Προς το περιεχόμενο

KB971033 update

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Smirnov το δικό μου ερώτημα είναι "από ποιόν είναι δοκιμασμένα ότι τρέχουν σωστά;". Από αυτόν που τα μοιράζει στα torrent? Εγώ που είμαι ας πούμε ο αποδέκτης του σπασμένου πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι κάνει τα πάντα σωστά a priori? Με το νόμιμο λογισμικό μου το εγγυάται η εταιρία παραγωγής. Με το σπασμένο ποιος;

Εκείνο που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να είναι ταυτόσημα με τα πρωτότυπα στην εγκατάσταση και στις δυνατότητες.

Αυτό μπορεί να το ελέγξει ο hacker/πειρατής που τα δίνει.

Πχ. παίρνω το Μathematica σπασμένο. Ή το office. Ή το autocad. Ή το Nero. Ή...

Άπαξ και εγκατασταθεί και δεν του λείπει κάτι, είναι όπως το πρωτότυπο.

Και το βάζω όσες φορές θέλω όπου θέλω. Ούτε άδειες χρήσεις ούτε τίποτε...

Πραγματική "χρησηκτησία" με όλη τη σημασία της λέξης.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πόσο μπορείς λοιπόν να εμπιστευτείς τον hacker που τα δίνει; Αν είναι ο κολλητός σου να πάω πάσο αλλά αυτοί που τα δίνουν στα torrent πόσο μπορείς να τους εμπιστευτείς; Γιατί για παράδειγμα να μην ενσωματώσει και κακόβουλο κώδικα (φρασεολογία αλα Microsoft) για να χρησιμοποιήσει το pc σου ως σκάφος για τις διάφορες εξορμήσεις του στο internet? Αυτό δεν είναι αναγκαστικό να το κάνει με το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό αλλά με το σπαστήρι που συνήθως συνοδεύει τα πειρατικά. Ταυτόχρονα χτυπάει το antivirus κάνεις αναφορά στο torrent site και η συνήθης απάντηση είναι "false alarm".

Δημοσ.
Πόσο μπορείς λοιπόν να εμπιστευτείς τον hacker που τα δίνει; Αν είναι ο κολλητός σου να πάω πάσο αλλά αυτοί που τα δίνουν στα torrent πόσο μπορείς να τους εμπιστευτείς; Γιατί για παράδειγμα να μην ενσωματώσει και κακόβουλο κώδικα (φρασεολογία αλα Microsoft) για να χρησιμοποιήσει το pc σου ως σκάφος για τις διάφορες εξορμήσεις του στο internet? Αυτό δεν είναι αναγκαστικό να το κάνει με το πρόγραμμα αυτό καθ' αυτό αλλά με το σπαστήρι που συνήθως συνοδεύει τα πειρατικά. Ταυτόχρονα χτυπάει το antivirus κάνεις αναφορά στο torrent site και η συνήθης απάντηση είναι "false alarm".

Αυτός που μου πουλάει το σπασμένο 6 ευρώ το έχει δοκιμάσει ο ίδιος ότι εγκαθίσταται και δουλεύει σωστά.

Όσο για το "false alarm", ναι μου έχει τύχει δυο φορές σε torrent. Στην μία δεν το έβαλα, στην άλλη κατέβασα από αλλού.

Και αν το αγόραζα από πειρατή ούτε δέκα ευρώ θα κόστιζε.

Μικρό το κακό μπροστά στο οικονομικό μου όφελος.

Δημοσ.

Τέλος πάντων. Στην τελική ο καθείς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Ακόμα και αυτά τα 6 ευρώ εμένα μου φαίνονται κάπως. Δίνεις 6 ευρώ σε αυτόν που έσπασε το πρόγραμμα και μένουν απλήρωτοι αυτοί που το δημιούργησαν. Σκέψου πχ να κάνεις μια μελέτη και να την πάρει ο άλλος και να την πουλάει για 6 ευρώ. Χωρίς φυσικά να σου αποδίδει τίποτα. Επειδή μπαίνουμε σε παιχνίδια ηθικής ας το αφήσουμε εδώ.

