Προς το περιεχόμενο

Ubuntu, eth και internet πρόβλημα

vamagas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω ένα pc με vista και με wifi και ethernet κάρτες τις οποίες κάνω bridge. Από εκεί δίνω internet μέσω ethernet σε ένα άλλο pc με ubuntu (10.04x86_64). Με καρφωτές ip στο eth0 δεν έχω πρόβλημα. Επειδή όμως χρησιμοποιώ αυτή τη συνδεσμολογία περιστασιακά, θέλω να δουλεύει στο auto για να μην το ρυθμίζω κάθε φορά. Εδώ είναι το πρόβλημα αφού μου δίνει πάντα την ίδια ip με το pc με τα vista :shock: . Να σημειώσω ότι στο ίδιο pc έχω και win7 στα οποία δουλεύει κανονικά με dhcp. Παρακαλώ τα φώτα σας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο ubuntopc. Βγαλε τον network manager, δωστου μια σταθερη ip εκτος dhcp και εχε το να την παιρνει μονο οταν κανεις "ifup eth0".

Ισως να καταλαβα κατι λαθος...

Στο ubuntopc. Βγαλε τον network manager, δωστου μια σταθερη ip εκτος dhcp και εχε το να την παιρνει μονο οταν κανεις "ifup eth0".

Ισως να καταλαβα κατι λαθος...

Μα όπως γράφω δεν έχω πρόβλημα με static ip. Από την άλλη μπορεί όντως το πρόβλημα με τη ρύθμιση μέσω dhcp να έχει να κάνει με τον network manager. Ωστόσο δεν θα ήθελα να τον απεγκαταστήσω και να παω με manual ρυθμίσεις -- ούτε έμπειρος σε ubuntu-linux είμαι και είναι αυτό που εξαρχής ήθελα να αποφύγω. Μάλλον θα αφήσω τα πράγματα ως έχουν με την ελπίδα ότι πρόκειται για bug του network manager που θα διορθωθεί κάποια στιγμή. Ευχαριστώ για την απάντηση jim_p.

Το προβλημα του nm με την σταθερη ip υπαρχει απο την εκδοση 0.6 (εποχης 8.04) τουλαχιστον και σημερα ειμαστε στην 0.8. Γιαυτο δεν ειναι bug, ειναι προβλημα, αλυτο.

Αν δεν σου αρεσει η επεξεργασια του /etc/network/interfaces με το χερι, μπορεις να κανεις τις ρυθμισεις σου με το network-admin (εφαρμογη του gnome-system-tools), αν εχουν ξαναβαλει αυτη τη λειτουργια που την βγαλανε στο gnome 2.26 επειδη δεν ηταν user friendly.

Οταν λεω "εκτος dhcp" δεν εννοω το pc να μην παιρνει ip μεσω dhcp. Προφανως δεν θα παιρνει γιατι... θα εχει σταθερη ip.

Εννοω πως η ip αυτη που θα μπει να ειναι εκτος του ευρους των ip που δινει το ρουτερ μεσω dhcp.

Πχ, στο δικο μου δικτυο εχω καβατζα τις

- 192.168.1.1 για το ρουτερ

- 192.168.1.2 για το σταθερο

- 192.168.1.3 για το λαπτοπ

και το ρουτερ δινει απο 192.168.1.100 ως 192.168.1.105 μεσω dhcp, μια στο τοσο που θα χρειαστει να συνδεθει καποιο αλλο pc ή λαπτοπ πανω του.

Οι σταθερες ειναι εκτος του ευρους του dhcp, οποτε αποκλειεται καποια στιγμη 2 μηχανηματα να εχουν την ιδια ip, αρα να μην βλεπει κανενα απο τα 2 δικτυο.

Αν παλι δεν εχω καταλαβει κατι, κανε ενα σχεδιαγραμμα σε παρακαλω.

Μάλλον το dhcp request στέλνεται στον router με τη mac address του bridge, και γι' αυτό ο router θεωρεί ότι πρόκειται για το ίδιο PC, και του δίνει την ίδια IP με τα Windows.

man dhcp-options και δες λίγο το dhcp-client-identifier, λογικά αν στείλεις κάποιο συγκεκριμένο client identifier ο router σου θα το θεωρήσει διαφορετικό PC κι ας έχει την ίδια mac address και έτσι θα του δώσει διαφορετική IP.

Μάλλον το dhcp request στέλνεται στον router με τη mac address του bridge, και γι' αυτό ο router θεωρεί ότι πρόκειται για το ίδιο PC, και του δίνει την ίδια IP με τα Windows.

man dhcp-options και δες λίγο το dhcp-client-identifier, λογικά αν στείλεις κάποιο συγκεκριμένο client identifier ο router σου θα το θεωρήσει διαφορετικό PC κι ας έχει την ίδια mac address και έτσι θα του δώσει διαφορετική IP.

alkisg με έσωσες :-), έβαλα απο τις ρυθμίσεις του network manager στο client id τη mac του eth0 και μου έδωσε άλλη ip. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καθώς και όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν.

alkisg με έσωσες :-), έβαλα απο τις ρυθμίσεις του network manager στο client id τη mac του eth0 και μου έδωσε άλλη ip. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ καθώς και όλα τα παιδιά που ασχολήθηκαν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...