Luxx Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δλδ σε τι θερμοκρασιες παιζει; Ποσο καιρο εχει που βγηκε; Εχουν αναφερθει προβληματα;
koulis@4 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Το fujitsu ανεβαζε πολυ ευκολα πανω απο 90-94 βαθμους κελσιου πανω σε βαση ψυξης, γυρω στους 98 εκανε shutdown. Μετα απο το service ειχε 70-75 και με τον καιρο ανεβαινε σιγα σιγα. Το asus g73 κυκλοφορισε επισημα την 01/05/2010 οποτε δεν εχουμε αναφορες απο χρηστες αλλα απο διαφορα review αναφερουν οτι ειναι το πιο δροσερο laptop που εχουν δοκιμασει. Οριστε και ενα κομματι απο ενα review "Strangely quiet Those two air vents round the back aren't just for effect. Even with everything running at top speed, and there's a themed 'Twin Turbo' setting for overclocking the system, the cooling design is so good that it runs almost silently. It's one of the few gaming laptops that really can sit on your knees without inflicting third-degree burns. Και μερικες φωτο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Super Moderators Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δλδ σε τι θερμοκρασιες παιζει; Ποσο καιρο εχει που βγηκε; Εχουν αναφερθει προβληματα; είχε βουήξει ο τόπος για τις προβληματικές G84 & G86 της Nvidia για φορητούς (για desktop δεν υπήρχε πρόβλημα) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=263617&highlight=nvidia
bebis4 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 αυτα που τα αγοραζεις απο γερμανια εχουν αγγλικα πληκτρολογια?
Specfor21 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 αυτα που τα αγοραζεις απο γερμανια εχουν αγγλικα πληκτρολογια? Δεν έχω πάρει ξανά φορητό από Γερμανία οπότε δεν ξέρω ακόμη. Πριν την παραγγελία θα το ρωτήσω και θα ενημερώσω εδώ. Όσο για το notebook.de ξέρω αρκετό κόσμο που αγόρασε από εκεί και είναι αρκετά αξιόπιστο μαγαζί.
bebis4 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 ok αναμενουμε και πληροφοριες για το καταστημα. ειναι ελληνες? όπως επίσης ειναι σημαντικο να μας πεις πληροφοριες σε σχεση με το τι γινεται μα την εγγυηση?
Specfor21 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 ok αναμενουμε και πληροφοριες για το καταστημα.ειναι ελληνες? όπως επίσης ειναι σημαντικο να μας πεις πληροφοριες σε σχεση με το τι γινεται μα την εγγυηση? To notebook.de δεν το έχουν Έλληνες (απ'όσο ξέρω). Η εγγύηση είναι ευρωπαϊκή διετής και έχει επιλογή για 3ετή (+150€) ή 5ετή (+190€) αλλά οι επεκτάσεις δεν ξέρω αν είναι πανευρωπαϊκές σαν την αρχική. Και αυτό θα το ρωτήσω πριν παραγγείλω, κάτι που θα γίνει στο τέλος του μήνα μάλλον, οπότε θα ενημερώσω σχετικά. Σήμερα πρόσεξα έριξε και την τιμή κατά 50€, οπότε η έκδοση χωρίς τις έξτρα εγγυήσεις, με τιμολόγιο είναι στα 1460€ μαζί με τα μεταφορικά.
koulis@4 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Ιουνίου 2010 Ναι αλλα ο υπευθυνος επικοινωνιας ειναι ελληνας και μπορουμε να συνεννοηθούμε ανετα στα ελληνικα. Και εγω μαλλον προς το τελος του μηνα θα το παραγγειλω αφου ομως πρωτα ξεκαθαρισω τα πραγματα με την εγγυηση εδω και την αντιπροσωπια που ακομα δυστηχως δεν εχω καταφερει να βρω. Τελευταια εχουν γινει πολλες δοκιμες και review στο g73 και ολες λενε τα καλυτερα, ολοι εχουν εντυπωσιαστει με τις επιδοσεις και την ποιοτητα του laptop, νομιζω πραγματικα οτι αυτη την στιγμη ειναι μια παρα πολυ καλη αγορα
ektor7 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 αυτο κοιτατε μαλλον ειναι με i5-520,640gb hdd και με 1600χ900 αν δεν κανω λαθος? Για 250ευρο παραπανω περνεις με i7-720,1TB HDD FullHD(1920x1080)! γνωμη μου ειναι οτι ολα αυτα αξιζουν πολυ περισσοτερο απο 250ευρο!!!
panos2000gr Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Προσωπικά δεν θα έδινα ποτέ 2.000 ευρώ για αγορά laptop όσο δυνατά χαρακτηριστικά και αν έχει. Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να το σκεφτείς πολύ περισσότερο όταν αυτή η αγορά θα γίνει από το εξωτερικό, όσο αξιόπιστο και αν είναι το κατάστημα. Επίσης με αυτά τα χρήματα φτιάχνεις ένα τούμπανο-desktop με i7+πολύ δυνατή κάρτα γραφικών και σου μένουν και χρήματα για να αγοράσεις ένα επίσης πολύ δυνατό λαπτοπ με i5-i7 και κάρτα ΑΤΙ 5650/Nvidia GT330M.
bebis4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 συμφωνω απολυτως με το panos2000gr καθως με τα ιδια χρηματα κανεις δυο αγορες.επισης επειδη και εγω ψαχνωμουνα για αγορα απο το εξωτερικο δεν εβγαζα ακρη με τις αντιπροσωπειες και με τους πωλητες του εξωτερικου συν του οτι θα πρεπει να σκεφτεις το πως θα μπορεσεις να εκμεταλλευτεις το doa σε περιπτωση χτυπα ξυλο κακιας στιγμης. το ξερω οτι μπορει να φαινομαι υπερβολικος αλλα τα χρηματα σου δινεις σε δυσκολους καιρους.
