bebis4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 (βέβαια υπάρχει και ένα ψυχικό κόστος εκεί ). κυριως για αυτο μιλαω και το να προσπαθεις να βγαλεις πιθανα ακρη απο το τηλεφωνο μη εχοντας face to face τον πωλητη για να τον πιεσεις
panos2000gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 @Panos200gr την στιγμή που έχεις να κάνεις με πανευρωπαϊκές ή παγκόσμιες εγγυήσεις είναι κατ' εμέ αφελές να δίνεις παραπάνω χρήματα για να πάρεις το ίδιο ακριβώς μηχάνημα από Ελλάδα, όταν μάλιστα σε περίπτωση που πάθει κάτι, πάλι την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείς και στις δύο περιπτώσεις. Δεν αναφέρομαι στο θέμα των εγγυήσεων, αλλά στο κατα πόσο θα παραλάβεις το μηχάνημα σε άριστη κατάσταση . Αν σπάσει ο διαβολος το ποδάρι του και συμβεί κάτι λόγω ταχυδρομείου, πολύ φοβάμαι οτι θα κάνεις πολύ καιρό για να βρεις το δικιο σου (αν το βρεις). Επίσης όσο αφορά των θέμα των τιμών....ταξίδεψα σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη και μπορώ να πω ότι η Ελλάδα με λίγο ψάξιμο ίσως έχει τις καλύτερες τιμές/προσφορές σε ηλεκτρονικά είδη στην ευρωζώνη. Μόνο η αγορά από Αμερική μπορεί να αποδειχτεί πολυ συμφέρουσα, αν με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί να προσπεραστεί το τελωνείο. Το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η έλλειψη ποικιλίας μοντέλων και κάποιων δυνατοτήτων που προσφέρονται από μεγάλους κατασκευαστές κυρίως στην Αμερικάνικη αγορά (πχ built to order). δυνατότητες/απαιτήσεις. Για παράδειγμα τώρα γράφω από ένα IBM Α31 που αγόρασα πριν 7 χρόνια 2000€ από εξωτερικό (το ίδιο μηχάνημα Ελλάδα έκανε 3.200€!) και ακόμη κάνω την δουλειά μου. Εδω υπάρχει και ο αντίλογος βέβαια. Αν έδινες τα μισα λεφτά τότε...με τα λεφτά που θα εξοικονομούσες, ίσως τώρα είχες ένα μηχάνημα πολύ πιο σύγχρονο και λειτουργικό και να μην πεδευόσουν ακόμη με το Α31. Και όλα αυτά στα λέω έχοντας αγοράσει 3 Thinkpad Τ series μέχρι στιγμής και δαπανήσεις αρκετες χιλιαδες ευρώ για λαπτοπς.Το συμπέρασμα μου μετά από μια εμπειρία 20 και πάνω ετών στον χώρο των υπολογιστών είναι ότι πρέπει να κινούμαστε πάντα γύρω από το μέσο όρο της αγοράς και να μην υπερβάλλουμε. Η υπερβολη πάντα οδηγεί σε απώλεια χρημάτων και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όλα αυτή η συζήτηση φυσικά είναι εντελώς φιλολογική, αν δεν υπάρχει οικονομίκο πρόβλημα στην μέση.
koulis@4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 δεν ξέρω αν θέλεις να το πάρεις άμεσα ή όχι αλλά προχθές βγήκε στην δημοσιότητα και μία άλλη έκδοση του λάπτοπ, η g73Jw που θα έχει οθόνη 120hz (για 3d games και ταινίες) και μάλλον θα έχει την 480M της Nvidia, USB 3.0 κλπ. Στα μειονεκτήματα είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω της 480, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες (πάλι από την κάρτα) και η μεγαλύτερη τιμή. Στα θετικά είναι το monitor και η καλύτερη (με ένα ερωτηματικό εδώ) κάρτα γραφικών. Εγώ θα μείνω στο JH γιατί μακροχρόνια οι αυξημένη κατανάλωση και η θερμοκρασία πιστεύω θα δράσουν αρνητικά στην ζωή του μηχανήματος. Και εγω αυτης της αποψης ειμαι οι διαφορες αναμεσα στις 2 καρτες ειναι ελαχιστες και το κοστος σε καταναλωση και κυριως σε θερμοκρασια ειναι τεραστιο. Ειδικα η θερμοκρασια παιζει μεγαλο ρολο στην μεγαλη διαρκεια ζωης ενος laptop. Κατι αναλογο εχει βγαλει ηδη η MSI αλλα ελεγαν το ιδιο πραγμα για τις θερμοκρασιες. Συνεχιζω να πιστευω οτι το g73 gh ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει αυτην την στιγμη σε σχεση τιμης/αποδοσης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Με την ιδια λογικη δεν αγοραζεις ουτε desktop και πας σε PS3 kai Xbox γιατι κακα τα ψεμματα την επιπλεον δυναμη την θελουμε για παιχνιδια. κακά τα ψέματα δεν ισχύει για όλους αυτό, κάποιοι θέλουν να κάνουν overclocking/benchmarking κάποιοι ασχολούνται ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά με πράγματα που θέλουν αρκετή ισχύ, κάποιοι παίζουν games που δεν υπάρχουν σε κονσόλες και τέλος κάποιοι που κάνουν διάφορους συνδιασμούς από τα παραπάνω...