Δημοσ.
Τέλος πάντων. Στην τελική ο καθείς είναι υπεύθυνος για τις επιλογές του. Ακόμα και αυτά τα 6 ευρώ εμένα μου φαίνονται κάπως. Δίνεις 6 ευρώ σε αυτόν που έσπασε το πρόγραμμα και μένουν απλήρωτοι αυτοί που το δημιούργησαν. Σκέψου πχ να κάνεις μια μελέτη και να την πάρει ο άλλος και να την πουλάει για 6 ευρώ. Χωρίς φυσικά να σου αποδίδει τίποτα. Επειδή μπαίνουμε σε παιχνίδια ηθικής ας το αφήσουμε εδώ.

Eίναι προφανής η απάντηση.

Δεν φτωχαίνουν από εμένα οι εταιρίες που παράγουν τέτοιο λογισμικό.

Εγώ φτωχαίνω αν τις πληρώνω.

Όσο για την μελέτη που λες, δεν είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Καταλήξαμε πάλι στο ότι παρανομούμε επειδή μπορούμε, γουστάρουμε και δεν υπάρχουν κυρώσεις. Όπως δε θα πληρώσω τα windows της μεγάλης Microsoft, έτσι δε θα πληρώσω και το X λογισμικό του οποιουδήποτε μικρότερου. Αν κλείσει, δε μας πειράζει, θα ζήσουμε.

Και ναι είμαστε κάπως offtopic :P

Δημοσ.

Λοιπόν διάβασα τις απόψεις σας και με μερικά άτομα δεν συμφωνώ καθόλου .

Έχουμε και λέμε .Κατά την γνώμη μου πάντα ε

1.Τα αυθεντικά με τα πειρατικά (όταν είναι από καλή πηγή ) δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά .Τα updates μπορείς να τα κάνεις και στα δύο.

2.Τα λάθη που μπορεί να έχει η πειρατική έκδοση τα ίδια θα έχει και το γνήσιο.

3.Δεν συμφέρει την MS να εμποδίσει τα πειρατικά γιατί θα χάσει πελάτες .(Φαντάζεστε να βάζανε όλοι linux πχ ubuntu; Θα έχανε τεράστιο μερίδιο .Το να βγαίνουν συνέχεια λειτουργικά τα οποία να έχουν χιλιάδες bug χωρίς να διορθώνονται και να πρέπει να τα πληρώσεις ε δεν είναι και ότι καλύτερο ...

Πιστεύω να συμφωνήσετε .

Δημοσ.
Όπως δε θα πληρώσω τα windows της μεγάλης Microsoft, έτσι δε θα πληρώσω και το X λογισμικό του οποιουδήποτε μικρότερου. Αν κλείσει, δε μας πειράζει, θα ζήσουμε.

Και ναι είμαστε κάπως offtopic :P

Εγώ έγραψα "εταιρίες που παράγουν τέτοιο λογισμικό δεν θα φτωχύνουν."

Ποιές είναι αυτές ; Πολυεθνικοί κολοσσοί.

Και τα παραδείγματα σπασμένου λογισμικού που ανάφερα ήταν από τέτοιες.

Όσο για το λογισμικό μικρότερων εταιριών, ε, ναι, αν κλεισουν δεν μας πειράζει, θα ζήσουμε.

Εξάλλου το λογισμικό που γίνεται κατά παραγγελία σε μικρές εταιρίες το πληρώνουμε πάντα.

Όσο για την πολιτική της MS έναντι της πειρατείας, είναι γνωστό ότι για πολλά χρόνια την παράβλεπε διότι είχε καταλάβει πόσο ωφελούνταν και η ίδια μαζί με τους χρήστες.

Ο ίδιος ο Bill Gates είχε πει κάποτε "αν είναι να αντιγράψουν ένα πρόγραμμα, ας αντιγράψουν το δικό μας"...

Δημοσ.
Εγώ έγραψα "εταιρίες που παράγουν τέτοιο λογισμικό δεν θα φτωχύνουν."

Ποιές είναι αυτές ; Πολυεθνικοί κολοσσοί.

Και τα παραδείγματα σπασμένου λογισμικού που ανάφερα ήταν από τέτοιες.

Όσο για το λογισμικό μικρότερων εταιριών, ε, ναι, αν κλεισουν δεν μας πειράζει, θα ζήσουμε.

