Προς το περιεχόμενο

ενα καλο 12αρι ανεμιστιρακι

Aggeluska

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εγώ πρόσφατα έβαλα αυτούς

http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=30_66&products_id=140

και για έλεγχο αυτό

http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=208

οι ανεμιστήρες έχουν τρελό cfm σε διάταξη ανεμιστήρας -ψυγείο (όχι λεπτό αλλά και όχι τα πολύ χοντρά) και κουτί, τοποθετώντας διαφημιστικό φυλλάδιο από πάνω το σηκώνει... και αθόρυβοι βεβαίως

post-19819-129063089926_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλοι οι Enermax, αλλα δεν τους λες Noiseblocker :)

http://www.noiseblocker.de/de/produkt_luefter_multiframe-mf12_p.php

Μονο στο CFM οι Noiseblocker βγαζουν σχεδον το διπλασιο, βεβαια ειναι και 500RPM πιο γρηγοροι.

http://www.noiseblocker.de/de/produkt_luefter_multiframe-mf12_p.php

Μονο στο CFM οι Noiseblocker βγαζουν σχεδον το διπλασιο, βεβαια ειναι και 500RPM πιο γρηγοροι.

Σημείωση: το site με τον enermax μέτραγε σε cfm, ενώ αυτό με τον noiseblocker σε m^3/h (άμα κάνεις την πράξη βγαίνουν τα ίδια περίπου;))

και μία ερώτηση με την σειρά μου, αξίζει να δώσεις για να παρεις ετούτο ή να παρεις 5 slipstream και ένα fan controller??

Nik.K, επειδη μαλλον εχεις δοκιμασει αρκετους,αυτοι εδω λενε τιποτα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=17591&cat=7&sub=0&pmanuf=858&sort=undefined&step=undefined

Δυστυχως τον συγκεκριμενο δεν τον εχω δουλεψει οποτε οτι και να σου πω θα ειναι ψεματα.

Γενικα η Enermax φτιαχνει ισαξια σχεδον ανεμιστηρακια με την SilenX οποτε ειναι πολυ καλα. Ωστοσο οπως ειπα και πριν τα κορυφαια ειναι της Noiseblocker και της Noctua, αν φυσικα εξαιρεσουμε τα Delta που ειναι για extreme χρησεις.

Σημείωση: το site με τον enermax μέτραγε σε cfm, ενώ αυτό με τον noiseblocker σε m^3/h (άμα κάνεις την πράξη βγαίνουν τα ίδια;))

και μία ερώτηση με την σειρά μου, αξίζει να δώσεις για να παρεις ετούτο ή να παρεις 5 slipstream και ένα fan controller??

Οντως δεν το προσεξα..Ωστοσο κανεις λαθος sτην πραξη...

Enermax = 69CFM / 117 m3/h

Noiseblocker = 78CFM / 133m3/h

Και σιγουρα τοσο σε ποιοτητα οσο και σε θορυβο τα δευτερα ειναι καλυτερα.

Οσο για την ερωτηση σου εξαρταται, θελεις Aiflow και οικονομια η θελεις πιο Airflow και αθορυβη χρηση ? Φυσικα η ολη συγκριση ειναι ατοπη γιατι απο την μια μιλαμε για 5 fans και controller και οχι απλα για εναν 140mm.

Οσο για την ερωτηση σου εξαρταται, θελεις Aiflow και οικονομια η θελεις πιο Airflow και αθορυβη χρηση ? Φυσικα η ολη συγκριση ειναι ατοπη γιατι απο την μια μιλαμε για 5 fans και controller και οχι απλα για εναν 140mm.

Το σκεπτικό μου είναι αν αξίζει να πάρεις έναν ανεμιστήρα 20-25 ευρό ή

να πάρεις έναν με 5(πιο θορυβώδη και παραπάνω cfm) + τα 25 για ένα καλό controller

Το λάθος που έκανα εγώ ήταν να προσθέσω περιττούς ανεμιστήρες.

Πιστεύω αυτό που χρειάζεται είναι:

Ένας high airflow μπρωστά(να βάζει), ένας/δύο high airflow πάνω(να βγάζουν) και ένας high airflow πίσω(να βγάζει).

Έτσι έχω δει τα καλύτερα αποτελέσματα, οπότε ίσως θα ήταν σωστή η αγορά 4 high cfm και τίποτε άλλο.

Μιας και απο το lancool μου (PC-K62) ο ενας απο τους πανω 14ριδες κανει κατι κολπα τωρα τελευτεα και πιστευω οπου να 'ναι θα τα παιξει πιστευω και λεω αμα ειναι να τους αλαξω και τους 3 14ριδες.. τι να βαλω για ησυχια και καλη επιδοση?

Ακομα και 5x120mm Noctua/Noiseblocker αν ριξεις επανω (1 μπροστα, 3 πανω, 1 πισω) δεν θα ακους τσιχ, με κλειστο κουτι εννοειται. Απο εκει και περα δεν χρειαζεσαι καν Controller. Εννοειται πως γιαυτο χρειαζεσαι ενα κουτι που να υποστηριζει τοσους.

Φυσικα θα τσουξει να αγορασεις 5 τετοιους αφου μιλαμε για 100ε αλλα δεν ειναι αναγκη να τα δωσει καποιος μαζεμενα.

Παιδιά ο θόρυβος είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα, πέρα απο τους πραγματικούς αριθμούς των db, καθώς διαφέρει ο ένας χρήστης με τον άλλο και πως το αντιλαμβάνεται / ενοχλείται. Αν το rig σου το χρησιμοποιείς κυρίως για παιχνίδια / ταινίες σε συνδυασμό καλού set ηχείων δεν υπάρχει θέμα θορύβου στην πράξη, εφόσων καλύπτεται απο τα ηχεία, οπότε οι slipstream σε καλύπτουν και συμφέρουν δεόντος. Δεν αναφέρομαι φυσικά για browsing. Το να βάλεις fan controller για μένα προσωπικά είναι fail (πέρα μόνο απο την αισθητική / πληρότητα του case σου σαν εξτρά αξεσουάρ), ειδικά αν παίζεις με overclock στον cpu / gpu μόνιμα, αφού ρίχνοντας στροφές προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσεις το δυνατόν το θόρυβο αυτών χάνεις πάρα πολύ σε ωφέλιμο cfm, απαραίτητο για αυτό που θές να κάνεις. Άρα για ποιο λόγο, σε αυτή την περίπτωση να πάς σε scythe slipstream με fan controller και όχι σε κάποιον σχετικά αθόρυβο fan με καλό cfm (όχι απαράιτητα noctua) αλλά σε κάτι φθηνότερο όπως silenX / Xigmatek / nexus?

Γνώμη μου πάντα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...