Προς το περιεχόμενο

KB971033 update

pc_admin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Luffy-san κι εγώ σε αγαπάω ρε :P

Σε νιωθω :P

Που ειναι το κολλημα σε αυτο το θεμα με τα windows ;Το λειτουργικο συστημα linux πηρε το ονομα του απο τον δημιουργο του πυρηνα ( της καρδιας του :P ) και πανω σε αυτον βασιστηκε ολο το υπολοιπο,που φτιαχτηκε αργοτερα ( ( grafical) interface κλπ.... )

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν υπήρχε εξ' αρχής κόλλημα. Προσπαθούσα να σημειώσω ότι η πειρατεία βλάπτει τελικά και κάποια στιγμή έκανα αναφορά και στο Linux. Δέχομαι βέβαια πως αυτό που ξέρουμε σήμερα σαν linux δεν έχει και πολλή σχέση με αυτό που είχε κάνει ο Torvalds υπό την έννοια ότι αναπτύχθηκε. Αλλά το θέμα είναι ότι εκτός του πυρήνα ο Torvalds είχε γράψει και κάποιου είδους interface (κέλυφος) για να επικοινωνεί με τον πυρήνα. Όλο αυτό το ξεκίνησε γιατί το minix που είχε δεν είχε terminal services. Λέω εγώ τώρα: έχουμε έναν kernel, ένα shell για να γράφουμε εντολές και ό,τι μας χρειάζεται από οδηγούς για να διαχειριζόμαστε τις συσκευές του υπολογιστή (σκληρό, modem κλπ). Αν αυτό δεν είναι OS τότε τί είναι; Όταν έκανε γνωστή τη δημιουργία του ο ίδιος είπε ότι ξεκίνησε με βάση το minix αλλά ότι τελικά κανένα σημείο του κώδικα δεν έχει σχέση με το minix.

Δημοσ.
Προσπαθούσα να σημειώσω ότι η πειρατεία βλάπτει τελικά...

Σωστά αλλά μόνον τις εταιρίες λογισμικού και όχι τους απλούς χρήστες.

Χώρια που την ειδικά την ΜS την ωφέλησε...

Δημοσ.

Έχω δει τεχνικά γραφεία που στηρίζονται σε σπασμένα προγράμματα και τα ανανεώνουν συστηματικά από πονηρές πηγές.

Θυμάμαι πριν μερικό καιρό σε γνωστό μαγαζί μπήκε μια αρχιτεκτόνισσα και πήρε από 3-4 σπασμένα προγράμματα σχεδίασης τις καινούριες εκδόσεις.

Και με τις τιμές που έχουν τα πρωτότυπα πολύ καλά κάνουν.

Εδώ φίλε μου είναι το θέμα. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, οι τιμές χρέωσης υπηρεσιών καμία σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη (να σημειώσω ότι πχ στην Γερμανία τα κόστη των αδειών δόμησης είναι ανυπέρβλητα για τους ιδιώτες και συνήθως όλα χτίζονται από εταιρίες) οπότε το αποτέλεσμα είναι να στρεφόμαστε σε σπασμένα κλπ. Η διαφορά όμως είναι ότι στο παρόν μιλάμε για ένα λειτουργικό που κάνει 130 ευρώ ενώ το Autocad ξεκινά από τα 1400 ευρώ (για 2Δ) και φτάνει στα 5.000 ευρώ για 3Δ. Τεράστια η διαφορά ομολογουμένως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και σε αυτόν τον τομέα είμαι υπερ της πειρατείας.

Όσο γι' αυτό για τις εταιρίες λογισμικού δεν είμαι και τόσο σίγουρος (αν δηλαδή τελικά βλάπτει μόνο αυτές). Υπάρχει η πιθανότητα της μείωσης των τιμών αν οι τελικοί νόμιμοι χρήστες αυξάνονταν. Αυτό γιατί θα είχαν περισσότερη οικονομική ευχέρεια από όση έχουν σήμερα. Μήπως πχ η AMD δεν θα μπορούσε να έχει τιμές λίιιγο κάτω από την Intel? Πουλώντας όμως πολύ πιο φθηνά κερδίζει ένα τέτοιο ποσοστό της αγοράς που της αρκεί για μισθούς+R&D+κέρδη.

Δημοσ.

Είδατε τη διαφορά όμως; Για να ξεκινήσει δουλειά ένας οδοντίατρος θα χρειαστεί γύρω στα 50.000 ευρώ μηχανήματα. Για να ξεκινήσει δουλειά ένας αρχιτέκτονας θα χρειαστεί.... 0 ευρώ! Όλα σπασμένα.