[...]

Δεν ξέρω πόσο θετικό θα ναι να καταλήξουμε να υπάρχουν μόνο 3-4-10 «μεγάλοι», μιας και οι υπόλοιποι δε θα μπορούν να επιβιώσουν ακολουθώντας μια τέτοια ιδεολογία.

Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το ηθικό κομμάτι του θέματος.

Δημοσ.
Δεν ξέρω πόσο θετικό θα ναι να καταλήξουμε να υπάρχουν μόνο 3-4-10 «μεγάλοι», μιας και οι υπόλοιποι δε θα μπορούν να επιβιώσουν ακολουθώντας μια τέτοια ιδεολογία.

Ακόμα κι αν αφήσουμε στην άκρη το ηθικό κομμάτι του θέματος.

Λογισμικό που απαιτείται για σοβαρή δουλειά μπορούν να το παράγουν μόνον οι μεγάλες εταιρίες διότι μόνον αυτές έχουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία.

Ποιά μικρή εταιρία μπορεί να γράψει ένα πρόγραμμα πχ. σαν το Mathematica ;

Ή σαν το SolidWorks ;

Οι μικρές εταιρίες (και το ελεύθερο λογισμικό) δεν μπορούν καν να ονειρευτούν να φτιάξουν προγράμματα τέτοιου διαμετρήματος.

Από αυτή την άποψη, η ύπαρξη μικρών εταιριών είναι εντελώς αδιάφορη.

Το θέμα είναι τι γίνεται για λογισμικό που αφορά πιο μικρές καθημερινές ανάγκες των χρηστών.

Ή για λογισμικό κατά παραγγελία.

Εδώ παίζουν οι μικρές εταιρίες.

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες αλλά είναι λίγο άσχετο απ αυτό που θέλω να πω εγώ. Δε διαχώρισα το software σε «σοβαρό» κι «ερασιτεχνικό».

Το όλο point μου είναι ότι έχοντας αυτό το σκεπτικό όλοι μας, (έστω ότι) θα μείνουμε με ελάχιστες εταιρίες παραγωγής λογισμικού. Και δεν δημιουργείται απ αυτές όλο το αξιόλογο software που χρησιμοποιούμε σήμερα.

πχ το Χ super φοβερό pc game (για μένα) έχει για developers ένα group ατόμων που ζουν μόνο απ αυτό. Αν δεν πουλήσει (για την ακρίβεια αν δεν τ αγοράσουμε), δε θα δω sequel ποτέ (εντάξει κι αυτοί θα μείνουν άνεργοι αλλά πρόβλημά τους).

Δημοσ.

*Τα windows home δεν στοιχίζουν παραπάνω από 4 διαφορετικά παιχνίδια της μεσαίας κατηγορίας.

Γιατί είπε κανείς πως αγοράζουμε παιχνίδια;;;

Δημοσ.
Γιατί είπε κανείς πως αγοράζουμε παιχνίδια;;;

πέστα ντε !!!

(Χμ...αυτό ισχύει είτε αν εννοείς ότι τα παίρνουμε τσάμπα-σπασμένα είτε αν εννοείς ότι δεν παίζουμε καθόλου.)

Καταλαβαίνω τι λες αλλά είναι λίγο άσχετο απ αυτό που θέλω να πω εγώ. Δε διαχώρισα το software σε «σοβαρό» κι «ερασιτεχνικό».

Το όλο point μου είναι ότι έχοντας αυτό το σκεπτικό όλοι μας, (έστω ότι) θα μείνουμε με ελάχιστες εταιρίες παραγωγής λογισμικού. Και δεν δημιουργείται απ αυτές όλο το αξιόλογο software που χρησιμοποιούμε σήμερα.

πχ το Χ super φοβερό pc game (για μένα) έχει για developers ένα group ατόμων που ζουν μόνο απ αυτό. Αν δεν πουλήσει (για την ακρίβεια αν δεν τ αγοράσουμε), δε θα δω sequel ποτέ (εντάξει κι αυτοί θα μείνουν άνεργοι αλλά πρόβλημά τους).

Ούτε εγώ έκανα τέτοιο διαχωρισμό.