koulis@4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μα εγω δεν διαφωνω πανω σε αυτο, αυτοι που πραγματικα χρειαζονται κατι πολυ δυνατο δεν θα σκεφτουν τοσο το κοστος οταν το χρειαζονται για επαγγελματικη χρηση τωρα ολοι οι υπολοιποι πιστευω οτι το 90% το θελουν κυριως για παιχνιδια και αυτοι ειναι που δινουν καθε χρονο 300 - 500 ευρω για αναβαθμισεις οποτε δεν τους κανουν τα laptop. Παντως στο παρον topic δεν τιθεται θεμα επιλογης αναμεσα στα δυο εγω και ο αλλος φιλος που ενδιαφερεται ειμαστε σιγουροι για το τι θελουμε να αγορασουμε το ερωτημα ειναι απο που ειναι καλυτερα.
ektor7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 οταν το λαπτοπ ειναι ισως το πρωτο κομπιουτερ ή και το μοναδικο κομπιουτερ(για τον Α ή Β λογο) που θα χρησιμοποιεις,περνεις αυτο που θα ικανοποιει περισσοτερο τις αναγκες σου με βαση τα λεφτα που ΕΣΥ θελεις και μπορεις να διαθεσεις! Και νομιζω πρεπει να σταματησουν καποιοι να κατηγορουν τα gaming laptop,γιατι και αυτα ακολουθουν την ιδια πορεια με τα gaming desktop με μονη διαφορα την προσαρμογη τους στη φορητοτητα!(δεν εξηγω το τι θελω να πω γιατι αν βαλουν καποιοι το μοιαλουδακι του να δουλεψει,θα καταλαβουν!) ΥΓ. ειμαι εξι χρονια στο εξωτερικο για σπουδες.Οποταν εχω 2 επιλογες. 1.να μην παιζω τα παιχνιδια που μ'αρεσουν γιατι δεν αξιζει να δωσω 2000ευρο για λαπτοπ. 2.να παρω ενα ντεσκτοπ με 1000ευρο και να το χαρισω στους κλευτες που θα επισκευτουν το διαμερισμα ή εστια οταν θα λειπω για 2 μηνες των διακοπων. Και τους 2 μηνες που θα'μαι κατω να παιζω με ...!
Specfor21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ένα μικρό update: επικοινώνισα με το notebook.de σχετικά με το Asus G73JH-TZ014V και μου είπαν τα εξής: Το πληκτρολόγιο είναι γερμανικό και μπορεί να μπει αγγλικό με επιπλέον κόστος 89€. Αυτό είναι: Η εγγύηση είναι τον πρώτο χρόνο διεθνής και τον 2ο Γερμανική. Επίσης τα μεταφορικά είναι γύρω στα 30€ με UPS (ασφαλισμένο), και δυνατότητα αντικαταβολής. Τέλος, δεν περιλαμβάνει το πακέτο το ποντίκι, το backpack και τα ακουστικά που δείχνουν τα αμερικάνικα reviews.
ektor7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 στο αμερικανικο εκτος απ'τα δωρα εχεις κ τα 2χρονια διεθνης εγγυηση! και ολα αυτα στα 1350ευρο!!! τα προνομια του να εισαι ευρω-παιος!
koulis@4 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 στο αμερικανικο εκτος απ'τα δωρα εχεις κ τα 2χρονια διεθνης εγγυηση!και ολα αυτα στα 1350ευρο!!! τα προνομια του να εισαι ευρω-παιος! Αυτο ξαναπεστω αλλα δυστηχως ειμασταν, ειμαστε και θα ειμαστε τα κοροιδα ολων των εταιριων πληροφορικης. Παντως και με γερμανικο πληκτρολογιο δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα λιγα ειναι τα κουμπια που αλλαζουν.