Εκτός αν φυσικά στην πρωτη περίπτωση μιλάμε για εργαλεία δουλειάς (άρα απαραίτητα, επένδυση για την επιχείρηση), ενώ στην δεύτερη (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω) όχι.

Δημοσ.
Η διαφορά όμως είναι ότι στο παρόν μιλάμε για ένα λειτουργικό που κάνει 130 ευρώ ενώ το Autocad ξεκινά από τα 1400 ευρώ (για 2Δ) και φτάνει στα 5.000 ευρώ για 3Δ. Τεράστια η διαφορά ομολογουμένως.

Λοιπόν είναι να μην ευγνωμωνούμε τους πειρατές ;

To autοcad είναι μόνον ένα παράδειγμα.

Αλλά και για "φτηνά" προγράμματα αν ως ιδιώτης μπορείς να τα έχεις τσάμπα γιατί να τα πληρώσεις ;

Πάντως είναι καλό το λειτουργικό να είναι πρωτότυπο.

Για το υπόλοιπο λογισμικό δεν υπάρχει πρόβλημα - εγώ τουλάχιστον δεν είχα ποτέ...

Δημοσ.

Ναι αλλά και για καλημέρα να πας στον οδοντίατρο θα πληρώσεις τα 50 ευρώ ενώ στους αρχιτέκτονες δεν ισχύει αυτό. Ξέρεις πόσοι έρχονται και καλά για άδεια και δεν μπορώ να τους χρεώσω τίποτα γιατί τελικά δεν προχωρούν στις μελέτες; Έρχονται, ψαρεύουν τιμές και μετά γεια σας. Στον οδοντίατρο όμως τί ψάρεμα θα κάνεις; Είτε θα το κάνεις το σφράγισμα είτε όχι.

Smirnov δεν μιλάμε για προγράμματα τα οποία άντε να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και τέλος. Όμως αγοράζοντας ένα προϊόν-εργαλείο πρωτίστως έχεις την υποστήριξη ανά πάσα στιγμή (πχ ακόμα και για απορίες του "πώς γίνεται αυτό" παίρνεις τηλέφωνο την εταιρία) και δευτερευόντως (αναφέρομαι στα γραφεία) γλυτώνεις από πολλαπλάσια μελλοντικά έξοδα. Ας γυρίσουμε στα windows. Πόσες φορές σου έχει βγάλει αναφορά σφάλματος το λειτουργικό; Αν τα έχεις γνήσια δεν είναι τίποτα να πατήσεις "αποστολή αναφοράς" το οποίο σημαίνει ότι τελικά θα καταφέρει η ομάδα της εταιρίας να επιλύσει το πρόβλημα και να μας γλιτώσει όλους στο μέλλον ακόμα και από πιθανά format. Τυχαίο ήταν που τα win7 κυκλοφόρησαν τόσο "ανοιχτά" πριν βγει η τελική έκδοση; Με την beta και την RC που την κατείχαμε νόμιμα δεν είχαμε πρόβλημα να αναφέρουμε τα σφάλματα και φτάσαμε στο τέλος τα win7 να συγκρίνονται σχεδόν σε σταθερότητα με το MacOS. Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η MS ακολουθούσε άλλη πολιτική.

Δημοσ.
Είδατε τη διαφορά όμως; Για να ξεκινήσει δουλειά ένας οδοντίατρος θα χρειαστεί γύρω στα 50.000 ευρώ μηχανήματα.

Για να ξεκινήσει δουλειά ένας αρχιτέκτονας θα χρειαστεί.... 0 ευρώ! Όλα σπασμένα.

Εκτός αν φυσικά στην πρωτη περίπτωση μιλάμε για εργαλεία δουλειάς (άρα απαραίτητα, επένδυση για την επιχείρηση), ενώ στην δεύτερη (για κάποιο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω) όχι.

Αν ήσουν μάχιμος μηχανικός ή μηχανικός που τώρα ξεκινάει ίσως καταλάβαινες....

Πχ. ένας οδοντίατρος εκπαιδεύεται στον χειρισμό των μηχανημάτων κατά τις σπουδές του.

Ένας υποψήφιος μηχανικός δεν μπορεί να εκπαιδευτεί στο λογισμικό που θα του χρειαστεί μελλοντικά επειδή δεν μπορεί να το αγοράσει.

H λύση είναι προφανώς τα σπασμένα.

