Προς το περιεχόμενο

Ritchard Stallman, B-FEST 2010 -- 28 Μαϊου

markelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Aντιεξουσιαστικό φεστιβάλ; Βαβυλωνία;

Επειδή θέλω μεν να ακούσω τον Richard αλλά μου φαίνονται λιγάκι ύποπτες κάποιες εξαρτήσεις που τραβάει το πακέτο του φεστιβάλ,

μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει, τι παίζει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή θέλω μεν να ακούσω τον Richard αλλά μου φαίνονται λιγάκι ύποπτες κάποιες εξαρτήσεις που τραβάει το πακέτο του φεστιβάλ,

το διοργανώνει η εφημερίδα Βαβυλωνία. αν θες να δεις τι είναι πάνω κάτω τσέκαρε το σάιτ. από ότι βλέπω ανεβάζουν και τα τεύχη εκεί.

Είναι της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, που δεν έχει σχέση με βία, μπαχαλάκηδες κλπ.

Απολαυστικότατος ο Ριχάρδος. Χαλαρός, με τα αστεία του και τα όλα του. Η αίθουσα γεμάτη, η ομολία έγινε στα αγγλικά χωρίς μετάφραση που προβλεπόταν και έτσι κερδίσαμε χρόνο. Ξεκίνησε γύρω στις 6.20 τέλειωσε στις 8 και μετά για μια ώρα απαντούσε σε ερωτήσεις. Μίλησε για τους 4 κανόνες, το drm, το aacs, με διάφορους αστεισμούς ενδιάμεσα οι οποίοι έφτιαχναν την ατμόσφαιρα. Είχε φέρει και ένα λούτρινο gnu και το έβγαλε στο σφυρί ο θεός! Το πήρε ένα παλικάρι για 120 ευρά. Τα λεφτά θα πάνε στο FSF. Να είστε έτοιμοι οι θεσσαλονικείς να χτυπήσετε! Λογικά η ομιλία μαγνητοσκοπήθηκε οπότε όσοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν θα μπορούν να τη δουν.

ΥΓ: Κάποιος έκανε το λάθος να αναφερθεί στο linux σκέτο :-D

Gnu slash Linux!, τον διέκοψε αμέσως ο ρίτσαρντ.

Με την ευκαιρία, μια πιο παλιά ομιλία του RMS, στην οποία αναλύει την άποψή του για το copyright:

Play: video (html5) || video (flash) || audio

Download: video || audio

Αυτά που πρεσβεύει είναι άκρως σημαντικά και γενικά πολύ ενδιαφέροντα αλλά πρακτικά αποκλείουν τις πιο διαδεδομένες διανομές GNU/Linux.

Ακούω κατά καιρούς οτι γενικά η προσέγγισή του είναι πολύ άκαμπτη και δυσκολία μπορεί να προχωρήσει. Προσωπικά και λόγω επαγγέλματος παρακολουθώ τις δραστηριότητες του FSF και ειδικά αναφορικά με την ACTA.

Κάθε φορά που τον ακούω ενθουσιάζομαι και είναι γεγονός ότι τα δικαιώματα των χρηστών λογισμικού παραβιάζονται καθημερινά, απλώς αναρωτιέμαι αν η προσέγγισή του μπορεί να μας πάει πολύ μακρυά (δεν το λέω επικριτικά απλώς αναρωτιέμαι και επειδή ξέρω οτι υπάρχει κόσμος εδώ μέσα που γνωρίζει και σκέπτεται κριτικά το μοιράζομαι).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...