koulis@4 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Με την ιδια λογικη δεν αγοραζεις ουτε desktop και πας σε PS3 kai Xbox γιατι κακα τα ψεμματα την επιπλεον δυναμη την θελουμε για παιχνιδια. Προσωπικα εχω υπολογιστη απο το 1991 και τα τελευταια 12 χρονια εχω αποκλειστικα laptop. Θεωρω λοιπον οτι απο την εμπειρια μου σε laptop οτι αν θες να εχεις μονο ενα συστημα και οχι desktop πρεπει να παρεις κατι καλο διαφορετικα σε 2 χρονια αρχιζουν τα προβληματα, οποτε αξιζει τα επιπλεον χρηματα που δινεις για κατι που θα σου κρατησει περισσοτερα χρονια. Επισης η φορητοτητα ειναι πολυ σημαντικη για μενα που κανω συχνα ταξιδια αρα δεν υπαρχει θεμα επιλογης αναμεσα σε laptop kai desktop. Παντως οποια συνθεση desktop και αν εκανα σε αυτα τα επιπεδα που ειναι το asus βγανει κοντα στα 1300 - 1400 ευρω γιατι πρεπει να αγορασω τα παντα. Τελος θα ηθελα να προσθεσω οτι η αγορα ενος τοσο ακριβου laptop πρεπει να ειναι συνειδητη επιλογη και οχι μια γρηγορη και επιπολαια αποφαση, προσωπικα την αποφαση για αγορα νεου laptop την εχω παρει εδω και 2 μηνες αλλα το ψαχνω αρκετα και εχω υπομονη να βρω αυτο που θα μου αρεσει χωρις να συμβιβαστω. To asus θεωρω οτι με καλυπτει απολυτα στο κατω κατω θα ειναι μαζι μου για τα επομενα 5 χρονια.
Specfor21 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 3 Ιουνίου 2010 αυτο κοιτατε μαλλον ειναι με i5-520,640gb hdd και με 1600χ900 αν δεν κανω λαθος?Για 250ευρο παραπανω περνεις με i7-720,1TB HDD FullHD(1920x1080)! γνωμη μου ειναι οτι ολα αυτα αξιζουν πολυ περισσοτερο απο 250ευρο!!! Φίλε μου λάθος κάνεις, συγκρίνουμε ακριβώς τα ίδια μοντέλα: notebook.de & zizanio.de @Panos200gr την στιγμή που έχεις να κάνεις με πανευρωπαϊκές ή παγκόσμιες εγγυήσεις είναι κατ' εμέ αφελές να δίνεις παραπάνω χρήματα για να πάρεις το ίδιο ακριβώς μηχάνημα από Ελλάδα, όταν μάλιστα σε περίπτωση που πάθει κάτι, πάλι την ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθείς και στις δύο περιπτώσεις. Το να πάρει κάποιος ένα desktop και ένα laptop με 2000€ είναι άτοπο και άσχετο με το θέμα μας, μιας και ο φίλος (όπως και εγώ) ενδιαφέρεται για ένα δυνατό φορητό και προσπαθεί να δει από που είναι καλύτερα να κάνει την αγορά. Εσύ μπορεί να μην θέλεις να δώσεις 2000€ για φορητό, άλλοι όμως μπορεί να θέλουν να δώσουν 3 και 4 χιλιάδες, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες ή/και τις ίδιες δυνατότητες/απαιτήσεις. Για παράδειγμα τώρα γράφω από ένα IBM Α31 που αγόρασα πριν 7 χρόνια 2000€ από εξωτερικό (το ίδιο μηχάνημα Ελλάδα έκανε 3.200€!) και ακόμη κάνω την δουλειά μου. Bebis4 το DOA είναι το μόνο που πρέπει να απασχολεί κάποιον σε αυτές τις περιπτώσεις όπως είπες, αλλά και πάλι το ρίσκο του να πληρώσεις τα μεταφορικά για την επιστροφή είναι πολύ μικρό σε σχέση με το κέρδος που έχεις από την μικρότερη τιμή αγοράς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια μιλάμε για δύο e-shop από Γερμανία, οπότε είναι το ίδιο πράγμα. Αλλά αν υπήρχε πχ το g73 στην Ελλάδα θα κόστιζε τουλάχιστον 400€ παραπάνω απ'ότι στα εν λόγω sites οπότε και 4-5 φορές να σου στέλνουν ελαττωματικό μηχάνημα, το κόστος των μεταφορικών για επιστροφή θα είναι μικρότερο οπότε πάλι κερδισμένος θα είσαι (βέβαια υπάρχει και ένα ψυχικό κόστος εκεί ). Koulis@4 δεν ξέρω αν θέλεις να το πάρεις άμεσα ή όχι αλλά προχθές βγήκε στην δημοσιότητα και μία άλλη έκδοση του λάπτοπ, η g73Jw που θα έχει οθόνη 120hz (για 3d games και ταινίες) και μάλλον θα έχει την 480M της Nvidia, USB 3.0 κλπ. Στα μειονεκτήματα είναι η μεγαλύτερη κατανάλωση λόγω της 480, οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες (πάλι από την κάρτα) και η μεγαλύτερη τιμή. Στα θετικά είναι το monitor και η καλύτερη (με ένα ερωτηματικό εδώ) κάρτα γραφικών. Εγώ θα μείνω στο JH γιατί μακροχρόνια οι αυξημένη κατανάλωση και η θερμοκρασία πιστεύω θα δράσουν αρνητικά στην ζωή του μηχανήματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.