Και ενώ τα μηχανήματα είναι για μια ζωή και θα κάνουν απόσβεση γρήγορα, το πρωτότυπο λογισμικό έχει ασύμφορο κόστος αναβάθμισης...και ένα σωρό άλλα..τι να λέμε τώρα...

Πάλι η προφανής λύση είναι να παίρνεις τα σπασμένα.

Δημοσ.
Ναι αλλά και για καλημέρα να πας στον οδοντίατρο θα πληρώσεις τα 50 ευρώ ενώ στους αρχιτέκτονες δεν ισχύει αυτό. Ξέρεις πόσοι έρχονται και καλά για άδεια και δεν μπορώ να τους χρεώσω τίποτα γιατί τελικά δεν προχωρούν στις μελέτες; Έρχονται, ψαρεύουν τιμές και μετά γεια σας. Στον οδοντίατρο όμως τί ψάρεμα θα κάνεις; Είτε θα το κάνεις το σφράγισμα είτε όχι.

Στην τύχη είπα δυο επαγγέλματα και ίσως έκατσαν έτσι ώστε να φαίνεται ευνοημένος ο οδοντίατρος. Απλά βλέπω ότι το software δεν είναι επαγγελματική επένδυση.

Αν ήσουν μάχιμος μηχανικός ή μηχανικός που τώρα ξεκινάει ίσως καταλάβαινες....

Δεν έχω σχέση με κανέναν από τους κλάδους που ανέφερα, οπότε δεν ξέρω τα έξοδα που θα χρειαστούν. Αλλά φαντάζομαι ότι και αν ξεκινάς για οδοντίατρος από το μηδέν, τα 100.000-200.000 ευρώ που θα χρειαστείς για ιατρείο μάλλον δεν είναι λίγα.

Δημοσ.
Δηλαδή όλοι εδώ που έχουν πειρατικά βρήκαν μόνοι τους γνήσιο CD και το αντέγραψαν; Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τί να σου πω! Πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οι πιο πολλοί το έχουν από κάποιο torrent. Πες μου λοιπόν τώρα όταν κάθεσαι και γράφεις νέα dll κλπ πάνω στα γνήσια ότι δεν υπάρχει περίπτωση το dll να περιέχει "περίεργο" κώδικα.

Κι εγώ για την υποστήριξη τα πήρα (updates κλπ). Απλώς ανέφερα και μια άλλη λογική.

Τώρα για το format τί να σου πω ρε φίλε. Νομίζω προτιμότερο τα λάθη μου να μένουν στα format παρά να ωθώ τον κόσμο σε παρανομίες ή να ανοίγει υδροψύξεις "στο χαλαρό". Άλλωστε δεν είπα ότι είμαι τεχνικός. Όπως επίσης ποτέ δεν είπα ότι αυτά που γράφω είναι δεσμευτικά και οπωσδήποτε απολύτως σωστά. Θεός δεν είμαι άλλωστε. :) Αυτά τα ολίγα.

Μην επιμένεις σε πράγματα που ΔΕΝ τα ξέρεις ή δεν τα ξέρεις σωστά!Όπως σου είπε και ένα άλλο παιδί......το πειρατικό μπορεί να είμαι μια απλή αντιγραφή από ένα αυθεντικό δισκάκι windows!Το πειραγμένο μπορεί να έχει 1002 πράγματα εγκατεστημένα κι εκεί όντως δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει πειράξει ο καθένας!Εγώ πάντως ασχολούμαι 15 χρόνια με υπολογιστές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με πειρατικά!Είτε ήταν παιχνίδια είτε os!

Κι επειδή είσαι τίνγκα στην ανακρίβεια.....εγώ φιλαράκι έχω περασμένα win xp media center edition στον ένα μου υπολογιστή ο οποίος από τον Δεκέμβρη του 2006(!!!) έχει να φάει format και δουλεύει 24 ώρες το 24 ωρο όλο τον χρόνο (αν εξαιρέσεις μια εβδομάδα τον Αύγουστο στις διακοπές!) και είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο ίντερνετ,έχει ξεσκιστεί σε μετατροπές,αντιγραφές,παιχνίδια και πόσα άλλα πράγματα και ΠΑΛΙ δουλεύει μια χαρά!

ΑΑΑΑΑ δεν είναι γνήσιο αλλά ούτε πειραγμένο.....!Στο netbook μου έχω τα original αλλά σε πληροφορώ ότι όλα αυτά τα χρόνια και updates έκανα χωρίς προβλήματα και ήμουν καλυμμένος 100%!

