Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασιες Laptop (windows xp vs windows 7)

touristas1985

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!Εχω ενα λαπτοπ fs1556v με επεξεργαστη Τ7200(core2duo) το οποιο αισιως παει για 5ετια.Το θεμα ειναι οτι απο τον Αυγουστο δουλευω με windows 7 χωρις προβληματα στην αποδοση αλλα με σημαντικο προβλημα στην θερμοκρασια...Οι θερμοκρασιες σε idle της cpu ειναι το λιγοτερο 62-63 βαθμους ενω συνηθως σε serfing παιζω γυρω στους 70-72 Και οταν χρησιμοποιω Netbeans κτλ 78-80...Για τον λογο αυτο και δεδομενου με τετοιες θερμοκρασιες δεν το βλεπω να αντεχει πολυ ακομα το λαπτοπ σκεφτομαι να γυρισω πισω σε xp...Πιστευετε θα εχω πτωση της θερμοκρασιας που να αξιζει τον κοπο να γυρισω και παλι στα xp???

Σας ευχαριστω:-)

Δημοσ.

Linuxακι για low temps.... στο δικο μου (Compaq presario 2100 παλιο αλλα για αυτο που το θελω ειναι μια χαρα) με xp ο athlon 2200+ που εχει ειναι idle στους 65 και full load βαραει και 90-95 χωρις βαση. Με ubuntu που το ειχα καπια στιγμη λογο αργου δισκου (τωρα τον αλαξα) παρατηρησα εσθητα μικροτερες θερμοκρασιες χωρις να βλεπω καπιο προγραμμα. Κρατα win 7 εχουν καλητερη διαχειρηση ενεργειας ή linux

Δημοσ.
Καλημερα!Εχω ενα λαπτοπ fs1556v με επεξεργαστη Τ7200(core2duo) το οποιο αισιως παει για 5ετια.Το θεμα ειναι οτι απο τον Αυγουστο δουλευω με windows 7 χωρις προβληματα στην αποδοση αλλα με σημαντικο προβλημα στην θερμοκρασια...Οι θερμοκρασιες σε idle της cpu ειναι το λιγοτερο 62-63 βαθμους ενω συνηθως σε serfing παιζω γυρω στους 70-72 Και οταν χρησιμοποιω Netbeans κτλ 78-80...Για τον λογο αυτο και δεδομενου με τετοιες θερμοκρασιες δεν το βλεπω να αντεχει πολυ ακομα το λαπτοπ σκεφτομαι να γυρισω πισω σε xp...Πιστευετε θα εχω πτωση της θερμοκρασιας που να αξιζει τον κοπο να γυρισω και παλι στα xp???

Σας ευχαριστω:-)

πιστευω οτι με ενα καθαρισμα στο εσωτερικο του και με μια καλη βαση τωρα το καλοκαιρι θα δεις μια πτωση ισως και 7-10 βαθμους
Δημοσ.

θα το ανοιξω με την πρωτη ευκαιρια για καθαρισμα...απλα οταν ειχα xp ειχα ριξει και τα volts και σε idle επεφτα ακομα και στους 42-45 βαθμους ενω ποτε δεν εβλεπε θερμοκρασιες πανω απο 65...τωρα το 80αρι το εχω στανταρ γι αυτο λεω να γυρισω σε xp...δυστυχως linux δεν μπορω να βαλω γιατι δουλευω πολλα προγραμματα με ασυμβατοτητες με Linux λογω δουλειας(matlab κ.α)...αυτο που με παραξενευει ειναι το ποσο ευκολα η θερμοκρασια παει απο 62 στους 80!!!

Νομιζω παντως οτι παρολο που τα 7 εχουν καλυτερη διαχειριση ενεργειας η μεγαλυτερη χρηση μνημης ζεσταινει πολυ τις μνημες και οδηγουν και αυτες στην αυξηση της θερμοκρασιας του συστηματος πολυ...(πχ οταν δουλευω netbeans eclipse Κτλ) μπορει να χω cpu usage 5-10% και χρηση μνημης 63-70% κατι που μου παει την θερμοκρασια στους 80

Δημοσ.

το ιδιο ακριβως θα ειναι...σχεδον καμια διαφορα...το εχω δοκιμασει αυτο :P...το θεμα ειναι αν παμε πισω στα xp τι θα γινει!

Δημοσ.

δοκιμασε καθαρισμα και βαση σε πρωτη φαση,γιατι να πας σε λειτουργικο 10ετιας και βαλε;

Δημοσ.
το ιδιο ακριβως θα ειναι...σχεδον καμια διαφορα...το εχω δοκιμασει αυτο :P...το θεμα ειναι αν παμε πισω στα xp τι θα γινει!

Ευχαριστώ για την απάντηση. Δηλαδή ο μόνος λόγος για να πάει κάποιος στα 7 είναι τα προβλήματα των Vista - αν δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα του interface; Έχω σοβαρό θέμα με τη θερμοκρασία γι' αυτό ρωτάω. Το laptop έχει το προβληματικο GPU της Nvidia για όσους γνωρίζουν το θέμα και εγώ το τρέμω όταν είναι ζεστό... δηλαδή συνέχεια ανεξαρτήτως apps. Ακόμα και idle ζεματάει...! Άμα έιναι ίδιο με τα 7 τότε... με βλέπω για xp... :-(

Δημοσ.

νομιζω και εγω το ιδιο προβληματικο πρεπει να εχω..nvidia 7600 εχει και μου εχει καει ηδη μια φορα πριν 2 χρονια...

---------- Προσθήκη στις 16:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:06 ----------

δηλαδη να το ανοιξω ολο να δω τι παιζει μεσα απο σκονη κτλ???να ξεβιδωσω ολες τις βιδες?

Δημοσ.

αν μπορεις να το κανεις μονος σου ναι,αλλιως να το πας σε ενα μαγαζι για καθαρισμα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...