Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Όχι παιδιά είστε λάθος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα γνήσια τρέχουν ελαφρώς καλύτερα από τα σπασμένα. Άλλωστε στα σπασμένα δεν μπορείτε να ξέρετε τί έχει και τί δεν έχει πειράξει ο άλλος. Επίσης αν συμβεί το οτιδήποτε με το σπασμένο είσαι ακάλυπτος ενώ με το γνήσιο έχεις τουλάχιστον το δικαίωμα να τους τα χώσεις τηλεφωνικά. screenshots/links με benchmarks or it didn't happen...
cnagr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Όχι φιλαράκι δεν την ξαπατάω. Εσύ μπορεί να μην έχεις τίποτα να χάσεις αλλά έχω ένα κάρο δουλειά σωσμένη στον υπολογιστή (+2-3 προγράμματα επίσης αγορασμένα που θα πρέπει να ξαναπαίρνω τηλέφωνα για κωδικούς ενεργοποίησης). Απλώς να σου πω ότι δεν βλέπω τα κολλήματα που έβλεπα με τα σπασμένα. Στο benchmark μπορεί να μην φανεί καν η διαφορά αλλά στην πράξη όμως και ειδικά σε σχεδιαστικά προγράμματα κλπ φαίνεται. Δεν ξέρω ίσως η δική μου σπασμένη έκδοση να ήταν πιο πειραγμένη από την δική σου. Μιλάμε πάντα για ίδια mobo, ίδιο σκληρό, ίδια cpu, ίδια ram, ίδια κάρτα γραφικών. Το response time όμως μειώθηκε.
isay Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Όχι παιδιά είστε λάθος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα γνήσια τρέχουν ελαφρώς καλύτερα από τα σπασμένα. Άλλωστε στα σπασμένα δεν μπορείτε να ξέρετε τί έχει και τί δεν έχει πειράξει ο άλλος. Μπερδεύεις τα πειρατικά με τις πειραγμένες εκδόσεις. Πειρατικό είναι αυτό που αντιγράφεις το cd, ενώ πειραγμένες εκδόσεις είναι όλα αυτά τα black, white, gamer, κλπ. Τα πειρατικά από τα γνήσια δεν έχουν καμία διαφορά εκτός από την έλλειψη κλειδιού. Επίσης αν συμβεί το οτιδήποτε με το σπασμένο είσαι ακάλυπτος ενώ με το γνήσιο έχεις τουλάχιστον το δικαίωμα να τους τα χώσεις τηλεφωνικά. Δηλαδή πληρώνεις για να τα χώνεις κανονικά ή για να έχεις υποστήριξη και αναβαθμίσεις; Εγώ προτίμησα να πληρώσω ώστε να έχω πρόσβαση στα updates. Στα υπόψη ότι τα μεγάλα κέρδη δεν βγαίνουν από την πώληση του OS, αλλά από την υποστήριξη του (με τα ανάλογα παχυλά συμβόλαια). Ρίξε μια ματιά στο EULA σχετικά με την υποστήριξη. cnagr καλό είναι να προσέχεις τι γράφεις, γιατί εκτίθεσαι (π.χ. όπως με το format του δίσκου)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μπερδεύεις τα πειρατικά με τις πειραγμένες εκδόσεις. Πειρατικό είναι αυτό που αντιγράφεις το cd, ενώ πειραγμένες εκδόσεις είναι όλα αυτά τα black, white, gamer, κλπ. Τα πειρατικά από τα γνήσια δεν έχουν καμία διαφορά εκτός από την έλλειψη κλειδιού. nuff said, thnx isay
cnagr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δηλαδή όλοι εδώ που έχουν πειρατικά βρήκαν μόνοι τους γνήσιο CD και το αντέγραψαν; Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τί να σου πω! Πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οι πιο πολλοί το έχουν από κάποιο torrent. Πες μου λοιπόν τώρα όταν κάθεσαι και γράφεις νέα dll κλπ πάνω στα γνήσια ότι δεν υπάρχει περίπτωση το dll να περιέχει "περίεργο" κώδικα. Κι εγώ για την υποστήριξη τα πήρα (updates κλπ). Απλώς ανέφερα και μια άλλη λογική. Τώρα για το format τί να σου πω ρε φίλε. Νομίζω προτιμότερο τα λάθη μου να μένουν στα format παρά να ωθώ τον κόσμο σε παρανομίες ή να ανοίγει υδροψύξεις "στο χαλαρό". Άλλωστε δεν είπα ότι είμαι τεχνικός. Όπως επίσης ποτέ δεν είπα ότι αυτά που γράφω είναι δεσμευτικά και οπωσδήποτε απολύτως σωστά. Θεός δεν είμαι άλλωστε. Αυτά τα ολίγα.