Specfor21 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 ..Παντως και με γερμανικο πληκτρολογιο δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα λιγα ειναι τα κουμπια που αλλαζουν. Και εγώ δεν πρόκειται να το αλλάξω. Αλλά επειδή προτιμώ να τροποποιώ το υλικό και όχι την συνήθεια μου (αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσω επιπλέον 89€), απλά θα κάνω remap τα πλήκτρα. Υπάρχει έτοιμη λύση από την microsoft αν θελήσεις να κάνεις το ίδιο ( εδώ, και νομίζω κάνει και για Windows 7 64b). Επίσης και τα Windows είναι στα γερμανικά αλλά και αυτό αλλάζει εύκολα. Τέλος, για να γυρίσω πάλι στο θέμα του πληκτρολογίου, υπάρχουν και αυτοκόλλητα με γράμματα αν θέλεις να βλέπεις και σε κάθε πλήκτρο τί έχεις τοποθετήσει, αλλά μάλλον θα χτυπάνε άσχημα και οπτικά αλλά και όταν πληκτρολογείς ίσως να καταλαβαίνεις την διαφορά στην αφή.
ektor7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 μαλλον θα μπορεις κ να τα αλλαξεις απο μονος σου. σε λιγο καιρο θα πωλουνται στο e-bay. ---------- Προσθήκη στις 23:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:43 ---------- και δε θα ειναι 89ευρο!
Specfor21 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2010 Να κάνω ένα μικρό update: έκανα την παραγγελία στο notebook.de για το μοντέλο ΤΖ014V και τελική τιμή με μεταφορικά πήγε στα 1.481€. Μόλις το πάρω και το στήσω (θα πάρει αρκετές μέρες αυτό...) θα γράψω εδώ την γνώμη μου για το μηχάνημα
kotetsi Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2010 Και εγώ δεν πρόκειται να το αλλάξω. Αλλά επειδή προτιμώ να τροποποιώ το υλικό και όχι την συνήθεια μου (αλλά δεν βλέπω τον λόγο να πληρώσω επιπλέον 89€), απλά θα κάνω remap τα πλήκτρα. Υπάρχει έτοιμη λύση από την microsoft αν θελήσεις να κάνεις το ίδιο ( εδώ, και νομίζω κάνει και για Windows 7 64b). Επίσης και τα Windows είναι στα γερμανικά αλλά και αυτό αλλάζει εύκολα. Τέλος, για να γυρίσω πάλι στο θέμα του πληκτρολογίου, υπάρχουν και αυτοκόλλητα με γράμματα αν θέλεις να βλέπεις και σε κάθε πλήκτρο τί έχεις τοποθετήσει, αλλά μάλλον θα χτυπάνε άσχημα και οπτικά αλλά και όταν πληκτρολογείς ίσως να καταλαβαίνεις την διαφορά στην αφή. Δε χρειάζεται remapping, απλά προσθέτεις την αγγλική γλώσσα (εννοείται με αγγλικό layout) και αν ξέρεις τυφλό σύστημα δεν έχεις πρόβλημα. Το κάνω επιτυχώς χρόνια τώρα σε λάπτοπ με ιταλικό πληκτρολόγιο.
Specfor21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2010 Το μηχάνημα ήρθε χθες και μόλις τελείωσα το βασικό σετάρισμα. Κάποια πράγματα για όσους τους ενδιαφέρει το λαπτοπ: Τα Windows 7 64 HP που έχει έχουν και ελληνικά. Είναι για την δυτική Ευρώπη και έτσι υπάρχουν αρκετές γλώσσες (όμως μόνο στην πρώτη εγκατάσταση μπορείς να το επιλέξεις). Σκεφτόμουν να κάνω clean install αλλά πρόσεξα ότι η ημερομηνία παραγωγής είναι 06/2010 και το bios που έχει είναι το 209 που είναι και το τελευταίο οπότε το άφησα ως έχει. Ο μόνος οδηγός που αναβάθμισα είναι αυτός της κάρτας γραφικών. Θα βάλω μερικά παιχνίδια να το πιέσω και αν έχω τις BSOD που αναφέρονται στο διαδίκτυο τότε θα κάνω clea install. Έτρεξα το 3d Mark Vantage(δεν πείραξα τις ρυθμίσεις του) και ιδού τα αποτελέσματα (twinturbo mode ON, τελευταίοι drivers ATI): Έτρεξα για 30λεπτά περίπου το Split Second (settings High, FullHD, Vsync Off) και το έτρεχε πολύ καλά. Ζεστάθηκε το πληκτρολόγιο στην δεξιά του πλευρά (πάνω από την gpu) αλλά τίποτα το τραγικό. Είναι πολύ ήσυχο, επίσης δεν παρατήρησα ένα πρόβλημα lag που είχε αναφερθεί για το πληκτρολόγιο. Τα έγραψα λίγο μπερδεμένα, αλλά έγραφα ότι μου θυμόμουν. Αν κάποιος έχει ερωτήσεις shoot me @kotetsi είχες δίκιο για το layout δεν μου είχε περάσει από το μυαλό καν, και είναι η πιο εύκολη και σωστή λύση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.