 7 δεν μπορούν να κάνουν
tritonas00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 παιζει να εχω παλιους σκληρους αλλα εχω δοκιμασει και στο dekstop με ενα σωρο flashakia και εξωτερικους,και στα laptop και παντα κανει..απλως unmount!Δεν τα εκλεινε κιολας!Και δεν ειναι bug αυτο..η δουλεια του ειναι να κανει unmount το file system και αυτο κανει!
tritonas00 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 To οτι δεν σου κλεινει την συσκευη τελειως δεν σημαινει οτι δεν εχει κανει το unmount.Οπως σου λεει και αυτο που παρεθεσες.."μπορει να ακουσετε την συκευη να τιθεται εκτος λειτουργιας" Το bug που ειναι δεν καταλαβαινω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.