Και έγραψα καθαρά ότι για μικρότερες καθημερινές ανάγκες των χρηστών παίζουν οι μικρές εταιρίες.

Όπως και για λογισμικό κατά παραγγελία.

Αυτές αν χρεώνουν λογικά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε.

Πχ. ως ερασιτέχνης-ιδιώτης δεν θα πάρω ένα ηλεκτρονικό λεξικό που κάνει 50 ευρώ.

Θα το πάρω αν κοστίζει 15. Αλλιώς θα βάλω ένα σπασμένο.

Κρίνω οτι το επιπλέον κόστος δεν αξίζει την ποιότητα του προϊόντος ή την χρήση που θα του κάνω.

Ή ένα πρόγραμμα που κάνει γραφικές παραστάσεις και θα το χρησιμοποιήσω σποραδικά γιατί να το πληρώσω χρυσάφι ;

Ενώ το σπασμένο μου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσω για όσο ακριβώς το χρησιμοποιήσω.

H φτήνια τρώει τον παρά.....

Δημοσ.
Από τι ακριβώς μας έχουν σώσει; Από τα 130 ευρώ που κάνει το λειτουργικό; Όταν την ίδια στιγμή οι μισοί είτε είναι στην στενή είτε δουλεύουν για τις εταιρίες που κάποτε πολεμούσαν (στο america τουλάχιστον). Βασικά θα γίνω ακόμα πιο εριστικός και θα πω ότι το πρόβλημα δεν το δημιουργεί η Microsoft, με τα κενά των windows, αλλά το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Ένα κοινό που στην πλειοψηφία του θεωρεί ότι ξέρει από υπολογιστές επειδή φτιάχνει γραφήματα στο Excel ή άντε και καμία Access (για να μην μιλήσω για διάφορους "τεχνικούς" που επιμένουν να δουλεύουν τους SATA σαν IDE πχ). Αν δεν υπήρχαν τα windows πιθανώς να μην ήταν τόσο ευρέως διαδομένη η χρήση υπολογιστών. Παράδειγμα: το unix/linux δεν ήταν και τόσο user friendly για πολλά χρόνια. Υπήρχε βέβαια το MacOS αλλά τα μηχανάκια της Apple ήταν μια ζωή πανάκριβα. Οπότε κατ' ουσίαν η MS κατάφερε να κάνει προσιτό τον υπολογιστή σε άτομα διαφορετικής εντελώς προέλευσης. Ακόμα και ο πατέρας μου μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή για απλές εργασίες. Αυτός βέβαια ο ανταγωνισμός ήταν που ανάγκασε και το Linux να προχωρήσει σε πιο userfriendly λύσεις. Πάω μάλιστα και στοίχημα ότι οι πλείστοι από εδώ μέσα τρέχετε ubuntu/mint/suse αλλά ελάχιστοι έχετε έρθει σε επαφή με το slackware το οποίο εξακολουθεί να παραμένει αρκετά πιστό στις πρώτες του εκδόσεις. Κάποτε δεν υπήρχε το KDE όπως είναι σήμερα. Κάποτε ούτε που σκεφτόμασταν να τρέξουμε X-server. Μόνο σε κάτι Sun/SGI μηχανήματα που έτρεχαν παραθυρικό περιβάλλον ούτως ή άλλως βλέπαμε παράθυρα. Αλλά μιλάμε και πάλι για μηχανήματα αξίας άνω των 5.000.000 δραχμών τότε.

Και το βιογραφικό από το linux.org -> http://www.linux.org/info/linus.html

για τις Μπλε οθόνες bsod που ακόμα δεν μπορούν να τις διορθώσουν ποιος φταίει ο χρήστης ;;;;;; Ε δεν νομίζω ....Έλεος ...Ακόμα προβλήματα χρόνων δεν μπορούν να λύσουν .Το θέμα για την τιμή είναι τι προσφέρεις .Για παράδειγμα αν προσφέρεις ένα λειτουργικό με πολλά πολλά λάθη και ζητάς πολλά ε είναι βλακεία .Αν δίνεις αξιοπιστία και σταθερότητα λογικό είναι να είναι ψηλά η τιμή σου (Apple)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...