Προς το περιεχόμενο

Σχετικά με το evolution

nikolaos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Με κέρδισε διότι βρισκόταν στην εγκατάσταση του Ubuntu 10.04 που έβαλα στις αρχές του μήνα και ενσωμάτωσε όλα τα e-mail accounts που έχω (ακόμη και το hotmail). Ωστόσο λίγο μετά πρόσεξα κάποια πράγματα τα οποία θα ήθελα με τη βοήθειά σας να διευθετήσω:

(1) Πώς μπορώ να κάνω import τις Επαφές (από Outlook) χωρίς να μπλέξω με τα encodings των Ελληνικών; Θα μπορούσα να κάνω και import τις επαφές από τους διαδικτυακούς (Gmail, hotmail) μου λογαριασμούς;

(2) Πώς μπορώ να αλλάξω στο evolution την εμφάνιση της ημερομηνίας. Επιμένει να μου δείχνει τη μορφή ΜΜ/ΗΗ/ΕΕΕΕ (μήνας-ημέρα-έτος) ενώ θέλω την δική μας καθιερωμένη ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ. Όσο κι αν ψάχνω σε settings, properties και forums, τίποτε το σαφές δεν έχω ανακαλύψει.

(3) Υπάρχει κάποιο e-mail notification ? Αυτό το εικονίδιο με το λευκό φακελάκι που βγαίνει στο Panel του Ubuntu δίπλα στο ρολόι εγώ το είχα σβήσει στην αρχή και τώρα δε μπορώ να το ξαναβρώ με τίποτε.

Και ένα δύσκολο:

(4) Έχω το MyPhoneExplorer σαν πρόγραμμα για διαχείρηση του κινητού τηλεφώνου μου στο laptop που έχει windows. Έχω πάλι προβλήματα με τα encodings των Ελληνικών: Π.χ. μου δίνουν ένα καινούργιο νούμερο τηλέφώνου που γράφω στο κινητό, αλλά ενώ το MyPhoneExplorer το παίρνει μια χαρά (γι' αυτό και το προτιμώ), αν θελήσω να το κάνω export για να το κάνει import το Evolution, μπλέκω με τα Ελληνικά ονόματα της επαφής. Έχετε καμιά ιδέα για να τα λύσω; Επίσης, σκέφτομαι αν γίνεται να φτιάξω scripts που να εκτελούνται με κατάλληλο τρόπο, σχεδόν αυτόματα, προκειμένου να "αναγκάσω" τα δυο προγράμματα να συνεργαστούν (synchronization επαφών, ημερολογίου κλπ.)

Αυτά... προς το παρόν.

Σίγουρα η εύκολη λύση είναι να μου πείτε "βάλε άλλο", "παράτα τα", "κάνε συμβιβασμούς". Εντάξει, αυτές τις ιδέες τις έχω εκ των προτέρων. Απλά είμαι stubborn ξεροκέφαλος δηλαδή και θέλω να το κάνω με αυτά που έχω και όχι με άλλα προγράμματα. Ας πούμε ότι έχω χρόνο για να χάσω. Φυσικά αν έχετε κάτι πραγματικά καλό υπόψη σας να μου πείτε, θα το ακούσω, όπως κάνω με όλες τις καλές συμβουλές.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...