tritonas00 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 @cnagr δειξε μας καποιες αποδειξεις για το οτι αυτα με αυθεντικο κλειδι και ενεργοποιηση τρεχουν καλυτερα απο τα σπασμενα με καποιου ειδους crack ....καποιο βιντεο?Link με benchmark σε σχεδιαστικα προγραμματα? Μεχρι τοτε πιστεψε με οτι τα αυθεντικα σου windows δεν εχουν καμια απολυτως διαφορα απο τα crakaρισμενα δικα μου.Και ολα τα updates μπορω να κανω πλην φυσικα του προαναφερθεντος. Ειναι απλα η ιδεα σου +ψυχολογια οτι και καλα βαζω το αυθεντικο..@@ες μπλε.
tolis_01 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δηλαδή όλοι εδώ που έχουν πειρατικά βρήκαν μόνοι τους γνήσιο CD και το αντέγραψαν; Αν πιστεύεις κάτι τέτοιο τί να σου πω! Πλανάσαι πλάνην οικτρά. Οι πιο πολλοί το έχουν από κάποιο torrent. Πες μου λοιπόν τώρα όταν κάθεσαι και γράφεις νέα dll κλπ πάνω στα γνήσια ότι δεν υπάρχει περίπτωση το dll να περιέχει "περίεργο" κώδικα. Μερικά είναι msdn isos και μπορείς να τσεκάρεις τα md5sum τους για να δεις αν είναι όντως απείραχτα Βέβαια αν το δούμε σε υπερβολικό βαθμό, και untouched να είναι, δεν ξέρεις τι σου περνάει το activator μέσα. Σίγουρα είναι καλύτερα να τα έχεις αυθεντικά (αυτό με τα λεφτά δεν είναι και τόσο δικαιολογία, οι περισσότεροι από εδώ έχουν σκάσει 200 και 300 ευρώ για μια κάρτα γραφικών που θα χρησιμοποιήσουν φέτος, δεν νομίζω ότι τα 90-100 ευρώ για τα windows 7 home premium που θα τους βγάλουν minimum 3 χρόνια είναι πολλά), απλά αυτό δεν σημαίνει πως τα πειρατικά είναι πιο αργά.
headbanger Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Υπαρχει τροπος να δω windows εστω και για λιγο? (Δεν επρεπε να μπανει στα win και να δειχνει το desktop μαυρισμενο?) ubuntu live CD? τα βλέπεις τα αρχεία σου και τραβάς ότι θεσ σε εξωτερικό/στικάκι
_Anonymous_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Όχι παιδιά είστε λάθος. Είτε το πιστεύετε είτε όχι τα γνήσια τρέχουν ελαφρώς καλύτερα από τα σπασμένα. Άλλωστε στα σπασμένα δεν μπορείτε να ξέρετε τί έχει και τί δεν έχει πειράξει ο άλλος. Επίσης αν συμβεί το οτιδήποτε με το σπασμένο είσαι ακάλυπτος ενώ με το γνήσιο έχεις τουλάχιστον το δικαίωμα να τους τα χώσεις τηλεφωνικά. Εν'ολιγοις............. δε παιζει αυτο και ουτε προκειτε, εχεις χασει το δασος και βλεπεις ενα δεντρο μονο φιλε
cnagr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και ποιό είναι το δάσος δηλαδή; Η αδιαφορία σας για όλους αυτούς που έχουν δουλέψει για την παραγωγή του λογισμικού; Το γεγονός ότι σκάτε ένα κάρο λεφτά σε υπολογιστές που ενώ κανονικά προορίζονται για πραγματική παραγωγή εργασίας (είτε ως servers είτε ως workstations) τους χρησιμοποιείτε για παιχνίδια* και τσιγκουνεύεστε τα 150-200 ευρώ που στοιχίζει το λογισμικό; Μην μου πείτε δε ότι η χρήση πειρατικού λογισμικού βοηθά τις εταιρίες γιατί στην Ελλάδα το 60% των windows είναι σπασμένα. Αν θέλετε να την βγάζετε τσάμπα απλή είναι η λύση: linux. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι οι υψηλές τιμές οφείλονται εν μέρη και στην πειρατεία; Γιατί αν το μαγαζί μου πχ έχει δυναμική απώλεια εσόδων της τάξης του 50% λογικό είναι να χρεώσω +50% στην αξία του προϊόντος για να θεωρηθεί κερδοφόρο το εγχείρημα. Σκεφτείτε το λίγο σε αντιπαραβολή με το hardware όπου εκεί είναι ελάχιστη η αγορά λαθραίου προϊόντος. Πόσο γρήγορα πέφτουν οι τιμές (μην μου κάνετε συγκρίσεις με αυτά που βιώνουμε τώρα που το ευρώ έχει πέσει από τα 1,45 στα 1,14 δολάρια); Αντίθετα στο λογισμικό οι τιμές παραμένουν πάνω κάτω οι ίδιες σε βάθος 3ετίας-4ετίας. Το τελευταίο είναι ότι όσο υπάρχει η πειρατεία τόσο κάποιοι θα μένουν άνεργοι. Σήμερα αυτοί που πλήττονται είναι στο Αμέρικα. Αύριο μπορεί να είναι στην Ελλάδα. *Τα windows home δεν στοιχίζουν παραπάνω από 4 διαφορετικά παιχνίδια της μεσαίας κατηγορίας.