Δημοσ.

Παράθεση από πάνω γιατί χρησιμοποιώ πολύ την επεξεργασία και χάνεται η σειρά της συζήτησης:

"Smirnov δεν μιλάμε για προγράμματα τα οποία άντε να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και τέλος. Όμως αγοράζοντας ένα προϊόν-εργαλείο πρωτίστως έχεις την υποστήριξη ανά πάσα στιγμή (πχ ακόμα και για απορίες του "πώς γίνεται αυτό" παίρνεις τηλέφωνο την εταιρία) και δευτερευόντως (αναφέρομαι στα γραφεία) γλυτώνεις από πολλαπλάσια μελλοντικά έξοδα. Ας γυρίσουμε στα windows. Πόσες φορές σου έχει βγάλει αναφορά σφάλματος το λειτουργικό; Αν τα έχεις γνήσια δεν είναι τίποτα να πατήσεις "αποστολή αναφοράς" το οποίο σημαίνει ότι τελικά θα καταφέρει η ομάδα της εταιρίας να επιλύσει το πρόβλημα και να μας γλιτώσει όλους στο μέλλον ακόμα και από πιθανά format. Τυχαίο ήταν που τα win7 κυκλοφόρησαν τόσο "ανοιχτά" πριν βγει η τελική έκδοση; Με την beta και την RC που την κατείχαμε νόμιμα δεν είχαμε πρόβλημα να αναφέρουμε τα σφάλματα και φτάσαμε στο τέλος τα win7 να συγκρίνονται σχεδόν σε σταθερότητα με το MacOS. Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η MS ακολουθούσε άλλη πολιτική."

---------- Προσθήκη στις 23:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:42 ----------

Μην επιμένεις σε πράγματα που ΔΕΝ τα ξέρεις ή δεν τα ξέρεις σωστά!Όπως σου είπε και ένα άλλο παιδί......το πειρατικό μπορεί να είμαι μια απλή αντιγραφή από ένα αυθεντικό δισκάκι windows!Το πειραγμένο μπορεί να έχει 1002 πράγματα εγκατεστημένα κι εκεί όντως δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει πειράξει ο καθένας!Εγώ πάντως ασχολούμαι 15 χρόνια με υπολογιστές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα με πειρατικά!Είτε ήταν παιχνίδια είτε os!

Κι επειδή είσαι τίνγκα στην ανακρίβεια.....εγώ φιλαράκι έχω περασμένα win xp media center edition στον ένα μου υπολογιστή ο οποίος από τον Δεκέμβρη του 2006(!!!) έχει να φάει format και δουλεύει 24 ώρες το 24 ωρο όλο τον χρόνο (αν εξαιρέσεις μια εβδομάδα τον Αύγουστο στις διακοπές!) και είναι συνεχώς συνδεδεμένος στο ίντερνετ,έχει ξεσκιστεί σε μετατροπές,αντιγραφές,παιχνίδια και πόσα άλλα πράγματα και ΠΑΛΙ δουλεύει μια χαρά!

ΑΑΑΑΑ δεν είναι γνήσιο αλλά ούτε πειραγμένο.....!Στο netbook μου έχω τα original αλλά σε πληροφορώ ότι όλα αυτά τα χρόνια και updates έκανα χωρίς προβλήματα και ήμουν καλυμμένος 100%!

Ποια έκδοση έχεις "σπασμένη"; Με ποιόν τρόπο είναι "σπασμένη"; Γιατί και ένας φίλος είχε κατεβάσει έκδοση "Large Volume Licenced" η οποία πάντα μπορούσε να κάνει ενεργοποίηση μέσω ιντερνετ. Έχουμε όμως και τις DSP εκδόσεις όπου δεν μπορεί να γίνει ταυτόχρονη ενεργοποίηση σε 2 pc (θεωρητικά). Αυτές για να τρέξουν ανεμπόδιστα πρέπει να πειραχτεί κάπως ώστε να περνάει το wga. Ποιός θα το πειράξει και πώς; Για τα xp υπήρχαν "σπαστήρια" τα οποία τα περισσότερα antivirus τα έβλεπαν ως ιούς. False alarm? Πιθανώς αλλά μπορείς να είσαι σίγουρος;

Προφανώς είναι τεράστια η μαγκιά να τρέχεις πειρατικό λογισμικό (ευτελούς πραγματικής αξίας) τόσα χρόνια απροβλημάτιστα, ε;

Δημοσ.