tolis_01 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και ποιό είναι το δάσος δηλαδή; Η αδιαφορία σας για όλους αυτούς που έχουν δουλέψει για την παραγωγή του λογισμικού; Το γεγονός ότι σκάτε ένα κάρο λεφτά σε υπολογιστές που ενώ κανονικά προορίζονται για πραγματική παραγωγή εργασίας (είτε ως servers είτε ως workstations) τους χρησιμοποιείτε για παιχνίδια* και τσιγκουνεύεστε τα 150-200 ευρώ που στοιχίζει το λογισμικό; Μην μου πείτε δε ότι η χρήση πειρατικού λογισμικού βοηθά τις εταιρίες γιατί στην Ελλάδα το 60% των windows είναι σπασμένα. Αν θέλετε να την βγάζετε τσάμπα απλή είναι η λύση: linux. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι οι υψηλές τιμές οφείλονται εν μέρη και στην πειρατεία; Γιατί αν το μαγαζί μου πχ έχει δυναμική απώλεια εσόδων της τάξης του 50% λογικό είναι να χρεώσω +50% στην αξία του προϊόντος για να θεωρηθεί κερδοφόρο το εγχείρημα. Σκεφτείτε το λίγο σε αντιπαραβολή με το hardware όπου εκεί είναι ελάχιστη η αγορά λαθραίου προϊόντος. Πόσο γρήγορα πέφτουν οι τιμές (μην μου κάνετε συγκρίσεις με αυτά που βιώνουμε τώρα που το ευρώ έχει πέσει από τα 1,45 στα 1,14 δολάρια); Αντίθετα στο λογισμικό οι τιμές παραμένουν πάνω κάτω οι ίδιες σε βάθος 3ετίας-4ετίας. Το τελευταίο είναι ότι όσο υπάρχει η πειρατεία τόσο κάποιοι θα μένουν άνεργοι. Σήμερα αυτοί που πλήττονται είναι στο Αμέρικα. Αύριο μπορεί να είναι στην Ελλάδα. *Τα windows home δεν στοιχίζουν παραπάνω από 4 διαφορετικά παιχνίδια της μεσαίας κατηγορίας. Απλά ο κόσμος δεν μπορεί να δεχτεί το ότι πρέπει να πληρώσει για κάτι "άυλο" (ψηφιακό υλικό). Άρα δεν είναι διατεθιμένος να δώσει ούτε ένα ευρώ για λογισμικό (ή ταινίες και μουσική) αλλά μπορεί να δώσει άνετα 2.500 ευρώ "για ένα καλό pc που παίζει τα πάντα". Μπορεί φυσικά να ισχυριστεί κάποιος πως το μοντέλο αυτό δεν δουλεύει και ότι πρέπει να αλλάξουν οι εταιρίες. Σωστό, κι εγώ αυτό πιστεύω, αλλά δεν θα γίνει μέσω της πειρατείας αυτό (πχ η στρατιγική του Linux ή της google είναι διαφορετική. Βασίζονται στο community, στην τεχνική υποστήριξη και στην διαφήμιση και δίνουν το προϊόν δωρεάν).
cnagr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το linux ξεκίνησε ουσιαστικά ως διπλωματική εργασία σε αντίθεση με το dos όπου στις αρχές του είχε ρίξει λεφτά και η IBM (πριν τη Microsoft η ΙΒΜ προσπαθούσε να αναπτύξει κάτι παρεμφερές). Τότε βέβαια δεν υπήρχε το σημερινό υβριδικό σύστημα των κατά παραγγελία master-Phd + R&D της εταιρίας αλλά η κάθε εταιρία έσκαγε ένα κάρο λεφτά στους προγραμματιστές. Πάντως το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι χρησιμοποιούν σπασμένο λογισμικό ακόμα και απόφοιτοι Πληροφορικής, αυτά τα άτομα δηλαδή που αύριο θα προσληφθούν σε κάποια ελληνική εταιρία για ανάπτυξη εφαρμογών. Είναι σαν να κλέβουν τους εαυτούς τους.
V.I.Smirnov Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Όταν περαστεί το λειτουργικό και ότι άλλο χρειάζεται, ο χρήστης πρέπει να κάνει ένα καθολικό αντίγραφο στην partition που περιέχει τα windows και ένα repair disc. Είναι πανεύκολο στα 7. Έτσι ότι κακό να συμβεί απλώς αντικαθιστά το καθαρό αντίγραφο. Το ίδιο μπορεί να κάνει και πριν κάποια εγκατάσταση ή επικίνδυνο πείραμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσα προβλήματα όταν είναι τόσο απλό να έχεις τέτοιο δίχτυ ασφάλειας. Όσο για τα πειρατικά, δεν είναι η καλύτερη λύση για εταιρείες που χρειάζονται τεχνική υποστήριξη αλλά είναι για τους απλούς χρήστες...
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το linux ξεκίνησε ουσιαστικά ως διπλωματική εργασία.. Πως ειπατε?Καταρχην τι εννοεις με τον ορο"linux"?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.