Μπορει αυτο που θα πω να τρομαζει μερικους( εμενα περισσοτερο ) και να αλλαξει μερικα πραγμα που εχω πει παλιοτερα,αλλα εδω και μερικες μερες που χρησιμοποιω τα windows 7 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις τους.Τωρα πια μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω τα windows 7 με το mac os x ( ισως και το linux ) και να δω ποιο υπερισχυει.Μαλλον για εμενα λογω "δραστηριοτητων" παραμενει ( και οχι για πολυ οπως δειχνουν τα πραγματα..) πανω απο ολα το os x.

Θα το σκεφτω παραπανω και θα ξαναποσταρω (οταν αποφασισω ,που δεν το βλεπω :P )

Δημοσ.

"Smirnov δεν μιλάμε για προγράμματα τα οποία άντε να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και τέλος. Όμως αγοράζοντας ένα προϊόν-εργαλείο πρωτίστως έχεις την υποστήριξη ανά πάσα στιγμή (πχ ακόμα και για απορίες του "πώς γίνεται αυτό" παίρνεις τηλέφωνο την εταιρία) και δευτερευόντως (αναφέρομαι στα γραφεία) γλυτώνεις από πολλαπλάσια μελλοντικά έξοδα.

Ας γυρίσουμε στα windows. Πόσες φορές σου έχει βγάλει αναφορά σφάλματος το λειτουργικό; Αν τα έχεις γνήσια δεν είναι τίποτα να πατήσεις "αποστολή αναφοράς" το οποίο σημαίνει ότι τελικά θα καταφέρει η ομάδα της εταιρίας να επιλύσει το πρόβλημα και να μας γλιτώσει όλους στο μέλλον ακόμα και από πιθανά format. Τυχαίο ήταν που τα win7 κυκλοφόρησαν τόσο "ανοιχτά" πριν βγει η τελική έκδοση; Με την beta και την RC που την κατείχαμε νόμιμα δεν είχαμε πρόβλημα να αναφέρουμε τα σφάλματα και φτάσαμε στο τέλος τα win7 να συγκρίνονται σχεδόν σε σταθερότητα με το MacOS. Αυτό δεν θα είχε συμβεί αν η MS ακολουθούσε άλλη πολιτική."

1) Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλες επιχειρήσεις είναι καλό το λογισμικό να είναι πρωτότυπο για να έχουν υποστήριξη.

Αλλά για ιδιώτες όχι, είναι τελείως ασύμφορο και πεταμένα λεφτά.

Εξάλλου τα σπασμένα είναι συνήθως δοκιμασμένα ότι τρέχουν σωστά και δεν διαφέρουν σε τίποτε από τα πρωτότυπα.

2) Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ την αναφορά σφάλματος, είμαι της άποψης ότι καλό είναι το λειτουργικό να είναι πρωτότυπο...

Μπορει αυτο που θα πω να τρομαζει μερικους( εμενα περισσοτερο ) και να αλλαξει μερικα πραγμα που εχω πει παλιοτερα,αλλα εδω και μερικες μερες που χρησιμοποιω τα windows 7 ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τις επιδοσεις τους.

Τωρα πια μπαινω στη διαδικασια να συγκρινω τα windows 7 με το mac os x ( ισως και το linux ) και να δω ποιο υπερισχυει.Μαλλον για εμενα λογω "δραστηριοτητων" παραμενει ( και οχι για πολυ οπως δειχνουν τα πραγματα..) πανω απο ολα το os x.

Θα το σκεφτω παραπανω και θα ξαναποσταρω (οταν αποφασισω ,που δεν το βλεπω :P )

Σε τιμά που είσαι ειλικρινής...σε αντίθεση με άλλους που εθελοτυφλούν φανατικά ή κακόπιστα.

Εξάλλου το mac os τρέχει σε συγκεκριμένο hardware ενώ τα windows πρέπει να τρέχουν σε συνθέσεις από πολύ διαφορετικούς κατασκευαστές.

Δημοσ.

Smirnov το δικό μου ερώτημα είναι "από ποιόν είναι δοκιμασμένα ότι τρέχουν σωστά;". Από αυτόν που τα μοιράζει στα torrent? Εγώ που είμαι ας πούμε ο αποδέκτης του σπασμένου πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι κάνει τα πάντα σωστά a priori? Με το νόμιμο λογισμικό μου το εγγυάται η εταιρία παραγωγής. Με το σπασμένο ποιος;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...